Solná jeskyně ! ! ! - Diskuze | e15.cz
Zpět na výpis diskuze

Solná jeskyně ! ! !

Diskuze

anonym
| 18. 10. 2011 12:32
Ahojky,
v solné jeskyni už jsem párkrát byla i s malou. Myslím, že to bylo docela prospěšné. Malá pak tolik nepotahovala. Ale bylo potřeba tam jít víckrát za sebou. Teď jsem ale narazila na celonoční pobyt? Mají to tady http://www.slevacek.cz/…v-hradci-kralove v akci. Může to mít větší účinek, než jenom hodinový pobyt? Taky bychom tam mohli být sami, celá rodinka. Nebo je lepší chodit jenom na tu hodinu častěji?

July
SOLNÁ JESKYNĚ V OLOMOUCI
Marta5
| 23. 5. 2011 16:25
chodíme do Solné jeskyně Solana v Olomoci už více než 3 roky. Z počátku jsem tomu moc nevěřila. Syn tam začal chodit s Mateřskou školkou a já to brala jako určitý způsob vyžití. Začali chodit na podzim a byli tam asi 8x. Jaké bylo mé překvapení, když nebyl tu zimu vůbec nachlazený. Pravdou je, že ani MŠ neměla chřipkové prázniny. Příští podzim jsem už s ním chodila já. Koupila jsem si permanentku - syn měl vstup s ohledem na jeho věk zdarma - a už jsme si užívali kouzelného prostřední jeskyně. Od té doby chodíme pravidelně a nemoci jsou na nás krátké. Mimochodem chodíváme v době vyhrazené pro maminky s dětmi - s holkama pokecáme a děti se skvěle vydovádí.
Solné jeskyně
gomanek
| 27. 5. 2009 10:15
Ahoj, dobrá solná jeskyně je v Čeladné. A musím říci, že opravdu je to příjemné poležení
pernamentka do solné jeskyně
Mullik
| 19. 12. 2007 11:00
Ahojtě holky, nevíte, jestli VZP proplácí pernamentku do solné jeskyně ? Děkuji mockrát Jana
solná el.lampa v drátěném koši
pete
| 16. 12. 2007 07:36
Nemusel jsem to pracně popisovat, stačí zadat pouze odkaz
a máme jasno.
Solná el. lampa v koši:
http://www.vseprofirmu.cz/…-41-cp-0-c-2617/
zdravotní pojišťovna
Kloa
| 14. 12. 2007 23:26
Dousabel, každá pojišťovna to má jinak, určitě se přímo u té své poptej nebo koukni na jejich www stránky Ale týká se to jen permanentek. Většinou je limit, který proplatí 500 Kč nebo 300 Kč, jak která pojišťovna. Jsem u HZP a ta proplácí 500 Kč. Jedná se o cokoli co je u nich v balíčku preventivní péče zahrnuto pod léčebným tělocvikem, kopíruju:

"Léčebným tělocvikem a regenerací organizmu se rozumí příspěvek na permanentku na fitness, aerobik, plavání, saunování, masáže, pobyt v solné jeskyni nebo v poláriu. Příspěvek se nevztahuje na jednotlivé vstupy.
Příspěvek bude proplacen pojištěnci na pokladně kontaktního místa pojišťovny po předložení průkazu pojištěnce a dokladu o zaplacení permanentky. Doklad o zaplacení musí obsahovat jméno, příjmení a rodné číslo pojištěnce, účel vystavení dokladu (tj. aktivity výše uvedené) cenu, datum zaplacení, razítko a podpis vydávajícího zaměstnance."

Na žádnou diagnózu to není vázáno. U HZP je to vázáno jen na věk, max. 55 let. Na příští rok si zase něco vyberu Tak ať je tvá pojišťovna taky tak štědrá Nebo si to vyber na manžela, děti
lampička
Kloa
| 14. 12. 2007 23:15
Pete, tak to jsem ještě nikde neviděla, tedy to s tím drátěným obalem s několika kameny dokola. Viděla jsem jen solné kameny, solné lampy na svíčku a solné lampy elektrické. Taky jsem zvažovala jestli koupit elektrickou nebo na svíčku, nakonec jsem vybrala obě na svíčku, je to romantičtější a vzhledem ke stále zdražující se el.energii se snažím kupovat co nejméně věcí, které tento zdroj pro svůj chod potřebují Tak ať to co koupíš dobře poslouží. Mě jen překvapila cena u uvedení za solnou lampu, to by musel být fakt obrovský balvan
zdravotní pojišťovna
anonym
| 14. 12. 2007 23:08
Kloo,
prosím můžeš mi sdělit, která zdravotní pojišťovna proplácí pobyt v solné jeskyni? Je to vázané na některou diagnozu nebo na to mají nárok všichni pojištěnci?
Děkuji Dous
lampička
pete
| 14. 12. 2007 23:03
Kloa děkuju za reakci. Nemám přehled, ale paní to co obsluhuje po dotazu zda sůl inhalovat pro zlepšemí alergické rýmy u dcery mi sdělila, že nejlepší je solná lampa se žárovkou a obložená solnými kameny., pak je ještě opracovaná ve tvaru slzy nebo extra velký solný kámen atd.
Řekla mi, že co ví tak tento typ solných lamp si lidé s potížemi horních cest dýchacích a astmatici hodně chválí.
Samozřejmě, že mají i solnou lampu na čajovou svíčku a ta se pohybuje kolem 220,- Kč. Ale pokud mi řekla, že je v
efektu na dýchací cesty velký rozdíl tak proto jsem uváděl, že
ji pořídím.
Je to silný drátěný obal, ve spodu je žárovka a všude kolem dokola jsou solné kameny /asi 8-12 ks/.
Tolik na objasnění.
Solná jeskyne
Mullik
| 14. 12. 2007 22:39
Taky nevím, kde jsi pořídila solnou lampičku za 1000? To leda že byste měli přes půlku obýváku. My máme 2 a jedna stála 120 a druhá 230 a ta už je dost velká. Kupovali jsme ji přímo v jeskyni.
Jinak solná jeskyne v Ově je třeba na Sokolské třídě hnedka vedla Parníku naproti ekonomce, tam je moc pěkný spoj na mhd anebo další je na rohu českobratrské a nádražní, tam je spoj jak trolejbus tak i tramvajka. A pak ten amfitaátr, to je sice zastčené za domem kultury, ale když pojedeš 108 nabo 109 na Dům vodohospodářu, tak jen projdeš kousek parku a jsi tam, jinak vím ještě o další na Svinově kousek od nádru.
Do jeskyně chodíme nepravidelně, sama to nepocituju, protože žádné problému bohudík nemám, ale vždycky odtamtud vycházím taková naenergizovaná a strašně pěkně se tam usíná. Pokud tam teda zrovna nejsou malý děcka co ječí a hází po vás sůl ze země :D
Ale jinak je to super, já mám slevu 50% jako studenka a příteli to též proplatí v práci :D
solná jeskyně
Kloa
| 14. 12. 2007 22:17
Dneska jsem si vyřídila pro sebe a pro svého přítele permanentku do solné jeskyně na 5 vstupů a celou mi ji proplatí zdravotní pojišťovna a příteli jeho zaměstnavatel, tak se taky u své zdravotní pojišťovny informujte a do konce roku toho ještě využijte, byla by škoda to nechat propadnout.

Regino, mam pro tebe tip, tak pokud můžu doporučit Taky jsem hledala, aby to bylo blízko, aby to nebylo daleko od MHD a aby tam bylo parkoviště a vyhlídla jsem si solnou jeskyni u Domu kultury Ostravy, je to hned za tou velkou budouvou, v Amfiteátru, spoj MHD je tam dobrý a od zastávky je to jen kousek. Tady je i jejich adresa www.solnajeskyne.***

Pete, jen k té solné lampě, za 1 000 Kč? To musí být asi nějaká obrovská lampa nebo vás chtějí okrást Lampičku dostanu na Vánoce a jednu jsem koupila i příteli, není zrovna nejmenší a i tak mě vyšla se skleněnou podložkou i se spirálkou na svíčku na 155 Kč, a ta moje je asi o 20 Kč dražší. Ale 1000 Kč?
A tu spirálku můžu k solné lampičce jen doporučit, hodně usnadňuje manipulaci se svíčkama a vypadá i hezky.
zkušenost se solnou jeskyní
pete
| 14. 12. 2007 19:37
Dnes jsem poprvé byl v solné jeskyni i s dcerou /9 let/.
Důvod: vyzkoušet solnou jeskyni a především odzkoušet efekt, protože dcera pořad mluví jakoby nosem a i přes nějaká vyšetření a běžnou léčbu se nic nelepší.
Musím přiznat, že pobyt v jeskyni je velmi příjemný a i efekt
ucpaného nosu se po jedné návštěvě vyřešil. S ohledem
na fakt, že dítě je dost neposedné tak 45 minut jsme trávili v neustálém pohybu. Cena cca 100,- Kč za 45 minut je poměrně dost na časté návštěvy a tak pořídíme solnou lampu
/cena cca 1000,- Kč/ a de facto jsme se nechali poučit, že přeneseme jeskyni domů /obrazně/., a tím můžeme přispět ke zůlepšení vzduchu v pokoji a následně potížím s horními cesty dýchacími.
Takže kromě relaxu po saunování jsem zjistil, že občas při potřebě odpočinout si a zlepšit svůj stav je to další možnost jak udělat něco pro svoji schránku.
Doporučuji všem alespoň vyzkoušet.
Solná jeskyně + lampa -
Regina
| 13. 12. 2007 10:27
zdravím - já sama jsem v solné jeskyni nebyla, ale rozhodně se tam chci vypravit - všude slyším jen nadšené návštěvníky a ke zlepšení mé "postarší tělesné schránky " by to bylo žádoucí - víte o nějaké, která by byla na dosah MHD v Ostravě blízko Radnice? - díky za tip -
O přednostech solné lampy jsme zde již mluvili - nedám na ní dopustit - jako astmatičce mi opravdu dělá dobře - mám jí již bezmála 5 let a tak jsem její účinky vyzkoušla na sobě - nemí chybu -
solná lampa
Pilotka007
| 12. 12. 2007 13:14
V solné jeskyni jsem ještě nikdy nebyla i když mě to láká. Co se týče solné lampy... koupila jsem ji hodně lidem k vánocům protože je to opravdu hezký doplněk do domácnosti a slyšela jsem že má blahodárné účinky na dýchací cesty. Takže doporučuji.
solná jeskyně
Kloa
| 13. 10. 2007 14:27
Přeji hezký den
Taky už mám zasebou první návštěvu solné jeskyně a hodnotím to kladně Měla jsem v tu dobu rýmu, takže můžu potvrdit, že se tam dýchalo mnohem lépe, takže věřím, že to má něco do sebe. Vážnější problémy budou chtít určitě častější opakování, aby to mělo nějaký efekt. A jako relax to je naprosto úžasné Byli jsme v jeskyni s přítelem sami dva, takže byla jeskyně jen naše
Takže to vypadá, že si zakoupím i pernamentku, zatím na 5 vstupů. Přítel má možnost na takové příležitosti čerpat z firemního fondu, tak si pernamentku taky vyřídí, stejně tak jeho spolupracovníci, takže velké nadšení Už se těším
Solná jeskyně
angelwoman
| 12. 7. 2007 11:04
Ahoj! já jsem byla v solné jeskyni jen jednou a bylo to super! sice nemám žádný z výše popisovaných problémů, ale min. jako relaxace a na uvolnění dýchacích cest je to bezva Jinak jsem si tam hned koupila solnou lampu, kterou můžu doporučit! Přítel má alergii a říká, že se mu dýchá lépe a také je to moc krásný bytový doplněk, když ji večer zapálíte
Solná jeskyně ! ! !
xxari
| 12. 7. 2007 09:50
Zdravim všechny náruživé čtenářky victorky!
Rozhodla jsem se založit nové téma, protože mně zajímají Vaše názory. Tak sem s nimi .... Setkaly jste se už se Solnou jeskyní? Pokud ano, pomohla Vám? Ja mám za sebou teď už 3 návštěvy, pocity jsou zatím velice příjemné, protože je to skvělý relax, ale na výsledky zatím ještě čekám. Solná jeskyně by měla pomoci na řadu různých onemocnění těla - astma, nervové problémy a v mém případě jde o atopický ekzém. . .

Nejnovější příspěvky v diskusích

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
Remi - Mirka
16. 4. 2024 08:19
70218
helena.07
15. 4. 2024 14:30
11772
2112Hana
30. 3. 2024 19:13
406
helena.07
27. 3. 2024 11:56
8
Uivatel_5747674
19. 1. 2024 11:51
16826
Pavlna Trojanov
12. 3. 2024 09:26
5
Jiina Koudelov
25. 2. 2024 20:33
148
Anna Soukov
23. 2. 2024 00:14
115
Jiina Koudelov
13. 2. 2024 21:43
46
Silvie Zimmermannova
13. 2. 2024 17:15
10831
Jiina Koudelov
3. 1. 2024 18:58
327
Gabriela ediv
21. 1. 2024 20:59
478
Uivatel_5725017
3. 1. 2024 10:00
33
Lucie Baklkov
28. 11. 2023 14:24
8775
Uivatel_5694482
24. 11. 2023 19:31
82
Cryptomeria Rasa
16. 11. 2023 18:49
287
sona.koutna8
30. 6. 2022 21:02
26
Vlado Schiffel
12. 11. 2023 01:48
439

Hlavní zprávy

Nejčtenější

Video