Bandáž žaludku - Diskuze | e15.cz
Zpět na výpis diskuze

Bandáž žaludku

Diskuze

anonym
| 21. 9. 2014 16:39
+ se omlouvám, pokud už něco podobného někdo psal
anonym
| 21. 9. 2014 16:38
Ahoj holky před i po bandáži :)
Vidím tady hodně negativních reakcí na život s bandáží, abych udělala protiváhu (myslím to zcela v dobrém), tak žít bandáží vyžaduje velmi velmi vojenský režim. Musela jsem změnit přístup jídlu v podstatě stejně jako kdybych hubla klasickým způsobem, proto nejsem odpůrce ani zastánce ani jedné z voleb, kterou kterákoliv z vás udělá. V mém případě (jsem po operaci 2 roky) nemám žádné zdravotní potíže, netrpím žádnou poruchou příjmu ani na jednu stranu, ale musím se hodně omezovat nejen v množství, ale i v tom co jím. Bandáž není o tom, že člověka donutí tzv. nežrat, ale o tom, že do života nastaví pravidelný režim a samo o sobě vás to nutí ho dodržovat. Pokud člověk rozumně jí i pije a není "blázen" a nepřežírá to, je to rozumné řešení.
Kdybych si mohla vybrat znovu jestli na operaci půjdu, nebo ne, tak bych šla znovu. Protože mi to neuvěřitelně pozitivně změnilo život (velikosti 56 mám teď velikost 40/42). Ať si říká kdo chce co chce, vizuál zásadně ovlivňuje naše životy jak v zaměstnání tak v navazování mezilidských vztahů a díky zhubnutým 55-ti (!!) kilům mám nyní život o mnoho lepší. Se zdravou stravou se mi srovnala i hlava, se kterou jsem měla velké problémy (deprese, sebenesnášenlivost, všechny to známe ;) ) Samozřejmě nevím jak to bude vypadat za pár let ( a jak v těhotenství), ale postavím se tomu případně čelem. Bez toho silikonovýho kroužku bych to nedokázala. Opravdu, tolik kilo? Nevím, opravdu nevím jestli bych neselhala. Takhle mi to bylo umožněno a dávám si pozor, abych si neublížila.

za mě tedy:
základní plus:
1. pomoc s váhovým úbytkem
2. pravidelný režim
3. lepší společenské možnosti
4. rady od nutričního specialisty
5. neustálé možnosti konzultace s lékařem

základní mínus:
1. vojenský režim
2. zácpa
3. nemůžete jíst v restauraci, protože jíte porce jak modelka (:D )

PS: jen můj skromný postřeh z života bandážistky
anonym
| 18. 1. 2014 07:38
ahojte,
i já zrovna uvažuju o bandáži, mám 156 cma 85 kg, nejde to dolů....nejraději bych vyzkoušela cokolijiného, ale nevím co. užívala jsem herbalife, asi 2roky, sundala jsem12 kg, ale jak jsem začla zase jíst pečivo, kila jsou zpátky .... takhle už vypadat nechci!!!!! poraďte jestli máte zkušenost jak na to, díky!
anonym
| 3. 1. 2014 16:39
Zdravím, dnes mi na klinice doktorka řekla, že by mi udělala bandáž žaludku, je mi 24 let a vážím 97 kg... Docela se toho bojím a po přečtení vašich zkušeností ještě více... mohu se zeptat, jak moc velké omezení to potom je?
anonym
| 23. 1. 2014 14:57
TO Petakajunka: Ahojky ja jsem byla na bandazi zaludku v rijnu 2013
a do dnes jsem zhubla okolo 20kg provadela mi to soukroma OB klinika v Praze. A moje zkusenost? Podstoupila jsem predoperacni vysetreni - interni, psychologicke sezeni, pohovor s chyrurgem, vysetreni zaludku(gastro)coz bylo pro me velmi neprijemne, odbery krve, spirometrie, sografie bricha. Doktori i sestry celkem prijemni az na nejake vyjimky. Vysvetli ti vse na co se zeptas, ovsem pokud o tom nic nevis tak informaci daji pramalo. Jako neupozorni na to ze kdo ma zlucnik je rizikovejsi pacient. Takze mam plny zlucnik a ceka me operace. Je to nasledek toho ze kdyz clovek hodne zacne hubnout ma omezeny prisun tuku do tela a v kombinaci s mensim pitnym rezimem je i omezena tvorba zluci v tele a zlucnik a zlucovody se tak moc neproplachuji a zacne se to tam usazovat. Takze doporucuji si nastudovat opravdu hodne clanku a pak se na vse ptat a ptat. Na tohle jsem taky nebyla upozornena. Jsem rada ze to mam za sebou a ze hubnu, ale ty zacatky byli opravdu kruty. Bez rodinne podpory bych to asi nedala. Takze vsem kdo o tom uvazuje opravdu si vse peclive nastudujte a pak konzultujte. Zakoncim to slovi nezavisleho chyrurga- preci jen to je razantni zakrok do tela. Neni to zadna sranda. Papa a doufam ze timto clankem jsem pomohla nekomu v rozhodnuti at uz pro a nebo proti bandazi.
anonym
| 19. 2. 2014 10:09
TO madlenka: Prosim jak dlouho jste cekala na bandas a co vsecko k tomu je třeba chistam se taky do Vojenke nemocnie Plzen dekuji za odpoved
bandáž? a proč né????
rolnicka
| 18. 8. 2009 23:16
ahoj no právě to se mi ted stalo mám nato jít jsem dost nemocná a todle byla poslední moje náděj že by zemně byl člověk ale takhle hrozně jsem se polekala tolik negativních skušeností to je moc i na mně
anonym
| 15. 2. 2013 22:52
TO rolnicka: ASPON MI SLIBOVALI,ZE VSE DOBRE DOPADNE,JDU NA TU BANDAZ V BREZNU,VERIM TOMU,A DRZIM VSEM PALCE
anonym
| 19. 2. 2014 09:50
TO JA TAKE NA TO JDU:Prosim mam dotas kdo vam sprostredkoval tu bandas obvodni lekar nebo?co jste k tomu potrebovala a jaka je doba cekani prosim odepište mi chistam se na to taky ze zdravotnich duvodu jemi 36let 158cm.a bohužel 102kh.moc dekuji za odpověď
bandáž žaludku
rolnicka
| 18. 8. 2009 23:05
ahoj musím se přiznat že články o bandáži žaludku mi vzali poslední sílu bojovatje mi 33 let a vážím 116 kilo mám vysoký krevní tlak, cukrovku,křečové žíli, nádorové onemocnění, žlučník, slepák,už 3 týdny jsem objednaná na iscar v praze ža by mi ho udělali tu operaci,jdu na první sezení moc bych si přála vážit aspon 80kilo, ale když jsem četla ty články už nevěřím ničemu, to je to opravdu tak hrozné a nebezpečné,?????? jáké to má vlastně ty dobré stránky???? a má cenu nato jít,???? už fakt nevím furt se někde hrabu na netu jesli jo nebo né takco mám dělat?????????poradíte mi???
anonym
| 19. 2. 2014 09:32
TO rolnicka: zdravim nechci vas v zadnem pripade urazit ale ve vasem pripade bych nehledala zadne negatyvni diskuze a jsla na tu bandas bez rozmisleni az zacnou jit ty kila dolu tak se zlepsi i vas zdravotni stav ver te mi je to hodne o psychice drzim vam palecky
zuzi
petulinecka
| 12. 9. 2008 17:16
Já chapu , že to varování myslíš dobře, ale mě to taky děsí jak to píeš.

sKOČ NA JINE DISKUZE O BANDÁŽI A UVIDÍŠ TĚCH SPOKOJENÝCH LIDI I NĚKOLIK LET.mĚLA SI NA TO VÁŽNĚ SMULU.

A KDYBY MĚ NIKDO PŘEDTÍM NEPROHLÍDL TAK DO TOHO BYCH ANI NEŠLA .MĚLA BYCH STRACH O SVUJ ŽIVOT.

A KTOMU UMRTÍ.


S VYSOKOU OBEZITOU BY STEJNĚ TEN ČLOVĚK UMŘEL TAKŽE TO JE PROSTĚ RISK. VŠECHNO JE RISK . TY MÁŠ VÁHU FAJN JE TO UŽ MALÁ NADVÁHA .
bandáž žaludku
pravaenergit
| 12. 9. 2008 11:34
Ahoj jmenuji s epetra je mi 25 a mám 162 cma 98 kilo . Chtěla bych jít na bandáž žaludku a čtu spoust yčlánku.Moc mě zajímá jestli tu bandáž ještě máš nebo jestli sis ji nechala vyjmout. A taky mě zajímá jakou máš bandáž?? měla jsi tu co se doplnuje a tím ti stahuje žaludek,? nebo máš bandáž ktera s enedá nijak upravovat??
LITUJEŠ TOHO ŽE JSI DO BANDÁŽE ŠLA,?
bandáž
zuzi777a
| 9. 9. 2007 12:49
Milá Carmell, jen ti přeji,abys byla spokojená i nadále,za rok, dva , pět.....
Já bohužel byla na operaci v Jičíně v roce 1996. Skutečně žádná důkladná předoperační vyšetření nebyla. První dobu po operaci jsem byla také spokojena ( až na ty komplikace způsobené odkrýváním regulovacího portu a zřejmě nedobře provedenou operací). Skutečné potíže přišly až s časem. Nyní jsem se sešívaným břichem ale šťastná. Po posledním dítěti jsem hubla se Stobem. Jím vše, jsem ráda,že jsem vše přežila a skutečně jsem ve svém věku(43) již přesvědčena, že jakákoliv " nátlaková " cesta k hubnutí nevede. Musí se změnit styl života a NAUČIT se jíst ROZUMNĚ.
Znám "kroužkaře", kteří 5 let po operaci vesele ztloustli na původní nadváhu, bohužel. Také znám případy úmrtí (prošlo i TV, cca před 4 lety).
Pokud vše zvládneš, budu Ti to opravdu moc přát, ale pro mě to je již uzavřená životní kapitola, z které jsem se doufám poučila. Mám sice ještě nadváhu 75kg/ 168cm, ale v téhle váze se už cítím dobře a v podstatě ji měnit nechci. Přeji vše dobré!
ahojda
carmell
| 9. 9. 2007 11:29
Ahoj Jupinko
o bandáži jsem začala uvažovat cca před rokem, kdy jsem viděla v TV pořad DiAGNÓZA, který byl tété problematice věnován. Mé BMI bylo v té době 43 ... První jsem se rozhlížela po nemocnicích kde to provádějí, a nakonec jsem zjistila, že nejlepší bude asi pražské ISCARE, zaregistrovala jsem se na jejich stránky (viz. BANDINGKLUB) a tam jsem půl roku pečlivě pročítala fóra, kde hovoří jak odborníci, tak samotní pacienti.. Nakonec jsem se letos v dubnu rozhoupala, a do ISCARE zavolala, ihned se mnou dohodli první termín návštěvy, kdy jsem se sešla s internistkou, která mě podrobně vyšetřila, a zhodnotila, že jsem skutečně vhodná pro bandáž (mají tam spoustu i jiných hubnoucích metod) - a následoval dvouměsíční kolotoč ostatních vyšetření... Musela jsem absolvovat gastroskopii, chirurgii, psychologii, pohovor s dietní sestrou, stálé docházení na internu k hlídání a sledování tlaku, k rozborům krve, ke spirometrii atd. atd. Byla mi naordinována i Meridie, aby jsem do operace už nepřibrala... No prostě kompletní vyšetření, a velmi VELMI důkladné!!! Následně mi byl dán termín, a minulý týden ve středu mi byla provedena bandáž. Takže jsem takříkajíc nováček, ale zážitků a zkušeností mám na vydání knihy. Operace mi byla provedená taky přímo v ISCARE v Praze, kde se tímto cíleně zabývají, takže je tam člověk vlastně pořád "mezi svými" ... Vše hradí pojišťovny, a s péčí, osvětou a vůbec se vším jsem nadmíru spokojená. Dostala jsem podrobnou instruktáž o tom, jaká jsou rizika, omezení, dieta atd. Jsem pod stálou kontrolou a to jak chirurgickou, tak interní. Při propuštění jsem obdržela tlf. čísla na pohotovost, kdyby nastal nějaký problém, taky jsem dostala podrobný jídelníček, a brožuru s instrukcemi...
Takže asi nebude ani tak důležité nechat si provést bandáž, jako to KDE si ji nechat udělat !!!!!
Ono asi stále platí, že když dva dělají totéž, nemusí to být totéž, a nekvalitní nemocnice jak vidno, můžou kazit renomé této leckdy život zachraňující operace ostatním, vysoce kvalitním zařízením...
Zdravím
Jupinka
| 9. 9. 2007 10:30
chtěla bych se zeptat kde a kdy jsi podstoupila bandáž jestli to není tajemství.Já jsem byla před 5 -ti lety,no v únoru už to bude 6let .A bylo to v Plzni ve vojenské nemocnici.Skutečně jsem nepodstoupila žádné vyšetření pouze konzultace a to jedna s lékářem ,který operace prováděl.Vyšetření jsem podstoupila jen předoperační.Vím o spoustě lidí ,kteří byli ve stejné nemocnici a nikdo nešel na žádná vyšetření.Ted později ano co jsem mluvila s lidma ,kteří byli až třeba 3 roky po mě.Ale zase kdo to nechtěl podstoupit tak si tu operaci zaplatil a měl to i v kratší době.Založila jsem tohle téma proto abych měla možnost srovnávat poznatky jak se nám žije s kroužkem.Máš ty nějaká omezení?Jseš spokojená ?Díky za odpověd
Bandáž? A proč ne ??
carmell
| 8. 9. 2007 19:53
Milá Zuzi777a,
se zděšením jsem si přečetla Tvé hrůzostrašné zkazky ohledně bandáže žaludku, a jen doufám, že případné zájemkyně o bandáž nepodlehnou stresujícímu dojmu, který Tvůj příspěvek musí zákonitě vyvolat...
Já nejen, že jsem po bandáži, ale než jsem se k ní dostala, musela jsem projít neuvěřitelně náročným a PODROBNÝM vyšetřením, které zahrnovalo i vyšetření PSYCHOLOGICKÉ, tudíž Tvé poznatky jsou přinejmenším zcestné a zavádějící... Nedovedu si představit, že by nějaký lékař kývnul na provedení bandáže jen tak od stolu a pouzena přání potencionální pacientky!!!!
hmm
anonym
| 18. 6. 2007 09:02
Docela drastický zákrok a jak tak koukám tak tomá i dost negativních následků...
Stejně se i při tom může dál v klidu tloustnout... Hubnutí je jen o vůli ( pokud tedy nejde o nějaké poruchy organismu atd. ) a tenhle zákrok mi přijde jako sebetýrání, i když to třeba pomůže někomu zhubnout...
Ale je to můj názor...
co to je ...
Jupinka
| 15. 6. 2007 22:26
Bandáž je operačně na žaludek navlečená manžeta kroužek nebo stužka ,tím se žaludek rozdělí na dvě části.Vrchní část je velikosti cca míčku na pink-ponk potom je kroužek a pod tím zbytek žaludku.Když člověk jí nasytí vlastně jen ten vrchní žaludek což je pár soust a je sytý.Tím se hubne.Průchod mezi" žaludky" je asi na sílu prstu takže potrava pomalinku prochází a tím je pocit sytosti docela dlouho.Musí se dodržovat přísná dieta kdy první měsíc po operaci je pouze tekutá strava potom 14 dní kašičky a pomalu se přechází na stravu tuhou.
co to je?
anonym
| 15. 6. 2007 17:24
A co to je ta bandáž?
zdrava strava
anonym
| 14. 6. 2007 10:11
Ahoj Beauty,
díky za ten typ na mimbazar.Hned jsem se tam podívala a vytiskla univerzální dietu.Jídelníček je velmi jednoduchý na přípravu a to mi velmi vyhovuje a rovněž je i finančně nenáročný a na peněženku musí také jeden koukat.Samozřejmě,že ho uvedu do provozu a Veronika zaslouží pochvalu s obrovitou jedničkou. Jinak ty vaječníky,tedy jejich livkidace, to dílo zkázy dokončila.Začalo to těhotenstvím a vyvrcholilo to myomem na děloze.No, takový je život. Ale i díky tomu, se zajímám o vše co nějak souvisí se zdravím a hlavně hubnutím, Takže drahoušku, vím přesně kdy se samozřejmě proviním a hlavně co smím a nesmím. Ten pes je však zakopaný někde úplně jinde. Ovšem kde. Chyby dělám i já.Až na to přijdu, určitě se s vámi všemi o to podělím.Rubrik na toto téma je na internetu mnoho, ale tahle mi připadá hodně konstruktivní oproti jiným. Měj se moc hezky a zdravím.
Zdravím
Jupinka
| 13. 6. 2007 21:35
myslím si milá anonymko,že to bereš rozumně.Nevím odkud jseš,ale u nás i když jsme menší město existují poradny.Nikdy jsem jí ovšem nenavštívila.Myslím,ale ,že tam by mohl pomoct odborník na to srovnání si to v hlavě.Bandáž je opravdu velký zásah do celého života nejen organismu.Já jsem teda víceméně spokojená ,ale omezení jsou veliká.Pokud chceš vědět nějaké detaily písni mi na icq 196-722-058.Aby se tu na mě zas nesesypalo spoustu odpůrců této metody hubnutí,tak předem říkám,že nikomu operaci nevnucuji.Pouze kdo má zájem po pravdě mu písnu o čem to je.
Milá anonymní
Beauty
| 13. 6. 2007 14:07
Bereš to z té správné strany, srovnat si nejdříve ve své hlavě ( je to stejné jako s alkoholem, s kouřením, s automaty apod. ) Ale mám otázku, můžu se zeptat kolik si vážila před operací? Já vím, že po gyn. operaci to není sranda, ale opravdu za to může jen odebrání vaječníků?
Říkáš, že se stravuješ zdravě, ale to je strašně široký pojem a každá z nás si pod tím představí něco jiného. Dobře, jíš zdravě, ale jíš také pravidelně, nejméně 5x denně?
A zkoušela jsi tohle - http://www.mimibazar.cz/recept.php?…
bandáž žaludku
anonym
| 13. 6. 2007 11:50
Přečetla jsem si Vaše poznatky z bandáže žaludku.Já stojím před stejnou situací, ale instinkt mi říká, že to dělat nemám.Nevidím v tom osobně řešení, protože jsem dokázala váhu sedm let po zhubnutí držet.Bohužel se mi udělal myom na děloze a při operaci mi byly odebrány vaječníky,přestože to nebylo v plánu a doktoři věděli,že se léčím se štítnou žlázou a tento zásah dokonal dílo zkázy v podobě váhového přírůstku.Což se skutečně stalo.S klidným svědomí mohu říci,že se nepřejídám a snažím se jíst tzv. zdravě.Neříkám,že si někdy malinko nezahřeším,protože hodně už to nejde.Odvykla jsem si se přecpávat,takže ono už to nejde i kdybych chtěla, jelikož je mi pak špatně a o tenhle stav nestojím.Pravdou však je,že pokud si to ještě nesrovnáme v hlavě, tak je to boj s větrnými mlýny.Jenže to není snadné a hlavně je to letité a také je to stylem pokus omyl.A zde bych viděla pomoc dobrého psychologa.Prostě se musí změnit komplet všechno,nestačí pouze stravování,ale hlavně psychiku a to je moc a moc náročné.Vím o čem mluvím,momentálně mám váhu na 151 kg a přitom dodržuji vše co se dodržovat má.Hledám, zkouším a tápuJe to někdy zoufalé a zničující a také stojím před zrcadlem a brečím a ptám se co jsem komu udělala,že jsem takhle odporně tlustá.Navenek se tvářím jakoby nic.Jedno je však jisté,každý člověk je individualita, co platí na jednoho neplatí na druhého.Jediný kdo vám může pomoci jste vy sami a nikdo jiný. Vaše vůle tenhle boj i přes ty dílčí prohrané bitvy nevzdát a vyhrát hlavní bitvu.Je to o víře v sama sebe a v najití případně dobrého psychologa.Zatím přeji všem "nešťastnicím" hezký den a hlavně nic nevzdávat.
bandáž
zuzi777a
| 4. 6. 2007 14:57
Byla jsem v Jičíně, život mi pak na etapy zachraňovali v Hradci Králové.
Právě , že jsem se setkala s více " kroužkaři" se špatnými zkušenostmi o to víc přeji každému zdraví a pohodu a raději jiný způsob hubnutí!!
Ahojky
Jupinka
| 4. 6. 2007 14:51
Tak Zuzi to je teda nářez co tě potkalo,už jsem si to přečetla.Kdes byla na tom kroužku?Já tedy nemám problémy ,jak říkám je to omezení na celý život.Nemůžu jíst zdaleka všechny potraviny ,ale s tím jsem do toho šla.Nikomu tento zákrok nerozmlouvám ale ani nedoporučuji.Každý musí zvážit svojí situaci a poradit se se svým lékařem.Zajímalo mě jak jsou lidi spokojení a jak jim je když to podstoupili.Tvůj příběh je smutný a nedivím se tvému názoru.Přeji ti hodně štěstí a zdraví
bandáž
zuzi777a
| 4. 6. 2007 14:47
Jupinko, jsem ráda, že to vidíš takhle objektivně! Vždy se děsím toho, když někdo , kdo má nějakou zkušenost potom prosazuje jen a jen tu svou cestu, aniž by přiznal náznak negativního v té své cestě. ...
Právě jsi totiž napsala, že i při bandáži se dá přibrat! To mnohdy zájemci o tuhle možnost netuší a myslí si ( jako sestra Peg) , že tím kroužkem se její problémy navždycky ztratí.
Ono totiž po čase dojde k vydutí toho "vrchního žaludku" nad kroužkem a tím se opět zvýší příjem jídla a tělo po dlouhém strádání, kdy hublo pak tyto přísuny navíc okamžitě využije na tvorbu tukových zásob...
To byla i příčina mých problémů- žaludek nad a pod kroužkem v místě pásu začal nekrotizovat, protože byl nepřirozeně na sebe vtlačen...(dle Dr.) Já sice netloustla ( bolesti mě nedovolily jíst), ale kroužek stejně přestal plnit svou funkci- naopak potom v okamžiku, kdy už jsem byla váhově krutě pod normou mě bránil jíst vydatnější a zdravou stravu.
A ve finále po odstranění kroužku i s kusem žaludku jsem stejně opět začala nabírat, protože jsem pořád neuměla jíst tak, abych nepřibírala. Prostě já už nikdy nic takového nechci!!
Ale tobě Jupinko přeji abys neměla žádnou komplikaci a byla zdravá a spokojená!
Jaké to je?
Jupinka
| 4. 6. 2007 14:00
Ahojky zdravím tebe i tvou sestru,ptáš se jak se žije s bandáží.Tak nečetla jsem ještě příspěvek Zuzi777,píšu pouze za sebe a nevim jestli se naše pocity budou shodovat.Rozhodla jsem se pro bandáž po asi dvouletém přemýšlení a po různých pokusech zhubnout.Moje výchozí váha byla 101kg při 164cm.Během 5 měsíců jsem byla lehčí o 30 kg.Operaci jsem zvládla bez problémů ,řez byl na 7 stehů.Byla jsem na tom v Plzni ve vojenské nemocnici,nic jsem neplatila a žádné vyšetření v tu dobu nebyla potřeba.Pouze předoperační samozřejmě.Ted co vím od lidí kteří to podstupovali později než já kdo nechce platit musí k psychiatrovi a kdo peníze má tak nečeká a jde hned.Zdá se mi divné ale je to tak.Co se týká toho jak se mi s tím žije,váhu jsem si udržela 2roky.potom jsem přibrala 10kg které ne a ne dát dolu.Zdaleka nemůžu jíst všechno co bych chtěla je to velké omezení na celý život.Kdybys chtěla můžeš se ještě zeptat na co potřebuješ.Rozhodně at tvoje sestra vyzkouší nejdřív vše ostatní pod vedením třeba zrovna Dianek tohle je opravdu poslední možnost.
jak přesvědčit?
Peg
| 4. 6. 2007 13:16
Zuzi v tomle jsem bezradná. Vím, jak je sestra nešťastná. Přeci jsme vyrostly ve stejné rodině, máme stejný genetický základ a stejné jídelní zvyky nebo spíš zlozvyky. Já jsem se svými "draky" už zabojovala a vím, že i když teď vedu, je to souboj na celý život. Myslím, že hubnutí rozumím, vím, jak na to, prošla jsem kurzem, přečetla kopce knížek a hlavně to prožila. Sice jsem nikdy neměla takovou nadváhu, ale sundala jsme 14 kilo a držím to už deset let. Jak ale přesvědčit někoho, kdo o to nestojí? Ona nechce pomoc, nechce abych ji radila, vedla. Chce operaci, protože to je v jejích očích nejjednoduší řešení.
bandáž
zuzi777a
| 4. 6. 2007 12:55
Peg- nasměruj ji na STOB, nebo Dianu- hlavně ať zkusí vzbudit vlastní síly. Když zjistí, že to jde, třeba zapomene na krajní řešení.... Co já bych bývala dala za to, kdyby mě býval někdo tehdy postrčil od doktorů k psychologovi (dobrému a chápajícímu). Takhle jsem přesně stejně jako kupa jiných tápala v kruhu přežírání, omluvenek pro své prohřešky a totální deprese z toho, že TO NEZVLÁDÁM !!
Na baculaté tvářičce nasazený úsměv a v hloubi duše smutek, závist, sebeopovržení... Mohla bych Tvé sestře říct PŘESNĚ , co se jí honí hlavou, když u toho není nikdo druhý.....

Neodsuzuiji ty, kdo podstoupí bandáž, s těmi hluboce soucítím, vím co je k tomu dotlačilo- odsuzuji ty, kdo ji bez skrupulí provedou aniž by se zabývali dušičkou toho operovaného.
Dosud (jak jsem se dozvěděla) se žádné ohromné vyšetřování nedělá- dá se pouze na subjektivní sdělení člověka žádajícího o zákrok.
Je to dle mých poznatků zase jen dobrý kšeft lemovaný hrstkou těch spokojených a desítkami krutě vytrestaných- vím i o úmrtích, jenže to se těm kdo chtějí "kroužek"neříká...

Nejnovější příspěvky v diskusích

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
♥Jarka*Alice♥
16. 4. 2024 12:44
11773
Alka...
16. 4. 2024 12:27
70221
2112Hana
30. 3. 2024 19:13
406
helena.07
27. 3. 2024 11:56
8
Uivatel_5747674
19. 1. 2024 11:51
16826
Pavlna Trojanov
12. 3. 2024 09:26
5
Jiina Koudelov
25. 2. 2024 20:33
148
Anna Soukov
23. 2. 2024 00:14
115
Jiina Koudelov
13. 2. 2024 21:43
46
Silvie Zimmermannova
13. 2. 2024 17:15
10831
Jiina Koudelov
3. 1. 2024 18:58
327
Gabriela ediv
21. 1. 2024 20:59
478
Uivatel_5725017
3. 1. 2024 10:00
33
Lucie Baklkov
28. 11. 2023 14:24
8775
Uivatel_5694482
24. 11. 2023 19:31
82
Cryptomeria Rasa
16. 11. 2023 18:49
287
sona.koutna8
30. 6. 2022 21:02
26
Vlado Schiffel
12. 11. 2023 01:48
439

Hlavní zprávy

Nejčtenější

Video