Žijete zdravě? - Diskuze | e15.cz
Zpět na výpis diskuze

Žijete zdravě?

Diskuze

Morise
| 23. 5. 2013 16:12
Četla jsem skvělou knihu o zdravém životním stylu. Jmenuje se Pryč s kyselostí! a napsal jí Kurt Tepperwein. V té knize je popisováno, jak moc jsme zakyselení a jak moc nám to škodí. Po přečtení té knihy jsem razantně změnila svojí životosprávu.
adikah
| 13. 9. 2011 16:49
Ahojky, jsou to asi 3roky co jsem změnila svůj životní styl a to nejen v jídle, ale i ve své domácnosti. Vyměnila jsem chemické přípravky na uklid své domácnosti za ekologické. Je to super. Moje domácnost je čistá, vonavá a to i bez chemie.
až na tu čokoládu ano
hanickaT
| 19. 5. 2010 19:48
Snažím se jíst hodně syrového ovoce a zeleniny, mít hodně pohybu na čerstvém vzduchu, pitný režim, doplňky stravy preventivne s vitaminem c na odolnost proti virům, tj. curenzym od apotexu.
...
Soleil
| 4. 5. 2010 18:20
Naprosto souhlasím s přechozím přspěvkem. Nejdřív se člověk musí vykašlat na rady z časopisů a vypozorovat, co sedí jemu a co mu dělá dobře. To jsem už zjistila, ale pořád bojuju se svou psychikou. Čas od času mě chytne amok a spráskám všechno nezdravé v dosahu (není to tím, že bych si to jinak odpírala, čili tady "zakázané ovoce nejlíp chutná" neplatí), zkrátka mám takové návaly pocitů, které mě nutí jíst přespříliš a nesprávné věci. Je to otázka psychiky a když je někdo ještě ke všemu požitkář a rád si dopřává, je to pak velice těžké. Přesvědčit samu sebe, že si mohu dopřávat i přesto, že žiju zdravě. Velký problém, protože jak říkával Masaryk, člověk je od přírody egoista
zdravě žít
Jankajanka
| 13. 4. 2010 09:50
Myslím, že každý by si měl "vychytat", co jeho tělu dělá dobře. Poslouchat své chutě a touhy. Nemyslím tím, že když dostane tělo chuť na párek, že si ho má dát. Spíš to myslím tak, že někdy si tělo řekne o sladkosti, protože potřebuje doplnit cukr. Tak pak si nějakou sladkost, která odpovídá zdravému mlsání, dát. Doplnit sladké - ale ne čokoládou, ale třeba sušeným ovocem, třeba nesířené meruňky.
A s masem zrovna tak. Někdo potřebuje více živočišné stravy k tomu, aby se cítil dobře, jinému dělá dobře maso úpně vynechat. Jde o to, jakou formou maso člověk přijímá. Jestli fast foodem nebo si doma upeče maso od řezníka nebo kuřátko.
Na podzim a v zimě mám potřebu jíst maso docela velkou a když si ho dám, je mi fajn. A zase na jaře mám k masu skoro odpor. Prostě na jaře se tělo po zimě "očišťuje" a žádá si stravu lehkou. A v zimě všichni živočichové se připravují na zimu a složení stravy je vydatnější a kaloričtější než v létě.
zdravý životní styl
framboise
| 4. 8. 2009 10:12
Jinak mi hodně k tomu abych vydržela pomáhá to, že víkendy mám "volné"-přes týden se stravuji zdravě a o víkendu si dám i nezdravé, ale jen v malých porcích.

Např. to co jím přes týden:
-snídaně: jogurtový nápoj
-svačina: ovoce
-oběd: celozrrný chléb + cottage sýr / tvrdý sýr / máslo /med / povidla / ...
-svačina: čerstvá zelenina
-večeře: "maso" (1x týdně kuřecí prsa / vepřová pečeně, 1x rybí prsty / krabí tyčinky, 1x luštěnina / vejce, 1x sýr, smetana / tuňák, 1x pangasius / jiná ryba) + příloha (2x týdně brambory, 1 x těstoviny, 1x rýže natural, 1x bulgur / jáhly / kuskus / ...) + velká porce zeleniny
-2. večeře: bílý jogurt
zdravý životní styl
framboise
| 4. 8. 2009 09:46
Ahojte holky!
Také jsem změnila svůj životní styl. Chci jíst zdravě
a kvalitně celý život, nejde mi jen o dietu, chci svému tělu dodávat to
co potřebuje. Ale nic není ideální-já například jím hlavní jídlo dne až
večer-večeřím s přítelem až dojde z práce. Přemýšlela jsem o zařazení
svačinek, ale nevím jestli je to dobrý nápad, jestli je radši
nevynechat když mám jako hlavní jídlo večeři.

Tady jsou některé mé tipy:
přemýšlím
o jídle, vychutnávám si ho a soustředím se na něj všemi pěti smysly,
nedívám se u jídla na tv, nečtu si a nejsem u jídla na pc, nejím za
pochodu nebo ve stoje, snažím se mít dostatek všeho co mé tělo
potřebuje, včetně zeleniny, snažím se udržet poměr jídla, pití a
pohybu, vždy se snažím snídat, snažím se abych neměla hlad, ale také
nebyla nikdy přejezená, upřednostňuji kvalitu před kvantitou, ráda si
jídlo vařím-vím pak přesně co v něm je, snažím se chodit dost pěšky

-Co jde to kupuji bio
-každý den piji 0,5l maté, 0,25l zeleného čaje a 1,75l vody
-snažím se vyhýbat 3 bílým jedům (bílá mouka,
bílý cukr, kravské mléko), dále všemu co je instantní, dietní, velmi
chemicky upravované, slazené apod. konkrétně se snažím vyhýbat:
Uzeninám, kravskému mléku, umělým sladidlám, cukru, sladkým nápojům,
perlivým vodám, černému čaji, bílé mouce - bílému pečivu, smaženému,
zrajícím sýrům (to se mi vůbec nedaří, takže hermelín a nivu si občas
dávám), instantním výrobkům, konzervám, polotovarům, fast foodům, light
výrobkům (bez tuku/bez cukru), sířenému sušenému ovoci, margarínům,
levným olejům, vnitřnostem, taveným sýrům, sladkostem, sójovým
výrobkům.

Ještě bych chtěla zařadit nějaký pohyb.
Zdraví
BioAndrea
| 15. 9. 2007 09:07
Holky já se taky snažím jíst zdravě a pečovat o sebe.Samozřejmě někdy pěkně vybočím,ale naštěstí už mi nedělá problém se vrátit do starých kolejí...Přestala jsem jíst maso a mléčné výrobky(k tomu jsem směřovala už dlouho),jím velké množství ovoce a zeleniny,luštěnin,celozrných obilovin a hodně piju.K tomu jsem začala chodit na jogu a to opravdu doporučuji každému,protože to je úplný balzám na duši.Snažím se moc nestresovat,což mi zatím moc nejde.A jinak se občas rozmazluju.Poslouchám meditační hudbu,chodím do sauny,dopřávám si dlouhé koupele s různými olejíčky a cítím se naprosto fantasticky.
Všeho s mírou
Miky
| 14. 9. 2007 16:14
Já jsem začala tak nějak postupně. Nahradila jsem např.pšeničné výrobky celozrnnými. Vůbec mi to neschází. Pak také jím víc zeleniny, než dřív. Sport není pro mne novinka, ten dělám celý život, pouze s pauzami těhotenství, šestinedělí....také piji více bylinkových čajíků a už dlouhou dobu nejím vůbec tučné. Sladké jsem nikdy neměla ráda, jen občas cca 1 za půl roku si dám nanuka. Úplně zdravě bych asi žít nemohla. Takže co se týká např. omáček a tak, tak ty jím stále, ale málo, i když teda jednu dobu jsem je úplně vynechala. Také si myslím, že by se některé potraviny neměly úplně vysazovat, člověk to pak nevydrží a je to horší, než lepší. Přecejen jsme všežravci. Všeho ale s mírou.
žít zdravě
angelwoman
| 13. 9. 2007 17:09
Já se snažím-mít bohatý a zdravý jídelníček, jíst hodně ovoce a zeleniny, sportuju-kolo, spinning, brusle, běh, procházky se psem, turistika,...., víkendy trávím na chatě v horách na čerstvém vzduchu, kde to jde nahrazuju normální potraviny těmi bio (např. mléko, jogurty, vločky, sušené ovoce, sýry, atd.), snažím se používám jen přírodní kosmetiku netestovanou na zvířatech, atd. Ale je toho ještě spousta co můžu pro své zdraví a potažmo životní prostředí udělat...
žít zdravě
Mona
| 13. 9. 2007 09:30
Jak se říká, všeho moc škodí.
Já jím všechno ,ale málo.Dám si i čokoládu, ale jenom kousek.Alkohol piju taky, ale s mírou,dám si 2dcl vína , sem tam štamprlku slivovice a když je mi zima, tak si uvařím grog.
Cvičím taky, ale ne zase každý den.
Jenom se nemůžu zbavit kouření, mám slabou vůli.
Mona
Dělej to co Ti přináší radost a druhým neškodí
anonym
| 12. 9. 2007 22:09
Cokoli si budeš odpírat, budeš po tom toužit, o to to bude vzácnější, žádanější...o to víc to pak budeš dělat, jakmile se k tomu dostaneš.
Hledám elixír mládí...........
svedka
| 12. 9. 2007 21:15
Asi takto,pár dní jsem plná elánu žít zdravě (jídlo,cvičení, psychika),nato zase pár dnů žiju "naplno"-cigarety,alkohol,zábava.Hledám kompromis mezi tím.Kdo poradí??????????
Řekla bych to takhle:
Ninive
| 2. 7. 2007 10:37
Snažím se.
zdravý životní styl
anonym
| 2. 12. 2006 20:52
Tak mě napadá, že jíst zdravě a přitom se občas neudržet a zobnout si něčeho nezdravého, je docela zdravé. ( V porovnání s "normálně" se stravujícími jedinci) Takže žádné chmury.
pokušení
anonym
| 10. 8. 2006 17:09
Také se snažím žít zdravě, ale málokdy zvládám pokušení o různých oslavách, svátcích a tak různě. Záleží na pevné vůli a ta já nemám.
zdravě žít
anonym
| 27. 6. 2006 15:30
Já se snažím žít zdravě, sice mám hodně mezery, ale prostě tak nějak v rámci možností. Říkám si, že přeci o co víc pečovat než o zdraví? Vždyť nic cennějšího na světě není. Mě třeba strašně děsí představa, že bych měla ležet v nemocnici, stačí mi kolem ní projít a už mi stojí chlupy hrůzou.Myslím, že z velké části opravdu můžeme naše zdraví ovlivnit sami- jídelníčkem, pohybem, veselou myslí.
zdravý život
lenka
| 26. 6. 2006 15:47
Vydrželo mi to celkem dlouho, pak jsem zhřešila, vrátila se do starých kolejí a pak si přečetla tady článe Jak jsem zhubla, což mě zase nakoplo a opět jsem se vrátila ke zdravému životu....cítím se fakt líp, sna mi to tentokrát vydrží dýl.
To je supr
anonym
| 25. 6. 2006 21:27
Uběhla už nějaká doba od Tvého příspěvku, tak se chci zeptat, zda Ti to, Kiki, vydrželo. Mně zatím nikdy. Vždycky takhle pěkně začnu a pak prostě dostanu chuť na něco nezdravého a je to.
Jinak vzásadě taky celkem zdravě jím a žiju, horší je k tomu přimět třeba děti. Nenutím je. Každý musí chtít sám. Třeba k tomu jednou taky dojdou. Anebo taky ne. Co považuji za pokrok-že dokonce i manžel se ode mě nakazil a začal dodržovat některé zásady. On je velmi tvrdohlavý a nikdy by se ode mě nenechal přesvědčit. Ale dospěl k tomu sám. Přestal např. pít mléko a až po několika měsících zjistil, že už ho vlastně dlouho nebolela hlava a zmizely mu některé kožní problémy...
Sice by se mnou nezobal zrníčka a nechroupal salátky, ale třeba to taky přijde. Taky jsme spolu se začali zajímat o alternativní medicínu, chodíme k homeopatce... a tak. Ale nejsme nic extrémního, někdy si zahřešíme.
pohoda
lenka
| 17. 3. 2006 17:14
Já se o zdravý životní styl teprve pokouším, ale i když jsem na začátku,jsem zatím moc spokojená...dneska jsem byla cvičit, dala jsem si velký krásný zeleninový salát s celozrnným pečivem, k tomu zelený čaj a večer se chystám do sauny. Zítra půjdu na dlouhou procházku a taky plánuju, že s vlezu do vany s nějakým olejíčkem....jsou to zatím drobnosti,a le fakt se cítím tak nějak spokojeněji a v pohodě.
Žijete zdravě?
anonym
| 9. 2. 2006 08:33
Jak se projevuje váš zdravý životní styl- co jíte, pijete, jak se o sebe staráte?

Nejnovější příspěvky v diskusích

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
♥Jarka*Alice♥
18. 4. 2024 22:38
11789
jizerka
18. 4. 2024 22:39
70248
Uivatel_5825696
16. 4. 2024 20:10
479
2112Hana
30. 3. 2024 19:13
406
helena.07
27. 3. 2024 11:56
8
Uivatel_5747674
19. 1. 2024 11:51
16826
Pavlna Trojanov
12. 3. 2024 09:26
5
Jiina Koudelov
25. 2. 2024 20:33
148
Anna Soukov
23. 2. 2024 00:14
115
Jiina Koudelov
13. 2. 2024 21:43
46
Silvie Zimmermannova
13. 2. 2024 17:15
10831
Jiina Koudelov
3. 1. 2024 18:58
327
Uivatel_5725017
3. 1. 2024 10:00
33
Lucie Baklkov
28. 11. 2023 14:24
8775
Uivatel_5694482
24. 11. 2023 19:31
82
Cryptomeria Rasa
16. 11. 2023 18:49
287
sona.koutna8
30. 6. 2022 21:02
26
Vlado Schiffel
12. 11. 2023 01:48
439

Hlavní zprávy

Nejčtenější

Video