BULKA V PRSU :JAK TO ZVLÁDNOUT_? - Diskuze | e15.cz
Zpět na výpis diskuze

BULKA V PRSU :JAK TO ZVLÁDNOUT_?

Diskuze

anonym
| 3. 12. 2014 14:05
Mám bulku v levém prsu docela velku na povrchu už je to i vidět a bolest mi jde do podpaží a do celé ruky , co to může být ? , v prsu mě to cuká a bolí
anonym
| 15. 1. 2015 14:56
TO Davidová: Řekla bych, že buď cista nebo nádor. Nechci strašit já jsem měla takovou cistu, kterou mi doktor chtěl vyoperovat, ale já na operaci nechtěla tak jsme se domluvili, že zkusí léky, kterýma to rozpustíme, kdyby to nešlo musela bych na operaci. Jedla jsem ty léky a k tomu si v lékarně vzala ještě Senzycol a musím říct, že nervy to byly šílené ale naštěstí to byl fakta si jen nějaký zánět. Bože člověk se hned vyděsí, že rakovaina. Radši jdětě k doktoru.
anonym
| 14. 8. 2013 20:42
Ahojky mám problém je mi 11 let a prsa mi teprve začínají růst a asi před měsícem jsem si nahmatala malou bulku v prsu když na ní zatlačím za předu tak mně bolí! nevím co mám dělat! Ale myslím si že tento týden se o kousíček zmenšila! Co mám dělat? Ale na gyndu jít nechci Předem díky za odpověd
anonym
| 28. 5. 2013 21:57
Pokud chcete zhubnout, chce to se správně stavovat a také se dostatečně hýbat. pokud máte zájem o zdravou stravu, jak zdravě zhubnout a zdravě se stravovat, mohu Vám doporučit navštívit web yesneyes.cz. Tam najdete jak tipy tak i rady, jak jíst zdravě. A taky přímo recepty, podle kterých můžete začít si zdravou stravu připravovat.
anonym
| 28. 5. 2013 21:54
Všeobecná zdravotní pojišťovna nabízí bezplatné preventivní vyšetření prsu mamografem i ultrazvukem pro ženy mladší 45 let (nad tuto věkovou hranici hradí pojišťovny vyšetření běžně). Vyšetření je součástí akce Zdraví životní bonus 2013, která odstartovala v pondělí 20. května a potrvá do konce listopadu 2013.
V praxi budou úhrady probíhat tak, že žena nejprve mamografické vyšetření zaplatí ze svého a poté s účtem navštíví kteroukoliv pobočku VZP a pojišťovna jí peníze proplatí. Obvyklá cena za mamografii činí 500 až 800 korun, za ultrazvuk ženy zaplatí 250 až 400 korun. Podmínkou je sjednané zdravotní pojištění u VZP a členství v Klubu pevného zdraví.
Další inforamce najdete na http://www.vzp.cz/…zivot-bonus-2013
anonym
| 17. 9. 2012 05:44
Dobry den. Prosim vas mam nejake bulky v obou prsech ktere na dotek hodne boli. Muzete mi poradit co to muze byt? Mam z toho opravdu strach. Dekuji.
anonym
| 28. 5. 2012 17:22
Ahoj je mi 22 a první fibroadenom se mi udělal už v 17 letech. Od té doby chodím každý půlrok na ultrazvuk. Před rokem a půl jsem ale musela na operaci a jedna boulička musela ven, protože mě začala hrozně bolet a zvětšovat se. Teď jsem byla znovu na ultrazvuku a paní doktorka našla novou bulku a už musim na biopsii, protože se jí nějak nezdá. Za týden jsem objednaná a mám z toho hrozný strach a ještě k tomu mám za 14 dní absolutorium, tak je to moc stresu najednou . Snad se nesložim, protože ani do těch zkoušek nebudu vědět výsledky ....Je ale fajn, že si tu na netu můžu přečíst zkušenosti ostatních a už aspoň kapku vim, co mě čeká
anonym
| 15. 1. 2012 23:02
Dobrý den! Mohl by mi někdo víc specifikovat, jaká bulka na pohmat je? Jestli když na ni zatlačíte bolí, je to vyloženě tkáň, která se nehýbe, je malá, tvrdá, kde se nejčastěji vyskytuje? Jsem z toho celkem zoufalá, nevím zda ji poznám, nevím jestli to mám nějakou tukovou tkáň, cystu nebo něco jinýho.. Budu strašně ráda za každou odpověď ! Moc děkuji !
Radyna
| 16. 1. 2012 07:24
TO kotě: Jediný co ti poradím, když si cokoliv nahmatáš v prsu a nelíbí se ti to je vždycky lepší "plašit" a objednat se na sono prsu, gynekoložka ti určitě vyšetření napíše. Může to být cysta, mléčná žláza nebo nezhoubný fibroadenom, ale taky nemusí.
Moje máma měla karcinom (rakovinu) prsu v 45letech a já jako dcera mám k tomu dispozice, takže se rok co rok hlídám a chodím na vyšetření. Nevím kolik je ti let, mě je 32 a sono (ultrazvuk) zatím bohatě stačí, mammograf bych doporučovala až v pozdějším věku.
Většinou se říká, že pohyblivá bulka je ta lepší než ta, která se nehýbe..vždycky je 100% provést vyšetření a následnou biopsii než takhle dedukovat..
Tak ať ti to všechno dobře dopadne.
Ahoj
petrulinka
| 15. 9. 2009 18:26
Všechny tady zdravím. Jen je škoda, že v diskuzích okolo hubnutí je živo a tady u tak závažného tématu nikdo nediskutuje. Já tedy zatím žádný problém nemám. Je mi 41 let a už jsem byla 3x na sono, jen proto, abych měla jistotu, že jsem v pořádku. Posledně trvalo sono trochu déle, už jsem měla strach, ale nakonec mi doktor řekl, že tam mám vodnatou cystu, že to není problém. Tak doufám, že z toho nic nebude. Ovšem nedávno jsem se praštila do prsu klikou od dveří, tak uvažuju, že zajdu na sono znovu, pro jistotu. Moje tchyně zemřela na rakovinu prsu v 45 letech a to jen proto, že si nahmatala bulku, nikomu nic neřekla a šla s tím až po dvou letech. Takže všem radím, pokud najdete bulku, okamžitě utíkejte k doktorovi a nenechejte se odbýt, protože zdraví je to nejcennější, co máme. Zatím všem ahoj a hlavně zdravíčko
Zkusenost
Adik
| 3. 9. 2009 19:20
Podělím se o svou zkušenost, protože mě celkem vyděsilo, jak dlouho čekáte na vyšetření!!!
Taky jsem si našla bulku (v 19ti letech), šla jsem na gyndu, tam mi řekla, že to asi nic nebude, ale raději že mě pošle na sono. Tam mě objednali do týdne!!! Zajela jsem tam, krásné prostředí, nějaká soukromá klinika. Prý to s největší pravděpodobností není nic vážného a že mám přijít za 3 měsíce (takže to je asi všude stejné). Potom to bylo menší, tak jsem měla klid.
Po 4 měsících jsem ji zase našla, mršku, objednali me opět do týdne, těsně před Vánoci. Byla jsem vyvředěná, týden jsem chodila s mrakem nad hlavou, děsila jsem se "krásných" Vánoc... Ale přítel mi pomohl a šel tentokrát se mnou. No dovedete si asi představit jak mi bylo, když mi řekli, že to asi nic není, ale že mi NA MÍSTE HNED vezmou biopsii. Po týdnu nervů jsem se jim tam složila a i když to bylo pouze nepříjemné, brečela jsem jak malé děcko a pak se od tamtud klidila co nejrychleji. Ještě mi doktor řekl, že to asi nic nebude, že mám být klidná. A já byla, už jsem mu nějak věřila.
Po Vánocích byla bulka zase větší, výsledky negativní, měla jsem přijít v březnu. Jenže po měsíci, co mi to tam nadále rostlo, jsem byla celkem na nervy, tak jsem se sebrala, zašla tam a když jsem jim řekla, že je to jak malý vetřelec, který se chystá zaútočit, řekl, jestli chci tedy na operaci a nechat si to vyndat, že on je taky pro (brala jsem v té době imunosupresiva). Na operaci jsem šla NÁSLEDUJÍCÍ DEN!!!! Nic mě potom nebolelo, pooperační péče dokonalá, doktoři dokonalí.
Pokud to nebude bráno jako reklama (doufám, že ne), byla jsem na klinice Silesia Medical v Ostrave Porubě. Doporučuji. Mimochodem na mamograf jsem nikdy nebyla, jen na sono, takže to asi není pravidlo!!!
Mějte se.
..
VioletHill
| 17. 8. 2008 19:39
Problém je v tom že nejsem holka. Vím že bych tu neměl psát ale jak sem říkal jindem i neporadili a viděl jsem že tu má někdo stejný problém ale snad to bude normální i u mně.
holky
nadicek1
| 17. 8. 2008 18:06
nemusíte se bát, to dělají hormony, růst prsů atd, to má asi každá dívka, je taky patrné, že v určitém stádiu měsíčního cyklu jsou ty útvary znatelnější a někdy zase méně, plus možná bolest prsů. nebojte se, ve vašem věku jsem z toho taky šílela
...
VioletHill
| 17. 8. 2008 16:53
Vím že to je forum pro ženy ale jinde mi neporadili. Již delší dobu mám stejné problémy jako přispěvatelka výše a docela by mě zajímalo co to je. Je mi 15 let. DÍky
bolavá prsa
Pavlinka123
| 26. 7. 2008 03:15
Ahoj, je mi teprve 14 let, ale když si prohmatávám prsa tak narážím na docela velké kusy "něčeho", ani nevím co to je...a taky mám na dvorcích takové malé hrbolky...v období menstruace mě prsa bolí víc, než je podle mě zdrávo
prosím, řekněte co by to všechno mohlo být (řekněte, že nic a že jsem hypochondr prosím ) a děkuju předem
Vysledky
Janule
| 3. 6. 2007 18:34
Tak jsem si byla minuly tyden pro vysledky na zenskym(doktorka na mamografu rekla,ze mi je poslou tam,odkud me poslaly).Na zenskym mi rekla,ze vysledky jsou v prsni poradne.Tam maji jenom jednou v tydnu ve stredu,tak se tam budu muset dostavit.Takze zatim nic konkretniho nevim a sama sebe uklidnuju,ze tam nic neni,kdyz to nebylo poznat hned.
Vsem zenam drzim palce.
Jana
bulka v prsu
anonym
| 2. 6. 2007 10:55
Ve 30-ti létech jsem si taky nahmatala bulku v prsu. Byl to pro mě šok,děti jsem ještě měla malé,byla jsem rozvedená a tak jsem jen přemýšlela,co s klukama bude,až umřu. U lékaře jsem se chtěla objednat,ale volný termín měli až za půl roku!!
Byly to hrozné chvíle,celé noci jsem nespala,pořád jsem brečela,pamatuju se na to docela přesně. Pak jsem se k lékaři dostala přes známé,protože představa,že ještě řadu měsíců budu psychicky na dně byla příšerná. Po vyšetření mi lékař oznámil,že jde o nádor neznámého původu,ale co bylo hlavní,nebyla to rakovina. I tak mi nějakou dobu trvalo,než jsem se smířila s tím,že budu žít s něčím takovým ve svém těle. Chodila jsem na kontroly jednou do roka,změny nebyly žádné. Až letos. Najednou jsem zjistila,že bulka zmizela,jen tak,po 11 letech. Ani doktor ji nenašel. Takže držím palce všem ženám,které se potýkají s tímto zdravotním problémem a hlavně těm,kterým to nedopadlo tak dobře,jako nakonec mě. Přeji hodně štěstí.
Pro Ero
Janule
| 24. 5. 2007 10:22
Diky za pomoc.V pondeli si jedu pro ty vysledky,tak se dozvim co a jak.Pak bych ti dala urcite vedet,co jsem se dozvedela a si vezmu ten kontakt.
Jinak jsi clovek,ktery zaslouzi obdiv za tvuj pristup k rakovine.Mas pravdu,ze vlasy jsou pomijive,i prsa zenska ozeli,kdyz jde o zivot,to si rikam taky-ja uz jsem prisla o delohu.Ale taky bych asi bojovala,musim tu byt hlavne pro deti.Co ty,mas nejake?
Opravdu te obdivuju.
Ahoj Jana
pro Janu
ero
| 22. 5. 2007 23:58
Jani,jde o citlivý přístup doktora,mám v Praze bezvadnou doktorku,která mi vlastně zachránila život,kdybys měla zájem kontakt ti napíšu,hned pozná změnu ahoj
Pro Ero,Niku a ostatni
Janule
| 22. 5. 2007 10:51
Ahoj vsem.Taky bych se rada podelila o svoji zkusenost.Moje mamka je po rakovine prsa 3roky,prso ji cele vzaly,chemoterapie,ozarovani,vse probihalo v ´Plzni,dnes uz je v poradku.Ja i moje sestra jsme se hned objednaly preventivne v prsni poradne,tam nas poslaly na mamograf.Sestra je v poradku a me nasly neco,co se doktorce nezdalo,delaly mi jeste sono-pry asi zdurela zlaza.Objednala me za pul roku na kontrolu-opet mamograf,opakovaly snimek,zkoumaly ho lupou,opet sono,pani doktorka nevi,neni si jista,zadny utvar tam pry nevidi,snad ibrazivni masivo,pry se jeste poradi a vysledky mi posle ke gynekolozce.Tak pristi tyden si jdu pro vysledky.
Nesetkala jsem se nikde se spatnym pristupem,pokud nekde je,nedat se.Vsem drzim palce.Jana
VČASNÁ DIAGNOZA JE ŽIVOT
ero
| 10. 5. 2007 13:12
AHOJ,má zkušenost,je taková,že v nemocnici na Vinohradské mě rovnou pohřbívali,měla jsem rakovinu prsu,tak jsem si vyžádala dokumentaci a na Bulovce mě včas odoperovali celý prs,včetně dvojčat,které jsem zrovna čekala,od listopadu mi skončila chemoterapii,krevní obraz mám dobrý,takže jdi prosím ihned k lékaři a trvej na důkladném vyšetření,díky včasné pomoci žijuuu,a kašlu na prso a vlasy,vše je pomíjivé,jak jde život,člověk má obrovskou sílu žít a bojova¨t,držím palečky,nic to nebude,psala jsi,že tě bulka bolí?tak to nebude nic závažného,rakovina zrádně nebolí,pomalu se prohryzává tělem bestieee,držím palce
rakovina
nika2411
| 12. 4. 2007 12:53
Ahojky, já nechápu proč se v našem zdravotnictví vyhazují těžké miliardy na léčení rakoviny a podobných hrůz než aby se jim předcházelo a peníze se radši vynakládaly na prevenci, která tak nákladná není.

Moje mamka je taky po rakovině prsu. Asi před 2 roky si nahmatala v prse bulku, další týden šla ke své gynekoložce, ta ji poslala na spoustu vyšetření - ultrazvuk, sono, mamograf - kde zjistili že se jedná o nádor, pak ještě podstoupila biopsii - odběr nemocné tkáně, který prokázal, že je nádor maligní - neboli zhoubný. Prodělala 2 operace, ale naštěstí to už vypadá dobře. Její celková léčba včetně pobytu v nemocnici, operací, ozařování, chemoterapie, lázní a následných rehabilitací se pohybuje kolem půl miliónu, ne -li více. O přesné náklady léčby si bude teprve žádat. Taky mě to docela zajímá, kolik se u nás vynakládá na léčbu 1 nemocného člověka.

Opravdu naše zdravotnictví nechápu, připadá mi, že je postavené na hlavu.
Mamograf - sono
anonym
| 6. 4. 2007 06:06
Jestliže má žena podezření, že není něco s jejíma prsama vpořádku a její věk je pod 45 let, může si sama ( bez doporučení lékaře ) dojít na mamograf a sono. Ano, zaplatí si to, obojí stojí 1.000Kč, ale za tu jistotu a klid to stojí. Pojišťovna tyto vyšetření hradí až od 45 let. Sama jsem takto byla před měsícem na obou vyšetřeních.
Růže
Iveta
anonym
| 9. 10. 2006 18:53
Ahoj, zatím jsem v pořádku a doufám, že i ty výsledky na které čekám budou dobré.Ta operace sama o sobě dost bolela, ale doufám, že to byla poslední operace toho druhu.Určitě se ozvu až budu vědět vše.S pozdravem Iveta
Iveta
anonym
| 9. 10. 2006 17:25
Tak jak se daří už dlouho jsi se neozvala. Doufám, že se po té operaci nic nezvrtlo a jsi v pořádku.
Zdraví
anonym
| 26. 9. 2006 11:14


Moc a moc ti gratuluji,že jsi to všechno přečkala a budeš v pořádku.
Bulka
anonym
| 22. 9. 2006 19:41
Děkuji za krásné psaní a ještě hezčí obrázek. Taky se určitě už dívám na svět ůplně jinýma očima. Snažím si užívat a vážit si pořádně zdravíčka, vždyť to je to nejcenější co máme.
Bulka
Ria
| 22. 9. 2006 17:27


To je super gratulujem a prajem veľa veľa zdravia a šťastia.Tak zlý sen sa skončil a prišlo nové ráno a nový život .
Bulka
anonym
| 22. 9. 2006 17:12
Ahoj všem co mi pomohli když mě podporovali a drželi palce.Tak jsem včera podstoupila operaci, bulka je venku a předběžné výsledky jsou negativní, do týdne by měli být všechny udělané, tak doufám že to bude taky v pořádku.Dost to bolí ale za pár dní už snad nebudu vědět že jsem měla bolesti a tři měsíce nervů. Mějte se hezky a nezapomínejte si prsa pořádně hlídat. S pozdravem Iveta
bulka
anonym
| 23. 8. 2006 22:13
Díky za tyto témata....hned jsem si prohmatala prsa a budu to dělat preventivně každý měsíc a doporučuji to všem! A doufám, že všechny chodíte na pravidelné roční gynekologické prohlídky, to se opravdu nesmí zanedbávat.

Nejnovější příspěvky v diskusích

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
♥Jarka*Alice♥
16. 4. 2024 12:44
11773
Alka...
16. 4. 2024 12:27
70221
2112Hana
30. 3. 2024 19:13
406
helena.07
27. 3. 2024 11:56
8
Uivatel_5747674
19. 1. 2024 11:51
16826
Pavlna Trojanov
12. 3. 2024 09:26
5
Jiina Koudelov
25. 2. 2024 20:33
148
Anna Soukov
23. 2. 2024 00:14
115
Jiina Koudelov
13. 2. 2024 21:43
46
Silvie Zimmermannova
13. 2. 2024 17:15
10831
Jiina Koudelov
3. 1. 2024 18:58
327
Gabriela ediv
21. 1. 2024 20:59
478
Uivatel_5725017
3. 1. 2024 10:00
33
Lucie Baklkov
28. 11. 2023 14:24
8775
Uivatel_5694482
24. 11. 2023 19:31
82
Cryptomeria Rasa
16. 11. 2023 18:49
287
sona.koutna8
30. 6. 2022 21:02
26
Vlado Schiffel
12. 11. 2023 01:48
439

Hlavní zprávy

Nejčtenější

Video