Denní dojíždění do práce - Diskuze | e15.cz
Zpět na výpis diskuze

Denní dojíždění do práce

Diskuze

anonym
| 6. 11. 2015 11:31
Bydlíte / pracujete v Praze a okolí a dojíždíte za prací denně aspoň 45 minut?
Pomozte nám s vývojem nové aplikace Jobs.cz a zúčastněte se výzkumu s odměnou 500Kč za 45 min vašeho času.
Výzkum aplikace proběhne formou osobního setkání v úterý a středu (10. - 11.11.) v Praze-Holešovicích, v čase 9.00-16.45.
Konkrétní čas na výběr v dotazníku. Zájemce prosím o vyplnění krátkého dotazníku zde: http://jobs.aplikace.questionpro.com
anonym
| 1. 10. 2015 11:52
Dojížděla jsem 60 km, ta m a 60 km zpět. Nepracovala jsem celých 8,5 hod., cesta byla částečně v rámci pracovní aktivity.
Trvalo to asi 8 měsíců. Byla jsem z toho úplně vyčerpaná. Někdy jsem skoro usínala v práci a to jsem byla stále mezi lidmi v komunikaci s nimi. Nastaly i problémy - kdy k lékaři v místě bydliště ? Bylo to kvůli pár minutám celý den. Nestíhala jsem žádné potřebné návštěvy na úřadech. Dopravovala jsem se veřejnou dopravou s přestupováním. Ráno jsem vstávala ve 4,30 a večer se vracela kolem 18. hod.
anonym
| 3. 5. 2013 10:27
také zvažuji, že budu dojíždět do práce, cesta od domu do práce vyjde na 1,5 hodiny, naštěstí nemám pevnou pracovní dobu, takže i když strávím 3 hodiny denně ve vlaku, tak pořád to výjde stéjně jako kdyby jsem pracovala někde poblíž bydliště. Zvažovala jsem i pronájem poblíž práce, ale mám svůj byt, takže mě to výjde levněji s dopravou, než podnájem a ještě odloučení od přátel a rodiny. Jen mám strach z toho dojíždění, nevím jak dlouho se to dá zvládat, být denně 3 hodiny na cestách.
anonym
| 12. 11. 2015 20:27
TO lenka: Poté, co se přestěhoval můj zaměstnavatel, tak už 3 roky takhle jezdím-vlak, tramvaj, metro, autobus. Ty 3 hodiny na cestě jsou únavné, ale dá se to zvládnout (je mi už 58, 5 let do důchodu, už by mě jinde nevzali). V létě opravovaly trať, každý vlak 20-30 minut zpoždění, 4 hodiny na cestě na mě byly už moc, vyčerpala jsem si dovolenou tím, že jsem si ji brala několik pátků po sobě, ale přežila jsem to.
anonym
| 7. 4. 2012 18:19
Dojížděla jsem 20 let, vím co to je a to tenkrát ještě nestálo tolik peněz. Br. Pak jsem dostala padáka ( výmluva na krizi) a teď pracuju doma u PC, uživí mně to a jsem moc ráda, že mně to neminulo. Peněz mám dost, mám je kdy potřebuji já a nemusím čekat na výplatní termín. V kolektivu máme všechny generace, ale my starší si této možnosti moc vážíme. Je to společnost, která si váží lidí bez rozdílu a moc dobře se nám pracuje.
Prostě jsem nadšená a Vám bych přála stejné pohodlíčko.

Užijte si jarní svátky v pohodě a přijměte ode mně přání.
Zkopírujte a vložte do vyhledavače.
http://app.talkfusion.com/…on2/viewmail.asp?…
anonym
| 18. 12. 2013 09:29
TO Zdenka: Dobrý den, narazila jsem náhodně na Váš příspěvek a zajímalo by mně, jakou práci vykonáváte doma u PC, protože sháním práci a nabídky typu kompletace propisek a podobné nesmysly mě nezajímají, chci něco seriózního. Pokud Vás mohu poprosit o radu, budu vděčná. Děkuji, Dagmar
anonym
| 29. 7. 2011 09:17
foto No, já nejezdím do práce ani kilometr. Také jsem jezdil autem několik desítek km. Vydržel jsem to 2 roky. Teď mám práci doma na PC a jsem spokojený.
Výdělek přes internet
Xerox
| 17. 9. 2009 21:55
undefinedundefinedundefined
<!--
/* Font Definitions */
@font-face
{font-family:"Cambria Math";
panose-1:2 4 5 3 5 4 6 3 2 4;
mso-font-charset:238;
mso-generic-font-family:roman;
mso-font-pitch:variable;
mso-font-signature:-1610611985 1107304683 0 0 159 0;}
@font-face
{font-family:Calibri;
panose-1:2 15 5 2 2 2 4 3 2 4;
mso-font-charset:238;
mso-generic-font-family:swiss;
mso-font-pitch:variable;
mso-font-signature:-1610611985 1073750139 0 0 159 0;}
/* Style Definitions */
p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal
{mso-style-unhide:no;
mso-style-qformat:yes;
mso-style-parent:"";
margin-top:0cm;
margin-right:0cm;
margin-bottom:10.0pt;
margin-left:0cm;
line-height:115%;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:11.0pt;
font-family:"Calibri","sans-serif";
mso-ascii-font-family:Calibri;
mso-ascii-theme-font:minor-latin;
mso-fareast-font-family:Calibri;
mso-fareast-theme-font:minor-latin;
mso-hansi-font-family:Calibri;
mso-hansi-theme-font:minor-latin;
mso-bidi-font-family:"Times New Roman";
mso-bidi-theme-font:minor-bidi;
mso-fareast-language:EN-US;}
.MsoChpDefault
{mso-style-type:export-only;
mso-default-props:yes;
mso-ascii-font-family:Calibri;
mso-ascii-theme-font:minor-latin;
mso-fareast-font-family:Calibri;
mso-fareast-theme-font:minor-latin;
mso-hansi-font-family:Calibri;
mso-hansi-theme-font:minor-latin;
mso-bidi-font-family:"Times New Roman";
mso-bidi-theme-font:minor-bidi;
mso-fareast-language:EN-US;}
.MsoPapDefault
{mso-style-type:export-only;
margin-bottom:10.0pt;
line-height:115%;}
@page Section1
{size:612.0pt 792.0pt;
margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt;
mso-header-margin:35.4pt;
mso-footer-margin:35.4pt;
mso-paper-source:0;}
div.Section1
{page:Section1;}
-->
undefined

Mohu nabídnout výdělky prostřednictvím propagace a
zviditelňováním webů ověřených amerických serverů na internetu a sháněním
nových referálů pro tuto činnost. Postačí Vám e-mailová adresa. Časově
nenáročné a velmi slušné odměny! Vhodné
pro všechny se základní znalostí na PC. Případní zájemci mě mohou kontaktovat
na www.xerox@email.cz
Dojíždění
lolka
| 20. 8. 2009 23:40
Vůbec Vám, holky, to dojíždění nezávidím. Je to promarněný čas a už vůbec se nezmiňuji o "projetých" penezích. Také jsem dojížděla, na gymnázium 20 km, na vysokou 80, ale to nebylo denně, bydlela jsem na kolejích. Do zaměstnání jsem jezdila také 20km, vše autobusem a na výšku i vlakem. Prostě ztracený čas a když jsem spočítala projeté peníze, tak nic moc. Ale taky jsem si zvykla, jen jsem z toho byla dost otrávená. Kdybych jezdila do zaměstnání, které by mi vynášelo hodně peněz, budu klidně dojíždět, ale nikdy za cenu toho, že bych neměla čas na dcerku.

Teď bydlím 15 minut svižnou chůzí od zaměstnání a jízda na kole zabere 7minut. Je to značka IDEÁL . A neutratím ani kačku za dojíždění, jen v zimě občas sednu na autobus, ale to je jen MHD, takže taky pohoda.
Dojíždění
ctyrlistek
| 19. 8. 2009 23:49
Tak také jsem dojížděla...100 km (Praha - Most), cesta od dveří ke dveřím trvala skoro tři hodiny, takže jsem na cestě do práce a z práce strávila každý den skoro šest hodin. Zkrátka někdy jsou taková povolání (musela jsem mít praxi do atestace a v mém oboru nic blíž tehdy nebylo), kde i za pár šupů budete dojíždět. Já jsem tehdy bydlela s přítelem a zajišťovat si další pronájem bych už z platu nezaplatila. Zkrátka jsem byla buď v práci nebo v autobuse. Nemusím asi říkat, jak mojí "výbornou" náladou zkvétal soukromý život Ale na druhou stranu jsem měla výbornou šéfovou a i když v práci to byla pořádná honička, tak jsem se tam cítila dobře.
Ale můj tatínek dojíždí také autobusem do práce každý den 80km tam a 80 zpátky.
Dojíždění
W1Svetluska
| 28. 7. 2009 13:22
Také to znám jaké to je denně dojíždět do práce.Dojížděla jsem 25km autobudem do Plzně a pak MHD.Ale to byl fofr.Vždy jsem stíhala MHD jen tak tak a nebo když už jsem vše stíhala v pohodě tak MHD přijela tak přeplněná že se kolikrát nedalo nastoupit.O cestě z práce vůbec nemluvím to byl teprve stres a štvanice.Když jsem nestihla včas doběhnou Na MHD tak jsem měla prostě smůlu a musela čekat na další který sice jel za 10 minut ale to už mi zas ujel hlavní spoj domů a další jel za hodinu.Pak jsem si našla práci kde nás dojíždělo víc ze stejného směru a tak jsme se domluvili a jezdili autem.To bylo fajn.Teď od března jsem nezaměstnaná a představa že budu znova dojíždět autobusem a MHD až nějakou práci seženu je děsivá.Ale co se dá dělat asi to jinak nepůjde.Je to hrozný.Jsme víc v práci nebo na cestě do ní a z ní.A tak každý den.Dojíždíme do práce abychom čast platu dali na dopravu čast na bydlení a poplatky a co nám zbyde.Almužna.To není život ale boj o přežití.
xxari
petrasan
| 31. 10. 2008 08:47
asi bych jednala podobně, je otázka, jak dlouho to vydržíš, zatím nejspíš nemáš děti, takže je to o to jednodušší. Jinak bych si možná na tvém místě hledala nějaký podnájem či spolubydlení v Brně. Je fakt , že bys ušetřila docela dost času, který můžeš strávit příjemněji než v dopravních prostředcích. Něco jiného je, když se dá jezdit autem, ale chápu, že všichni ho nemají a náklady jsou vyšší, ale pak by šlo si najít spolujezdce.
Jinak jak bylo konstatováno, ježdění po Pze taky není žádný med. Sice bydlíte ve městě, ale dojížděním strávíte spoustu času. Rovněž jsem jezdila denně jedna cesta 3/4 hodiny. Teď to mám tak 20 min a ještě jen jednou tramvají, což je paráda. A to mám na cestě ještě i školku.
Ale na druhou stranu znám i lidi, co dojíždí do Phy denně i 100 km jedna cesta a večer zase zpět. Mají sice dobře placenou práci, ale když si spočítáte kolik hodin stráví v autě... Vlastně žijí jen o víkendu, protože přes týden zákonitě už nemůžou nic stihnout a to nemluvím ani o tom, že chození do kina, divadla či nějaké sportování je jim přes týden odepřeno. Navíc mají většinou i rodinu, kterou vidí fakt až o víkendu. Ovšem prozatím fungují, takže vydržet se dá asi v tomto ohledu hodně.
Denní dojíždění do práce
Lenka76
| 30. 10. 2008 10:19
Ráda bych přidala také své zkušenosti s dojížděním do práce. Jsem na tom podobně jako předešlá paní/slečna. Také jsem od července nastoupila do nové práce. 4x týdně dojíždím 100 km do města. Vstávám ve 4.15h, na šestou vezu děti do školky 10 km autem, poté 12 km do města, odkud mi jede autobus do Brna. Tam přesednu na tramvaj a dopravím se do práce. Naštěstí mám celkem volnou pracovní dobu, takže začínám pracovat něco po osmé. Z práce odcházím většinou v 15h, jedu tramvají, poté busem do města. Odtud 20km do naší vesničky. Takže jsem doma něco málo po páté. Děti vyzvedne manžel. Po večerech, kdy děti spí ještě často sedám k PC, které stále vozím, abych dohnala práci. V buse nic dělat nemůžu, protože se mi ze čtení nebo práce na PC dělá špatně. Takže poslouchám hudbu a spím. Někdy si odpočinu, ale často jsem dost unavená, tak jsem také zvědavá, jak to vydržím. Jenže práce mě moc baví, jsou za ní slušné peníze a jeden den můžu dělat z domu, takže zvládnu zařídit různé věci pro děti atd. Tak nevím, jestli na tom může být ještě někdo hůř co se týče dojíždění do práce . Protože já procestuji denně 3 hod.! Dejte vědět, ahoj Lenka
Celoživotní zkušenost
Ludmila
| 8. 7. 2008 07:40
Ne že bych se chlubila, ale já holt dojíždím celý život - do školy to bylo jen pár kilometrů, pak na gympl trochu dál - asi 30 km, no a teď do práce asi 20 km, to vše autobusem. Navíc jako bonus jednou za 14 dní za přítelem vlakem - cca 2 hodiny v rychlíku. Myslím, že je to o zvyku, časem ti to ani nepřijde...
anonym
| 7. 4. 2012 12:52
TO Ludmila: No to určitě, až budeš stará bába, nohy, kluby v pr...tlat v pr...tak ti to taky nepřijde, ty chytrá hlavo???
ach to dojizdeni...
csctina
| 7. 7. 2008 17:13
Ja jsme taky dojizdela pul roku do prace - vlakem. Tedy jen 10 mil ale od dveri ke dverim mi to trvalo hodinu! A nemluvim o pocasi, kdy jsem kolikrat prisla do prace uplne promachana (destnik jsme samozrejme mela). A navic zpozdeni vlaku a spina a smrad...Na druhou stranu jsem si rano stihla precist noviny .

Pred 14 dny jsem si koupila auto a nemuzu si to vynachvalit. Nejenze to mam do prace za 25 minut a tim padem spousty casu na jine aktivity - rano se v pohode stihnu namalovat & nasnidat - zadny stres a vecer mam cas a hlavne chut jit do posilovny. Je pravda, ze ten komfort mam drazsi nez kdyz jsem platila za vlak, ale ta svoboda & nezavislost a hlavne cas stoji za to!

Proto ti preju aby ti tva pozitivni naladenost zustala co nejdele a nenechala se dojizdenim otravit. Alespon ne prozatim. A az to prijde, tak tady budes mit od nas spousty podpory.

Drz se a at se ti v nove praci libi!
dojíždění
slunko
| 7. 7. 2008 12:51
Jestli mohu svou zkušenost. Já jsem dojížděla půl roku, sice jen trasa asi 30 km, ale s dopravou na vlakáč - domů a vlakáč - práce to dalo hodinu a čtvrt. Vstávala jsem v pět, v 5:15 už jsem běžela z domu, přijela do práce v 6:30. Domů jsem přijela ne dřív než v šest úplně grogy, hlavně v zimě. Pak jsem odmítla takhle dojíždět a odstěhovala jsem se do místa práce, kde jsem ted naprosto spokojená. čas je mi drahý a odmítala jsem ho trávit v ošklivých vlacích, ted si stačím i zasportovat, něco přečíst nebo uháčkovat a člověk je víc v pohodě, není to jen honba za prací a cestou, ale vejde se tam i kus odpočinku. Už bych dojíždět víc jak 20 km nechtěla. Dojížděla jsem celý život od školky až po vysokou, takže mám dost
dojíždění
pete
| 7. 7. 2008 08:54
Já bych doporučil si najít něco v okruhu 10 km a pokud je to práce jež je dobře placená a moc o ni stojím tak se přestěhovat do místa pracoviště, Ze zkušenosti vím, že je je to jen otázka času, kdy se to dojíždění stane pořádnou otravou....
Díky za reakce,
xxari
| 6. 7. 2008 17:03
i kdyz vetsinou byly vsechny zaporne. Konkretne u me se bude jednat o dojizdeni Znojmo - Brno. Zatim budu jezdit autobusem, ale doufam, ze se casem seznamim s nejakyma lidma, co taky takhle dojizdeji a budou treba jezdit autem. U me je to tahle situace zpusobena tim, ze na Znojemsku se da nejaka prace sehnat docela tezko (ale co tady mam co povidat, takhle je to skoro vsude) a delat nekde prodavacku se mi s vysokou skolou nechce (uz jen co jsem do studia investovala penez a energie).
Takze mi asi nezbyva nic jineho nez to zkusit a snazit se to vydrzet...
Dojíždění do práce
Alka
| 6. 7. 2008 15:48
Myslím, že denodenní dojíždění do práce 60 km je pořádná zabíračka. Ze začátku to tak možná nepřijde, protože nadšení a dojmy z práce budou převažovat, ale postupem času se z dojíždění stane otrava. Hodně také záleží na okolnostech najít si zaměstnání blíže bydlišti. Já, když jsem byla nezaměstaná, jsem byla ochotna dojíždět maximálně do 30ti km. To se mě zdálo ještě únosné.
Vyzkoušej, uvidíš.
anonym
| 10. 12. 2013 11:14
TO Alka: Já dojíždím 5krát v týdnu z Drahlova (dědina 6km od Kroměříže) do Hranic na Moravě,vše vlakem cesta hodinu a půl tam a hodinu a půl zpět.60km,hrůza.Ke všemu večer musím 6km z Kroměříže pěšky nebo na kole v zimě hrůza,občas taxi ale zas finance nic.Přemýšlím a počítám že pracák vyjde líp.Jinou práci nemám a ani není
ne
kalkulka
| 6. 7. 2008 09:01
Já teda dojíždět nechci, maximálně bych jela busem tak 15-20 minut, jinak bych se snažila najít bydliště co nejblíž, i za cenu, že nebudu s přítelem. On taky nechce dojíždět. Stačilo mi dojíždění do školy, na konci týdne jsem byla úplně mrtvá. Jako dlouhodobé řešení by to pro mě nebylo, ráno bych vstávala brzo a vzhledem ke své práci bych byla doma tak před osmou. To nechci.
Do práce přes celou Prahu
Megali
| 5. 7. 2008 23:02
Rok a půl jsem dojížděla do práce doslova přes celou Prahu, se čtyřmi přestupy (bus-metro B-metro A-tramvaj), celá cesta zabrala přesně hodinu ve špičce, kdy byly krátké intervaly. Mimo špičku, třeba když jsem zůstávala v práce přesčas do 19 až 20 hodin večer, to bylo skoro 1,5hodiny. Pokud jsem pracovala 8,5 hod. denně, tak to šlo, když přišlo období, kdy jsem musela zůstávat přesčas, tak to bylo nad lidské síly, protože jsem běžně vyjela ráno v 7:30 a vracela se třeba i ve 21:30. První půlrok mi to nevadilo, ale postupně má averze k dopravním prostředků a času strávených v nich byla čím dál tím větší, takže když jsem se po roce a půl rozhodovala zda dát výpověď, dojíždění bylo jedním z faktorů, které jsem přičetla k negativům. Z vlastní zkušenosti mohu říci, že krátkodobě se to zvládat dá, ale pokud máte často přesčasy, tak je snad z dlouhodobého hlediska lepší popřemýšlet o jiné práci nebo o podnájmu v blízkosti pracoviště.
zapoměla
anonym
| 5. 7. 2008 21:06
jsem dojíždějí z Krupky v severočeským kraji
ahoj
anonym
| 5. 7. 2008 21:04
tak jsem zvědavá kolik tu dojíždí do práce lidí ,
dobře že jsi to založila,tak k tématu moje holka dojíždí se svým chlapem do Prahy ,Říčany ,ale mají to jen jako výpomoc ,a už mají před sebou jen dva týdny.
A je z toho hotová vlastně dojížděli v těch největších vedrech a tam v provoze žádná klimatizace a sluníčko prý když vysvitne ,tak jí pražilo do obličeje .Nepříjemný.
A to nemluvím ,že musejí vstávat před 4 ráno ,dělají od 6 do 14 ,mají pejska musí ho vyvenčit atd.
Jediný co jí s tím smiřeje je že to není na pořád ,já prefuruju podnik co nejblíž domova tak ahoj
Denní dojíždění do práce
xxari
| 5. 7. 2008 16:34
Ahoj Victorky.
Zakládám tohle téma, protože jsem od 1.července nastoupila do nové práce. Ale budu do ní každý den dojíždět. Je to 60km, takže když pujdu na 7hod, tak z domova budu vyjíždět 5:15. Odpoledne potom o pul 4 domu. Cesta zabere zhruba 70min + dopravit se jeste na pracoviste.
Po prvním tydnu jsem z dojizdeni dost unavena, ale vsichni me ujistuji, ze se to zlepsi, ze si zvyknu a ze takhle dojizdi plno lidi. A tak se chci zeptat, jake s tim mate zkusennosti vy? Dojizdite nebo znate nekoho, kdo takhle denně cestuje? Da se to zvladnout?
Diky za prispevky

Nejnovější příspěvky v diskusích

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
Uivatel_5825696
16. 4. 2024 20:10
479
2112Hana
16. 4. 2024 19:53
11775
Alka...
16. 4. 2024 12:27
70221
2112Hana
30. 3. 2024 19:13
406
helena.07
27. 3. 2024 11:56
8
Uivatel_5747674
19. 1. 2024 11:51
16826
Pavlna Trojanov
12. 3. 2024 09:26
5
Jiina Koudelov
25. 2. 2024 20:33
148
Anna Soukov
23. 2. 2024 00:14
115
Jiina Koudelov
13. 2. 2024 21:43
46
Silvie Zimmermannova
13. 2. 2024 17:15
10831
Jiina Koudelov
3. 1. 2024 18:58
327
Uivatel_5725017
3. 1. 2024 10:00
33
Lucie Baklkov
28. 11. 2023 14:24
8775
Uivatel_5694482
24. 11. 2023 19:31
82
Cryptomeria Rasa
16. 11. 2023 18:49
287
sona.koutna8
30. 6. 2022 21:02
26
Vlado Schiffel
12. 11. 2023 01:48
439

Hlavní zprávy

Nejčtenější

Video