Okousané nehty - Diskuze | e15.cz
Zpět na výpis diskuze

okousané nehty

Diskuze

anonym
| 30. 3. 2014 15:41
Zdravím. Potřebovala bych poradit. Už od malička si koušu nehty. Ale dost. Začali se mě od vrchu "loupat" takže kolikrát nehet strhnu. Nehty nemám tovné. Mám je hrbolanté. Chtěla bych se zeptat jestli i na takové nehty se dají udělat gelové. Děkuji za každou radu. Popřípadě jak se tohoto strašného zlozviku zbavit.
anonym
| 26. 2. 2014 16:58
Jak mít krásné nehty bez záděrků najdete na http://www.prakticky-zivot.cz/…-se-jich-zbavite
Avatar - Jaroslava Jaroušková
Jaroslava Jaroušková
| 7. 2. 2014 18:41
anonym
| 3. 10. 2011 13:08
S tím jsem měla taky dlouho problémy. Začala jsem si dělat nehty gelové a pilovat nehty i kůžičku skleněnými antibaktetiálními pilníky Antibactif. Od té doby mám krásné ruce a dlouhé zdravé dámské nehty :)
okousané nehty
Vendulina
| 21. 2. 2010 22:10
Měla jsem na vybranou -. buď se toho hryzání zbavím, nebo nedostanu práci, o kterou jsem hodně stála. Bojovala jsem sama se sebou, kamarádka mě vzala ke své nehtařce, která se hodně věnuje tomuhle zlozvyku. Nebudu to protahovat, od té doby, co mám od ní nehtíky které vypadají jako krásné vlastní pěstěné, perfektně upravené tím novým materiálem co kombinuje gel a akryl jsem ani jednou nehryzla, nemohu zničit to co se líbí mě i celému okolí. Tak vydržte, najděte si nehtařku, která ví o co jde a určitě se Vám podaří zničit tern odpudivý zlozvyk.
zlozvyk
Miisha
| 29. 8. 2007 18:59
ja sem si taky strasne dlouho kousala nehty, stydela sem se za ty palice,ale neslo to. Hlavne si to chce uvedomit v hlave ze uz si je kousat nechci, ja si je nalakovala bezbarvym lakem a v ty dobe sem byla v prirode a mela spinavy ruce a tak sem si je proste do pusy nedavala, je lepsi je pilovat ne strihat,jsou pak lepsi a ja mela dost dlouhou dobu pak uz osklivej jen palec,pac ten sem si kousala, ted uz si je asi 5let nekousu mozna dyl, mam krasny nehty a rada si delam francouzskou manikuru, tak to zkuste, budu vam drzet palce, fakt ty ruce pak vypadaj nadherne, treba si dat do pusy zvykacku nez prst :o)
ty nehty
Opeth
| 19. 7. 2007 11:40
No ja si bohuzel taky kousu nehty, je to zlozvyk, ktereho se nemuzu jaksi zbavit, i kdyz bych si moc prala krasne zdrave a dlouhe nehty...vzdy kdyz sem si je nechala nejakym zazrakem narust se hned zlomily a tak me to zase prestalo bavit a zase sem je zacala kousat..ted premyslim nad gelovyma, aspon na nejakou dobu, aby mi dorostly moje. vsichni ale rikaji, ze sou pak nehty jeste vice znicene a oslabene..a to i kdyz si je necham samovolne odrust nebo sundat primo u manikerky?
okousané nehty
anonym
| 11. 6. 2007 17:43
Souhlasím se vším, co tu již bylo řečeno. Já osobně si koušu nehty od malička a mohu říci, že jako sekretářka to není opravdu dobré. Když jsem se učila psát na stroji, měla jsem výhodu, ale jinak bohužel. Jedna z věcí, která mě přinutila se zamyslet a nějak to řešit, byla obliba v tmavě modré barvě a jelikož mám ráda sladěnost, chtěla jsem tuto barvu dát i na nehty. Na okousané nechty jsem ji dát nemohla a protože jsem už podruhé zkusila nehty si nechat udělat, bohužel díky finanční stránce to nešlo na dlouho a navíc se mi udělala plíseň po čase, kdy jsem nehty z boku nějak okusovala. Na kožním mi doporučili Revalid, olej a také dezinfekci. Vše jsem nějakou dobu používala a vše dopadlo dobře, ale nehty byli moc krátké a tak jsem se rozhodla a začala si nehty dělat sama. V drogérii koupila nehty za dvacku, lepidlo a doma se do toho pustila. Dopadlo to tak, že když jsem si pokaždé nehty udělala a s radostí nalakovala tmavým lakem, nikdo mi nevěřil, že jsem si je dělala sama. Zároveň s tím, jsem stále brala Revalid a jelikož nehty chtěli každý týden opravit a přidat lepidlo, vždy vydrželi s opravou pouze 3 týdny a poté jsem je musela vyměnit. Při kažné výměně jsem je vždy několikrát zdezinfikovala a namočila na pár minut do oleje a mohu říci, že mi nehty vyrozstli a byli i tak dost pevné. Ktomu jsem, ale začala řešit i problém, proč to vlastně dělám a šla si promluvit k doktorovi, jelikož společné řešení bylo to nejúčinnější ...

Přeji hodně úspěchu i Tobě ...
Nehtíky
anonym
| 8. 5. 2007 02:12
Ahoj,
souhlasím s lidmi přede mnou. Mě osobně na čas pomohly gelové nehty, ale výhra to rozhodně nebyla, protože mi to oslabilo vlastní a pak mi trvalo dost dlouho, než jsem je dala dohromady.
Původ je někde v tobě. Možná nedostatek sebedůvěry, strach z něčeho, nejistota, .... Já jsem si nehty přestala kousat až tehdy, když jsem přišla na to, co mě trápí a začala to řešit. Budu ti držet palečky. :)
nehty
Elunka
| 30. 4. 2007 14:15
a Nepomohlo by ti třeba kdyby sis místo gelových nehtů nechala udělat porcelánové nebo jinou metodu umělých nehtů???měla by ses poradit s odbornicí nebo kosmetičkou která se zabývá modelacé nehtů a říct jí že je potřebuješ hodně tvrdé a pevné...za pokus to stojí
okusování nehtů
anonym
| 10. 3. 2007 18:35
Ahojky no já jsem si nehtíky přestala kousat díky silné vůli...Kousala jsem si nehty snad odjakživa co mi narostly zuby..Našla jsem si přítele a ten mi řekl,že mu to nevadí...ale podvědomně mi to pořád vyčítal...a hodně mi pomohl tím,jak mi říkal,že to nedokážu a provokoval mě s tím!To samé babička,ta už to taky vzdala...A tak jsem si jednou řekla dost...Chtěla jsem mít atraktivní nehtíky a stačilo si jen prohlídnout pár stránek na internetu třeba jaké nové obrázky nebo doplnky k nehtům se hodí a hned jsem zatoužila mít taky hezký nehtíky..No koupila jsem si v lékárně lak proti okusování..byl opravdu škaredý ale nic to nevyřešilo protože vše co jsem vzala do ruky pak bylo hořké a nedalo se to jíst...Takže jsem si koupila normální průhldný lak a líbilo se mi jak se to krásně třpití a leskne..no a postupně jsem s tím přestala..kopuila jsem si bílou tužku na nehty a ted mám krásné nehtíky..Akorát si ted musí trošku zvyknout,lámou se a jsou malinko poškozené ale to se časem zpraví!!Mějte vůli a půjde to!!!Martina 17let
okusovani nehtu
anonym
| 20. 2. 2007 18:17
Je mi 26let a uspesne si nekousu nehty a kuzi okolo nich uz desaty rok Jak jsem to zvladla? Vsem okolo jsem rekla, ze prestavam(rodina, znami ve skole). Nalakovala jsem si ty osklive pahylky bezbarvym lakem.
Pokud se mi ruce pouze blizili k ustum, pokazde jsem po nich dostala - od rodiny od znamych- sama jsem to tak samozrejme chtela, takova byla dohoda.
V poloze vsede jsem VZDY sedela na rukou, pokud to bylo mozne
Chtela jsem se libit, sobe i ostatnim...zamilovala jsem se, a chtela jsem mit ty nejkrasnejsi nehty na svete
Pokud nemas vuli, nikdy neprestanes
Okusování nehtů
anonym
| 15. 2. 2007 20:03
A nepomohlo by ti nehty ostříhat hooooodně nakrátko, abys prostě neměla co ukousnout? Já to používám, protože při práci bych si nehty lámala a zatrhávala a je to velice účinné. Navíc delší nehty nesnáším a překážejí mi...
Kousání nehtů
anonym
| 11. 2. 2007 09:10
není tělesný, ale duševní problém.
Je to něco jako tik. Nutkání k činnosti. Často prameni z vnitřního neklidu.
Mám takového syna, který si nehty kouše od chvíle, kdy mu narostly zuby a teď má 8 let. Nehty na rukou jsme mu nestříhali nikdy. Když si představím, kolik musel za ty roky sníst nehtů.. , no, vláknina!
Ne, ale vážně, zas taková standa to není.
Příčina je hlouběji, než si myslíme, a žádné potírací přípravky (hořké laky na nehty apod.) ji neodstraní. Když něco potlačíme, vyboulí se problém jinde.
Nevím, jestli jsi nakloněna metodám celkovým a hlubším, jako je např. homeopatie, tak by bylo dobré zajít spíše za odborníkem psychologem, jistě to souvisí totiž ještě s něčím jiným ve Tvém životě, na to by přišel on.
Tak hodně štěstí!
ahoj
anonym
| 11. 2. 2007 08:33
namoč si prsty do pepře, ale raději si zajdi k lékaři
okousané nehty
anonym
| 5. 10. 2006 14:43
Mám velký problém s okusováním nehtů. Chci se tohoto odporného zlozvyku zbavit už pár let,ale stále se mi to nedaří! Vyzkoušela jsem všechny možné věci-laky na nehty,laky proti okusování nehtů,dokonce jsem si na doma i zalepila svých 10 nehtů na rukou náplastí,ale stejně jsem si je v nečekané chvíli okousala,např.u televize,u pc,při čtení atd. Nechala jsem si je i dorůst a chodila jsem k manikérce,hned byly hezčí,ale takto mi vydržely jen pár týdnů. Nebo jsem zkoušela i modeláž-umělé gelové nehty,ty se mi ale postupně odlepovaly když jsem si je stále strkala do pusy a ohýbala...Uvědomím si to vždy až už mě bolí kůžička u nehtů,jak moc mám poté nehty krátké. Navíc mám povolání,kdy stále pracuji s lidmi,proto se za své ošklivé nehty opravdu stydím. Připadám si jako kdybych se neuměla ovládnout,ale nevím zda mě některá chápete... Můžete mi prosííím poradit co Vám proti kousání nehtů pomohlo??
anonym
| 23. 1. 2012 20:37
TO : Mám hrozné nehty.Babička mi furt říká žře mi je dá jednoho dne do pepře.Stydím se za své zrůdonehty ve škole prostě všude.Když sem v metru,tramvaji,autobusu či ve vlaku a chci se chytnout tyče když jdu vystupovat lidi na mě uplně koukaj jako na zrůdu když viděj moje nehty.Stydím se moc.Skoušel sem si je zalepit taky zalepit a ted musim zaklepat že si je už 2 dny nekoušu.To je umě veliký pokrok.
anonym
| 6. 2. 2014 17:08
mne nepomaha ani pepr, a rodice by mi nedovolily abych si nejake ty laky koupila x-(
anonym
| 6. 2. 2014 17:26
to jsou moje nehty
| 7. 2. 2014 09:37
TO : vůbec si to nedokážu představit, neumět vydržet nehty nekousat. U dospěláka už je to asi ztracené. Když jsem zjistila, že si nehty kouše můj tehdy tříletý syn, pohrozila jsem mu, že mu ruce strčím do sle***nce, pokud ho ještě jednou přistihnu Ani ne za dva dny jsem mu prsty máchala ve slepičích výkalech a od té doby si to neriskl Ale co s dospělým?
anonym
| 27. 2. 2014 08:33
Mě se osvědčila u dětí důslednost,mám tři syny a vloni jsem to odnaučila i vnučku mé sestry.
Ostříhat nehty co to jde a denně kontrolovat,jak je nějaký okousaný-zarovnat nůžkama.
Každý kdo si kouše nehty ví jak to bolí.
Po týdnu,čtrnácti dnech je úspěch zaručen,ale pozor, kontrolovat stále,recidiva se vrací
anonym
| 27. 2. 2014 08:44
Ještě bych dodala,že by to mohlo fungovat i na dospěláky,kdyby na ně někdo dohlížel
anonym
| 13. 5. 2014 20:03
TO Anonym:


skuste pepř
anonym
| 23. 4. 2017 22:52
TO :
Mě rozhodně pomohlo tohle: začala jsem se koukat na YT na videa o lakovaní nehtů a moc se mi to líbilo, jak si holky mohly své nehty nalakovat a ozdobit. Tak jsem si řekla: Také bych chtěla mít takové a hezky nalakované a ozdobené!! Nehty jsem nalakovala hezkým vzorem a vždy když jsem měla nutkání nehty kousat, řekla jsem si, že přece nemůžu mít ošklivé ruce...! Od té doby nehty nekoušu a jen o ně pečuju!!! Doufám, že ti můj komentář pomohl

Nejnovější příspěvky v diskusích

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
jirinaova
18. 4. 2024 15:58
70244
helena.07
18. 4. 2024 11:55
11784
Uivatel_5825696
16. 4. 2024 20:10
479
2112Hana
30. 3. 2024 19:13
406
helena.07
27. 3. 2024 11:56
8
Uivatel_5747674
19. 1. 2024 11:51
16826
Pavlna Trojanov
12. 3. 2024 09:26
5
Jiina Koudelov
25. 2. 2024 20:33
148
Anna Soukov
23. 2. 2024 00:14
115
Jiina Koudelov
13. 2. 2024 21:43
46
Silvie Zimmermannova
13. 2. 2024 17:15
10831
Jiina Koudelov
3. 1. 2024 18:58
327
Uivatel_5725017
3. 1. 2024 10:00
33
Lucie Baklkov
28. 11. 2023 14:24
8775
Uivatel_5694482
24. 11. 2023 19:31
82
Cryptomeria Rasa
16. 11. 2023 18:49
287
sona.koutna8
30. 6. 2022 21:02
26
Vlado Schiffel
12. 11. 2023 01:48
439

Hlavní zprávy

Nejčtenější

Video