,,výtok" z prsu - Diskuze | e15.cz
Zpět na výpis diskuze

,,výtok" z prsu

Diskuze

anonym
| 19. 1. 2016 03:05
ahoj . mám syna kteremu je rok a 4 mesice a beru antiko depoproveru kterou jsem zacla brat po sestinedelce . delsi dobu mam problem stim ze me pri curani boli v podbrisku . Dnes k veceru me zacla bolet leva bradavka a kdyz jsem zkusila tak zni sel vytok jakoby mleko .. nevim co to je . Pred tim to jen svedelo ale ted me boli bradavka a jeto neprijemne . Dekuji za rady.
anonym
| 27. 6. 2014 09:50
Nepodceňovat a preventivně jít na prohlídku, nemusí jít o nic vážného, ale pokud vám zjistí vysoké hodnoty prolaktinu a nebudete to nijak léčit, může vám to způsobit třeba i trvalou neplodnost. Mě zjistili trojnásobnou hodnotu prolaktinu než je nejvyšší přípustná hodnota, je fakt že výtok z prsou jsem měla hodně silný, poslali mě na sono, kde bylo vše v pořádku, pak na oční - vyšetření perimetru a na magnetickou rezonanci, mám adenom na hypofýze (nezhoubný nádor). Zní to hrozně, ale ve skutečnosti je to velmi dobře léčitelné, nasadí vám léky, které vám adenom rozpouští, takže žádné operace... upraví se tím sekrece prolaktinu a pokud máte rozházený MC tak i ten. Doprovodné příznaky adenomu jsou bolesti hlavy a zúžené vidění, (u mě třeba jen bolest očí), může být nepravidlená menstruace... Ale příčin zvýšeného prolaktinu může být několik, třeba snížená funkce štítné žlázy, každopádně zajít k dr a minimálně si nechat udělat biochemický rozbor krve, kde vám potvrdí zda máte prolaktin v normě či ne. Ale pokud máte zvýšený prolaktin je to jen sekundární problém - projev jiného problému.
anonym
| 21. 1. 2014 19:00
Ahojte, mám podobný problém. Je mi 18 let a v dubnu to bude rok, co beru HA (Mistra). Před půl rokem se mi objevil bělavý až průhledný vytok z pravého prsu, občas i z levého,bolesti jsem neměla a menzes taky ne. Po čase se to zase objevilo a opět vymizelo. Teď mám téměř totožnou situaci, se změnou, že je výtok jen z pravého a končím týdenní pauzu. Mohl by to být již zmiňovaný prolaktin a horm.změny? Děkuju za odpovědi
anonym
| 6. 2. 2014 12:13
TO žabka: myslím že by nikdo neměl čekat a jít rovnou k doktorce...mám ten sám problém a řeším to už půl roku asi na gyndě mi udělali hormonalni testy a dobrý,tak mě poslali na mamologii,kde je 2měsíčni čekačka le příšti týden už tam jdu tak jsem zvědavá co mi tam řeknou! Já mám pocit že mi to začalo po té co jsem si nasadila nehormonálni tělísko doktorka říká ,že to nemuže být,ale já si myslím ,že je,nevím no :-\ take od té doby bojuji z váhou což mě mrzí... tak uvidím co mi řekne.A tělisko jdu přišti týden vytáhnout...doktorka říka že to tim neni,ale pro jistotu ho vytáhnu,a přesvědčím se,jestli to je ten důvod pak vám napíši víc holky.Ale nepodceńovat nic a řešit to!!!
anonym
| 6. 2. 2014 12:15
S : jinak jsem zapoměla dodat že jsem po dětech a malá má 2 roky a 2 měsíce a kojila jsem ji do 8měs.. .-)
anonym
| 20. 4. 2014 21:58
Ahoj,čtu tuhle diskuzi a musím přidat svou zkušenost....s tímhle už mám problém snad 10 let kdy se výtok střídavě objevuje z pravého či levého prsu.žadné bolesti či jiné problémy nemám.Jedná se o bílou tekutinu,opravdu to vypada jako mléko i když jsem nikdy nerodila.U lékaře na utrazvuku a na vyšetřni hladiny prolaktinu jsem byla několikrát a vždy bez jakýchkoliv změn, takže už to neřeším,ale na prevenci chodím pravidelně.Rozhodně by se měla nechat vyšetřit každá, která něco podobného objeví.Pracuji ve zdravotnictví a rakovina prsu se vyskytuje už i u 18 letých slečen.
anonym
| 2. 8. 2013 18:11
Nechápu, proč takové věci řešíte tu a čekáte dny, až týdny na odpověď když jde o věci, které mohou znamenat mnoho věcí.. a pokud to někdo odborně nevyšetří, nevidí, nezná všechny okolnosti, tak vám stejně nemůže nic říci. než se dočkáte odpovědi v diskuzi která je rok, a více neaktivní tak může být dávno pozdě.
ˇvýtok z prsu
andu
| 24. 8. 2010 08:24
Ahoj holky,
Připojuji se s malým problémem. Také mám bílý výtok z obou prs, První jsem si myslela že jsem těhotná ale test z mi to neprojevil, hlavně mám pravidelný MS. pokud s tímto máte zkušenost prosím napšte a ráda bych věděla za jakým doktorem gynekologem nebo obvodním lékaři?
Děkuju
sekret z prsu
JANA74
| 9. 4. 2008 11:53
Ahoj, nemáte někdo zkušenost z sekretem z prsu? Mám výtok z obou prsou jen při zmáčknutí, jako mat.mléko a prolaktin jsem měla v pořádku, nevíte tedy čím by to mohlo být?Díky za odpověď Jana
výtok z prsu
marcela123
| 30. 1. 2008 10:34
Ahojky,výtok z bradavek opravdu je zvýšený prolaktin, u mé dceři se to také tak projevovalo už v 18. letech . Byla poslána k endokrinologovi a na gynekologii. Brala léky asi půl roku a vše se upravilo.Dnes již nemá žádné problémy.Takže se nebojte a jděte k lékaři.Ahojte Marcela
výtok
Elisa
| 12. 1. 2008 19:08
Mám pocit, že výtoky, které popisuje zakladatelka tohoto fóra, je zvýšená sekrece prolaktinu, Z prsu pak vytíká něco jako mateřské mléko. Ale samozřejmě je lepší se poradit s lékařem, který zkontroluje prsa a poradí, co s tím... ale myslím si, a doufám, že to nebude nic vážnějšího...
anonym
| 2. 9. 2013 22:59
TO Elisa: ahojky taky mam stejny problem mam 4deti nejmladsi ma 6let a asi pred mesicem sem taky zjistila ze s leveho prsa,pruhledna tekutina taky mam obavy uz jsem mnela dvakrat konizaci cipku ,asi se objednam co mejdriv .Drzim vsem palce kdo si tim prochazi.
Výtok
Alis
| 12. 1. 2008 17:05
Dobrý den, také mam problém s vytokem z prsu. Z obou prsu...Je to stejnéjako to, o cem se tady vetsina zen zminuje, kdyz si prs zmacknu vytece kalna tekutina...Vubec nevim co si s tim pocit, jestli mam jit k doktorovi, zacalo to vcera kdyz jsem zacala brat antibiotika...Jestli to nemuze byt spojene s tim? Antikoncepci beru...dekuju za odpoved
Výtok před i s užíváním HA
Miky
| 26. 9. 2007 10:25
Já jsem začala brát antikoncepci až v červenci. Výtoky mám stále, měla jsem je předtím i teď. Mám zajít na prohlídku, aby mi doktor napsal nějaké léky na snížení tvorby prolaktinu. Ještě jsem tam nebyla, to víte, 3 děti a dojíždím 25 km. Brzy tam ale zajedu. Po té antikoncepci mne začalo bolet jedno prso, tak doufám, že to brzy přejde. Beru Yasminelle a cca 3 měsíce.
prolaktin
Vlada
| 14. 9. 2007 10:16
Mě kdysi lékařka taky našla zvýšený prolaktin, chtěla mi na to dát léky,ale já v té době už tak nějak přecházela na zdravý životní styl, tak jsem ty léky nejedla,ale vysadila jsem antikoncepci, kterou jsem stejně vysadit chtěla už předtím a čekala jsem, co to udělá (kdyby to nezabralo, léky na prolaktin bych pak samozřejmě brala). Na další kontrole jsem měla prolaktin v pořádku, čili léky nebyly vůbec potřeba.
vytok z prsu
Daaja
| 13. 9. 2007 08:47
Ahojky, tak ja jsem mela uz delsi dobu neco jako "vytok" z prave bradavky. Ale na podprsence jsem nic nemela. Slo spis o takovy bily maz, ktereho v nekterych dnech bylo vice, v jinych dnech mene. Gynekolozka mi zjistila z krve zvyseny prolaktin, poslala me do mamologicke poradny. Doktor me vysetril a rekl, ze je vse v poradku(zrovna jsem byla ve dnech, kdy toho "mazu" bylo mene) a ze nelze usuzovat z jednoho odberu a ze jde pravdepodobne o hormonalni zmeny. Pokud pry by byl zvyseny prolaktin, tak by byl vytok z obou prs. Poslal me pro jistotu jeste na sono, tam take vse ok a opet, ze jde o hormonalni zmeny. Ale ze jsem mela strasny strach, to ani nemusim povidat...Dle me je to dle cyklu.
Výtok
Miky
| 2. 9. 2007 23:07
Výtok z prsů se může objevit. Nemusí to vůbec nic znamenta, občas se to stane. Vždy je ale dobře zajít k lékaři a poradit se.

Já jsem měla výtoky z levého prsu po kojení. Už jsem nekojila asi 2 roky a furt, taky jsem hodně přibrala. Byla jsem na mamografu a na UZV - ultrazvuku a nic, prý je to hormonální porucha. Antikoncepci jsem nebrala a ani jsem na to nic nedostala.

Po druhé dceři bylo totéž, ani jsem s tím už nikam nešla a teď to mám zase, po třetím dítěti. Taky jsem hodně nabrala.

Prý nejdřív, že mám sníženou funkci štítné žlázy, to čekám na výsledky a jinak mi doktor řekl, že je to prolaktinem, který se furt produkuje a že mi teda na to napíše léky, ale že bych prý kvůli tomu nabírala je blbost. No, holky, nevím. To bych se rozkecala zase o jiným tématu, ale každopádně pokud nejsi po kojení a jen tak máš výtok a tak dlouho, divím se, že jsi už nebyla u lékaře. Jinak výtok, který znamená rakovinu prsu je většinou tmavý nebo žlutý jako hnisavý a zapáchá. Taky to ale tak být nemusí!!!!!!!!!! Takový ten průhledný nebo bílý je většinou z hormonálních poruch.
výtok z poprsí
471977
| 15. 8. 2007 13:06
Ahojte , tak bych se ráda zeptala jestli ten výtok z bradavek je normální nebo ne.Děkuji za odpověď.
odpo
jajaja
| 11. 6. 2007 18:56
Ahojky, jen chci říct, že já mám naprosto ten samý problém, ještě jsem ani neměla děti. Gyndař to viděl a prohlásil, že je všechno v pořádku, tak doufam, že mu mohu věřit!! Mějte se všichni fajn...
výtok z bradavky
anonym
| 6. 6. 2007 11:27
Samozřejmě moc držíme palce, ať to nic není.
jen chci uklidnit, že to může být poměrně neškodná horm. změna.
Nenapsala jsi, zda jsi někdy kojila a jak je to dlouho, protože malý sekret přetvává rok i déle po ukončení kojení. Ale jen po zmáčknutí.
Tak napiš, jak isi dopadla.
re jebáčky
anonym
| 6. 6. 2007 10:56
Ne jebáčky nemyslím, opravdu z bradavky. Dnes jdu v 13:00 k doktorovi. Držte mi palce. Dík
výtok
anonym
| 5. 6. 2007 18:45
Výtok z bradavek by neměl být.Ty jebáčky kolem,jak popisuješ, jsou normální.Ale měla jsem dojem, že slečna myslí opravdu bradavky.Ne ty kopečky kolem.
žádný výtok?
anonym
| 5. 6. 2007 17:24
A to nemůže být žádný výtok? ... mám kolem bradavek takové jakoby jebáčky které když zmáčknu tak vyleze jako jebak nebo uher taková hmota ... samo nic nevyteka jen když to zmačku ... kamarádka to má taky
lékař
monky
| 5. 6. 2007 17:06
Rozhodně hezky rychle k lékaři!!!!Může to být cokoli, ale já chodím do prsní poradny a tam zkouší také výtok z prsu.Nesmí být!!!Můžou být zblázněné jenom hormony, ale je třeba to rychle vyšetřit.Aby nebylo pozdě!!!
K lékaři !!!!!!
anonym
| 5. 6. 2007 09:09
Místo sezení u počítače jsi měla sedět v čekárně u doktorky!!!!! Nëpodceňuj to !!!
Panebože,půl roku takové problémy a ty s tím nic neděláš??!!Útíkej,jak nejrychleji můžeš!!Přeji ti ať to nic není,ale moc tomu nevěřím .
D.
,,výtok" z prsu
anonym
| 5. 6. 2007 08:21
Ahoj, potřebovala bych poradit. Už asi půl roku, když trochu zmáčknu levou bradavku, tak mi z ní teče taková bílá sladká tekutina. Antikoncepci neberu, těhotná taky nejsem a nejhorší je, že to začlo i za pravého prsu. Mam strach jestli nejsem nemocná. U doktora jsem zatim nebyla. Napište někdo jestli neví te, co by to mohlo být. Známá mi řekla, že je možný, že mám cukrovku. Tak nevim poradte.

Nejnovější příspěvky v diskusích

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
cudlik
15. 4. 2024 17:44
70217
helena.07
15. 4. 2024 14:30
11772
2112Hana
30. 3. 2024 19:13
406
helena.07
27. 3. 2024 11:56
8
Uivatel_5747674
19. 1. 2024 11:51
16826
Pavlna Trojanov
12. 3. 2024 09:26
5
Jiina Koudelov
25. 2. 2024 20:33
148
Anna Soukov
23. 2. 2024 00:14
115
Jiina Koudelov
13. 2. 2024 21:43
46
Silvie Zimmermannova
13. 2. 2024 17:15
10831
Jiina Koudelov
3. 1. 2024 18:58
327
Gabriela ediv
21. 1. 2024 20:59
478
Uivatel_5725017
3. 1. 2024 10:00
33
Lucie Baklkov
28. 11. 2023 14:24
8775
Uivatel_5694482
24. 11. 2023 19:31
82
Cryptomeria Rasa
16. 11. 2023 18:49
287
sona.koutna8
30. 6. 2022 21:02
26
Vlado Schiffel
12. 11. 2023 01:48
439

Hlavní zprávy

Nejčtenější

Video