Plíseň na nohou - Diskuze | e15.cz
Zpět na výpis diskuze

Plíseň na nohou

Diskuze

Re:---
bbaron
| 23. 7. 2021 15:22
foto aj ja mam tento problem
Re:--- to je krasny problem...
Jan abat
| 23. 7. 2021 15:24
to je problem, ktery bych chtel mit take! Jen pak trochu zamrzi, kdyz ti to obouchaj maminy s detma na parkovisti...
Uivatel_5520049
| 30. 4. 2021 10:58
Obsah příspěvku byl v rozporu s pravidly diskuze.
Uivatel_5260118
| 26. 4. 2021 15:20
Obsah příspěvku byl v rozporu s pravidly diskuze.
Patrik
patkissjam...
| 2. 6. 2019 12:52
Dobrý den mám na ploskach plisen supinatou říkala kožní a dala mi peravyl na recept a nevím jestli my pomůže děkuji a nikdy jsem to v životě neměl nevím cimcto může být
petuse91
| 22. 5. 2018 14:26
@Ahpj já ti nevím s tím savem, Sissi má pravdu, proniká to potom do těla...
anonym
| 25. 5. 2018 17:14
Dostávám otázky, tou nejčastější je, proč je plíseň na chodidlech, přece je to proto, že nosíme boty a potíme se. Říkám, je na chodidlech proto, že ji tam nasbíráme když chodíme bosky třeba na koupališti. To říkají lékaři také. Ale. Když ji tam teda seberete, večer si umyjete nohy mýdlem a jdete spát, tak se uchytí. Další den to v botách přežije. A vy se opět umyjete mýdlem a ona roste dál. Důvod proč nemáme tu plíseň až na prd... je, že má pot alespoň nějakou šanci ji udržet na chodidlech, protože tam se potíme, v těch botách. V přírodě existují principy, kdy si organismy v zájmu přežití vytvořily mechanismy, jak se zbavovat vetřelců, parazitů, cizopasníků. Zvířata a stromy o tom nepřemýšlí, prostě se to děje. Lidé přemýšlí. A v řadě případů tělu kazí jeho přirozený potenciál využít.
anonym
| 18. 1. 2018 23:49
Mám plíseň od 21 let z vojny Zkoušel jsem všechno je mi 53 a nic nefunguje kromě posledních dvou let náhodou jsem začal čistit svůj sprchový kout po osprchování Savem Nyní si každý týden postříkal nohy Savem a mám nehty jak miminko Doporučuji čau
anonym
| 2. 3. 2018 19:58
Ahoj, řekla bych že, nedělaš dobře s tím savem...
Chlor proniká do těla i přes kůži a poškozuje vnitřní orgány. Tak aby jsi si ještě nepřivodil jiné problémy..
Čau
anonym
| 17. 5. 2018 10:23
Dobrý den,
já jsem měl mykózu chodidel od svých 20 let, je mi 46. Během několika týdnů jsem se toho nadobro zbavil. Nestálo mě to ani korunu, žádné úsilí ani omezení. Zcela snadno a bezbolestně. To proto, že jsem nasbíral nějaká fakta a pokusil se je vyhodnotit. Ta fakta jsou:
1. Plísním se nedaří v kyselém prostředí.
2. Plísně jsou aerobní organismy, k přežití potřebují vzduch.
3. Většina mýdel je povahy zásadité, jejich používáním neutralizujeme kyselost pokožky.
4. Lidský pot má totiž pH 4-6, je tedy kyselý
5. Mýdlo nejen odstraní nečistoty, ale i pot
6. Trvale přítomná vrstva potu, pakliže není odstraněna mýdlem, zabraňuje plísním přístup ke vzduchu.
7. V létě a z kraje podzimu jsou onemocnění častější a příznaky výraznější - je to tím, že nosíme sandály a plísně mají spoustu vzduchu k životu.
8. Mýdlo je staré něco přes 200 let, dříve tím lidé netrpěli.
Po vyhodnocení těchto a dalších, méně podstatných faktů, jsem si přestal mýt chodidla mýdlem, pouze dvakrát denně teplou vodou. Chodil jsem pokud možno v uzavřené obuvi, abych generoval dostatek potu. Takže asi nejlepší čas na uzdravení jsou zimní měsíce. Toto je moje zkušenost, nikomu to nevnucuji.
anonym
| 19. 5. 2018 17:11
Lidé mi píšou, tropíte si z nás blázny? Mám přece v komoře tmu a vlhko a plesnivou zeď. S tím souhlasím. Ale v botách je to přece jen jiné. pH vápenné omítky je přesně opačné, než pH potu. A ta zeď má přece spoustu vzduchu, a to právě z té postižené strany.
anonym
| 21. 5. 2018 15:59
Tak tedy naposledy. Jen další postřeh. Teda dva. Všímám si chodidel lidí, což teď není těžké, když je tak teplo. Když vidím zdravá chodidla, ptám se, myjete si nohy mýdlem. Nevěřili byste, kolik odpoví ne, jen vodou. Když vidím nemocná, ptám se, pochopitelně s patřičnou omluvou za nevhodnou otázku to samé. V téměř 100% je odpověď ano. Postřeh druhý. Všechny ty doporučené a alternativní prostředky se nanášejí na povrch postižené pokožky. Pouze pot se tam dostává zevnitř, z organismu. Co se asi děje, než se prodere tou zasaženou tkání?
anonym
| 13. 7. 2018 09:54
TO Ahpj: ahoj jakým savem to stříkáš?skusil bych to taky.a jak často.zkusil byh to taky borykvacha@seznam.cz dík moc
anonym
| 13. 7. 2018 15:01
TO Anonym**: **Na Savo se vyprdni!** Kdysi jsem četla a praktikovala to, že jsem si do umělohmotné obdélníkové misky, kam se mi vešla jedna noha, dala **vodu s octem v poměru 1:1. Do té jsem dala nohu když jsem si čistila zuby a po chvíli nohy vyměnila. A nejlépe se plísně zbavíš u moře chozením v písku. To se chodidla pěkně od plísně obrousí.
anonym
| 22. 5. 2016 06:10
Dobrý den,měla jsem od plísně zničené všechny nehty na nohou,byly ztluštělé a žluté,byla jsem neštastná,protože nic nepomáhalo.Pak jsem změnila kožní lékařku a ta mi napsala 3 balení léku Prokanazol a stal se zázrak,začaly mi narůstat nové krásné nehty a jsem štasná,opravdu jediné co pomáhá je tento lék,vyzkoušejte.
anonym
| 6. 1. 2017 23:28
TO Anonym: muzu vedet za jak dlouho jste videla nejakou zmenu? S plisni vsech nehtu uz bojuji nekolik let, vzdy se zdalo, ze to pomalu ustupuje, ale hned se mi nakazil dalsi nehet s zase se vse rozjelo na novo..... Nyni jsem zmenila kozni a dpstala jsem Prokanazol. Zatim beru 2hy den.
anonym
| 6. 10. 2015 15:15
přináším další poznatky z léčby. Minule jsem doporučoval ocet. fajn, zabírá asi stejně jako nejdražší masti z lékárny. některá ložiska vyléčí, některá jen stabilizuje. Účinek je zřejmý, na nohách s tlustou kůží ale nemusí úplně odstranit vrstvy tlusté kůže - úrodnou půdu pro plísně. Tam kde máte kůži tvrdou a tlustou použijte tento postup: 1. nejdříve je třeba vyléčit praskliny 5% a nebo lépe 10% salycilovou mastí. Potom následuje tento postup: udělejte si roztok louhu - hydroxid sodný na čištění odpadů. Velmi opatrně naneste na tu tvrdou kůži. Pozor, příliš silný roztok leptá, začněte slabším roztokem, pak zkuste silnější. Nechte louh chvíli působit, pak ponořte nohy (neutralizujte) v teplé vodě s octem. Tvrdá kůže je "naleptaná", velmi snadno a rychle se odstraní škrabkou - pilníkem na paty. Takového efektu nedosáhnete žádným máčením ani v octu ani v sodě. Do "naleptané" omyté kůže pak vetřete doplňkově nějaký krém na plísně, nebo jiný. Tím se krém dostane až tam, kam má, na měkčí kůži. Používat drahé krémy na tvrdou kůži je nesmyslné. Vrstvou tvrdé kůže krém nepronikne, tvrdá kůže musí pryč. Slabší roztok louhu používám i na ruce, nohy snesou větší koncentraci louhu, kůže je tam tlustá. Pokud louh pálí, dostal se do rány, nebo byl na kůži příliš dlouho. On se časem proleptává hlouběji. Je potřeba včas namočit, případně opakovat. Dělejte to trpělivě, opatrně a opakovaně. Přináším poznatky z asi dvouleté léčby, krémy nepomohly, vnitřní léčba antimykotiky pomohla na čas. Louh vám plísně prostě sežere, rozleptá. Kůže vydrží, žádný strach, ověřeno. Hodně úspěchů.
anonym
| 11. 9. 2015 18:18
foto Dobrý den, mám neustálé problémy s kůží na nohou, léčím jako plíseň, už jsem zoufalá. Nic nepomáhá a i se zhoršuje. Vše to začalo, když měl přítel popraskanou kůži mezi prsty (asi plíseň), já nikdy ničím podobným netrpěla, Já poté začala mít také plíseň a pak se to začalo hojit ale vždy se vrátilo, teď už to mám zase zpátky a horší, už to mám nad kotníky. Jestli máte někdo s něčím podobným zkušenost...prosím poraďte...
Plíseň nohou
Uivatel_5260118
| 28. 4. 2021 08:43
Dobrý den, měla jsem ten sami problém asi 25 let. Vše jsem vyzkoušela různé masticky a vodicky atd.. Vyzkoušela jsem omega 3 olej s vytaminy A, D ,E po měsíci jsem viděla zlepšení. Žádné svědění ani kůže se neloupala mám krásné nohy. Takže budu pokračovat s léčbou dal. Doporučuji všem to zkusit. Je to lepší než cpát do sebe léky.
anonym
| 5. 8. 2015 21:37
ještě dodatek: kožní kliniku v krajském městě jsem samozřejmě navštívil, mastičky a vnější léky nepomohly, snad jedině Prokanazol vnitřně měl účinek, ale radost po měsíci zmizela s opětovným nástupem potíží. Ani chytrá houba neměla zásadní výsledky.
Pochopitelně fakultní klinika tu není od toho, aby vám řekla: kupte si ocet to stačí. Čím by se tam živili, že?
anonym
| 5. 8. 2015 21:32
Po desítkách měsíců boje s plísní, nakupování úplně všeho z lékárny, čtení rad a diskuzí přináším poznatky ze skutečné a reálné léčby. Na skutečně ú***u plíseň rukou a nohou nakonec zabralo úplně obyčejné potírání běžným neředěným octem. Společně s mechanickým odstraňováním vrstev tvrdé kůže. Na nohy škrabka, na ruce jemné brusné plátýnko. Odstranění je efektivní po namočení do teplé (horké) vody se sodou. Čím více sody, tím lépe. Pokud je kůže popraskaná, ocet je poněkud mučení, ale zvyknete si. Začněte tam, kde je kůže celistvá. Po aplikaci octa kůže nepraská a nevytváří se nové vrstvy odumřelé plísňové kůže. Kůže měkne, zjemňuje se, nepraská. V porovnání s clotrimazory, exoderily atd. je účinek znatelný. Dále plánuji přímou koupel v octu, ale praskliny zatím nejsou vyhojené, takže potom.
anonym
| 12. 6. 2015 19:31
Užíval jsem různé masti s krátkodobým efektem, ale pak jsem se dočetl, že po koupeli je důležité vše mezi prsty osušit. Jenomže, to byste nevěřili, jak jednoduše to jde fénem. A tak jsem se ji po mnoha letech zbavil
anonym
| 3. 2. 2015 14:19
já jsem si oplachovala nohy a dělala zábaly. Ale dá se to koupit v ruznych skupenstvich. Asi co komu vyhovuje.
anonym
| 24. 1. 2015 22:19
Kupovala jsem v lékárně takové tabletky, které se rozpustily ve vodě a udělal se zábal. Dobré na tom bylo, že se udělalo 3x a potom už se nemuselo nic opakovat. K tomu mi byl doporučen prášek do bot, který zničí zárodky plísní v botech.
anonym
| 22. 1. 2015 11:32
A ta chytrá houba se dá koupit v jaké podobě? Nemám s tím žádné zkušenosti, ráda bych vyzkoušela.
Děkuji
jaruska.80
| 17. 1. 2015 21:30
Musím souhlasit s paní Jiřinou. Manžel trpěl svěděním meziprstí a zápachem a chytrá houba pomohla. Kupovala jsem takové zábaly a prášek do bot.
Avatar - ♥Jarka*Alice♥
♥Jarka*Alice♥
| 11. 1. 2015 00:02
Já mám dobrou zkušenost s tea tree olejíčkem. Je účinný na mykotické nehty.
anonym
| 10. 1. 2015 17:05
Já doporučuji vyzkoušet Chytrou houbu. To mě osobně pomohlo ze všeho nejvíce ;)
A to jsem toho vyzkoušela opravdu kvantu, všechno možné, i nějaké ty babské rady atd... anic.
anonym
| 6. 8. 2014 19:27
Pokud máte pocit, že máte plíseň nohou, okamžitě vyhledejte kožního lékaře. Nemusí to být plíseň, ale třeba ekzém a pak nepomůže vůbec nic z toho, co se dočtete v této diskusi. Můj poznatek: léčba plísní se vleče a vrací, protože si to lidi léčí podle toho, kdo jím co poradil a odbornou pomoc vyhledají až kdo ví kdy a pak ještě dodržují rady lékaře jak to zrovna vyjde.
anonym
| 19. 5. 2014 15:34
Obsah příspěvku byl v rozporu s pravidly diskuze.

Nejnovější příspěvky v diskusích

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
♥Jarka*Alice♥
18. 4. 2024 22:38
11789
jizerka
18. 4. 2024 22:39
70248
Uivatel_5825696
16. 4. 2024 20:10
479
2112Hana
30. 3. 2024 19:13
406
helena.07
27. 3. 2024 11:56
8
Uivatel_5747674
19. 1. 2024 11:51
16826
Pavlna Trojanov
12. 3. 2024 09:26
5
Jiina Koudelov
25. 2. 2024 20:33
148
Anna Soukov
23. 2. 2024 00:14
115
Jiina Koudelov
13. 2. 2024 21:43
46
Silvie Zimmermannova
13. 2. 2024 17:15
10831
Jiina Koudelov
3. 1. 2024 18:58
327
Uivatel_5725017
3. 1. 2024 10:00
33
Lucie Baklkov
28. 11. 2023 14:24
8775
Uivatel_5694482
24. 11. 2023 19:31
82
Cryptomeria Rasa
16. 11. 2023 18:49
287
sona.koutna8
30. 6. 2022 21:02
26
Vlado Schiffel
12. 11. 2023 01:48
439

Hlavní zprávy

Nejčtenější

Video