Halušky - Diskuze | E15.cz
Zpět na výpis diskuze

halušky

Diskuze

anonym
| 17. 10. 2013 23:35
Tenhle recept na halušky mám rád

http://www.senzarecepty.cz/…zou-a-skvarecky/
...
CherryAnn
| 12. 12. 2010 14:31
Ano
Halušky s brynzou a slaninou
bete
| 1. 11. 2010 14:13
1 balení bramborových halušek
200 g zakysané smetany
400 ml studené vody
300 g anglické slaniny
200 g brynzy
hrst sekané petrželky

Směs na přípravu bramborových halušek vsypeme do 400 mililitrů studené vody, řádně promícháme a necháme pět minut odležet. Vzniklé těsto protlačíme sítem na halušky a vložíme do osolené vroucí vody. Po jedné minutě varu halušky scedíme a necháme na teplém místě odpočinout.

Nemáte speciální síto na halušky? Knedlíčky můžete z těsta vykrájet pomocí dvou malých lžiček. Aby se těsto nelepilo, zkuste lžičky nejprve namočit ve studené vodě.
Nakyslá smetana a slaná slanina: skvělá kombinace!

Brynzu se smetanou dáme do mísy a vymícháme do hladka. Anglickou slaninu nakrájíme na drobné kostičky. Na rozpálené pánvi jí vyškvaříme tak, aby křupala. Uvařené halušky naservírujeme na talíř, přelijeme brynzovo-smetanovou zálivkou a posypeme vyškvařenou slaninou. Na závěr můžeme pokrm jemně omastit vypečeným tukem a posypat nasekanou petrželkou.

Dobrou chuť!

Inspiraci jsem čerpala z Amylonu.
halusky
DORI
| 14. 9. 2010 23:30
Ty jsi asi ze Slovenska, ze jo.
halusky
CherryAnn
| 14. 9. 2010 14:52
Na Slovensku se taky dělají různe, ale ano, někdo říká, že by mouka měla být polohrubá i hladká. Proplachovat by se neměli, já schválně v hrnci trochu vody z varení halušek nechám a bryndzu vložím do ní. Někdo míchá bryndzu s kysanou smetanou, já to moc nemusím, radši si dám k haluškám hrneček kefíru a v ideálním případě žinčice
halusky
DORI
| 3. 9. 2010 21:44
koukam, ze se tady pise o haluskach, ja je delam stejne jak je recept ale od oka , jen davam polohrubou mouku i hladkou,ma se ppouzit obojipo spravnosti .Alespon na slovensku se to tak dela, ja delam hodne a tak jednu pulku oddelim a tu udelam se zelim kysanym super a ty druhe s bryndzou, oboji jsou dokonale,ale ty s bryndzou se musi teple a se zelim i studene jdou ,.... jen tak kdyz jdu kolem hrnce, kdysy jsem je delala i se syrem pro zmenu, v tech horkych haluskach se pekne promichal a jeste jsem trosicku te vody tam dala, ja je na bryndzu neproplachuji. Tak dobrou chut vsem uz mam na ne chut, asi je zitra udelam,M
halušky se zelím
CherryAnn
| 3. 9. 2010 11:26
Chutnají vám taky halušky se zelím (kysaným)? Já je miluji :))
síto
Atevi
| 12. 7. 2009 22:04
Ano je pravda,že bez síta je to děsná otrava trvá to strašně dlouho než je tam dostaneš z prkénka.Sama uvažuji o tom,že si síto pořídím.Pak je to fakt rychlý oběd a hrozně dobrý....
Ale taky děsně kalorický-sakra!
halušky
brousek
| 10. 7. 2009 18:49
pro Lauru,ty halušky bys do toho hrnce dostala i tak,že je tam seškrabeš z prkýnka,ale je to docela makačka a piplačka ale i tak by se to dalo.
halusky
zdeh
| 28. 5. 2009 09:47
delavam jahlove, moc dobre http://www.nadoma.cz/…epty/slug_187438
:-)
hlavajda
| 20. 3. 2009 18:08
Halušky máme moc rádi s přítelem, on mi je naučil,ted je jdu zrovna dělat,tak doufám,že se povedou
Jo jo jo...
Neo
| 20. 3. 2009 16:00
Halušky jsou bééézva
Raffaelo
blaky
| 24. 4. 2007 18:20
halušky můžeš dělat tak,že si dáš těsto (ne všechno,přiměřené množství) na prkénko a nožem odděluješ kousky a shrnuješ je do vařící vody,tak postupně uděláš všechny,můžeš to dělat i lžící,ale sítkem na halušky je to jednodušší
pro Lauru
Raffaelo
| 24. 4. 2007 17:35
Ahojky Lauro, děkuji za receptík, akorád doma nemám sítko na halušky, takže budu muset doma koukat po něčem jiném, jinak mě nenapadá jak bych je do toho hrnce dostala
halušky
laura
| 24. 4. 2007 15:47
Ahoj,napíšu ti Spišské halušky,je to naše národní jídlo od mala je miluju.
Potřebuješ: 500g brambor
sůl
1 vejce
100-150g hl-mouky
150g brynze
120 g ang.slaniny
1 dcl smetany

Postup: Brambory umeješ,oloupeš a nastrouháš na struhadle.Přidáš sůl,vejce,mouku přidáš dle potřeby tolik aby bylo těsto polotuhé ale minimálne 100g.Přes sítko nasázíš halušky do osolené vařící vody a vaříš než všechny halušky vyplavou napovrch.Pak je propláchneš a smícháš s brynzou a smetanou.Na talíří se polejou škvarkami z té slaniny.Dobrou chuť:
halušky
Raffaelo
| 24. 4. 2007 12:50
Tak to já ty halušky udělám asi normálně z mouky a brambor, zatím nejsem takový blázen do zdravé výživy, to jenom jak které potraviny a jídla, ale i ty z brambor a mouky jsou dobré snad nebo ne?
žitná mouka
vendy
| 24. 4. 2007 12:40
No já nevím, jestli je žitná mouka na haluška ta pravá, až je budeš dělat příště tak určitě zkus z té celorznné, těsto se pak nelepí vůbec a moc dobře se s ním pracuje......
halušky
anonym
| 24. 4. 2007 12:35
Už je mám v sobě. Já měla doma jenom žitnou mouku a špaldovku, tak jsem dala žitnou a musela jsem dát více, pořád se to lepilo, ale dobré byly. Příště musím z dvojité dávky, pro nás to je málo. Mám doma dva chlapy. Ahoj.
halušky
Raffaelo
| 24. 4. 2007 10:27
Tak ju zkusím je najít, a děkuji Když tak potom dej vědět jaké byly ju? Děkujiii
halušky
anonym
| 24. 4. 2007 10:17
Ve Viktorce je reccept, dělaly je bio holky, najdi si to v deníčku od Lenky. Já je jdu dělat za chvíli.
halušky
Raffaelo
| 24. 4. 2007 09:28
Ahojky victorky, chtěla bych se zeptat jestli doma vaříte halušky?? Nechtěla bych je kupovat v prášku, teda jestli vůbec jsou.. tak bych byla ráda, kdybyste mi tu nechali vzkazík na receptík jak se vůbec to těsto dělá a s čím je máte ověřené že jsou dobré, jestli jen na slano nebo i na sladko.. děkujuu Verča.

Nejnovější příspěvky v diskusích

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
Elka
12. 11. 2019 17:55
35142
Dana51
12. 11. 2019 13:42
5895
vaka89
12. 11. 2019 11:57
52
michaelanavrc
12. 11. 2019 09:30
33
♥Jarka*Alice♥
12. 11. 2019 07:44
526
isaralova
11. 11. 2019 21:48
16731
gek.53
10. 11. 2019 15:57
412
lenka3kubin
7. 11. 2019 11:12
287
adigajova
29. 10. 2019 07:07
458
kamila.336
23. 10. 2018 14:14
48
janula.gro...
29. 10. 2019 12:32
3929
lenka3kubin
12. 5. 2019 21:58
142
malabrusin...
24. 10. 2019 17:21
186
kuzelovaol...
24. 10. 2019 13:26
341
♥Jarka*Alice♥
23. 10. 2019 15:05
1638
drahus.nova
21. 10. 2019 20:43
6
Hasmi9
19. 10. 2019 15:08
43
Marie77
28. 2. 2019 22:29
15
Newsletter
Využijte služby
zasílání zpráv do vaší
e-mailové schránky!

Články odjinud