Mléko - Diskuze | E15.cz
Zpět na výpis diskuze

Mléko

Diskuze

Mléko
Jankajanka
| 13. 4. 2010 09:26
Ahoj.
Má osobní zkušenost je, že mléko a mléčné výrobky mě hodně zahleňují. Mám alergii na pyly a když zjara úplně vynechám mléčné výrobky, je to lepší. Jednou mi jeden léčitel poradil dietu s vynecháním mléka, červeného masa, ořechů, rajčat a červ.paprik, citrusů a omezit bílý cukr. Byla jsem tehdy na střední škole, když jsem tohle držela tak tři měsíce. Máma mi pomáhala, nevařila z uvedeného a já se vážně ničeho, co jsem nesměla, nedotkla. V té době jsem se cítila velmi velmi dobře, lehce. Měla jsem dojem, že myšlení mám jasnější, nebyla jsem unavená. Pak jsem dietu přestala držet a pomalu jsem začínala jíst všechno. Ještě nějakou dobu mi tento fajn stav vydržel.
Jediné, co dnes držím je, že vynechám mléko. Trávím ho dobře, jen je mi lépe, když ho nepiju.
Omlouvám se
Tatu
| 1. 4. 2010 16:02
Udělal jsem chybu, spolehl jsem se na jeden zdroj informací a neověřil si ho jinde. Sypu si hlavu popelem
Tatu, Jituliiik
Soleil
| 30. 3. 2010 08:03
Tak abyste se nehádali, je to jedna sekunda Za minutu by se z toho jednak totálně vypařily všechny vitamíny, a za druhé - jak říká Jituliik, nezbylo by z toho nic.
tatu
jituliiik
| 29. 3. 2010 13:50
Tatu, tu technologii by sis měl najít Ty

Nechci se nějak chvástat, ale technologii mléka mám v malíčku Kdybys to zahříval při 135 stupních minutu, tak už by Ti z toho mléka nic nezbylo.

Mrkni třeba sem http://cs.wikipedia.org/wiki/UHT
pro Jituliiik
Tatu
| 29. 3. 2010 13:06
1. Máš představu jak je dlouhá jedna sekunda
2. Najdi si technologii UHT
ale jinak jde o houby
Kiara
Soleil
| 26. 3. 2010 09:58
Tak to musím souhlasit, teplé mléko jsem fakt nesnášela. Mimochodem...tuhle diskuzi jsem už vedla s jinými Ženuškami tady , a nějak z toho vyplynulo, že to je opravdu strašně individuální. Náchylnější k virózám mléko opravdu zahleňuje, stejně tak cukr nebo bílá mouka, ale to je logické, když jsou k tomu náchylní, to se pak musí přizpůsobit i jídelníček. Člověk holt musí poslouchat svoje tělo a řídit se vlastními zkušenostmi, a ne články, které mléko buď odsuzují, nebo vychvalují do nebes. Já, když si dám výjimečné mléko, tak jedině to čerstvé, ne trvanlivé.
Mléko
Kiara
| 26. 3. 2010 09:45
Podělím se o svoji zkušenost s mlékem. Od malička nemám ráda klasické "sladké" mléko, zakysané mléčné výrobky jím bez problémů, ale když si vzpomenu na školku a školu, tak mi vstávají vlasy hrůzou, jak nám nutili teplé mléko. Nejspíš ho neumím trávit, dokonce jsem odmítala podle svědků i mléko mateřské (no nechtěla bych mít sebe jako mimino). Tím chci říct, že tělo si samo řekne, co potřebuje a nepodceňovala bych "chutě". Mléčné výrobky (třeba i sýry) jsou ale dle mého nezastupitelné jako zdroj vápníku.
Tatu,
jituliiik
| 25. 3. 2010 13:07
1 sekundu, ne 1 minutu

Jinak souhlas
Zase ty pitomosti o nějakém zahleňování
Tatu
| 25. 3. 2010 12:20
Kdo si kupuje tu příšernou hmotu jménem trvanlivé mléko, nemusí nic převařovat, protože ji už potrápili 130 °C po dobu jedné minuty. Kdo pije k jídlu pivo a dá si k snídani mléko nebo kakao, za chvíli se krásně vyprázdní. Večer je to jiné, tam platí kráva sládka unese, ale sládek krávu ne. Ale člověk je jediný tvor, který si zachovává vlastnost trávit mléčnou bílkovinu i v dospělosti. Kdo jí ztratí, je to defekt jeho organismu, nikoli vina mléka. To je pořád stejné. Musíme si zkrátka přiznat, že lidstvo degeneruje. To co příroda tisíce let šlechtila přirozeným výběrem, to my díky rozvoji humánní medicíny znehodnocujeme, protože přežijí a mají potomstvo i ti, kteří by to dříve nezvládli. Ne že bych měl něco proti medicíně, já jsem taky rád, že umí léčit, jen konstatuji.
Mléko
Soleil
| 24. 3. 2010 09:26
Ahoj,

co si myslíte o údajné prospěšnosti nebo škodlivosti mléka? Všude ho doporučují hlavně dětem, ale mně ososbně přijde, že citlivé jedince může hodně zahleňovat, nehledně na to, že jsem již hodněkrát četla o tom, jak blbě se tráví mléčná bílkovina, včetně nejrůznějších alergií. Všude se dá o tom přečíst hodně článků, mě by ale spíš zajímalo, jaké má kdo vlastní zkušenosti. Když jste třeba na delší dobu vynechali mléko a mléčné výrobky, neměli jste pak menší problémy třeba s rýmou? A co vápník, nechyběl vám pak? Někde píšou, že vápník z mléka je výborně vstřebatelný, někde zase, že díky horší stravitelnosti je vstřebatelný blbě A taky jsem slyšela, že když se mléko povaří, je stravitelné mnohem líp. Docela mě zajímá, jak to teda je

Nejnovější příspěvky v diskusích

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
VeDuLi
13. 11. 2019 23:16
35167
Slavka2
13. 11. 2019 20:09
5908
Helen9
7. 12. 2018 14:18
41
VeDuLi
12. 11. 2019 22:39
527
ungrova.martina
16. 9. 2015 17:52
26
vaka89
12. 11. 2019 11:57
52
michaelanavrc
12. 11. 2019 09:30
33
isaralova
11. 11. 2019 21:48
16731
gek.53
10. 11. 2019 15:57
412
lenka3kubin
7. 11. 2019 11:12
287
adigajova
29. 10. 2019 07:07
458
kamila.336
23. 10. 2018 14:14
48
janula.gro...
29. 10. 2019 12:32
3929
lenka3kubin
12. 5. 2019 21:58
142
malabrusin...
24. 10. 2019 17:21
186
kuzelovaol...
24. 10. 2019 13:26
341
♥Jarka*Alice♥
23. 10. 2019 15:05
1638
drahus.nova
21. 10. 2019 20:43
6
Newsletter
Využijte služby
zasílání zpráv do vaší
e-mailové schránky!

Články odjinud