Diskuze

Zpět na výpis diskuze

domácí jogurt

Diskuze

nízkotučné mléko
chiquita
| 28. 3. 2008 15:57
jde tento jogurt i z nízkotučného mléka???
Jogurt
anonym
| 9. 3. 2008 12:33
Já taky zkoušela udělat.Pěkně mě ztuhl ale nemůžu za to.Nechutná nám.Možná jsem udělala někde chybu něměla jsem Activii a tak jsem tam dala Vian.Všude čtu jak je chutný...............asi jsme mlsní
Jogurtovač
ividol
| 9. 3. 2008 11:51
http://www.mimibazar.cz/recept.php?… Tady je spousta receprů na jogurt, ale jestli je tam i z jogurtovače, to nevím...
Jogurt
ividol
| 9. 3. 2008 11:48
Dělala jsem to taky takhle, akorát místo Hollandie jsem dala Vian. Jako sople se to netáhne, ale je to spíš jako hustej kefír. Myslím, že vím, proč se mi to nepovedlo pořádně! Mlíko jsem ohřála málo- krabicový- neodhadla jsem teplotu. A taky jsem to asi málo rozmíchala. Jíst-vlastně pít se to dá a příště to udělám jenom z polovičního jogurtu do litru mlíka. Prý je dobré rozmíchat do toho dvě lžíce sušeného mlíka, zkusím to taky.
Domácí jogurt
Mullik
| 9. 3. 2008 11:39
Holky,
tak včera jsem to zkoušela, ale řeknu vám, není to jako z obchodu, dala jsem 1l mléka a celou Hollandii a má z toho takový rosol a strašně se to tahá, dělá to takový sople...Ale jíst se to dá.Asi sem udělala něco špatně, jo a to mléko bylo z krabice trvanlivé, musí to být čerstvé?
Ahoj,
Emilini
| 9. 3. 2008 10:22


zdravím všechny,kdo miluje jogurty.Mám jogurtovač už kolik roků,ale protože jsem nevěděla jak na něj a ty kultury,o které si musíš psát se mi moc nezamlouvaly,tak tam leží ladem.
Jestli některá ví, jak přesně s jogurtovačem zacházet,prosím ,napište.
Díky,přejí krásný den bez mráčků
Jogurt
ividol
| 8. 3. 2008 11:35
Tak jsem to asi málo ohřála a jogurt je spíš kefír, ale to nevadí. Příště si dám pozor!
1lt. čerstvého mléka ohřát na 45st., vmíchat malou Hollandii a nechat přes noc na radiátoru, nebo zabalené v peřinách.
Já do toho dala Vian a ten je řidší...
Jogurtík
Mullik
| 8. 3. 2008 09:23
Holky, tak to jste mě fakt hoodně navnadily! Ani jsem nevěděla že něco takového jde udělat. Dneska zkusím, zítra napíšu jak se povedlo. Čao Jana
Jogurt
ividol
| 7. 3. 2008 23:28
Díky, je to paráda!
ividol
anonym
| 7. 3. 2008 23:11
Sice to s tím
Mira
| 7. 3. 2008 20:42
moc nesouvisí, ale já si dělám doma zase tvaroh. Dojedeme k sedlákovi pro čerstvé mléko. Protože z krabicového se to nedá. To je tedy pochutnáníčko. A nedá to tolik práce.
Takže Vašemu snažení fandím.
Jogurtovač
ividol
| 7. 3. 2008 19:13
Ahojte, potřebuju poradit, jestli si mám koupit jogurtovač a jak se s ním pracuje...
domácí jogurt
Gachna
| 17. 8. 2007 06:20
Tak už taky patřím do klubu domácíxh jogurtářů Musím říct, že mě chutí úplě odrovnal, a fakt se nedá s žádnym jogurtem srovnat. Ještě k tomu ten pocit,že si ho udělal člověk sám. O to víc potom chutná
jogurt
VW
| 20. 7. 2007 09:32
Taky delavam domaci jogurt.

Pouzivam jogurt Holandia jako zaklad. Do velke sklenky od oliv dam tak 3 lzice jogurtu a zaleju to cerstvym mlekem ( ne z tetrapaku). Mleko nijak neohrivam.
V zime sklenku postavim na topeni a necham to tam pres noc.
V lete to dam na slunicko.

Domaci jogurt potom pouzivam jako zaklad pro dalsi jogurt .
super..
Raffaelo
| 31. 5. 2007 09:20
Tak jo pak také písni, já se na něj vrhnu nejspíš o víkendu, přes týden toho času moc není, tak at se povede, papa
domácí jogur
Misaa
| 31. 5. 2007 09:01
Tak pak dej vědět, jak se jogurtík povedl. Sama jsem ho dělala asi jenom dvakrát ale teď jsi mě taky navnadila, takže ho příští týden zkusím znova v bio variantě.
jogurtovač
Raffaelo
| 31. 5. 2007 08:28
tak s jogurtovačem zkušenosti nemám, tatka co dřív dělával jogurt, tak bez jogurtovače.. =o) a myslím, že v těch peřinách se ušetří i energie.. =o) ale každý to zná jinak... a s tou teplotou s tím malíčkem to mi přijde takový nepřesný, prý ten jogurt jedna dala i do studeného mléka a také byl dobrý.. a my máme doma teploměr na zavařování, takže raději změřím teplotu tak..
jogurt
Zdenka
| 31. 5. 2007 06:01
Tak já jsem dlouho jogurt nedělal, kdysi jsem si koupila jogurtovač, a dělal ho doma dětem s různými příchutěmi, takže jsem ho do peřin nedávala, ale opravdu byl dobrý. Asi ho zase vytáhnu, dalo mi to inspiraci. Díky.Zdenka
teplota
anonym
| 30. 5. 2007 20:17
Ohledně teploty mléka před přidáním jogurtu jsem dostala radu. Ponořit malíček do mléka a počítat. Méně než deset - mléko je moc horké, více než deset - mléko trochu ohřát. Optimum je přesně 10.
bio..
Raffaelo
| 30. 5. 2007 16:21
No vidíš to ale není vůbec špatný nápad.. =o) V pátek nakoupím, ale tam mají myslím jenom plnotučný biomlíko u nás v Intersparu.. no uvidíme, každopádně děkuji
jogurt
Misaa
| 30. 5. 2007 14:51
a zdravější varianta by možná byla z bio mléka a přidat lžíci bio jogurtu. no a pak už můžeš používat lžíci domácího jogurtu, když se ti povede
jogurt
Misaa
| 30. 5. 2007 14:50
já sem měla v receptu bez převaření, těsně před bodem varu vypnout, nechat trochu schládnout (nevím přesně na jakou teplotu, ale odhadla sem to od oka, tak aby mléko bylo ještě teplé ale ne horké), a potom přidat lžíci jogurtu. nechala sem to přes noc v teple zabalené do deky a ráno bylo hotovo
jogurt
Raffaelo
| 30. 5. 2007 13:03
Nevařit?? Tak si ten recept budu muset znova přečíst, ale myslím, že to je daleko zdravější alternativa a také levnější, ale děkuji za tip..
indický jogurt
Misaa
| 30. 5. 2007 12:52
Podobně dělají jogurt v Indii - ohřát mléko na určitou teplotu (nevařit) a stačí přidat lžíci jogurtu a nechat přes noc v teple. Jogurt krásně zhoustne
domácí jogurt
Raffaelo
| 30. 5. 2007 12:15
Ahojky, neděláte domácí jogurt?? Já jsem nedávno dostala na něj recept, protože u nás se ho jí hrozně moc, a není nad to si ho udělat doma a víte co v něm pořádně je, bez konzervantů a tak.. Stačí svařit polotučné mléko, nechat zchladit, dát do něj Activii nebo jiný jogurt se živými kulturami a nechat přes noc v peřinách a pak dát do lednice, prý je vynikající.. Co si o tom myslíte vy??

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
♥Jarka*Alice♥
9. 8. 2025 12:44
14812
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
..Hanka
8. 8. 2025 17:47
73721
rozvita.ruze
6. 5. 2025 05:55
441
vlasta kandracova
5. 5. 2025 23:48
8780
ajax4502
19. 10. 2012 16:28
5
Dana Zummerová
15. 4. 2025 19:30
279
Marie77
1. 11. 2015 22:42
34
Zuki1
20. 3. 2025 06:40
440
Uivatel_5412851
16. 3. 2020 18:38
24
Killinka
28. 5. 2010 17:33
217
thatsme
25. 2. 2014 16:07
59
Pavol Szentivanyi
21. 2. 2025 09:48
21
DaTu
19. 2. 2025 19:56
100
Ka hov
7. 1. 2025 15:24
20
Libuse Pavlisova
1. 1. 2025 17:07
16832
strelenkalenka
22. 12. 2022 08:28
198
mazlik
1. 9. 2008 10:25
12