Byt či dům??? - Diskuze | e15.cz
Zpět na výpis diskuze

byt či dům???

Diskuze

andryska
| 27. 11. 2015 21:56
Taky si myslím, že je to přesně jak píšeš. Mladá rodina nemá kolikraát čas stavět rok a víc, tak dřevostavba je nejlepší řešení. :)
kacuulkaa
| 25. 11. 2015 20:06
Přesně tak. Dřevostavba je nejlepší pro mladou rodinu, která potřebuje rychle nebo lidi středního věku, kdy děti jsou z domu. Navíc cenově to není tak hrozné, aby to nezvládli.
andryska
| 23. 11. 2015 17:42
Já kdybych řešila otázku bydlení, tak bych se asi rozhodla pro dům. Nejspíš dřevostavbu, ale takovou otázku zatím neřeším.
kacuulkaa
| 22. 11. 2015 21:55
Své bydlení je vždy lepší. Mě se moc nelíbí ani dvougenerační a více domy. Zbytečné hádky vznikají apod. Nejlepší je opravdu si postavit vlastní domek. Pokud chcete rychle, tak jít do dřevostavby.
anonym
| 21. 11. 2015 22:51
Někdy mi připadá, že ty ceny jsou opravdu. Proto mít svoje nové je lepší. Kdybych měla rekonstruovat a objevovat ve starém domě nové a nové problémy, tak teda nvm.
anonym
| 20. 11. 2015 17:59
Také bych řekla, že ty nemovitosti stojí takové peníze. Že kdyby je měl člověk ještě rekonstruovat, tak se nedoplatí. Nevím kde na ty ceny chodí. Dřevostavba je podle mě super volba, protože si postavíte co přesně chcete, rychle a hlavně to nestojí tolik :)
anonym
| 15. 11. 2015 20:29
Já bych volila domek za Prahou. Nebudou vás otravovat sousedé, nikdo dupat nad hlavou. My jsme se stěhovali před rokem a nic lepšího jsme udělat nemohli. Máme teda dřevostavbu, protože jsme chtěli odejít z bytu rychle a toto byl nejlepší způsob.
kanadsky srub?
daja87
| 9. 9. 2008 15:50
Ahoj vsem.Chtela bych se optat zda nemate nekdo zkusenosti s kanadskymi sruby.S pritelem chceme stavet ale problem je ve vyberu firmy.je hodne pripadu,kdy firma nedodelala svou praci a nebo ji dodelala ale tak ze se v tom ani nedalo bydlet.dekuju vsem za rady a typy
Dekuji za rady
Valentina
| 2. 4. 2007 13:55


Opravdu, baracek by byl asi urcite lepsi, ta prace kolem nej mi taky stoji za to. Ted jen vyresit jediny problem, a to finance!

Rozhodli jsme se jeste rok pockat a pak zacnem intenzivne hledat.
..
Jennisek
| 1. 4. 2007 18:35
Ahojky,

podle mě je určitě lepší byt. Okolo baráku je stále co na práci. Tu a tam zatéká apod... kdežto u bytu se o nic nemusíš starat. Zaplatíš nájem a máš klid. Jediné co tě trápí je max. design interiéru
Bydlení!
anonym
| 1. 4. 2007 17:47
je mi padesát let,cítím se na dvacku,protože jsem celý život žila v domku,i když celkem v šesti.Kdyby mě někdo zavřel na pouhou hodinku do paneláku byla by má´poslední to mi věř.Proto ti přeji hodně štěstí samozřejmě v domečku!!!!!
Domek nebo byt?
anonym
| 15. 2. 2007 19:29
Byt by mě zabil. Musím mít prostor a volně dýchat. Čili pro mě a moji rodinu přichází v úvahu jedině dům...
Valentino
Kloa
| 1. 2. 2007 22:42
Tak vidíš, všechno je možné
Já na to tentokrát nekoukala, byla jsem tady a pak jsem se dívala na Krimi live. Jen jsem slyšela ten začátek, že do toho dají 4 miliony. Jsem uvažovala kde na to normální člověk bere?! No teď jdu dokoukat na druhý díl seriálu, minulý týden jsem se na něj dívala a na konci bylo pokračování příště, myslela jsem, že mě picne
Kloo
Valentina
| 1. 2. 2007 22:31
no ja si myslim, ze 100% je gay
Koukala jsem na to a tentokrat to opravdu stalo za to, obzvlast ten druhy byt, neco tak strasnyho, vybydlenyho za 4 miliony!! To byl fakt dobrej for! Obzvlast ty supr dlazdicky v koupelne, tech bych se po ranu asi lekla Nebo ta 40 let stara kuchynska linka! Do toho bytu by bylo potreba tak jeste pul milionu investovat
Valentino
Kloa
| 1. 2. 2007 20:23
Ahoj. Taky mi připadají ty nemovitosti předražené, až mě mnohdy udivuje, jak jsou někteří lidé tam spokojeni. No ale třeba to bude inspirace nebo tam najdeš odpověď na nějakou tvou otázku.
Tak můj přítel o něm zase říká, že je gay A možná i je, ale tato informace se ke mě ještě nedostala
Jinak už dlouho mě něco zajímá, pošlu ti osobní vzkaz, tak jukni. Pa
Kloo
Valentina
| 1. 2. 2007 20:15
Ahoj , jojo, kouknu se na to, parkrat sem to videla. Je to ale strasne komercni a ty nemovitosti co tam vybiraj jsou priserny, to sama na internetu najdu vetsinou levnejsi a v lepsi lokalite.
A ten moderator! Pritel rika, ze vypada jak hadrovej panak No ja bych spis rekla, ze ma anorexii
Valentino
Kloa
| 1. 2. 2007 18:48
Viděla jsem dneska ukázky na čt 1, ve 21:00 tam hraje pořad Přes nový práh a budou tam nabízet bydlení mladému páru, kterému se má v srpnu narodit miminko, zkus kouknout. A pokud to nestihneš, tak to možná pak dohledáš na internetu.
Valentino
Kloa
| 31. 1. 2007 13:43
Už kvůli toho zařizování interiéru koukám na ČT 1, na bydlení je hra, mají tam skvělé nápady
Valentino
Kloa
| 31. 1. 2007 13:26
Jo, malé město, tak 10 000 obyvatel, s okolními vesničkami možná 15 000. Ale je tady vše co k životu potřebuju. Co se týče restaurací, tak těch je tu tolik, že nikdo nevěří, že je všude narváno Je tady i spousta pizzerií, jediné, co tady chybí je slušná diskotéka, ale když už mám chuť trsat, tak jedu ke kamarádce, do nedalekého města (trochu menší než to kde bydlím já) a pak u ni i spím, takže taková dámská jízda. Jinak doktoři tady jsou, spousta obchoďáků, sportovní vyžití taky úžasné, sportovní hala s fitkem, bowlingem, saunou, soláriem, masáže, hned vedle je atletický a fotbalový stadion, ve městě máme dokonce gymnázium, taky přírodní jezero s vodními lyžemi, já tam chodila veslovat, minigolf, beach volejbal, pošta, prostě na co si vzpomeneš, dokonce bych ti řekla, nastěhuj se tady Je to fajn městečko, dokonce si na stejné ulici jako bydlím já, asi 4 baráčky ode mě poslavila domek jedna významná osoba jedné naší energetické společnosti, kamarádka našeho pana prezidenta Klause
To okolí Prahy moc neznám, ale v Praze jsem byla za život jen asi 3x, mám tam i kamarádku barmanku, bydlí na Praze 6 a v Praze pracuje i spousta mých kamarádů odsud, dokonce můj "nevlastní" bratr.
Byty i pozemky v okolí musí být drahé, není se co divit, je to významná lokalita, však my ekonomky víme proč je tam tak draho je to zákon ekonomiky.
Teda máš stejný vkus jako já! taky ráda zařizuju bydlení a zelená kuchyňská linka, barevný stěny (zvláště oranžová a žlutá) a k tomu nábytek ze světlého dřeva je i moje představa.
Tak se dobře s přítelem rozhodněte.
Kloo
Valentina
| 31. 1. 2007 12:48
Tak ty bydlis v malym meste, to je docela rozdil bydlet v malem meste nebo v Praze, ja sem puvodne ze stotisicoveho mesta, ale uz patym rokem bydlim v Praze. Samozrejme sem nemyslela, ze bychom bydleli na samote u lesa, ale v nebo u nejakyho mestecka, moc se nam libi např. v černošicích a okoli (kousek od Karlštejna). V okoli Prahy je to ale trochu orisek najit dobrou lokalitu a soucasne prijatelnou cenu. Vcera jsme se o tom doma bavili, oba preferujeme domecek, byt v Praze totiz nykonec vyjde stejne ne-li draz!
Jak si psala, abychom koupili nejdriv byt a pozdeji dum..........my uz totiz byt mame(tu garsonku), pred dvema lety jsme ji koupili, v jedne prazske novostavbe, moc se nam tu libi, i to zarizovani jsme si uzili, pekne sem se na tom vyradila, mame nadhernou zelenou kuchynskou linku, uranzovy steny, nabytek se svetleho dreva, no presne jak sem si to vysnila....... a krasnou oranzovou pohovku .
No ale zacina nam tu byt tesno, proto uvazujem co dal, tak do dvou let bychom byli radi ve vetsim.
Valentina
laura
| 31. 1. 2007 12:37
Ja jsem z východního Slovenska,bydlela jsem v Krompachoch je to lyžařské středisko.Teď bydlím v menším městečku v Klenčí,ale je tady všechno co potřebujeme.
Bydlíme v obytném domě,ale přítel uvažuje o domečku,tak uvidíme,zatím jsem ale spokojená v tom našem bytečku.Ty výlety na chalupu mi stačí.
Lauro
Valentina
| 31. 1. 2007 12:26
Mas pravdu, nejlepsi by bylo mit dum ve meste, ale to v Praze neni mozne, tolik milionu nemame . Asi opravdu je nejdulezitejsi najit tu spravnou lokalitu, kde bude dobre spojeni do Prahy.
A kde ty bydlis, v jakym meste? A do 18 si zila v Praze?
Valentino
Kloa
| 31. 1. 2007 12:20
Jestli s přítelem spolu bydlíte jsem se ptala proto, protože by bylo riskantní se pouštět do koupi drahého bytu, nedejbože do výstavby nebo opravy domku, na čemž se asi finančně budete nějak spolu podílet a pak by jste zjistili, že spolu nemůžete bydlet.
Ano, Valentino, musíš zvážit hlavně dopravu, ať se mají pak děti jak dostat do školy, školky, kroužků, ať to nemají daleko za zábavou... Pro malý děti je baráček opravdu lepší, hlavně z důvodu bezpečí a ty větší si pak už musí poradit. Ale než mít domek někde, kde jezdí autobus 2x denně, tak raději ten byt v centru Prahy. Ale měla jsem pocit, že se nechceš stěhovat někam úplně na samotu Chápu, mít vše 5 minut od baráku je moc pohodlné Musíš opravdu zvážit všechna pro a proti, hlavně ty nejvýznamnější věci, které tě budou doprovázet denně. Ale pokud nad domkem váháš, tak pokud na byt máte, tak si zkuste nejdříve pořídit ten byt, který pak když se nakonec rozhodnete pro dům, můžete prodat. Ale to jsou asi starosti navíc, lépe je se rozhodnout pro jednu variantu. Já bych i přes všechny starosti, které kolem domku jsou byla jednoznačně pro domek, ale v dobré lokalitě. Cenově si myslím, že se ceny bytů šplhají skoro k cenám domků, pokud přiložíte taky ruku k dílu, hlavně přítel, tak bude vše levnější, protože nejdrahší jsou na tom ty práce, ne materiál. Ono zařídit si bydleni v bytě nebo domku dá práci, zařídit vybavení, přizpůsobit věci tak jak se vám líbí, obojí, jak byt, tak dům dá práci.
Bydlím v malém městě u Ostravy, mezi Opavou. Taky všude dojíždím, kino tady máme maličké, ale se zábavou si vystačím a když už, tak si někam zajedu. V Ostravě bych nechtěla bydlet ani za nic, i když bych to měla všude blízko (škola a možná později i práce), ale raději budu denně dojíždět, než tam bydlet!!!
byt či dům?
laura
| 31. 1. 2007 12:03
Ja jsem taky panelákový typ,ale v 18.letech jsem se přestěhovala na vesnici a bylo to pro mne dost hrozný.Byla jsem zvyklá mít všechno po ruce,kino,fitnes,doktora,zubaře a pod.Myslela jsem,že to čas spraví ale po 10letech jsem se odstěhovala alespoň do menšího městečka.Teď už vím,že je to lepší i pro syna,už jako 4letej hrál fotbal a jezdil na plavání,všude jsem ho musela vozit,což mi nevadilo ale vždycky jsme tou cestou ztratili čas,kterej jsme mohly trávit líp.A taky když bylo v zimě hodne snehu a tak,tak se na tréninky ani nedostal.Dnes to má kousek a nemusí být odkázanej ne mne abych ho vozila.A já už mám zase všechno po ruce.I když na vesnici teď jezdím ráda,ale jenom na víkend na chalupu.Nejlepší by bylo mít dům ve městě.Ale to je vetšinou drahá záležitost.Ale taková menší chata na vesnici je pro deti ale i pro dospělé dobrá na víkendové odreagování.
byt či dům???
Valentina
| 31. 1. 2007 11:35
Díky za Vase názory! No bydlime spolu uz skoro 3 roky, takze tam bych problem nevidela (snad), jak si Kloo psala, pro děti je to lepší v baráčku.................ale jen dokud jsou maly, az jim bude tech 12 a vic tak tim budou spis naopak trpet (kamaradi daleko, zabava daleko, konicky taktez), teda aspon myslim, moje mamka vyrustala v baracku na vesnici a furt me pred tim varuje.
Ja jsem naopak panelakovy dite (do 14let), takze me ta predstava toho prostoru moc laka, obzvlast kdyz posledni tri roky bydlime s pritelem v garsonce v Praze! Na druhou stranu ale mame 5 minut od baraku multikino, vsechny obchody, fitness, bowling, squash, pizzerii......vse 5 minut od baraku, to si pak clovek nedovede predstavit, ze pro vsechno bude dojizdet kilometry .
Samozrejme musime taky mylste na finance, baracek se muze pekne prodrazit............no ale kdyz si vezmu dnesni ceny bytu v Praze, tak to vyjde asi nastejno....

Kde bydlis ty Kloo, v Olomouci??
byt nebo dum??
anonym
| 31. 1. 2007 08:08
ahoj, zajimava diskuze, ja se tam rozhodovala pred dvema lety a nakonec jsme zakoupili s pritelem byt v Praze, ale s tim, ze tam rozhodne nebudeme zustavat na porad a po casu se prestehujem do nejakeho baracku...a to i klidne mimo Prahu, myslim ze baracek se zahradkou opravdu nic nenahradi...
Valentino
Kloa
| 30. 1. 2007 23:24
Jak už jsem ti psala, žiju celý život v rodinném domečku, tak jsem rozhodně pro rodinný domeček. Záleží jaké máte s přítelem možnosti. Ono mít domeček jsou radosti i starosti a člověk si musí uvědomit co mu víc vyhovuje. A mít domeček je fajn, pokud to je dobrá lokalita! pokud ti kolem oken budou jezdit kamióny nebo budeš mít tak "skvělé" sousedy důchodce tak bych byla pro klidný byteček. Ale rozhodně si domeček neumím vynachválit na jaře a v létě, posezení na zahrádce, opalování na zahradě ... Ještě tě tolik neznám, tak nevím jaké máš zájmy a možnosti volného času. Tak musíš sama zvážit všechna pro a proti. U mě je to zejména ten volný prostor kolem domu - zahrada, což mi v bytě moc chybí. Ale jsou s tím spojeny i starosti, sekání trávy, uklízení listí atd. Záleží na co se s přítelem více cítíte, třeba někdo prostě na rodinný domek není. Jinak pro děti je myslím domeček vhodnější, mají se kde vyřádit, na dvorku, zahradě, dětská hřiště v okolí bytů buď nejsou nebo jsou v hrozné stavu a dětem dokonce nebezpečné než prospěšné. Rozhodně vše dobře a několikrát promysli. A s přítelem už společně bydlíte? Aby pak nenastaly ve společném bydlení problémy.
ahojky
yvuk
| 30. 1. 2007 18:22
ja jsem jednoznacne pro ten domecek za Prahou, jde jen o to kde.. peclive vyberte ,aby tam byla dobre vyresena doprava ROPIDEM,aby tam byla skola, skolka. aby tam byl pokud mozno plyn,verejna voda a kanalizace.. ja jsem zila v centru Prahy a pak jsme se prestehovali do stareho domu pred rekonstrukci tesne u Prahy, v te dobe tam jeste ROPID nejezdil, plyn tam je asi 5 let teprve, voda od lonska, kanalizac e jeste ne ve stare zastavbe. Vpodstate az k nam je od Prahy podel silnice zastavba novych domku a ma to velkou budoucnost,stale se stavi... Cenove to je jiste vyhodnejsi nez byt v panelaku, tam jsme bydlela celkem za cely zivor rok a uz bych nechtela... tak drzim palce abyste rozhodli spravne a libilo se vam..
byt či dům???
Valentina
| 30. 1. 2007 17:01
ahoj , co myslite, lepsi je byt v Praze nebo domecek za Prahou. Resime ted s pritelem otazku vlastniho bydleni a nemuzume se rozhodnout co by bylo vhodnejsi. Vim, ze kazda varianta ma nejake vyhody i nevyhody. Jen jsem se chtela zeptat na Vas nazor, jak bydlite, kde a jak Vam to vyhovuje???
Travime dost casu jen spolu, nejsme az tak spolecensti, mame radi prirodu, ale na druhou stranu to dojizdeni a vsude daleko.......deti zatim nemame, ale jedno v blizke dobe planujeme. Diky za Vase nazory, rady......

Nejnovější příspěvky v diskusích

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
Elsa
26. 4. 2024 19:16
70321
2112Hana
26. 4. 2024 19:12
11824
♥Jarka*Alice♥
26. 4. 2024 08:01
409
Uivatel_5825696
16. 4. 2024 20:10
479
helena.07
27. 3. 2024 11:56
8
Uivatel_5747674
19. 1. 2024 11:51
16826
Pavlna Trojanov
12. 3. 2024 09:26
5
Jiina Koudelov
25. 2. 2024 20:33
148
Anna Soukov
23. 2. 2024 00:14
115
Jiina Koudelov
13. 2. 2024 21:43
46
Silvie Zimmermannova
13. 2. 2024 17:15
10831
Jiina Koudelov
3. 1. 2024 18:58
327
Uivatel_5725017
3. 1. 2024 10:00
33
Lucie Baklkov
28. 11. 2023 14:24
8775
Uivatel_5694482
24. 11. 2023 19:31
82
Cryptomeria Rasa
16. 11. 2023 18:49
287
sona.koutna8
30. 6. 2022 21:02
26
Vlado Schiffel
12. 11. 2023 01:48
439

Hlavní zprávy

Nejčtenější

Video