Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Vysazení antikoncepce - ano či ne?

Diskuze

anonym
| 5. 6. 2013 08:30
Holky myslím si , že s tou pletí je to hodně psychický....přečtete si, jak všem se hrozně zhoršila, tak na to myslíte a děsíte, že opravdu se Vám všem zhorší...Já mám úplně opačnou zkušenost HA jsem brala 8 let. Před braním HA jsem s pletí neměla problém ale při braní jsem s ní hodně bojovala. Dlouho jsem se rozmýšlela a vysazení odkládala a pak jsem dobrala platíčko a vysadila a vůbec nad tím nepřemýšlela a dobře jsem udělala....Moje pleť je daleko lepší, cítím se líp, a menses přišel pravidelně a hlavně zase chuť se ***, kterou jsem po tolika letech úplně utlumila.....Už nikdy víc takový sra*** cpát do těla nebudu jedině v nejkrajnějších situacích při nějaké léčbě....Myslím si, že u většiny hraje role psychika...
anonym
| 24. 5. 2013 15:49
Zdravím,nemáte někdo zkušenost? vysadila sem HA ALE NEDOBRALA SEM PLATO MYSLÍTE ŽE JE MOŽNÉ HNEDKA OTĚHOTNĚT DĚKUJI ZA INFO
anonym
| 5. 5. 2013 18:28
zdravím,

po 4 letech užívání antikoncepce Chloe jsem ji před měsícem vysadila, ale zaznamenávám šíleně mastnou pleť. A to ji čistím ráno i večer a ještě na to používám kosmetiku na mastnou pleť Bioderma, ale nevidím nějaké zázraky. Co se týče kvality pleti, tak jsem se toho hrozně děsila, co se s ní stane po vysazení, protože jsem četla hodně "hororových" případů a přemýšlela nad tím, jestli prášky vůbec vysadit,ale tak není to úplná katastrofa, jen drobné nedostatky,co se dají zamaskovat Co se týče váhy, tak jsem při braní prášků nikdy nepřibrala a po vysazení zase nic neshodila. Menzes se u mě dostavil na čas, ale tak je to zatím měsíc, tak uvidíme co bude dál. Spíš mě štve ta mastná pleť.... co s tím?
anonym
| 11. 4. 2013 10:24
Ahoj,
Chtela jsem se optat, jestli nemate nekdo zkusenosti se ztratou hmotnosti po vysazeni HAK. Kdyz jsem zacala brat HAK ztloustla jsem 25 kg.:(. Nevite nekdo jestli mi to pomuze kdyz ji prestanu brat?. Pravidelne cvicim a jim zdrave.
anonym
| 15. 6. 2013 15:03
TO apaxa:
To se na mě nezlobte, ale to je nesmysl!!!! To jste těch 25 kg nabrala ze vzduchu nebo chcete tvrdit, že v každé pilulce polykáte 1 kg??
HAK má vliv pouze na zádrž vody v těle a se změnou hladiny hormonů se mění i chutě. Takže jestli se člověk umí ovládat V ŽIVOTĚ nepřibere 25 kg!!! Prostě je potřeba přestat "žrát".:)
anonym
| 23. 1. 2013 16:22
Pro všechny, kdo uvažují, že vysadí HAK: Brala jsem prášky cca 4 roky, kvůli pleti. Jenže pak se mi začaly dělat křečové žíly, a takové ty drobné žilky na lýtkách. Nechala jsem si vzít krev, a zjistili mi, že mám nějakou zvýšenou srážlivost nebo co, takže mi nedoporučují prášky dál brát.
Jenže, hrozně jsem se bála, co to se mnou udělá, takže jsem dlouho váhala, zda do toho mám jít, a četla jsem si diskuze jako tato, a vždycky mě to hrozně odradilo, protože jsem se bála následků.
Nakonec jsem prášky brát přestala, a nelituju toho. Co se týče pleti, je pravda, že se mi trochu zhoršila, ale není to nic, co by se nedalo zamaskovat makeupem. Začala jsem raději chodit na kožní, takže snad i ty drobné nedostatky vyzmizíkujeme :)
Taky se mi začaly trochu víc mastit vlasy, ale předtím jsem je měla přesušené, takže to považuju za pozitivum. Dále se mi úplně přestaly třepit nehty a všeobecně jsem se psychicky dala do větší pohody. Navíc, a to nevím, jestli s tím souvisí, ale nenapadá mě, s čím jiným by to mohlo být spojeno, se mi úplně přestal tvořit zubní kámen :)
Menstruace se mi upravila až tak po půl až tři čtvrtě roce.
Teď je to rok, co už HAK neberu, a vidím v tom jen samá pozitiva. Proto bych chtěla poradit všem, co přemýšlí o vysazení, ale bojí se následků, jako já loni, aby do toho šly. Já toho nelituju, šla bych do toho znova :)
anonym
| 24. 5. 2016 20:01
TO qwerty: Tak tohle čtu hrozně ráda, HA beru bez přestávek už asi 12 let a poslední rok uvažuju o vysazení...jenomže jsem se doteď všude jen dočetla, jak se mi zhorší pleť a vypadají vlasy konečně pozitivní koment, dííky
anonym
| 19. 1. 2013 01:03
Ahojte, antikoncepci beru 3 roky, od začátku jsem brala Yadine, vše bylo v pořádku,ale asi po 2 letech jsem začala špinit vždy ještě před dobráním prášků, tak mi lékařka napsala jinou, také kombinovanou antikoncepci, ale s tou to bylo ještě horší.. Takže teď beru měsíc antikoncepci Cerazette (neobsahuje estrogen, takže by měla být šetrnější), ale stále uvažuji nad úplným vysazením HA. Jen se bojím následků, s menstruací jsem měla vždy problém, tak abych to dostala. Navíc jsem hrozě paranoidní, takže nechci vidět můj strach z otěhotnění potom Je možné vysadit HA jen tak ze dne na den? Nebo jak se to řeší? A myslíte, že můžu přestat brát antikoncepci, když tu novou Cerazette beru teprve měsíc? Budu mít v tělě asi ještě větší chaos Díky za vaše názory a rady
matonka91
| 19. 1. 2013 13:57
TO LanDel: Jestli máš neuspořádaný cyklus tak rozhodně nedělej přestávky - buďto to přestaň brát úplně nebo pokračuj. Ale neboj se poradit třeba i s jinými lékařmi ohledně tohto problému - s někým kdo má smlouvy s jinými farmaceutickými společnostmi
anonym
| 19. 1. 2013 16:52
TO matonka91@seznam.cz:
No já právě přemýšlím, že bych jí přestala brát úplně, všude čtu jak je to škodlivý, takže jsem teď na vážkách.. Ale právě nevím, jestli je dobré to přestat brát už teď, když jsem během 3 měsíců 2x antikoncepci měnila, tak aby tělo nemělo hned 3. šok, že bych ještě počkala.. nebo je lepší s tim seknout hned? Vůbec se v tomhle nevyznám. Nejradši bych to brala dál, ale zase zdraví máme jen jedno. I když tahle Cerazette obsahuje jen jeden druh hormonu (estogen) a neobsahuje ten estrogen, takže by nemusela být tak škodlivá, nemáte o tom některá informace? Na netu to nemůžu dohledat, tam jen píšou, že je to pro ženy, které mají zdravotní problémy (což já nemám) a ptát se doktorky asi nemá ani cenu, protože je jasné, že mi jí nebude vymlouvat, když je to pro ní byznys. Ale zkusím se teda informovat ještě u jiných gynekologů, díky
anonym
| 3. 5. 2013 11:05
TO LanDel:

no tak ti reknu svoji skusenost, a radu, sekni s tim co nejdriv!! je to sajrajt, jedla sem yadine 7 let, pote sem to zmenila, a po mesici co jsem to zmenila sem vysadila.
a problemy? prvni dva mesice nebyla menstruace. pote se rozjela, a ted krvacim i 3x do mesice, o pleti se nema cenu ani bavit, je to katastrofa, pochopitelne nejsem ted ani plodna, pribrala sem behem 3 mesicu 13kg, vypada oboci, otikaji ruce, nohy.. no zkratka parada! a kdyz to reknes doktorovi, slysis jen ze ti napise ATK, aby se to zpravilo.. muzete mi prosim rict jestli mate podobne problemy po vysazeni atk???!! vsem doporucuju, aby ani s tim bordelem nezacinaly.. nestoji to za to!
anonym
| 29. 1. 2013 09:51
TO qwerty:
Ahoj,
celkem asi sedm let jsem brala HA a poslední dva roky Yadine, teď je to skoro rok co ji neberu a cítím se naprosto skvěle Měla jsem obdobný problém a navíc jsem si vypěstovala celulitidu, chuť na *** byla minimální a ty výkyvy nálad...skončit můžeš kdykoliv, dober platíčko a skonči, doporučuji to každé kamarádce Pleť se mi nijak extrémně nezhoršila, špinění přestalo, menses mám pravidelně po 21 - 28 dnech, takže super a celkově se cítím daleko líp.
Chtěla bych se zeptat, na tu celulitidu...jsem hubená (50kg), pravidelně roky cvičím, i správně jím, ale na zadku se ji nejde vůbec zbavit Co trochu pomáhá je cvičení na Power plate...prosím, co bych tak ještě mohla udělat? Děkuji za odpovědi
anonym
| 23. 12. 2012 18:07
Dobrý den, před 2 týdny jsem začala užívat svojí první hormonální antikoncepci (Loette) - 1.den menstruace. Stále velmi silně krvácím,mám migrény a bolí mě v podbřišku,tak jsem se rozhodla antikoncepci vysadit.
Můj dotaz je,za jak zhruba dlouho předstanu krvácet,když si dnes nevezmu pilulku?
Děkuji mnohokrát za odpověď
anonym
| 4. 8. 2012 15:37
Ahojky, já jsem před necelým měsícem vsadila HA.. no přibrala jsem od té doby asi 5 kilo, což mě celkem děsí, protože jím zdravě a dost sportuju,... jako celkem nevím co s tím.. esi to takle půjde dál, tak budu za chvíli jak bečka.. ze svých 57 ted mám 63.. hrůza.. a to sem chtěla ještě původně tak 2 kilička zhubnout.. sem z toho fakt dost špatná :-/ nemáte někdo podobnou zkušenost? a co s tím ?
anonym
| 26. 7. 2012 18:41
Milé dámy Taky jsem se rozhodla pro vysazení HA asi po 6 letech pravidelného užívání. V poslední době jsem měla dosti problémů, chuť na *** takřka nulová, byla jsem stále unavená, nafouknutá, bez energie... Po 3 měsících od vysazení se mi ještě nedostavila menstruace, pro jistotu jsem si dělala test, který byl negativní )naštěstí, ale... moje touhy se vrátily připadám si atraktivnější, zhubla jsem... Jediné, co mě trápí je, jestli když HA nepoužívám a menstruaci jsem ještě dostala, tak jestli to znamená, že taky nemůžu otěhotnět... Pořípadně bych byla ráda, kdybyste mi poradily nějakou jinou spolehlivou antikoncepci mimo prášků, injekcí, náplastí... a kondomů samozřejmě Děkuji za názory a rady! Krásný den všem!!!
anonym
| 6. 12. 2012 16:59
TO Evča:

Ahojky, zkus nitroděložní tělísko gynefix :) je i pro ženy, které nerodily.. Jeho aplikace je trochu bolestivá, ale po 3 dnech už ani nevíš že ho máš :) a je na 5 let :)
anonym
| 7. 12. 2012 08:57
Hoj, nechci strašit, ale já se byla informovat na ono nové tělísko pro ještě nerodící... gynekolog mě upozornil na fakt, že tělísko v děloze nedrží samo jako jiné typy tělísek ve tvaru "T", tudíž se musí přišpendlit k děložní stěně... a jestli se jednoho dne rozhodnete, že je na čase mít mimi, tak se tělísko musí vytáhnout, a na děloze to nechá jizvy, které později brání uhnízdění vajíčka... takže děkuji nechci...
anonym
| 16. 12. 2012 11:03
TO Evča:

určitě si zajdi ke gynekologovi. Já brala antikoncepci 4 roky v kuse a řekl mi, že by se ty prášky neměly tak dlouho brát, že by se měly dělat mininálně 2 měsíce pauzy, ať se funkce vaječníků zase obnoví. a říkal mi, že pokuď po vysazení prášku se menstruace nedostaví, tak musím jít na injekci, kde mi menstruaci vyvolá. takže určitě řešit s gynekologem:)
anonym
| 4. 5. 2013 21:21
Ahoj já vysadila antikoncepci po 5 letech a menzes jsem neměla 2 měsíce,tak jsem byla na injekci menzes jsem dostala,ale zase čekám tři měsíce a nic mám nafouknutý břicho a je mi zle každý den ,na krvi jsem byla ale těhotná nejsem ,co vím tak antikoncepce je svinstvo a bude to trvat možná jeden rok než se mi hormony v těle upraví,známá má ten samy problém co já .Nejlepší antikoncepci nebrat.
DanusS
| 15. 2. 2012 12:48
Zdravím, Vaše diskuze mě velmi zaujala. Nad vysazením HA uvažuju už pekelně dlouho, protože jsem s nimi měla z počátku velké problémy, prostřídala jsem asi 6 značek a nakonec jsem celkem spokojená s kroužky nuvaring. Pořád to má ale i ty nevýhody jako je snížená chuť na ***, u mě teda dost hodně, což začíná vytvářet problémy mezi mnou a přítelem...takže uvažuju i nad vysazením nuvaringu...díky za vaši diskuzi, snad mi pomůže v rozhodování
anonym
| 27. 1. 2013 19:58
TO DanusS:Ahoj, mám ten stejný problém...používám kroužky nuvaring, můj apetit je ale dost nízko...přítel s toho začíná být už trochu nervozní....zítra antinu už asi vysadím natrvalo, ale mám strach, že se mi zas bude prodlužovat interval menstruce a velké zhoršení pleti. Protože přesně tohle se mi stalo už jednou, ale asi stejnak do toho půjdu :)
vysadit či ne?
angelwoman
| 4. 1. 2010 12:44
Ahoj, Vlasanko! Já jsem o změnách po vysazení HA založila celou diskuzi , tak když tak koukni i tam
Já HA neberu asi už rok, vysadila jsem ji ze začátku kvůli vlastní hlouposti, protože jsem si před dovolenou nestihla koupit nové platíčko. A následné změny jako lepší nálada, intenzivnější prožívaní všech pocitů, větší chuť na *** a mnohem lepší pocity při něm, atd. mě přesvědčily v tom, že HA nadále brát nechci Svou roli sehrála i otázka zdraví - snažím se žít zdravě a v souladu s přírodou (alespoň do té časti, v jaké to v dnešní době jde) a HA jsem vždy brala jako dočasné řešení. Jako ochranu používáme čípky Pharmatex (viž výše zmíněná diskuze), používáme je rok a není nejmenší problém A všecny výše zmíněné změny trvají i po roce vysazení HA - zvláštně intenzivní jsou změny chuti na *** během menstruačního cyklu - můžu říct, že jsem ze začátku byla jako Alenka v říši divů Ale díky tomu už svému tělu mnohem lépe rozumím a umím mu více naslouchat..tak říkajíc si umí říct o to co potřebuje (***, něha, mazlení....) a já mu teď rozumím. S HA jsem měla jako by špatný signál
Takže tolik mé zkušenosti s vysazením HA
ahoj
Mirek
| 4. 1. 2010 11:21
Vlasanko, my s manželkou už asi 9 rokov používame plodné a neplodné dni. Teda sme spolu len cez jej neplodné dni a vtedy keď to nechceme - kvôli počatiu, tak sa mazlíme len tak. Toto "len tak" skýta mnohé netušené možnosti pre našu fantáziu. A funguje nám to zatiaľ bez problémov . Je to trocha náročnejšie pre Teba vypozorovať svoje plodné dni, mať v tom absolútne jasno, jedna metoda je Bilingsonova, určite na nete niečo nájdeš bližšie, alebo sa poraď s gynekologom.
Veľa zdaru !

M.
NATY
thery
| 3. 1. 2010 16:34
To je normální, když jsi dobrala ve čtvrtek. Já to dostala vždycky 4. den po posledním prášku, takže ještě vydrž :)
...
Naty01
| 3. 1. 2010 09:45
ahojky chtěla bych se zeptat..VE čtvrtek jsem dobrala své uplně první plato HA ted mám 7 denní pauzu je neděle a mě mesntruace ještě nepřišla ...je to normální? nebo je to tím, že se upravuje cyklus..kdy by mi tak měla menstruace přijít?...když nepříjde ani po 7 dnech je to špatně a mám dál pokračovat v braní?
Vlasanka
lolka
| 22. 9. 2009 07:56
Ahoj, jestli dítě neplánuješ, tak bych se bez prášků asi užrala nervama a ty už teď při zpoždění šílíš, co teprve bez prášků. To já to bez prášků mám velice nepravidelné a obvykle se mi ani menstruace nedostavila, to když jsem chtěla otěhotnět. Spíš bych buď změnila gynekologa, nebo se ho zpetala na novinky. Já měla s ATK také velké potíže a to po všech stránkách, o chuti na *** ani nemohla být řeč.
Pár let od porodu mám novou ATK YAZ a jsem bez potíží, je to teda drahé, ale jsem spokojená. Přítelkyně má jednu ještě novější, ta bohužel nevím, jak se jmenuje, ale obě mají jen pár měsíců života a jsou jednohormonální, takže nemají tolik vliv na naše nálady a celkové na organismus. Tak hodně zdaru
Vysazení antikoncepce - ano či ne?
Vlasanka
| 21. 9. 2009 22:53
Poměrně dost kamarádek mi básní o tom, že přestaly brát antikoncepci a že se cítí úplně jinak, líp, a že mají bezvadnou náladu, větší chuť na *** atd. Já beru prášky už pět let v kuse a musím říct, že to ideální rozhodně není, přestože jsem vyzkoušela už asi troje. Praskají mi hodně žilky na nohou,chuť na *** taky nic moc extra:) atd... Už jsem o tom taky párkrát přemýšlela, že je vysadím ale dost se bojím otěhotnění - nejsem zrovna přítel dětí, navíc mám v plánu ještě spoustu jiných věcí než mateřství a jsem ten typ, co při jednodenním zpoždění menstruace dělá 5 těhotenských testů Jaký máte na vysazení HA názor a je nějaká opravdu spolehlivá metoda jiné antikoncepce - kromě kondomu? V tomhle se moc totiž nevyznám...

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
2112Hana
20. 6. 2025 07:48
14541
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
cudlik
19. 6. 2025 00:23