Rady Tipy Receptry - Diskuze | e15.cz
Zpět na výpis diskuze

Rady Tipy Receptry

Diskuze

Dobrý den,
Soleil
| 11. 6. 2009 15:55
znáte někdo to kulinářské tajemství, jak to udělat, aby zelenina pěkně křupala? Ať ji upravím jakkoliv, třeba jen velmi krátce, je zvadlá a navíc úplně bez chuti.
Kurz vaření
SofieG
| 7. 6. 2009 19:40
Musím se přiznat. Jsem asi nejhorší kuchařka na světě. Manžel mi na auto nalepil cedulku : " No čo, ani variť neviem a moje kuchařské neschopnosti vychvaloval všude,kde mohl a tak jsem si jednou řekla dost. Přihlásila jsem se přes www.zlutaraketa./135,lekce-vareni.html na lekce vaření a musím Vám říct, že to byl opravdu krok správným směrem. Vaření je teď pro mě zážitek a požitek a dokonce můj manžel zpozoroval změnu. Doporučuji.
Savojský řízek
anonym
| 12. 9. 2007 20:17
nemáte někdo recept na na tento řízek...........
čínské nudle
lontra
| 10. 9. 2007 19:48
Dobrý večer-přicházím s prosbou-kdo děláte čínské nudle-můžete se podělit o své recepty?-jak je upravujete-s jakými dalšími ingrediencemi....dík!!
pizza
domasovanda
| 6. 9. 2007 14:04
Dostala jsem recept na domací pizzu ze starších rohlíků,tak se s Váma o něj podělím-je opravdu moc dobrá.5-6starších rohlíků rozmočit v 1/2l mléka,přidat 1 vejce,1/2lžičky pr.do.peč.a cca 10dkg polohr.mouky.Dáme na pečicí papír a nahoru:kečup,česnek-na plátky,šunka,paprika,mladá cibulka nebo porek,rajčata,sůl,pepř,koření+provensálské,nastrouhat sýr-může být i niva.(já jsem místo kečupu dala od Panzani Omáčku Napoletana a byla super.Pečeme při150-200C do růžova.
Jo a ještě jeden tip:měla jsem naložené maso na gril do hotové marinády od Kotány-Orientální se zázvorem,jenže začalo pršet a návštěva byla za dveřma tak jsem to dala na pánev a návštěvě to moc chutnalo-teď o víkendu to budu dělat zase jen to kuřecí masíčko naplním Nivou.Přeji Všem dobrou chuť
ivbara
anonym
| 30. 6. 2007 14:16
jednoduše buď na kostičky nebo nastrouhám na robotu a namačkat do sklenic až teče šťáva a sterilovat a je to...........
chlebíčky
anonym
| 15. 9. 2006 19:16
No a nebo udělej oblečené chlebíčky ala co dům dal a to maso vyhoď. Chlebíčkama nic nepokazíš, stačí je hezky nazdobit.
jídlo
anonym
| 15. 9. 2006 19:15
Zkus to opláchnout vodou a něčím přerazit, třeba utřeným česnekem a až to budeš smažit, dej pod to hodně pokrájené cibule plus nějaké to koření -pepř, červenou papriku.
rady tipy receptury
anonym
| 15. 9. 2006 19:00
Ahojky,mám prosbu včera sem naložila küřecí prsíčka (jako pokus) do alkoholu - irské whisky. A dneska než přijde návštěva tak sem jeden kousek zkusila osmahnout na pánvi - ja to hnusnýýýýý co mám dělat návštěva příde za 2 hodiny
strouhaná jablka
blaky
| 14. 9. 2006 17:33
mám to vyzkoušené a je to dobré:
jablka zbavíš slupky a nastrouháš na plátky jako na štrúdl,dáš je do zavařovacích sklenic,trochu je přitlač,ale ne moc,uzavři a sterilizuj 25 min. při 80 stupních.Dělávala jse je v 2l sklenicích,trochu ztmavnou,ale ve štrůdlu je to jedno.Nepamatuji se,že by se mi někdy kazily.
Stejně jsem dělala švestky na koláč(u nás se říkká táč)
očistíme zralé,ale tvrdé švestky a vypeckujeme.(rozpůlíme)
Půlky švestek naskládáme do sklenic,řeznou plochou dolů,co nejtěsnějí.Uzavřeme.Strilizujeme 25 min přži 80 stupních.švestky pustí trošku šťávu,ale ne moc.
Jsou moc dobré,já jsem je dokázala sníst jen tak.
RE: Tip na ochucení salátů
Bibi
| 30. 8. 2006 17:11
Minulý rok jsem je kupovala a byly super. Jsou jednoduchý a nemusím pořád nadávat, že se mi nálev nepovedl.
recepty
ividol
| 30. 8. 2006 15:36
něco jsem pro vás vyšmejdila http://vvk.cuni.cz/view.php?…
snad vám to k něčemu bude
citron
anonym
| 23. 8. 2006 22:10
Citron to jistí, navíc mě ty jablka pak přijdou takové svěží....
lenko dik
yvuk
| 23. 8. 2006 16:26
no to se mi prave moc nechtelo.. znam recept rozstrouhat a kapanek cukru navrch ale jsou pak nekdy sielne hnedy, asi podle odrudy..mame hodne padanych ale krasnych, nevydrzely by a v zime chybi...no zkusim to, uvidime, kazdopadne dik
jablka
lenka
| 23. 8. 2006 16:08
Jablka se mají pokapávat citronovou šťávou, aby nezhnědly...tak jedině to zkusit tak a pak až budeš péct štrúdl, tak je více osladit.
prosba o radu
yvuk
| 23. 8. 2006 16:00
Ahojky..

Sice sbiram leta recepty, da se rici, ze z temer kazdeho soudku,ale zatim jsme jeste nenarazila na opravdu dobry recept jak zavarit jablka na strudl tak,aby nezhnedla a pokud mozno nebyla s cukrem.. mate nekdo tip? dik, Ivana
ještě jednou sušička...
anonym
| 15. 8. 2006 12:45
Tak jsem zjistila, že už jsi napsala, kterou sušičku si koupila...
pro luckymili - sušička
anonym
| 15. 8. 2006 12:27
Ahojky, uvažuju o koupi sušičky a vůbec nevím kterou koupit :o( Můžeš mi prosím napsat kterou si koupila mamince a třeba nějakou i doporučit? A moc ráda bych získala ten recept na sušená italská rajčata. A jak se nakládají do oleje? Díky.
Letní jablka
Getha
| 14. 8. 2006 20:28
máme jemně kyselá, tak jsem je dnes nastrouhala na hrubém struhadle, uvařila těstoviny (NUDLE), promíchala vše dohromady, přidala trochu másla, skořice a cukru. Byla to rychlá, zdravá a dobrá večeře.
Kuřecí stejky v listovém těstě
anonym
| 12. 7. 2006 19:38
Může to být velice dobré, ale udělá se to dobře do měkoučka? Zdá se mi to moc riskantní jak dlouho se to peče? Eva
Kuřecí stejky v listovém těstě
anonym
| 12. 7. 2006 19:38
Může to být velice dobré, ale udělá se to dobře do měkoučka? Zdá se mi to moc riskantní jak dlouho se to peče? Eva
likér
anonym
| 30. 6. 2006 19:48
Děkuji moc za recepty, vypadá to jednoduše, tak to zkusím....do jaké láhve to prosím tě dáváš? A ješte k té esenci, kde ji koupím?
Ořechový likér
anonym
| 29. 6. 2006 18:11
Mám celkem 7 receptů, 4 normální s cukrem, 1 bez a 2 s lihem a červeným vínem. Ale já ořechovice nepiji, tak vám neporadím, vyberte si samy, akorát vím, že ten bez cukru bude "ostřejší", jak jsem už psala, spíše pro pány.
Mandlový likér
anonym
| 29. 6. 2006 18:06
100 g sekaných mandlí
1/8 lžičky mandlové esence
375 ml vodky
1 celá skořice
80 ml cukrového sirupu


Vše skombinovat do láhve, protřepat a uložit na 2 týdny na tmavé místo. Občas protřepat. Přecedit, přefiltrovat přes plátno nebo kávový filtr, přidat více cukru, je-li zapotřebí a nechat další 2 týdny ustát. Je toho asi 1/2 l.
Banánový likér
anonym
| 29. 6. 2006 17:52
Je zároveň s mandlovým a kávovým tím nejednodušším a nejrychlejším.
2 střední banány, oloupané a rozmačkané
1 lžička vanilkové esence
750ml vodky
250 ml cukrového sirupu
Zdravé, žluté a nepoškozené banány rozmačkáme vidličkou a dáme do sklenice. Nalijeme na ně vodku, vanilkovou esenci a cukrový sirup. Uzavřeme, protřepeme a uložíme na tmavé místo na 2 týdny. Občas protřepeme. Potom přecedíme a přefiltrujeme přes plátno nebo kávový fitr.
kiki a sušička
anonym
| 14. 6. 2006 21:40
Sučička o které jsem psala je z Nového Zélandu "Ezidri"a v porovnání s ostatními na našem trhu, nemá konkurenci, bohužel ani naše Eta, která stojí o čtvrtinu méně, se z poloviny nemůže vyrovnat kvalitě a jak jsem už řekla, spotřeba je opravdu minimální. Já mám ClassiC, což je takový střed na vše. Mám před sebou časopis - Speciál Receptář - Sušíme, udíme......., který vyšel teď v červnu. A tam zrovna je. Je tam i cena, u tohohle modelu je napsáno, že normálně stojí 4990,- a v akci 4410,-.
sušička
lenka
| 9. 6. 2006 14:11
díky moc za tip, víš, já jsem sušičku chtěla už dávno,ale pořád jsem si říkala jestli t nebude zase jen další krám, na který bude jednom padat prach. A na kolik taková lepší sušička přijde? Ten recept mi určitě pošli,díky.
sušená rajčata
anonym
| 9. 6. 2006 13:52
Kiki, před 3 léty jsem koupila mamince sušičku, měla kulaté výročí a já se pořádně práskla přes kapsu a koupila ji tu nejlepší, co jde u nás koupit. Sušíme v ní úplně vše - od ovoce, ovocných placků, zeleniny, bylinek, hřibů až po maso - jerky. Spotřebou je méně nákladnější než sušení v troubě a je šetrnější, neztrácejí se hodnoty. Rajčata v ní sušíme každý rok, protože už x let si děláme vlastní sušená rajčata naložená v olivovém oleji /vím, že ty to nemáš ráda/, starý recept z itálie, a věř mi, když se naučíš vařit z naložených rajčat - /rajčata do závinu, pod maso, pizza, olej a ocet do salátů a pod./, tak na nich "ulítneš". Ale jinak ti můžu sušičku opravdu doporučit. Když jsem ji kupovala, udělala jsem si pořádný průzkum a jedna rada z něho vyplývá - pokud ji chceme používat, je lepší našetřit a koupit si dobrou, ono se nám to vrátí, jak na kvalitě, tak na penězích. Pokud by si chtěla recept na ty italské rajčata a recepty, tak dej vědět.
sušená rajčata
lenka
| 22. 5. 2006 10:01
Chtěla bych se zeptat, jestli nemáte někdo zkušenost se sušením rajčat v sušičce na ovoce. Chci si sušičku koupit, tak přemýšlím, jestli ji kromě jablek a švestek můžu využít i na rajčata, mám totiž sušená rajčata moc ráda, akorát se mi nelíbí, jak je prodávají v tom oleji, jsou hrozně mastné.
složení
lenka
| 22. 5. 2006 09:59
Ahoj, tak jsem si je včera prohlížela v obchodě, myslím ty salátové zálivky a musím říct, že jsem je nechala v obchodě, protože se mi to složení moc nelíbilo, docela dost chemie, takže raději zůstanu u domácí výroby.

Nejnovější příspěvky v diskusích

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
jizerka
27. 4. 2024 22:35
70336
2112Hana
27. 4. 2024 19:41
11828
♥Jarka*Alice♥
26. 4. 2024 08:01
409
Uivatel_5825696
16. 4. 2024 20:10
479
helena.07
27. 3. 2024 11:56
8
Uivatel_5747674
19. 1. 2024 11:51
16826
Pavlna Trojanov
12. 3. 2024 09:26
5
Jiina Koudelov
25. 2. 2024 20:33
148
Anna Soukov
23. 2. 2024 00:14
115
Jiina Koudelov
13. 2. 2024 21:43
46
Silvie Zimmermannova
13. 2. 2024 17:15
10831
Jiina Koudelov
3. 1. 2024 18:58
327
Uivatel_5725017
3. 1. 2024 10:00
33
Lucie Baklkov
28. 11. 2023 14:24
8775
Uivatel_5694482
24. 11. 2023 19:31
82
Cryptomeria Rasa
16. 11. 2023 18:49
287
sona.koutna8
30. 6. 2022 21:02
26
Vlado Schiffel
12. 11. 2023 01:48
439

Hlavní zprávy

Nejčtenější

Video