Domaci chleba - Diskuze | e15.cz
Zpět na výpis diskuze

domaci chleba

Diskuze

Pivmí chleba
justynka
| 27. 8. 2008 12:15
Přidávám se s receptem, který jsem si oblíbila, protože se mi vždycky povede. Mám jej od kamarádky, které ode mě víc chutná:
350 g hladké a 150 g žitné mouky,
2 lžičky soli, 2 lžičky chlebového koření, nebo kmínu,
1/4 l piva, 1,5 deci vody, čtvrtka čertvého droždí na kvásek, trošku cukru. Kvásek nechám vykynout, do formy naliju tekuté, přidám sypké suroviny, nastavím sprint (2) a peču.
Kváskový chléb od Svetlusky
Atevi
| 26. 8. 2008 20:45
Ahoj kolegyně pekařky nento recept jsem našla na dámě je od Světlušky takže všechna sláva patří jí.Někdy si tam zajděte.Tento chléb je pro ty co už se odhodlaly ke kvásku...
JE DOKONALÝ!!!!!!!

350ML KVASU
100 ML PODMÁSLÍ
150 ML VODY
350 G HLADKÉ MOUKY
100 G ŽITNÉ MOUKY
50 G CELOZRNÉ MOUKY
2 LŽÍCE OLEJE
3 LŽIČKY SOLI
2 LŽÍCE KMÍNU
2 LŽÍCE BRAMBOR KAŠE (NEBO 2 NASTROUHANÉ BRAMBORY)
1/4 LŽIČKY SUŠENÉHO DROŽDÍ

PROGRAM: KLASIK
ahoj pekařkám
anonym
| 25. 8. 2008 14:19
tak za 55minut budu mít upečený chléb podle vašeho receptu ,je to s žitnou moukou a celozrnnou a hladkou ,musím říct ,že jsem ještě neviděla aby mi takhle pěkně vykynul je to supr recept a chutnala jsem i těsto ,já hlavně kvůli tomu aby nebyl příliš slaný a myslím ,že to bude dokonalost sama ,tak díky a s dalšími recepty se neostýchejte foťák jsem půjčila tudíž foto nebude ,ale to je mimo mísu tak zatím
Bara!
Evik212
| 25. 8. 2008 12:51
Souhlasím s tebou, je to jedno, prostě se to namíchá a hotovo. Přesto přidávám tento recept pro inspiraci, možná ho znáte. Sekaná z pekárny: 1 kg mletého masa, 2 vejce, 5 stroužků česneku, 1 smažená cibule, 1lžička soli, 1 lžička majoránky, 150 ml mléka, 2 lžíce vody, 1 masox rozdrobit, 1 lžička drceného kmínu, asi 150 g strouhanky. Program dort, nechat 2x promíchat pak program pečení a přidat asi půl hodiny
dousabel
anonym
| 24. 8. 2008 18:27
Jakýpak caviky se sekanou udělej svoji oblíbenou a vraž ji do pekárny na program pečení
sekačka mne zajímá
anonym
| 24. 8. 2008 14:28
šup sem s ní, prosím
Recept
Evik212
| 24. 8. 2008 13:55
tady je recept na obyčejný chleba, který se mi zatím vždycky povedl: 1 hrnek =200 ml. Do pekárny nalijeme 2 hrnky vlažné vody, 2 hrnky chlebové žitné mouky, 3 hrnky hladké mouky, 1 polévková lžíce oleje, 1 polévková lžíce octa, 1 lžička cukru, 1 lžička sušeného droždí, 2 lžičky soli, 2 lžičky kmínu (drcený je lepší). Program základní. Tak snad vám bude chutnat! PS: A zkoušeli jste už v pekárně sekanou? Jestli budete mít zájem, mám také jeden receptík. Ahoj!
nejlepší
Atevi
| 22. 8. 2008 22:01
je najít si stránky rady pro dpmácí pečení(myslím,že jsou to "podstránky Vaření s dámou.
Tam je toho hodně i s fotkami,ale pozor taky vyzkoušet a vždy přečíst příspěvky pod receptem.tam pekařky píšou svoje zkušenosti s receptem,vyhnete se tak chybám.
recepty
Atevi
| 26. 7. 2008 11:11
Ahoj holky,tak jsem se navnadila na téma domácí pekárna,že po skoro roku uvažování a po nakopnutí tady jsem si v týdnu objednaka ETU Siesta.Moc se těším projela jsem všechny odkazy co jste tady poradily.Ležím v tématu Domácí pekárna celý týden.Už mám sepsané recepty od vás jak jste je sem vložili.Prosím napičte ještě nějaké a triky čeho se vyvarovat a co naopak neopominout.Díky

Hrozně moc se těším až mi ji příští týden přivezou.a jak to tak čtu mám smělé plány! Prosím pište
Je mi nad šedesátRáda bych se přidala
Emilini
| 18. 2. 2008 13:02
Ráda bych se přidala mezi vás,poku d mně vezmete.Letos mi bude 65 roků.Chodím ještě do práce / zatím /,neumím si představit,až zůstanu doma.Děti i vnoučátka mám 120 km daleko.Mám jich miláčků 6.Nejstarší je na vysoké a nejmladší má 3 roky.Jinak mám ráda zahrádku.Já kytičky,manžel jak říká co do huby.
Labeta - vícezrnný
kecka
| 14. 5. 2007 00:43
Ahojky, máte někdo recept na vícezrnný chleba co se dá koupit od Labety? Je moc dobrý ale je stále dražší . Pečeme ho v Harmony na sprint. Nebo popřípadě nějaký rychlý a jednoduchý totuto chlebu podobný?Díky
domácí pekárna
lontra
| 6. 5. 2007 19:17
...aha..správná připomínka..je to kelímek,který byl přiložen přímo k pekárně..zarovnaný je přesně čtvrtlitrový. ČL = čajová,PL = polévková lžíce
pro lontru
vendy
| 6. 5. 2007 18:58
Díky za receptík jo a čemu říkáš kelímek ? Klasický kelímek od jogurtu 150 g ?
chleba z domácí pekárny
lontra
| 6. 5. 2007 17:52
..kelímkový s vařeným bramborem,dávat v tomto pořadí :
310 ml vody,2ČL soli, 2PL olej, 1 PL ocet,2 strouhané vařené brambory (je toho veliká hrst!), 3 kelímky hladká mouka,2 kelímky chlebová mouka.Můj systém-do mouky důlek,trošku do něj cukru,na to nadrobím 8g droždí z kostky,zakápnu teplou vodou a nechám minutku.. Pak pustím pec na tmavou kurku,bochník větší (u mě to je asi těch 900g).Program základní = celkový čas 3 hodiny.Po pípnutí dodám semínka-kmín,lněný,slunečnicový,dýňový,otruby,oves.vločky,pšeničný klíčky,melasu (černý zázrak-asi lžíci-hezky obarví)..prostě co je doma.Kupuju i celozrnné mouky-žitnou,pšeničnou-a kombinuju-pouze zachovám celkový počet - 5 kelímků.Ostatní neměním.Chlebík je pěkně vysoký,krásný,velmi chutný a pokud zbyde i na 3. den-stále vláčný.U nás naprostá jednička...
pro lontru
vendy
| 6. 5. 2007 13:42
Tak jestli máš nějaký dobrý osvěčený recept tak ho sem prosím napiš
Chleba
Jehlicka
| 6. 5. 2007 11:16
Nám chutná tenhle.

Kmínový chleba.
50g celozrnné mouky
150g žitné mouky
360g hladké mouky
350ml vody
2 lžičky cukru
1 lžička polotučného sušeného mléka
1 lžička suš.br.kaše
2,5 lžičky soli
2 lžičky kmínu (můžeme přidat i lžičku suš.česneku)
1 lžíce octa
2 lžíce oleje
2,5lžičky semínek-slunečnice, sezam, dýně atd.
1,5lžičky sušeného droždí nebo 1/4 kostky čerstvého
domácí pekárna
lontra
| 6. 5. 2007 09:03
ahoj pekařinky -hlavně budoucí,zkusím přispět svojí troškou do mlýna..také jsem hodně zvažovala,zda koupit-či nekoupit tento né malý přístroj..doma velká podpora nebyla,tak jsem snad 2 měsíce předem sledovala tady po netu co se kde o tomto problému šustne.Nebudu se rozepisovat-prostě přišel moment a já měla dojem,že bez pícky nemužu být.Objednala jsem přes net velmi levnou-co kdybych ji fakt nakonec nevyužila..,zavedla si svůj sešítek receptů..a peču.Peču už téměř rok,první měsíce téměř denně,teď 3x-4x v týdnu.Recept dělám víceméně teď pořád jeden stejný-pouze dle chuti obmněním složení mouky,je to na kelímky,nic nevážím.Naučila jsem se i téměž přesně odhadnout droždí z kostky-příprava trvá asi 3 minuty? a peče se celkem 3 hodiny.Pokud mužu mít jednu radu-je fakt dobré mít pro pecičku doma vyhrazené stálé místo-aby se nemusela přinést na upečení a pak zas odnést..Pečení mě staršně baví,pokud by měl někdo zájem-napište mi,ráda se podělím.Pečení zdar!!
Chléb babky kořenářky...
anonym
| 2. 3. 2007 20:10
Není to můj recept - ale přidávám ho na vyzkoušení.
Do mísi nalijete 1/4 litru vlažného mléka,přidejte 5lžic oleje,1lžičku soli,1lžičku cukru a 500gr celozrnné mouky.Do těsta rozklepněte 1 vejce a rozdropte 30g droždí.Ručním mixérem těsto uhněteme.Do takto uhněteného těsta přidejte najemno posekanou 1 cibuli.Nyní přidáme bylinky - ideální jsou 2 lžičky drcených sušených bylinek - rozmarýn,kmín,tymián,fenykl.Těsto nechte vykynout.Následně ho dejte do vymaštěné formy a opět nechejte kynout.Poté ho potřete kondenzovaným mlékem.Pečte v předehřáté troubě při teplotě 175 - 200st. C asi 45 minut.Snad se vám povede a přeji dobrou chuť!
ciabatta
anonym
| 2. 3. 2007 19:53
Díky za recept. Jana
ciabatta
Katka
| 2. 3. 2007 17:55
Ingredience na 4 porce:
400 g hladké mouky
20 g droždí
200 ml teplé vody
1 lžíce extra panenského olivového oleje
14 černých oliv, pokrájených na čtvrtky
2 lžičky soli


Do mísy prosejeme mouku, přidáme rozdrobené droždí, olivový olej, sůl a teplou vodu. Nemáme-li zaručeně čerstvé droždí, připravíme si nejprve z droždí, špetky cukru a vlažné vody kvásek. Promícháme a na pomoučeném vále důkladně asi 10 minut
propracováváme. Těsto přikryjeme a necháme na teplém místě kynout až do zdvojnásobeni objemu, což bude trvat asi hodinu. Na vále potom těsto rozdělíme na dva díly, roztáhneme na placky (asi 30 x 15 cm), poklademe olivami (olivy můžeme vynechat) a placky přeložíme, čímž vytvarujeme ciabatty. Pečivo potřeme olivovým olejem a necháme asi 20 minut na pečícím papíru na plechu kynout. Pečeme v předehřáté troubě asi
20 minut při teplotě 220 stupňů. Dobře upečená ciabatta musí, když na ni zaťukáme prstem, znít dutě. Upečené ciabatty necháme vychladnout na mřížce, aby nenavlhly.


Černé olivy můžeme nahradit zelenými olivami, proužky slaniny nebo šunky, na proužky nakrájenými sušenými rajčaty, italskými bylinkami, vlašskými ořechy -podle naší chuti.
recept na ciabatu
anonym
| 2. 3. 2007 17:24
Prosila bych o napsání receptu na ciabtu, máte-li vyzkoušeno. Je mě divné proč je tak drahá v obchodě. Díky Jana
domaci chleba
anonym
| 30. 1. 2007 17:10
prosim o recept na domací chleb či jine pečivo nepeču v domaci pekarně ,mam vyzkoušenou ciabattu je vyborna děkuji předem za recepty

Nejnovější příspěvky v diskusích

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
♥Jarka*Alice♥
28. 4. 2024 13:11
11830
Arin
28. 4. 2024 13:07
70351
♥Jarka*Alice♥
26. 4. 2024 08:01
409
Uivatel_5825696
16. 4. 2024 20:10
479
helena.07
27. 3. 2024 11:56
8
Uivatel_5747674
19. 1. 2024 11:51
16826
Pavlna Trojanov
12. 3. 2024 09:26
5
Jiina Koudelov
25. 2. 2024 20:33
148
Anna Soukov
23. 2. 2024 00:14
115
Jiina Koudelov
13. 2. 2024 21:43
46
Silvie Zimmermannova
13. 2. 2024 17:15
10831
Jiina Koudelov
3. 1. 2024 18:58
327
Uivatel_5725017
3. 1. 2024 10:00
33
Lucie Baklkov
28. 11. 2023 14:24
8775
Uivatel_5694482
24. 11. 2023 19:31
82
Cryptomeria Rasa
16. 11. 2023 18:49
287
sona.koutna8
30. 6. 2022 21:02
26
Vlado Schiffel
12. 11. 2023 01:48
439

Hlavní zprávy

Nejčtenější

Video