Patizony - Diskuze | e15.cz
Zpět na výpis diskuze

Patizony

Diskuze

jojojo
| 1. 1. 2012 11:40
deti maji radi smzeny patizon, ale to jim dela babicka. Jinak ho krajim do jidel jako treba cuketu. Nebo mensi mlade patisony delam plnene jako cuketu. Vydlabu, vytru olejem a cesnekem a osolim. Udelam nejak mlete maso a pridam tam jeste to dren z patisunu a naplnim pulky. Zbytek dam vedle na pekac, trosku podleju a zapecu, posypat syrem a s bramborama.
patizon
anonym
| 29. 7. 2007 09:33
Zkus udělat taky květák jako bramborák (nastrouhat syrový květák) a uvidíš, že téměř nepoznáš, že to není z brambor. Moje maminka květák takhle dělala a bratr, který květák nenaviděl, vůbec nepoznal, že to není z brambor, a chodil si pro přidavky. Totéž mi potvrdila sousedka, taky její dcera nenavidí květák, ale upravený jako bramborák, vždy sní (neví, že to je květák). Napiš, jak jsi dopadla, pokud to budeš zkoušet.
patizon
anonym
| 29. 7. 2007 09:27
Taky patizony jdou dělat jako bramboráky, už jsem to několikrát dělala a jsou dobré, jen je třeba je strouhat na hrubém struhadle, nechat chvíli odpočinout a trochu vody, kterou pustí slít, třeba do polévky. Je lepší přidar hrubou mouku a hrubou krupici. Zkus a uvidíš.
patizon
AVA
| 27. 7. 2007 19:22
Dobrý tip ale mám cukety.

Šlo by to taky,jenomže jsou měkčí a asi by to bylo rozňahňané.Ale stejně to zkusím.
patizon
anonym
| 27. 7. 2007 15:58
to snad slyším poprvé,že jde dělat z něho i bramborák. Až je budou mít v obchodě koupím a zkusím...........Díky za dobrou radu a nápad
Patizony
anonym
| 23. 7. 2007 11:43
Jelikož mám letos dost patizonu, zkoušela jsem je nějak upravit jinak,než byly dosud zveřejněné recepty a tady nabízím můj výtvor:
Patizonové oválky plněné

Pro 4 osoby

1 patizon

4 kuřecí stehna

sůl

směs koření na čínu

jugoslávská vegeta

1 cibule

1 zakysaná smetana

100 g strouhaného ementálu

trochu oleje

Kuřecí stehna stáhneme z kůže, vykostíme a nakrájíme na nudličky. (kůži a kosti použijeme na polévku.). Maso jemně osolíme, okořeníme směsí na čínu a jemně pokapeme olejem, promícháme a necháme chvíli proležet.

Patizony nakrájíme na plátky asi 15 mm silné, oloupeme a vykrojíme střed s jádry (tím nám vzniknou oválky). Na pánvi si orestujeme kuřecí maso a necháme vychladnout. Pláky patizonu jemně osolíme (solit taky nemusíme) a potřeme ze všech stran jug. vegetou, uložíme na dno pekáče, který jsme si potřeli olejem. Střed oválků z patizonu naplníme orestovaným masem, posypeme drobně krájenou cibulí a zakryjeme zakysanou smetanou smíchanou se strouhaným ementálem a dáme asi na 20 min. do trouby zapéci. Podáváme s vařenými brambory a zeleninovým salátem.

Patizony a la bramborák

Patizony oloupeme, vykrajeme jádra, nastrouháme na hrubém struhadle a dále postupujeme a kořeníme stejmě jako kdybychom dělali klasické bramboráky ( toto lze dělat i se syrovým nastrouhaným květákem).

Nejnovější příspěvky v diskusích

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
♥Jarka*Alice♥
28. 4. 2024 13:11
11830
Arin
28. 4. 2024 13:07
70351
♥Jarka*Alice♥
26. 4. 2024 08:01
409
Uivatel_5825696
16. 4. 2024 20:10
479
helena.07
27. 3. 2024 11:56
8
Uivatel_5747674
19. 1. 2024 11:51
16826
Pavlna Trojanov
12. 3. 2024 09:26
5
Jiina Koudelov
25. 2. 2024 20:33
148
Anna Soukov
23. 2. 2024 00:14
115
Jiina Koudelov
13. 2. 2024 21:43
46
Silvie Zimmermannova
13. 2. 2024 17:15
10831
Jiina Koudelov
3. 1. 2024 18:58
327
Uivatel_5725017
3. 1. 2024 10:00
33
Lucie Baklkov
28. 11. 2023 14:24
8775
Uivatel_5694482
24. 11. 2023 19:31
82
Cryptomeria Rasa
16. 11. 2023 18:49
287
sona.koutna8
30. 6. 2022 21:02
26
Vlado Schiffel
12. 11. 2023 01:48
439

Hlavní zprávy

Nejčtenější

Video