Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Vynechání menstruace

Diskuze

katko
Kloa
| 21. 10. 2007 15:29
Podle toho cos napsala nejde vůbec vyvodit co by mohlo být důvodem toho, že jsi nedostala menstruaci, ani to jestli jsi těhotná, protože pokud bereš HA, jak máš, tak asi těžko budeš těhotná, ale o užívání HA detailněji nepíšeš.
Proto se neboj a navštiv gynekologa. Bude to to nejlepší řešení, které můžeš udělat. A uleví se ti i v tápání ohledně těhotenství, uleví se ti tak i po psychické stránce.
Hádky s přítelem jsou asi na jiné téma, ale podle mě takový vztah nikam nepovede, pokud nebudete umět řešit problémy bez hádek. Copak tě takový vztah kdy pořád brečíš těší a něco ti přináší? Mi by se v takovém vztahu nelíbilo a časem poznáš, že takový vztah nemá co se týče života budoucnost.
řekněte svůj názor
Katka16
| 21. 10. 2007 14:13
dobrý den... chtěla sem se zeptat na váš názor. Mám už dlouho přítela, tak se spolu občas vyspíme. Ted sem to nedostala. Doufám, že nejsem v tom. Potom je to teprve druhý měsíc co sem dobrala antikoncepci. Nebo myslíte, že to může být tím, že se teď s přítelem často hádáme a já to beru psychicky špatně a furt brečím??? Problémy s váhou a tak nemám. Tak kdyžtak budu vděčná na váš názor...děkuji
nepravidelná - anonymní
Kloa
| 18. 6. 2007 14:26
Ahoj, menstruace se u tebe může takhle na jejím začátku projevovat. Pokud se ti to opravdu nezdá a nedá ti to spát, tak se poraď s lékařem, nemusíš třeba hned běžet za gynekologem, poraď se třeba s dětskou doktorkou a ta to s tebou probere nebo tě na gynekologa odkáže. Podle mě jsou 4 měsíce dost velký výkyv, ale nemůžu soudit podle sebe, u mě to z počátku taky nebylo úplně pravidelné, ale dostávala jsem to tak kolem 40 dní, co si pamatuju a pak se to postupně upravovalo. Nejde ani říct jestli je něco špatně, ale myslím si, že to nic nebude a je to přerozený vývin.
Nepravidelná menstruace
anonym
| 17. 6. 2007 20:42
ahoj všichni
Asi je Vám divné,že tady píšu zrovna já,protože je mi teprvé 14 let,ale prostě si mylsím,že vy tady máte už víc zkušeností!!!
Asi v lednu jsem dostala svoji první menstruaci a potom dlouho nic až na konci května jsem dostala další!!! A obě ty menstruace trvaly jenom dva dny!! Vím,že je to zpočátku nepravidelné a má to různou intensitu,ale takové výkyvy??
Nemyslíte,že uý je něco špatně?? Děkuji moc předem za odpověďi-velice mi pomůžete!!!
svobodná volba
Kloa
| 14. 6. 2007 23:07
Holky, já si jen říkám, že vám to přece nikdo nenutí, byla to vaše svobodná volba HA užívat. Nikdy bych se do ničeho takového nenechala nikým přinutit, buď já chci nebo ne. Přece když vím, že bůčky atd. jsou tučné a tučné jíst nechci, protože to ucpává cévy a přibírá se na váze, tak to prostě jíst nebudu a nepřemluví mě ani mistr řezník. Abych to začala jíst, tak bych pro to musela mít nějaký důvod - jako s tím bůčkem, třeba kdybych chtěla přibrat, přesto, že to pro mé cévy nebude to nejlepší...
I život si můžete zařídit podle sebe, nemusíte se jako ostatní hnát za kariérou, jestli chcete, můžete žít jako kdysi, nemusíte mít to co mají ostatní, nemusíte jezdit na zahraniční dovolené, nemusíte budovat kariéru, můžete si jako tehdy založit rodinu, je to jen na vás a ve vás.
prášky
nika2411
| 12. 6. 2007 15:57
Přesně tak, mně to připadá, že antikoncepci předepisují na všechno - na úpravu cyklu, bolesti břicha, hlavy, snížení váhy, zlepšení pleti, zabíjení dětí.......no jo, holt jim to asi pěkně rýžuje.Ale když to chce ženská dostat přirozeně, tak ne - to si na gyndě dupnou a myslí si, jestli jsem se náhodou nezbláznila. Život bez antikoncepce??? Jaká to hrůza! Je to asi věc názorů - já už tu pilulku nechcu vidět a to pěkně dlouho. Doufám, že se tento rok dočkám menstruace "přirozenou" cestou bez nějakých hormonálních injekcí nebo jiných podobných ohavností....Dřív nic takového nebylo a taky se žilo. Holt se rodilo víc dětí ale připadá mi, že ta doba byla taková uvolněnější. Dneska se ženská strachuje - neví co dřív, čemu dát přednost - rodina, kariéra.......jsme otroci svého života.
nepravidelná menstruace
anonym
| 12. 6. 2007 15:38
Ahoj,s menstraucí jsem měla problémy hned od začátku. Proste si chodila jak se jí zachtělo. Říkala jsem si,že za nejaký dva roky se to spraví,ale když se to neupravilo ani do 19,šla jsem s tím k doktorovi. Moje máma měla taky hodne problémů,takže mě docela překvapil přístup mého doktora. Samozřejmě jsem počítala s možností, že HA to spraví a když mi jí doporučil,souhlasila jsem. První dva měsíce v pohode,další 2 měsíce se mi zpozdila a pak další dva měsíce nepřišla vůbec.Doktor řekl,že se to může stát a předepsal mi další,ale já ji přestala užívat. Přijde mi docela divný,aby to bylo od začátku v pohode a pak najednou zase nic. nemáte s tím některá podobnou zkušenost? Když jsem prášky vysadila tak pak asi 2 měsíce přišla na den přesne a teď od prosince čekám,kdy se dočkám,jestli vůbec. Nechce se mi jít k doktorovi,abych slyšela co posledne,to je jen hormonální problém. Protože na ten mi dá znovu jen HA a já se nechci cpát práškama když nemám jinej důvod než nepravidelnej cyklus. Poradíte mi někdo něco?Díky
rada
anonym
| 8. 6. 2007 15:18
tADY JE KAŽDÁ RADA DRAHÁ.nEJLEPŠÍ BY BYLO ZAJÍT NA GYNDU, AŤ TI DAJÍ INJEKCI.PO TÉ BY JSI MĚLA DOSTAT MENZES DO 10 DNÍ.ALE NEVÍM, JESTLI TO PRO TEBE NENÍ UŽ POZDĚ.
JINAK BABSKÉ RADY JAKO ČERVENÉ VÍNO SE MI NIKDY NEOSVĚDČILY.
Poraďte jak to dostat dříve ...
anonym
| 8. 6. 2007 13:30
Ahoj, poradí mi prosím někdo co dělat, když to potřebuji nutně dostat? V pondělí jsem měla začít je pátek a nic. Těhotná nejsem, břicho mě bolí, ale nic. Příští pátek mám nastoupit na operaci vaječníků a jak na potvoru to nemám. Na operaci mě nevemou pokud nebudu mít po. Nějaká babská rada by se hodila. Děkuji a hezký den. Eva B.
menstruace se nedostavila
anonym
| 8. 6. 2007 08:11
Ahojky, asi tě sklamu, ale já jsem vysadila HA už v říjnu a od té doby jsem to dostala jen jednou a teď máme červen. Chceme mimi a podle doktorky jsem zdravá, prí trvá než to tělu dojde že si musí hormony zase vyrábět samo. Pokud se tak nestane budou mi je chtít vyvolat jinýma hormonama, což se mi příčí, je to další chemie.
No nic nezbývá než čekat a doufat, že se vše spraví, pokud nechceš mimčo, tak by to asi nemělo tak vadit i když normální to neni. Přeju ti hodně štěstí, věř že to bude zase časem dobrý. Lenča
bolesti
anonym
| 24. 5. 2007 18:02
Samozrejme, ze jsem svemu gynekologovi rekla, jake problemy mi HA zpusobuje. Resil to nasazenim jine HA, ktera mi zpusobovala to same. Vystridala jsem nekolik HA a pokazde to bylo stejne. Nakonec jsem vysadila a je to to same, mozna o neco lepsi. Bolesti trvaji vzdy jen 1-2 dny. Kdyz jsem brala HA pretrvavalo to vice dnu...Ted se mi menstruace postupne oddalovala, az se oddalila natolik, ze pokud mi gynekolog neda injekci , tak menstruaci nemam. Moje vaha je v poradku. Posledni dobou jsem trpela zanetem mocovych cest a byla mi nasazena antibiotika, tak jestli mi nerozhazela cely cyklus ona...Jinak takove problemy jako mam ja mela i moje maminka a sestra, ale ne az v takove mire...V.
HA
anonym
| 24. 5. 2007 17:32
ahojky,já začala brát novou antikoncepci a už měsíc čekám na měsíčky.Dělala jsem si i testy,ale vyšly negativně.Dnes jsem byla u lékaře,ale ten mi moc neporadil...jsem v cizině a tady to lékařství je fakt jiné.JedinéJsem z toho špatná co mi řekl je,že to může být cysta....já ani nevím co to znamená a co mám dále dělat.Domů se nedostanu dřív jak za půl roku
bolesti
Kloa
| 23. 5. 2007 19:20
To je zvláštní. HA má právě opačné účinky, zmírňuje bolesti, kvůli toho ji taky hodně holek bere.
Rozhodně navštiv gynekologa. Tos mu to za ty 3 roky neřekla? Ty bolesti můžou mít různý důvod - zánět, srůsty, endometrioza atd.
mensruace
anonym
| 23. 5. 2007 19:03
Ahojky, 3 roky jsem brala HA...Od doby, co jsem ji zacala brat zacla jsem mit hodne bolestivou menstruaci, silne krece, velmi silne krvaceni. Vysadila jsem HA a problemy nadale pretrvavaji...Ted nastal zcela jiny problem, menstruace se nedostavuje, musim chodit na injekce...Poradte...Dik, Vendula
měsíčky
nika2411
| 19. 5. 2007 00:38
A jak jsi proboha zhubla za 1 měsíc 16 kilo???? To ani není možné....Nechápu to.....To se nemůžeš divit, že se tvoje tělo brání a měsíčky nepřichází. Holka neblázni, nezahrávej si se zdravím.
Já byla kdysi podobná, takže vím o čem mluvím. Bylo mi 17 a za krátkou dobu jsem zhodila 12 kg ( ale rozhodně ne za měsíc )a najednou jsem to nedostala. Doktor se zajímal, jestli jsem náhodou nezhodila, že by to mohlo být tím, ale já mu řekla, že ne! Na měsíčky jsem čekala hodně dlouho - ale přirozeně mi už nepřišly! Byly uměle vyvolané práškama. A to bys chtěla?
Možná jsi ještě hodně mladá a netrápí tě to, ale jednou až budeš starší a budeš uvažovat o miminku, to možná ani nepůjde - kvůli tvému dnešnímu bláznění. Proto ti doporučuju zajít jednak ke gynekologovi a jednak nabrat!
Měsíčky od určité váhové hranice samy vymizí a jejich návrat je docela obtížný. Samozřejmě jak u koho, já mluvím z vlastní zkušenosti...
nedostala sem to a bojím se pomoc
anonym
| 18. 5. 2007 14:56
je mi 14 let a nedostala jsem to skoro čtvrt roku už to mam dohromady 2 roky od 12 let ted sem zhubla 16 kilo ane ane to dostat a to jsem zhubla za 1 měsíc na gyndu nejdu pomoc
Menstruace
anonym
| 17. 5. 2007 18:24
Ahoj..poslední menstruace mi skončila 5.5. ..to bylo v pořádku,ale dneska 17.5. jsem to zase dostala..je to teprve po 12-ti dnech..je to divný
mentruační problémy
hanna
| 12. 5. 2007 12:53
Nemyslím, že by byl v nepravidelné menstruaci nějaký větší problém. Nikdy jsem menzes neměla pravidelně, mívám zpoždění 14dní i tři měsíce už od 13let, kdy jsem je měla poprvé. Neměla jsem problémy ani s váhou ani s výtoky ani s otěhotněním. Po dětech jsem brala 8let HA, ale v den, kdy mi začala nebo v den, kdy mi končila menstruace mě bolívala příšerně hlava, tak jsem HA vysadila. Doktor mi sice tvrdil, že to tím být nemůže, ale jakmile jsem přestala HA užívat, mám od bolení hlavy pokoj. Menstruaci mám opět nepravidelnou. Nevýhoda je, že nikdy nevím, kdy to přijde.
Hanka
pro Míšu
nika2411
| 7. 5. 2007 10:33
No Míšo, to je těžké. Asi ji tam budeš chtě nechtě nějak muset "dokopat". Musíš jí vysvětlit, že zdraví je opravdu moc důležité a zahrávat si s ním v tak mladém věku je opravdu hazard. Povím ti to tak, já už se od určité doby taky hodně hlídám. Mamka prodělala rakovinu prsu a tudíž i já jsem svým způsobem "rizikový" případ. Co si budem nalhávat......taky mám strach, že mi doktor jednou oznámí ten nemilosrdný verdikt rakovina. Ale já nechci!!! A proto je velice důležitá prevence a tím pádem i pravidelné prohlídky. Kdo jiný zjistí, že s tebou není něco v pořádku? - doktor. Tak to snad ta tvoje treperenda pochopí a přestane bláznit.
Beauty
anonym
| 6. 5. 2007 19:02
Anorexii určitě nemá.Je taková akorát .
A děkuju,snad vše dobře dopadne...
Díky Niky...
anonym
| 6. 5. 2007 18:58
Myslim že má strach.Né z gynekologa ale z toho co by jí mohl říct,a o to víc se jí tam snažim došťouchat aby pak nebylo pozdě ale moc mi to nevychází.U gynekologa už určitě v minulosti byla...
Antikoncepci nebre,spousta holek jí to radí ale nějak se jí do toho nějak nechce.Kdyby alespoň nebyla tak tvrdohlavá...
Míšo
Beauty
| 6. 5. 2007 18:57
Ahojky , takhle se starat o svou holku, to je paráda. Určitě by měla někam zajít, ale mě napadlo, nemá anorexii??? Proto se třeba bojí zajít na gynekologii. Když je holka moc hubená, moc nejí, tak má menzes nepravidelně nebo vůbec .
Tak Ti držím palce, papa
problémy
nika2411
| 6. 5. 2007 18:05
Čau Míšo, úplně ti rozumím.....Problémy jaké má teď tvoje holka zažívám taky....( už jsem 4. měsíc bez toho )A vím, že nikdo jiný než doktor mi v tomto asi bohužel nepomůže. Zkrátka ji budeš muset nějak domluvit. Říct jí, že ti na ní moc záleží a že si nepřeješ nic jiného než aby byla zdravá a zároveň šťastná. Pokud je totiž člověk zdravý, už mu nic neschází. Zdraví máme jen jedno a měli bysme si ho moc vážit. A to, že to měla za poslední 2 roky jen asi 2x pravidelně je spíš hodně zvláštní! Možná to nic není, ale jistota je jistota.

Byla už tvoje holka u gynekologa? A nebo ne a bojí se tam jít? A nebo má strach, že by jí mohl něco "špatného zjistit"?A bere antikoncepci? To je totiž docela důležité......mně to totiž právě antikoncepce hodně rozhodila a doufám, že už brzo dojde den, kdy se mi to všecko zase hodí do normálu. Přítel mě taky podporuje a jsem mu za to moc vděčná.

Je moc hezké, že se tak zajímáš o svoji přítelkyni, to se jen tak nevidí. Hodně kluků nad tím mávne hlavou a řekne si ať se stará ženská, když jsou to její problémy.

Měj se moc hezky a zase se ozvi jak to dopadlo, papa.

Verča
nevim si rady
anonym
| 5. 5. 2007 21:10
Moje slečna už necelý měsíc nedostala menstruaci."nic" jsme spolu neměli,ale merzí mě to za ní.Když jí řikám ať si zajde na gynekologii řekne mi že jí tohle téma štve a že to není nic zvláštního.Že za poslední 2roky mentruaci pravidelně +-den dostala jenom dvakrát a jednou dokonce s půlroční prodlevou!Prosím pomocte.Nevim si rady...Sice jsme kluk ale tohle je věc holky ale záleží mi na ní.Bojim se že není v pořádku...
Michal(16)
Protikvasinková dieta
anonym
| 3. 4. 2007 15:10
Verčo,
ta protikvasinková dieta je tady na stránkách v oddělení gynekologie,jsou tam o tom 4 díly, tak na to mrkni. Musíš přestat jíst cukr a bílou mouku, taky žádný konzervovaný jídla atd. Drží se asi 3 - 6 měsíců a k tomu se musí brát nějaký protikvasinkový přípravky, např. ta šťáva z Aloe Vera, je na to prej nejlepší a taky se musí posílit imunita.Koukni na stránky www.doktorka.cz a www.celostnimedicina.cz. Tam je toho spousta o kvasinkách a taky o tý dietě. Já ty kvasinky mám bohužel z antibiotik, jelikož jsem je brala tak minim. 2x do roka a to udělalo svoje a taky jsem brala antikoncepci. Za cca 14 dní s dietou začínám, tak ti pak napíšu jakej to má průběh. Tak zatím pa, pa
pro Leňulku
nika2411
| 3. 4. 2007 14:26
Ahojky Leni, no a v tom je právě ten problém. Já bych si ráda udělala přestávku v pití lapacha, jenže když přestanu, vrátí se mi to....je to na houby. Možná to bude opravdu kvasinkama. Musím zajít k doktorovi, teda spíš musím zajít konečně k tomu mojému novému doktorovi. Jo s těma přestávkama máš pravdu - 6 týdnu pít a pak 4 týdny pauza. Jo a Leni a v čem přesně spočívá ta protikvasinková dieta? Já už si ji taky kdysi hledala, jenže nevím kde . Mně by to snad taky problém nedělalo - já už taky přes rok nejím bílé pečivo - jen celozrnné. Nejím červené maso a sladkého taky tak moc nesním, abych z něj měla kvasinky...tak nevím čím to bude...Uvidím co mi řekne ten doktor. Jsem na to docela zvědavá. Tak zatím pápá, měj se hezky.
Pro Verču
anonym
| 3. 4. 2007 09:21
Ahoj Verčo,

tak jsem si přečetla tvůj článek o Lapachu, zajímavý,určitě ho budu pít. A děláš v tom pití Lapacha taky přestávky, četla jsem někde, že se má pít 6 týdnů, pak se má udělat 4 týdny přestávka a pak zase opakovat. Asi proto aby si na něj tělo nezvyklo,protože pak by asi nemusel mít takovej účinek. A nemáš taky náhodou ty kvasinky, četla jsem na www.doktorka.cz že právě kvasinky můžou způsobovat opakující se záněty moč. měchýře.Sice píšeš, že piješ to Lapacho, ale možná by to chtělo i tu dietu. Já s tou dietou brzo začnu, ještě naposledy zhřeším na velikonoce a pak začne drsná dieta, jen mám obavy, že asi budu muset i po tý dietě přestat jíst určitý věci jako bílou mouku v omáčkách, sladkosti jen vyjímečně, jinak by se to mohlo vrátit. Celkově teda už asi rok nejim bílý pečivo, jen celozrnný a taky už asi od září beru v tabletách Laktobacily5 od Swiss, hodně bílý jogurty, hodně zeleniny a ovoce a je to znát, a je pravda, jak si psala, že základ imunity je ve střevech a všechno špatný co máme v těle se vždycky ohlásí třeba na pleti atd.
pro Leňu
nika2411
| 2. 4. 2007 16:25
Ahojky Leni, vidím, že s těma doktorama jsme na tom nejspíš všechny stejně. Já si taky už snažím vypomáhat sama. Zrovna se chystám změnit gynekologa, protože ten můj nynější mi jaksi nevyhovuje ( prsa mi má prohlížet každého půl roku - mamka je po rakovině prsu a já jsem tudíž rizikový případ, sám mi to řekl, ale stejně na nějaké prohlížení kašle ). Antikoncepci neberu a stále nic - už to nemám skoro 3 měsíce, je mi z toho pěkně na nic. Momentálně piju ten ženský čaj - je tam i ten kontryhel a řebříček, tak uvidím. Doporučuju ti lapacho. Jestli chceš přečti si o něm článek v mém blogu. Na kvasinky ti na stopro zabere. Moje záněty moč. měchýře se kterýma si doktor nevěděl rady už jsou taky pryč. Jenže mám problém: kdykoliv ten čaj přestanu pít, znovu to začne - a to nikde neprochladnu, hodně piju, zkrátka nedělám nic co by mi zánět způsobovalo a přesto se mi vrací. Už to nechápu. Takže se dá říct, že už jsem na tom čaji závislá, což mě docela děsí..Zatím mi pomáhá, ale co když ho to jednou omrzí a už mi nezabere nic? Vážně nevím. Ještě jsme tak s přítelem přemýšleli, jestli mě nějak "nenakažuje" třeba on? Možné to je....
ženské problémy
anonym
| 2. 4. 2007 13:11
Ahojky,
ohledně toho čaje koupila jsem si v lékarně čajovou směs pro ženy, ale dá se třeba i smíchat kontryhel s řebříčkem. S tim výtokem to mi povídej, mám tyhle problémy už kolem 2 let, měla jsem gynekoložku, která mě ani nevyšetřila a řekla že je to normální, až když jsem přešla k jinýmu doktorovi, tak mi odebral vzorek a zjistil že mám bohužel kvasinky. Napsal mi tablety na polykání Mycomax a ještě jedny k zavádění na noc. Bohužel mi to nepomohlo, takže jsem se rozhodla, že po velikonocích začnu s protikvasinkovou dietou kterou tady uvádějí, plus si nakoupim další přírodní přípravky, četla jsem že pomáhá šťáva z Aloe vera, kapky Greposept, tak začnu bojovat, jinak se toho asi nezbavim, a nějaký chemický léky už brát nebudu, stejně to nepomáhá, ráda bych do léta měla pokoj, tak jsem zvědavá.

Lenka
Jájince
nika2411
| 1. 4. 2007 18:55
Ahojenky. Nevěš hlavu Jáji, o no se to spraví, musíme doufat - já taky pořád věřím.....teď jsme to rozebírali s přítelem a já se mu rozplakala, protože už jsem z toho vážně vynervovaná a vyplašená....Nevím co se mnou je, proč to nepřichází, bojím se, aby za tím nebylo něco jiného. Koupila jsem si pročišťující čaje a taky čaj s kontryhelem a řebříčkem. Třeba pomůžou...

Když do mě kdysi dávno pichali všechny ty injekce na naběhnutí cyklu, nezabraly...., tak nevím, jestli to má u mě smysl teď. Navíc mě trápí i výtoky, tak nevím, jestli třeba nemám kvasinky.....Ach jo, my ženské to prostě máme těžké, chlapům je hej.

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
♥Jarka*Alice♥
4. 7. 2025 08:29
14613
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
..Magda
3. 7. 2025 18:01