Diskuze

Zpět na výpis diskuze

život v invaliditě není nuda

Diskuze

Trápit
anonym
| 30. 10. 2008 13:46
se kvůli topení to je to poslední
Dous:boha rozebírat nebudeme co člověk to jiný názor a mohlo by s této příjemné diskuze být za chvilku pekloUž teď lituji že jsem se o něm ráno zmínila ale tak nějak to přišlo samo
rum
Ameli
| 30. 10. 2008 12:59
Já si přes zimu dopřávám čaj s rumem. Na čtvrtlitrový hrnek jednu lžíci. Není tam cítit chuť, jen ta vůně. Mňam.

Asi každý, kdo vážně onemocní, nebo cítí příkoří buď na sobě nebo svých blízkých pochybuje o Bohu... Nejsem klasicky věřící, spíš si myslím, že všechno má svůj důvod, i když to není fér.
Bara
Ameli
| 30. 10. 2008 12:51
Baruš, doufám, že vám kotel brzy opraví. My jsme letos topení ještě nezapli, ale vytápí nás okolní byty. Hlavně jedna důchodkyně pod náma. Chodí doma v letních šatech a bez ponožek a stěžuje si, že je zima a že topení málo hřeje. Pořád nám chodí nadávat, že nemáme odvzdušněné topení. Jediné řešení je, když ji pozveme dál a dokážeme jí, že topení odvzdušněné je. Jinak nedá pokoj.
Ta teplá voda by mě štvala. Vím, jak jsem trpěla přes léto, když nám ji vypínali...
dousabel
Ameli
| 30. 10. 2008 12:47
Já jsem byla ráno taky překvapená, když jsem se dívala na teploměr. Řekla bych, že teď na sluníčku je ještě víc. Lidi z firmy dokonce chodí na obědy bez bundy...
Ale kdo ví, jetli to není jen předvoj nějaké výrazné změny. Většinou to tak bývá...
Ameli,
anonym
| 30. 10. 2008 12:44
patnáct stupňů, no to si ze mě děláš legraci , u nás jsou tři nad nulou a já si libuju, že je teplo, že nesněží
Baru,
anonym
| 30. 10. 2008 12:42
netrap se. Mě můj chlap vždycky když brblám, že je mi zima řekne ať si dám panáka .
Snažím se odporovat, že s jeho topením bych byla brzy alkoholik . Krom toho, že alkohol moc nemusím.
Ale mám doma nějaké zásoby (z darů mužskýmu, on taky moc nepije - přes zimu tak čaj s giotkou), tak ti můžu něco poslat, aby jsi nezmrzla. A na teplou vodu bych tu měla varnou konvici. Časté koupání stejně škodí pleti

O Bohu si myslím své, ale to je na delší povídání, polední puza by mi netačila

Nepropadej skepsi, bude líp, uvidíš.
Ahoj
anonym
| 30. 10. 2008 10:38
holky přeji pěkný den.Líp mě bohužel není a aby toho nebylo málo polámal se nám "kotýlek"netopíme, teplou vodu nemáme na posra......i hazjl spadne
Lindulky je mě moc líto už kvůli tomuhle si myslím že žádný bůh neexistuje nemohl by přece dovolit aby rodiče kteří děti chtějí a udělali by proto všechno na světě je neměli a dál už víte..........
Ráda chodím do kostelíků dýchá tam na mě takové tajemno ..........jestli to není tím že jsou postaveny s potu obyčejných lidí , chudáků
Ještě
Ameli
| 30. 10. 2008 08:41
jsem Dorce zapomněla poděkovat za recept na kuličky. Určitě je, co nejdřív zkusím. Myslím, že by se to dalo udělat i jako vánoční cukroví, ne?
Báro, doufám, že už je ti líp. A Zdeničku už snad tolik ten kašel netrápí!
Já to musím zaťukat, zatím se mě všechny nemoci vyhýbají.
Venku
Ameli
| 30. 10. 2008 08:37
krásně svítí sluníčko a je tam docela teplo (15st.). Akorát ten vichr je hnusnej a silnej...
Ahoj děvčátka,
Ameli
| 30. 10. 2008 08:36
opět vás zdravím z práce, dnes už ale naposledy.
Dorko, toho plicního se tak neboj, určitě to zvládneš a budeš mít vše v pořádku. Obchod, kde jsem koupila ten výborný povidlový koláč je na Solniční vedle knihovny. Takový malý obchůdek, prodávají tam i bezlepkové pečivo a pečou bezlep. vánoční cukroví na objednávku... Ráno jsem tam chtěla zajít, ale na České mi hosteska dala pytlík se snídaní od Delta pekáren. Byl tam loupáček (naštěstí v originál fólii), jablko, takové to malé máslo ve vaničce, a acidofilní mléko Megle. Kdo ví, jestli se jim taková reklama vyplatí...
Dorko, ještě jsem se chtěla zeptat v jaké zdravé výživě jsi koupila tu bagetu?
jinak
anonym
| 30. 10. 2008 00:48
zdravím Reginku,Majku,Barušku,rezamku,snad jste holky v pořádku .
krásnou dobrou noc všem
anonym
| 30. 10. 2008 00:42
ahoj
anonym
| 30. 10. 2008 00:34
Jitulko zase jsme se minuli,co mi napsat třeba do zpráviček číslo na mobil,podporovali bysme se navzájem Dous to je fakt den blbec,toho mimi je mi líto,kdy.ž si vzpomenu,že některý to ani nechtějíDorinko držím palečky aby vše dopadlo v pohodě a všem pěkný den bez bolístek
Reginko
Dorka
| 29. 10. 2008 22:35
vtip je dobrej ten já znám

....
Dorka
| 29. 10. 2008 22:31
Reginko, vítám tějsem ráda, že jsi za námi opět přišla. Doufám, že je ti líp a že tě nic nebolí.
Jak sis určitě všimla, byla jsem dnes na vyšetření a ještě mě čekají další. Mám z toho už teď hrůzu asi nejvíc se bojím plicního co mi tam budou provádět, jestli to bude jak u Ameli tak to nepřežiju. Jinak deprese nemám, naštěstí na ně netrpím...jen mě občas přepadne úzkost nebo spíš strach.

Taky bych všem moc přála aby netrpěly depresema a byly v pohodě i když to vždycky nejde já vím....život si s náma někdy pěkně zahrává.

Dous, až teď jsem si na vaší diskuzi na 40 přečetla co se Linduli stalo je mi to moc líto, chuderka malá. Taky jsem jí to štěstí moc přála. Škoda, že to nevyšlo, ale není všem dnům konec určitě to příště vyjde. Doufám, že to přebolí a půjde dál za svým vytouženým cílem .
Vypravěčko, jsem ráda, že jsi se nám taky ozvala . Myslela jsem, že jsi na nějakým výletě. Na ty recepty se moc těším, jsem na ně zvědavá...nejlepší jsou osvědčený.
Rezamko, sluníčko jak je ti? Taky tu chybíš...předpokládám, že tvoříš a tvoříš. Věnce máš opravdu nádhernýjá bych to vůbec nesvedla.

Jitulko, co autoškola jak to zvládáš? Co škola a brigáda? Doufám, že se ti daří a nejsi smutná .

Majko, ozvi se nám. Jak jsi dopadla u zubaře? Myslím na tebe.

Všem přeji krásnou bezbolestnou noc,pa
Přeji krásný večer -
Regina
| 29. 10. 2008 20:07
já jsem se neztratila, ale nějak jsem byla "vytížená" jinými činostmi a tak jsem se k PC skoro nedostala - ale snad už to bude lepší -
posílám vám všem - přiznám se, že nebylo možné přečíst všechny příspěvky a tak mi odpus´tte, že se zatím do diskuse nezapojuji -
- ať se vám daří a v těchto "mlhavých" podzimních dnech se vám všem vyhne depresivní nálada -

-
"Irenko, slyšela jsem, že jsi chtěla spáchat sebevraždu," - povídá jedna kamarádka druhé. -
"Prosím tě, lidé toho navykládají. Já se jen chtěla někomu pověsit na krk" - -
Tak ten se mi líbil a tak jej dávám do placu -
už jsem zvorala
Dorka
| 29. 10. 2008 19:34
holky, já se snad picnu jsem se omylem namnožila tak to vidíte....papa
kde se zase
Dorka
| 29. 10. 2008 19:32
vzaly ty divný slovíčka undefined, undefined, undefined to tam nepatří jen jsem to zkopírovala z Wordu to fakt nechápumoc se omlouvám...já se tak snažila.

Už raděj mizím nebo tady taky něco zvořu, papa
kde se zase
Dorka
| 29. 10. 2008 19:31
vzaly ty divný slovíčka undefined, undefined to tam nepatříjen jsem to zkopírovala z Wordu to fakt nechápumoc se omlouvám...já se tak snažila.

Už raděj mizím nebo tady taky něco zvořu, papa
ahoj
Dorka
| 29. 10. 2008 19:27
nesu vám ten slíbený recept....pokusila jsem se ho nějak sepsat, líp to neumím....snad vás trochu potěším .

Dous, nebuď smutnájá vím, měla jsi dost hrozný den tak si ho zkus spravit třeba makovýma koulema

undefined

moje Makové koule-rychlovka

undefined
undefined

Potřebujeme:

200 g mletého maku (kupuji značku BackMit), asi 100 ml
mléka, 2 lžičky medu + 1 PL meruňkové marmelády, ovesné vločky (jemně drcené) a
rozinky namočené v Rumu.

undefined undefined

Postup:

Do vroucího mléka nasypeme mák /ochutíme mletou skořicí a
citronovou kůrou/ a vaříme na mírném plameni asi 10 minut….hmota by měla být
hustší, do vlažné směsi kapneme trochu medu + marmeládu na chuť a trochu
drcených ovesných vloček asi 2 PL a dáme úplně vychladit pak tvoříme jednou
rukou koule /dovnitř můžeme dát rozinku/, které obalujeme v ovesných
vločkách nebo oříšcích atd…

undefined undefined

Přeji dobrou chuť

undefined undefined
Ahoj Jitulíku,
anonym
| 29. 10. 2008 18:32
já se mám dnes tak nějak střídavě oblačno .
Dopoledne jsem v práci řešila nějakou protivnou věc, ale krůček po krůčku docela v klidu to šlo, měla jsem z toho už dopředu nepříjemný pocit, ale šlo to. V poledne jsem si udělala radost a koupila si novou peněženku, také jsem dostal moc milý meilík .
Ale odpoledne se to začalo nějak sypat. Nejdřív jednání v práci, někdo si stěžoval na kolegyni, ředitelka měla napsat vrchnosti proč k problému došlo. Já měla být nápomocná. Kolegyně se na to pět let (nekecám) vykašlala , všichni to víme, ale přiznat se to nemůže, protože by se v tom vykoupala i ředitelka - jaký je to asi řídící pracovník když mu uteče taková věc, že?
Bylo to nechutné, nesnáším tyhle případy. Nejhorší je, že ten kdo to zpacká, to většinou nenapravuje. Odcházela jsem vyčerpaná a myslela jsem, že už nemůže být hůř. Ještě než jsem opustila úřad přišla mi SMS od kamarádky z Kladna. Prý se moc omlouvá, že mne zásobuje špatnýma zprávama, ale ... potratila. Slzy mi tečou ještě teď. Co proti tomu jsou tahanice v práci.

Promiň, že jsem si tu vylila srdce, ale ... musí to ze mě ven.
Ahoj
jituliiik
| 29. 10. 2008 18:11
holky, po delší době vás zase zdravím
Jakpak se máte?
zase
anonym
| 29. 10. 2008 18:08
dvojitě,to je dneska den
Jitulko
anonym
| 29. 10. 2008 16:59
kdepak se nám touláš???
Jitulko
anonym
| 29. 10. 2008 16:58
kdepak se nám touláš???
anonym
| 29. 10. 2008 15:48
to docela mrzí,vypálit dvd,pak mě nezna,ani neřekne děkuju.Akorát,když se setkáme u mámy na baráku,jenže už bysme tam byli třetí víkend...............mám je ráda a ten desetiletej řekne,že ho všichni sereme,že má rád akorát mámu a ségru,řeší akorát,co brácha s barákem,tak tam ani moc jezdit nechci...............ON SI PROSTĚ V DESETI LETECH HRÁT SÁM NEMŮŽE DĚS
vypravecko
anonym
| 29. 10. 2008 15:27
to se stane,já jsem tady taky dnes pěkně mršila obrázky ,třeba až Ti to vyjde pokecáme přes icq.
Omlouvám se,
anonym
| 29. 10. 2008 15:06
můj příspěvek adresovaný jituli patří do diskuzní skupiny děvčata 55+.
Nedopatřením jsem jej přidala tady. Jak jsem již psala, příspěvky z obou diskuzí jsem již četla dopoledne a taky jsem odepisovala, ale ani v jedné diskuzní skupině se můj dopolední příspěvek nezobrazil a tak jsem psala nyní své příspěvky znovu a popletla jsem to. Tolik jen na vysvětlenou.
Po několikadenní
anonym
| 29. 10. 2008 14:52
pauze vás, milá děvčata, všechny zdravím a přeji vám příjemné prožití zbytku dnešního dne. Nevím, jak je u vás, ale tady je zamračeno, chvílemi drobně mrholí. Již jsem vám psala dopoledne, ale nevím, proč se můj příspěvek nezobrazil. Takže píši znovu. Měla jsem nahromaděné nějaké resty, které jsem musela vyřídit, takže jsem se dříve za vámi nedostala. Nevím, čím to je, ale poslední dobou nějak nestíhám, potřebovala bych, aby den měl alespoň sto hodin, aby vše stihla. Ale dost naříkání z mé strany.
Rezamo - tvé věnce jsou opravdu pěkné, jsi šikovná, co vezmeš do ruky, vše se ti povede.
Dous - pokud mi pošleš adresu, ráda ti nějaké ořechy pošlu. (jestli by ti nevadilo, byly by už vyloupané). Nahromadilo se mi jich dost a všechny je stejně nespotřebuji.
Zdeničko - pokud bys o nějaký recept salátů studené kuchyně měla zájem, tak mi napiš. Mám je schované z doby, kdy jsem dělala u soukromníka, tehdy jsem počítala jejich ceny a pokud budeš mít zájem a máš exel, mohu ti je poslat všechny jako jeden soubor e-mailem.
Jinak ten dort vypadal opravdu nádherně. S tím zdobením jsem na tom stejně, výtvarka a já jsme se na základce nějak nemusely, na kreslení nemám talent.
Mrzí mě, že jsi na pracáku tak dopadla, co naděláš. Někde se úřednice moc nesnaží pomoci a připadá mi to, že na různých úřadech jsou někteří úřednici jen proto, aby bylo obsazeno místo.
Dorko - měla jsem tehdy s sebou pláštěnku, ale byla jsem líná si ji obléknout, mrholilo jen a bylo to kousek.. Taky nosívám na zádech batůžek, třetí ruka mi často chází, v obou mám při chůzi fr. hole. Jinak recept (chtěla jsi jej po Zdeničce) na salát mám v deníčku a postupně tam budu dávat i recepty na další výrobky studené kuchyně.
Baruško - holka zlatá, ráda bych ti pomohla, aby jsi opět měla dobrou náladu a tvé nervy se usadily a daly ti pokoj.
Jitule - přijď mezi nás častěji, jen se neuzavírej do sebe, to je to nejhorší, co bys mohla udělat. Snaž se radovat se z každé maličkosti , vždyť život je i s těmi nepříjemnostmi krásný a měli bychom se z něj radovat. Je mezi námi hodně děvčat, které potkal těžký osud a přece svůj boj nevzdaly, nevzdávej jej ani ty, více jsem ti napsala ve zprávičce.
Radko - s neteří a synovcem jsme s dcerou na tom podobně, že mají nějakou tetu a sestřenici, si vzpomenou, jen když po nás něco potřebuji (a já nemám tu povahu odmítnout je a nepomoci jim dle svých možností).

Omlouvám se těm z vás, které jsem nejmenovala, ale napsaly jste toho opravdu hodně a já jsem si zapoměla dělat poznámky. Myslím na vás všechny.

Konečně jsem přišla na to, jak mohu ty obrázky zmenšit, aby nezabíraly hodně místa.
Dorko
anonym
| 29. 10. 2008 14:34
Mě nějak ty obrázky nechtějí poslouchat

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
2112Hana
21. 8. 2025 19:43
14919
Markta Zahlkov