Diskuze

Zpět na výpis diskuze

život v invaliditě není nuda

Diskuze

Baruš
Zdenicka
| 5. 8. 2008 22:58
jen si ušetři práci,aspoň budeš mít víc času na nás!
první řez
Dorka
| 5. 8. 2008 22:57
kuk tady je v celé své kráse nejen že voní, ale i skvěle chutná.
Téda!
Zdenicka
| 5. 8. 2008 22:55
ten chlebík nemá chybu,mňam - hned bych si namazala s másilkem a k tomu rajče a papriku...už mi tečou sliny !!!!
Zdenicka
anonym
| 5. 8. 2008 22:55
Ten chlebík voní po celé Moravě viď? Ale to žehlení vyprdni se na to stejně se to zase pomačká gratuluji k princeznovství a dík že jsi mě připomněla jak jsem prala okurky zítra jdu do toho
zapečená vrtulka
Dorka
| 5. 8. 2008 22:52

Dorka
anonym
chlebík nádherný voní až sem
Ahojte holky!
Zdenicka
Přeji krásný večer.Doruško - blahopřeji k chlebíčku,ten musí být jedna báseň! Úplně cítím jak krásně voní!Ameli - o té práci se zatím nebudu moc zmiňovat,vůbec nevím jestli to klapne,já taky musím mít práci abych to zvládla se svýma zády,a tady u toho by to šlo,protože bych byla hodně doma.A to by mi vyhovovalo i kvůli malé!Ale chlap měl zavolat a ještě se neozval,tak nevím,nevím!!!!!Holky já vždycky peru okurky v pračce,dám to na studený praní a práce s čištěním je hotová raz-dva a nejsou vůbec pomlácené a je jasné ,že to musíte dělat na víc praček,nemůžete tam dát 10kg na ráz,ale ručně je nečistím,na to už nemám záda! Děkuji Vám za blahopřání k hvězdičce!Jsem na ni hrdá (ha,ha).Tak jsem dneska to žehlení nějak nestihla,tak snad zítra,ale už to tady na mě volá!!Přeji Vám krásnou a bezbolestnou noc!!!pa,pa Zdenka
grahamový chléb
Dorka
| 5. 8. 2008 22:49
tady je narychlo vyfocený náš první pokus a taky jak se nám zapekla vrtule . Chléb je celý z celozrnné mouky ani trocha bílé vymlácené a přidaná slunečnic. a dýňová semínka .
...
Dorka
| 5. 8. 2008 22:39
Zdeničce gratuluji, vítám další princeznu. Pohovoru se neboj, budeme na tebe myslet ať tě příjmou .

Ameli, taky doufám, že budou výsledky v pořádku. Co to máš prosím tě za doktora? Já bych se taky styděla kdyby měl blý keci...

Holky, musím se vám pochlubitchlebíček se právě dopekl a je výborný . Děkuji Barunce za skvělý recept Pošlu vám i foto....jen co to natáhnu do PC
prace
Ameli
| 5. 8. 2008 22:24
Zdeničko, budu držet pěsti, aby pohovor dopadl dobře. A co to ma být za práci, jestli se můžu zeptat?
Dorko, už sis něco našla? Ja zatím ne. Je problém, že to chci na zkrácený úvazek... Jenže na plný se fakt ještě necítím...
Ameli, Baruško
Dorka
| 5. 8. 2008 22:23
s těma okurkama jste mě pěkně pobavili prát okurky v pračce .

Ameli, 55 sklinek to jste si pěkně mákli .
Majko
Dorka
| 5. 8. 2008 22:12
s tou švagrovou je mi to moc líto, že musí tak trpět chuderka malá a my jsme si mysleli, že už oslavujete. Ale neboj uteče to jak voda a dětičky budou na světě . Všichni tady na nic moc myslíme a držíme pěstičky pro štěstí...
Přeji ať to dobře dopadne.
Ameli
anonym
| 5. 8. 2008 21:42
Amálko bude to dobrý uvidíš já loni prala okurky v pračce ale už jsem zapomněla na jaký program tak je radši vydrhnu klasicky.Nerada bych si zničila pračku teď nemám ani na valchu
Zdenicka
anonym
| 5. 8. 2008 21:39
Zdeni ty okurky jsou asi za 15 ale tam bylo lidí.........dovezli ještě brambory a přerostlý okurky a tak jsem toho nakoupila víc a ta má hlava s přerostků pokud je dcera do rána nesní udělám řezy Jinak moc děkuji za přání k zavařování
Jé já našla krásný dortík ze zakysané smetany

Dort ze zakysané smetany

Dort ze zakysané smetany

Na přípravu potřebujeme:
6
zak. smetan, 2 balení piškotů, 3 balení vanilkového cukru, 1–2 lžíce
kakaa, ovoce /banán, kiwi, jahody, borůvky nebo ovoce z plechovky/,
šlehačku a trochu barevného ***u na obalení dortu.

Postup:
smícháme
3 smetany s 1 a půl sáčkem vanilkového cukru. U dalších 3 smetan
uděláme to samé, ale přidáme i kakao. Ovoce si nakrájíme na tenké
plátky. Dortovou formu rozděláme a obalíme dno svačinovým igelitem a to
samé uděláme i s bokami. Pak formu zase spojíme. Na dno formy skládáme
piškoty, jeden vedle druhého, potom zalijeme trochou krému, který řádně
rozetřeme po piškotech a dáme plátky ovoce.
Postup se opakuje a
barevně smetanu střídáme. Na závěr si necháme trochu krému a uhladíme
vrch dortu, dokola poskládáme piškoty.

Takto připravený dort
necháme v lednici odpočinout do druhého dne. Druhý den odděláme bok
formy a boky dortu obalíme ***em. Ušleháme si ztuženou šlehačku / já
používám šlehačku v sáčku od Dr. Oetkera, drží tvar i několik dní/ a
vložíme ji do zdobícího pytlíku. Dort si s šlehačkou nazdobíme podle
své fantazie.
teda něco podobnýho dělávám ale nezdobím u nás se ani nějak nestíhá zdobit
hvězdička
Ameli
| 5. 8. 2008 20:01
Zdeničko, gratuluju k hvězdičce, mě od ní dělí ještě 200 příspěvků...
ahojky
Ameli
| 5. 8. 2008 20:00
Dorko, to vyšetření byla preventivní prohlídka na gyndě. Doufám, že bude vše v pořádku a nebudu muset znovu na konizaci. Jinak ten můj doktor je strašný úchylák. Ani tady nemůžu napsat, co mi řekl, protože bych se styděla...
Majko, tak snad už to bude mít švagrová brzy za sebou!
K těm okurkám. My jsme zavařovaly se ségrou minulý týden, bylo toho 55 sklinek. Pěkně jsme si mákly. Kdyby to někdo donesl už očištěný bylo by to lepší
Hurá,hurá
Zdenicka
| 5. 8. 2008 19:14
holky já jsem princezna,mám hvězdičku!!!!!
Baruš,chtěla
Zdenicka
| 5. 8. 2008 19:12
jsem Ti popřát krásné chvilky při zavařování!
Baruš!
Zdenicka
| 5. 8. 2008 19:10
A za kolik ty okurky máš? Teda jestli se můžu zeptat? Tady jsou okurky na trhu od 17 -19 kč,a to teda nedám! To se nevyplatí zavařovat,asi budeme letos kupovat.
Zdenicka
anonym
| 5. 8. 2008 18:25
O tom klidu mě povídej u nás je taky pořád něco.Hodně úspěchů při pohovoru a žehlení. K nám bratři z jihu dovezli okurky a tam mám na zítřek o zábavu postaráno ale až se zima optá
Majka33
anonym
| 5. 8. 2008 18:21
Majulíku tak to je mě moc líto já myslela že slavíš a......ale neboj všechno bude dobré
Ahoj holky!
Zdenicka
| 5. 8. 2008 16:09
Tak jsem ještě nezačala žehlit,byla tady u mě na návštěvě kamarádka - sousedka( už jsem psala o její sestře,je to moc špatný,už bere morfiové náplasti a z postele se nehne),tak jsme pokecaly a ať taky přijde na jiné myšlenky,pomáhala mi dát dohromady životopis.Včera jsem si volala na jednu firmu a půjdu na pohovor a chtějí životopis,tak mi držte pěsti, aby se vůbec ten pohovor uskutečnil. Od včerejška nám nejde satelit,ale večer tam manžílek nelezl a dnes mi sousedka řekla,jestli jsem si všimla že nám ho včera ten vichor vyrval!Ach jo,tak manžílek má zase práci !Ještěže to nespadlo ze střechy dolů!Je to tam opřené o štít,stále se musí něco dít!Chvilka klidu nemůže být!!!!! Doruško ,tu buchetku jsem udělala tak ,že jsem na plech nalila to jogurtové těsto a na to jsem dala uvařený mák,švestky a drobenku a je to mňamka!Rezamko - tak aspoň bude zoubek jako novej,jen ať Tě to už nezlobí a dětičky nechej,však si nějak musí utvořit svoji osobnost.Až toho bude příliš, pošly každého do jiné místnosti!!!! Majko - teda ty dětičky nějak nechtějí jít na ten svět,držím pěstičky ať už jsou tu brzo!Potom dej vědět! Tak holky a snad se dostanu na to žehlení,pak Vám napíši,zatím pa,pa
Ahoj kočenky
Majka33
| 5. 8. 2008 15:00
zlaté.Nepotěším vás pořád nic.Volala jsem dnes švagrové a říkala že leží zatím na pokoji.Bylo ji špatně a je napichnutá na kapak,řekla že je to hrozné,je unavená a už ty malé chce mít venku.Ach jo.Holky nemám dnes moc dobrou náladu.Tak se moc omlouvám.Kdyby něco tak hned vám dám vědět.Je mi nějak smutno.Ještě že vás tady mám.Nemám si ani ským pokecat.Manžel šel ze synáčkem ven na kolo a dcerka je pro změnu u tchýně na prázdninách.Jednu sestru mám v Anglií ale se už koncem srpna vrací i s dcerkou a manželem.A za druhou jedu v neděli na slovensko.Už aby to bylo,nachvilku vypnout a odreagovat se od všech starostí.Zlatíčka zatím pa pa a kdyby něco jsem tady jak na koni.
Baruš
Dorka
| 5. 8. 2008 13:34
neomlouvej se. Jsem ráda, že ses mě nezatoulala. Já letím do toho města a ty se běž v klidu věnovat stěhování. papa a pěkný den

P.S. buď na telefonu kdyby něco.
Ahoj
anonym
| 5. 8. 2008 13:09
pěkné odpoledne
Marti :nech je bát ať se hádají dokud nejde o život .........a až půjde tak jim natřískej
Ameli:ať dopadneš dobře u doktora taky mě to čeká sice až 18 ale bobky mám už teď když já ty doktory tak nemusím
Zdeni:zdar a sílu do žehlení , já to zmákla skoro všechno včera tak můžu zase prát dnes by měli dovést bratři z jihu okurky tak uvidíme
Majulíku:kde ji slavíš
Dorinka, zatíčko, sluníčko tady na mě čeká a já se motám kolem stěhování moc se omlouvám
Rezamko
Dorka
| 5. 8. 2008 12:50
to přejdeoni dětičky jsou v pubertě tak to s nima hází. Lepší je si jich moc nevšímat. Já se taky nerada hádám tak to chápu a asi vím jak ti je. Určitě to s nama taky házelo když jsme byly v jejich letech, ale to už je dávno a člověk to rychle zapomene. Hlavně, že máš spravený zoubek . Tak běž na ty rajčátka ať ti stihnout dozrát. Mě teda mršky jedny chytly plíseň tak je sbírám už teď a dávám do sklinky. Prý se to dává za okno, aby hezky dozráli. To jsem tedy zvědavá, jestli to náhodou neshnije...
ahojík
rezama
| 5. 8. 2008 12:24
Tak holky já dorazila od zubaře.Dětičky měli kontrolu a já jsem šla s tím ulomeným zubem.Od rána tu mám nějak rušno,asi jsou nějaké erupce na slunci či co.Všichni se hádaj a už mě to leze pěkně krkem.Asi jdu na ty rajčata ať se tu klidně pzabíjí,nebudu nikomu dělat hromosvod.Ach jo holky nezlobte se že vás tím tak obtěžuju,ale fakt když někdy začne strýc mít ty svoje nálady a ještě začnou dětičky,tak je to na blázinec a nebo na mašlu.
No ale paní zubařka mě dala čep,vyplázla jsem 300 a za 3 týdny si jdu pro korunku,no a další 300.Ale hlavně že to jde ještě spravit.
Tak všechny moc moc zdravím a nevím jestli ještě přijdu,kdyžtak zítra,nějak dnes nemám náladu a jdu pracovat.
Tak papapapa
Zdeničko
Dorka
| 5. 8. 2008 11:13
taky tady netrpělivě čekám až nám Majka podá zprávu, určitě oslavuje.
Tak žehlení ti Zdeničko nezávidím . Můžu se zeptat na tu tvou makovou buchtu se švestkama? Dala jsi tam ten mák hned na začátku? Chtěla bych to taky vyzkoušet, láká mě to . Ještě čekám na Barušku, kde ta se nám zatoulala. Budu ji shánět knížky tak potřebuju přesné instrukce. papa
Krásný den přeji
Zdenicka
| 5. 8. 2008 10:59
Vám všem! MAJIKU - tak jak dopadl porod?! Ty už určitě oslavuješ a nemáš čas jít na net,že? AMELI - ať Ti to u doktora dobře dopadne! Tak holky mrkla jsem na Vás a já jdu dělat tu nej......práci na světě!Jdu žehlit,mám tady horu prádla!Tak zatím pa,pa Zdenka
pěkný den
Dorka
| 5. 8. 2008 10:25
Ameli, proč jdeš k doktorovi? Copak tě trápí??

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
♥Jarka*Alice♥
19. 8. 2025 20:19
14905
Markta Zahlkov
12. 8. 2025 10:10
47
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18