Diskuze

Zpět na výpis diskuze

život v invaliditě není nuda

Diskuze

zase ten překlep
Zdenicka
| 13. 6. 2008 22:44
samozřejmě ulehnu - né ulahnu! už jdu spát!
DORKO
Zdenicka
| 13. 6. 2008 22:42
je mi to líto s tou Tvojí ručkou,já Ti ji aspoň pofoukám ......cítíš
to? je to lepší? Až ulahnu,tak na Tvoji packu budu myslet! pa,pa
dobrou noc
mějte se
Dorka
| 13. 6. 2008 22:37
hezky a ať se vám nic zlého nestane, pa a dobrou
Reginku
Dorka
| 13. 6. 2008 22:29
taky moc zdravím, napsala jsi to moc hezky. Mě když bolí celý člověk tak to taky svedu na počasí
byla
Dorka
| 13. 6. 2008 22:24
jsem dnes v lékárně a ten lék Movalis neměli tak to musím s tou rukou vydržet do zítřka. Už ji mít nikdy zdravou nebudu, mám ji od malička špatnou a teď se ještě přidala revmatoidní artritída, aby to bylo zajímavější . Tak mám o zábavu postaráno.
....
Dorka
| 13. 6. 2008 22:20
mě se nic nestalo jen jsem se hrozně lekla a klepala jsem se. Ještě že jsem do toho obchodu nešla, ale chudák paní ach jo bylo mi ji tak líto.
Báro, děkuji za srandovní obrázek rozesmál mě a manžela taky .
Zdeni, taky mě mrzí jak jsou někteří lidi bezohlední. A s tou malou holčičkou v OBI to je teda síla, chuderka malá to musel udělat jedině nějakej pedofil. Ještě, že ji policajti našli.
Dorko
Zdenicka
| 13. 6. 2008 22:08
teda to je hrozný,ale je pravda že lidi se chovají hůř a hůř!Ještě že Tobě se nic nestalo! Já teda mám 13 šťastné číslo!
To jsem slyšela, že v Olomouci v OBI se stratila holčička a hned se
zavřely všechny východy a našli jí policajti na záchodě
ostříhanou a převlečenou za kluka! No hrozný!!!Co se všechno děje!
Pěkný večer!
Zdenicka
| 13. 6. 2008 22:03
Tak jsem se podívala na komedii,bylo to docela hezké,oddechovka! I to vínko jsem měla! DORKO - co ta Tvoje pacička?už je to lepší????? Šetři se ! BARUŠ - teda ty vajíčka jsou....pěkně spálený! Kde na takový obrázky chodíš? Pěkně jsem se zasmála! Mějte se pěkně a krásnou bezbolestnou noc pa,pa Zdenka
...
Dorka
| 13. 6. 2008 22:02
kvůli tomu dnešnímu datumu jsme výlet zrušili a jeli jsme do Olympie koupit rifle. Představte si: ozvala se hrozná rána, strašně jsme se lekli a v tom kousek ode mě se sesypalo sklo. Jednu paní, která zrovna vycházela z obchodu to pořezalo. Chuderka malá. Byl to typický pátek 13. Holky, dávejte bacha až půjdete do obchodu já se ode dneška trochu bojím. Obchod se jmenoval Reserved, nevím co tam prodávají, ale prodavačka od naproti nám říkala, že se to stalo už podruhý. Nechápu, proč ty dveře nemají pořádne zajištěný je to hrůza. Všichni okolo procházející paní pomáhali, utíkali na informace zavolat pomoc, ale co mě udivilo, že z toho obchodu kde se to stalo nikdo nepomohl.
Ahoj
anonym
| 13. 6. 2008 19:41

všechny moc zdravím krásný večer přeji a pěkný víkend
Dorko:ať brzy přestane ručka bolet

Přikládám v příloze recept na připálená vajíčka
jo
Majka33
| 13. 6. 2008 17:44
a ještě REGINU
Ahoj holky
Majka33
| 13. 6. 2008 17:43
všechny moc zdravím.Dnes mám celý den lítací.Dopoledne jsem si vyzvedla na gynekologií recept,pak honem do lékárny ale ty náplastě musejí objednat,tak je budu mít v pondělí odpoledne.Honem jsem utíkala domů něco uvařit aby ta moje rodinka neumřela hlady.Pak zase jsem běžela na poštu zaplatit šeky,něco nakoupit a zpět domů.A konečně mám volnou chvilku,uvařila jsem si kavču a šupky hupky za váma.Tak to tu pročítám .U nás je chladno a sem tam prší a zase mě začíná bolet hlava .Já už nevím co sní mám.Poslední dobou mě to často trápí.BARU3KO-LENIneboj bude líp neboj.DORKO co tvoje ručka je už líp??Nebo pořád bolí??Jinač ještě zdravím REZAMKU,ZDENICKU a AMELI ahojky
jsem tu jen na skok
Dorka
| 13. 6. 2008 12:35
Barunko, to mě mrzí, že máš náladu pod psa. Bude líp, uvidíš. Nenech se otrávit nějakým blbcem to ti za to nestojí. Přeji ti hodně síly a pevné nervíky.
Tak já to s těma práškama zkusím, když ti to pomohlo snad to pomůže i mě. Ruka se mi hoodně zhoršila a neumím si představit, že bych s ní vůbec nepohla . Jsem pravák a tu ruku hrozně moc potřebuju jenže teď ji nemůžu moc namáhat a to mě štve. Věděla jsem, že to jednou příjde, ale že tak brzy? A to jsem měla tolik plánů. Asi z toho sejde.... Zdraví máme jen jedno. Teď ještě čekám výsledky z gynekologie, doktorka byla trochu protivná. Když něco po ní člověk chce tak si musí kolem toho vyslechnout . Vždyť jsou tady od toho, aby nám pomáhali, ne? Si někdy připadám jako bych ji otravovala .
Rezamko, jsi naše sluníčko pořád hýříš dobrou náladou. Jak to děláš? Kde bereš tu sílu?
pa
Pozdrav od babči -
Regina
| 13. 6. 2008 11:09
zdravím vás všechny. Vždycky přečtu letem světem co se dá a tak jsem narazila na otázku počasí a zdravotní problémy- nechci vám brát iluse, ale vliv počasi opravdu není zanedbatelný. Doposud jsem nevypátrala, proč mě někdy bolí něco, když se má měnit počasí a podruhé mě to zanechává klidnou a proč mě někdy bolí hřbet, když je horko a po druhé, když je zima prostě počasí je potvora a s naší tělesnou schránkou si dělá co chcemy se přeci nedáme a všechny změny přečkáme - - mějte se fajn a "vězte bude lip" -
Ahoj holky
Ameli
| 13. 6. 2008 11:08
Ty jo tady je ale novych prispevku.
Vsem vam moc dekuju za podporu, jsem rada, ze vas tady mam.
Dorko, preju at vam pocasi nejaky ten vylet dovoli, urcite si ho zaslouzis!
Marti, ty koblizky i buchta vypadaji nadherne. Hned bych si dala. Sice mam ted taky jahody od tatky ze zahradky, ale nemam cas z nich nic udelat. Jim je jen tak samotne nebo si je mixuju s mlekem...
Baro, sice nevim, co te tak trapi, ale doufam, ze se to brzo vyresi, aby ses zase citila dobre a v pohode!!!
Tak ja jdu zase na chvilku kouknout do papiru. Papa
PS: Vcera jsem dala Petrovi ten darek. Chtela jsem mu ho dat az po statnicich, abych stihla upect i dort, ale uz to nemohl vydrzet, tak ho dostal vcera jen se zakuskem, do ktereho jsem zapichla tri mini svicky. Byl z toho zaskoceny, ale mel radost. Dokonce se mu z toho trepaly ruce... Tak uz se strasne tesime a jsme zvedavi jake to bude. Jo a bude si kvuli tomu kupovat i novy fotak. Porad nevedel, jestli do nej ma investovat a tohle ho presvedcilo, ze jo.
Ahoj Zlatíčka!
Zdenicka
| 13. 6. 2008 10:37
moc Vás všechny zdravím!!!!BARUŠKO - nesmutni,usměj se ,holka naše!!!! Ty jsi takové naše sluníčko!!!!!Máme Tě moc rádi! DORKO
- já jsem v částečným Inv.důch.,jsem na MD tak nemám nárok na plnej!
jsem ráda ,že mi ta p.doktorka dala aspoň částečnej!Bylo to děsný!
Recept na buchetku nepošlu,protože i já ji více péct nebudu!Teda nic -
moc! Náplň neztuhla a já tam strašně cítím ten navoněnej jahodovej
pudink.Manžel i sousedka říkali že je to dobrý ,ale mě to teda
nechutná-škoda jahod!Tak jsem zase jednou naletěla na recept!
Holky mějte se moc hezky,šla jsem na Pc jen na chvilku abych zjistila
kde je v Olmiku prodejna zdravotní obuvi a místo toho jsem na Viktorce,
teda pardón na ženách! Tak pádím něco dělat ahojky Zdenka
Báro
rezama
| 13. 6. 2008 10:14
Poslala bych ti nějakej vtípek,ale já si je bohužel nepamatuju,tak nic.Ale nesmutni bude určitě líp,vždyť víš že pokud nejde o život tak jde o h......
Tak si pamatuj že tady máš nás a můžeš se tady vypovídat a někdy taky uklidnit a potěšit.
Budu se snažit ti poslat trochu mojí nálady,zatím jí mám výbornou,tak ju napytluju a začnu rozesílat,ju?
Ahoj
anonym
| 13. 6. 2008 10:09
holky já mám náladu ani se mě mluvit nechce natož něco dělat nejraději bych zalezla někam do kouta, skrčila se..........
Dorko:tak ty léky vyzkoušej to víš co člověk to jiný názor.Já jich snědla 10 každý den jeden a nožka je v pohodě k tomu mám tedy ještě jeden cvik trik od paní doktorky namísto prášků 4krát denně a tím si dost pomůžu .
Přeji krásný výlet ať se počasí vydaří
Všechny tady zdravím
rezama
| 13. 6. 2008 10:00
Poslala jsem vám receptíky co mě moc chutnali,ale taky to bylo hnedky sežrané,jinak je mám i v deníčku.
Ameli to víš že budeš príma úča.Já jí chtěla taky být,ale nevyšlo to.Chtěla jsem studovat přírodovědnou fakultu obor matematika-fyzika,nebo chemie a pak učit na střední.
Moc mě to tenkrát bavilo.Můžu jen řict,že pokud nejdeš studovat hned než máš rodinu,tak pak už to nedotáhneš do konce,pak už jsou jiné starosti.Ale nelituji samozřejmě ničeho,jsem spokojená s tím co mám a to je hlavní.
Člověk musí být sám se sebou spokojený jinak to není ono.
Dorko to počasí asi působí na všechny co maj nějakej ten zdravotní problémek,já jsu taky jak zbytej pes,vždycky když se počasí mění.
Majko ty taky,že jo?
Zdeničko jak je,malá nezlobí?
Barunko tak co ty už máš lepší náladu?
Tak se mějte moc krásně a užívejte víkend.
ještě na tvarohové koblížky
rezama
| 13. 6. 2008 09:54
Jeden tvaroh rozmačkáme s trochou ml.cukru (asi 4 lžíce),přidáme 2 vejce,
2 dcl mléka,22 dkg hladké mouky s půlkou prdopeče.
Zamícháme,rozpálíme tuk a lžící dáváme do rotpáleného tuku a smažíme do zlatava.
Hotové obalujeme v kakau smíchaném s ml.cukrem.

Jiná obdoba jde udělat koblížky s jahodovou omáčkou.Koblížky neobalujeme a uděláme si omáčku:
cca asi 30 dkg jahod (záleží jak moc tam chcete ovoce,tak přidáte nebo uberete),jedna zakysaná smetana a jedna ušlehaná smetana,podle chuti mletý cukr
Hotovou omáčkou přeléváme koblížky,je to opravdu velice chutné
Receptík na buchtičku
rezama
| 13. 6. 2008 09:54
Roládu si udělám podle receptu na rolády a řezy,pokud se vám nechce hledat tak tady je:
4 vejce
8 dkg mouky (půl hladké a půl polohrubé)
12 dkg krupicového cukru
půl prdopeče
ušleháme bílky,přidáme cukr,pak žloutky a potom mouku s prdopečem,dáme na plech valožený pečícím papírem a pečeme,necháme jen mírně zrůžovět,aby nebyla křupavá,pak nejde motat.
Uděláme si rolády z 1 a půl dávky a rozdělíme je na 3 plechy,budou slabší.Mažeme je marmeládou a stočíme.
Nakrájíme a nakrájenou roládou vyskládáme misku,tyhle rolády vám stačí na jednu větší a jednu menší.Nedávejte všechny nakrájené rolády,budou se dávat ještě na zakrytí
tak a uděláme náplň:
nejprve si dáme nabobtnat želatinu podle návodu na ní,jen pokud je tam do vody tak dáme do mléka,
jeden tvaroh,nejlépší je ten vaničkový,rozmícháme s 20 dkg cukru (ochutnáme a přidáme nebo ubereme podle chuti)
přidáme jednu zakysanou smetanu a jednu ušlehanou smetanu
do toho přidáváme jakkékoliv ovoce,čerstvé a nebo kompotované,pak můžeme přidat nastrouhanou čokoládu a nebo nasekané ořechy,
pak přidáme rozpuštěnou želatinu a zamícháme.
Hotovou náplň dáme do vyskládáných misek a překryjeme znovu nakrájenou roládou.
Dáme zchladnout do lednice,pak vyklopíme na talíř a můžeme krájet.
Dobrou chuť.
Ahojky
Dorka
| 13. 6. 2008 09:52
včera jsem tu byla poslední a dneska jsem tu první.
Konečně je mi trochu líp to není možný, to bude asi tou večerní masáží od manžela. Jsem ráda, že si dal záležet.

Manžel má dovolenou tak snad někam na chvíli vyrazíme. Potřebovala bych na čerstvý vzduch někam do přírody. Snad nám počasí bude trochu přát. Zatím to nevypadá.

Holky, přeji pěkný den. pa
holky
Dorka
| 12. 6. 2008 23:07
taky vám bylo dnes tak všelijak? Mě teda jo tak nevím, že by zase tím počasím?
Mějte se co nejlíp, pa
Ameli
Dorka
| 12. 6. 2008 23:05
nenervuj se, zvládneš to . Uteče to jako voda . Přeji hodně štěstí a pevné nervy, papa
dobrou
Báro
Dorka
| 12. 6. 2008 23:03
tak mě ortoped řekl, že by to nemělo vadit na žaludek tak to jsem z toho teda jelen . Ještě se zeptám v lékárně. Já vždycky dostanu od doktora nějaký lék na předpis za který dám plno peněz a pak je mi z toho blbě už mě to štve. Včera jsem platila 30 Kč u ortopeda teda nevím za co, skoro se na mě nepodíval a v lékárně dám za každý lék 30 Kč + doplatky za léky to je šílený. Proč ty poplatky nezruší?! Dnes jsem četla, že některé obce hradí svým občanům regulační poplatky za děti, důchodce a invalidní důchodce. Škoda, že se nás to tady netýká taky.

Báro, budem na Ameli myslet a držet pěstičky . Určitě to zvládne je to holka šikovná. Taky si myslím, že z ní bude suprová učitelka . Kéž by takových milých a hodných učitelek bylo víc.

dobrou noc, pa
Ameli
anonym
| 12. 6. 2008 15:44
Děkuji že jsi mě napsala na jakou chodíš školu jsi holka suprová a bude z Tebe príma paní učitelka Pěsti držet budu o to víc
Dorka
anonym
| 12. 6. 2008 11:36
jen nakukuji Ten Movalis mě dok.napsala když jsem se vrátila z nem.a bolela mě ještě pořád noha (ale to byla moje chyba)pomohl.Bylo tam 10tablet ale sama doktorka říkala že je dost drsný na žaludek.Já se žaludkem problémy nemám ale jak jsem dobírala.......ale zkus každá jsme jiná a nemusí na Tebe působit jak na mě.
Ahoj holky
Majka33
| 12. 6. 2008 11:14
tak dnes už hlava nebolí a je mi suprově stihla jsem i utřít prach a povysávat.ZDENICKO moc děkují že jsi na mě myslela i ostatním holkám.HOLKY moje já vás mám tak strašně ráda .DORKO já stěma tabletkama nemám zkušenosti a tak je mi líto že ti neumím poradit.Tak to zkus a kdyby ti bylo po nich špastně tak tam potom zajdi á porad´se s dochtorem.A at´tě ručička tolik netrápí.AMELI budu taky na tebe myslet a držet palce aby si to zvládla.Všechny kolik nás je.Holky přejí pěkný den i když u nás se to střída.Chvilku svítí sluníčko a pak se mračí.Možná že bude zase pršet.Uvidíme.Zítra si jdu na gynekologií pro recept na náplastě.Už mi došly.Tak ještě jednou všem hezký den.Pa pa vaše Majka.
ještě
Dorka
| 12. 6. 2008 10:33
jsem se chtěla zeptat, jestli nemáte některá zkušenosti s lékem Movalis. Včera mi ho předepsal ortoped, je to prý na bolest. Já, ale nemám ráda prášky, bojím se, že mi bude po něm špatně od žaludku, který mám hodně citlivý.
všem
Dorka
| 12. 6. 2008 10:28
dalším holkám přeji také krásný den bez bolavých nohou, ruk a zádíček , papa

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
Slavka2
15. 8. 2025 21:39
14883
Markta Zahlkov