Diskuze
Zpět na výpis diskuze
Soužití s Romy(také hážete všechny do jednoho pytle?)
DiskuzePřidat názor
Romové
angelwoman
| 11. 7. 2007 17:15
0
0
Reagovat!
Název diskuze
Poslední reakce
Reakcí
Články z jiných titulů
Něco se nepovedlo. Zkuste ještě jednou nebo zaktualizujte stránku.

a to je přesně to o co jde.Je mi jasný,že to ti slušní romové mají o moc těžší,protože je předchází pověst většiny,bohužel.Nikdo nechce aby kdokoliv musel zapírat svůj původ,to ani jako.Je fajn ,že jsi hrdá a určitě budeš,jak čtu tvé názory správná ženská.Není to na barvě,nebo rase.Všechno je v lidech.Bílý taky dokážou být šmejdi,nemysli si!Já vím ,že je to nespravedlivý,že na vás romy koukají většinou nedůvěřivě a podezíravě a určitě se i pár čistokrevných rasistů najde.Nejsme všichni ,ale stejní,jako vy nejste.Razím názor-nikdy nedělej nic ,co nechceš aby lidi dělali tobě a kdyby tak smýšleli všichni bylo by tu na světě o moc líp.Je dobře ,že žiješ mezi lidmi ,kterým už nemusíš dokazovat,že nejsi jiná.Ale myslím,že pokud jsi slušný člověk,tak ten strach jak píšeš není na místě.Já věřím,že těch skutečných rasistů je u nás pomálu.Doufám v to,nesnáším jakékoliv škatulkování a určitě nás je mnohem víc.Ale sama víš ,že je mezi vámi hodně vychcánků a příživníků,zkus se vžít i do naší situace.U nás na českolipsku banda malých 8,10-13 letých romů šikanovala a okrádala malí děcka na zastávce,bylo jich hodně a děti se báli a když se některý dospělák ozval a zastal,tak ještě vyhrožovali,že na ně pošlou tátu a ten jim vrazí kudlu do zad.Co si o tom má člověk myslet?Co z nich proboha bude ve 20-30 letech?Řešili to až policajti a nic se nestalo ,žádnýmu nebylo 15 let,jen se udělalo ty,ty ,ty a děti jezdí raději z jiné zastávky ,aby předešli střetům s touto bandou.Manželovi za bílího dne ukradli peněženku s 1500,-a to proto,že jim chtěl pomoci,když předstírali záchvat jednoho z nich,bylo před vánoci a šel koupit dárky.A tak se nediv naší nedůvěřivosti,těch špatných zkušeností je moc,moc moc.

Stat se timto prilis nezabyva, problematika je to slozita, ale musi se nejak resit, ponevadz v jinych zemich toto neni. (vyspelych). Neni vule to resit, je lepsi jim dat zaplatu v podobe penez, nezabyvat se tim....