Chuť na sladké - Diskuze | e15.cz
Zpět na výpis diskuze

Chuť na sladké

Diskuze

...
Remi - Mirka
| 11. 11. 2024 17:35
Co tak sladké nahradit třeba sušeným ovocem? Vím že je tam taky cukr ale pořád je to lepší než oplatky atd
Re:---
Rada Stud
| 5. 11. 2024 09:04
Ja mam osobne problém s chutí na sladké ale u mě je to ještě spojeny se zvýšenym krevnim cukrem. Cukrovka to neni ale je to nepřijemný. Převazně tu chuť dokážu potlačit ale občas je to těžky. Existuje na tohle nějaka pomoc? Ani nevim co to vlastně způsobuje, ale asi je to človek od človeka že?
Re:---
Markta Zahlkov
| 5. 12. 2024 10:59
U mě pomohlo trochu pořešit jídelníček – snažím se jíst víc bílkovin a vlákniny, třeba zeleninu nebo luštěniny, a přijde mi, že to fakt pomáhá držet cukr v klidu, takže nemám tak často chutě na sladký a zbytečně se nepřejídám. Taky jsem slyšela, že na ty chutě může mít vliv i nedostatek spánku nebo stres, takže se snažím aspoň trochu víc odpočívat, i když to ne vždycky jde. Pomáhají i bylinky, třeba gymnema sylvestre, ta omezuje chuť na sladké. Beru ji v doplňku Diapil a jsou v něm i další složky co pomáhají snižovat cukr. Je to taková kombinace všechno ale třeba ti to pomůže.
jituliiik
| 29. 10. 2008 19:43
mám taky problém s nekontrolovatelnou chutí na sladké, koupila jsem si chrom, tak snad mi to trochu pomůže
Chuť na sladké
levandule
| 29. 10. 2008 15:07
Také se potýkám s tímto problémem,pokud nemám denně něco sladkého,říkám že mám absťák.Mít doma pro vnoučata zásobu cukrovinek je promě totéž jako před alkoholika postavit láhev a říct mu "nesmíš"! Jsem z toho nešťastná,protože se to opravdu nedá zvládnout ale postupně jsem přišla na to že když denně sním minimálně 2 bílé jogurty a nějaký sýr k tomu že se chuť na sladké podstatně zmenší,někdy dokonce mám dny kdy sladké nepotřebuji vůbec.Myslím si, že tělu v mém případě chybí vápník.Mléčné výrobky moc v lásce nemám ale po této zkušenosti se přemáhám a snažím se denně něco takového sníst.
Něco na tom bude
Teushka
| 29. 10. 2008 13:21
Ahojky :) já jsem dokonce "sladkožrout", nemusím maso, zeleninu, nic... ale na sladkém jsem dost odkojená. Střídám v jídledost slané - sladké - slané či hořké - sladké a jde to samosebou do nekonečna... ale jak říkáte, často to musí skončit sladkým a to jsem také schopná běžet do obchodu nakoupit si koblihu, nebo si usmažit palačinky... nebo si aspon dát kafe s mlékem a dvěma lžičky cukru.

asi by to opravdu chtělo očistu těla... myslim, že mu dávám dost zabrat. Díky za tipy a rady :) očista a pasta mě zaujala :)
sladké
cuketka
| 9. 10. 2008 13:13
Já si myslím, že to souvisí i se slaností jídel. Solím málo a vůbec nemám chuť na sladké. Ale jakmile si dám někde oběd, který je slaný (pro mě přesolený) tak mám pak také velkou chuť na sladké. Asi aby se to vyrovnalo?
Eva
Evulka21
| 9. 10. 2008 11:26
Jak si žijete? Podívejte se na moje stránky - www.kgdolu.***
Chut na sladké
trojan1673
| 30. 9. 2008 14:52
chut na sladké já řešila tím,že jsem ujídala nakrájené ovoce,ale napřed bych si vyčistila organismus.Kamarádka má pravdu,že ti něco chybí.Vyčisti si organismus a pak bych dala nějaké bio produkty které zmírní chut na sladké a dodají potřebné vytamíny.
sladké
Lulu89
| 16. 3. 2008 20:59
I já mám vždycky po mase chuť na sladké..U mě to je proto, že mi prostě vadí ta chuť masa, co mi zůstane v puse, i když mi oběd chutnaljak tady psal někdo s tím dezertem, podle mě je tohle normální..
Ale i tak mám občas obrovskou chuť na nějakou čokoládku nebo oplatek..ovoce, to je úplně něco jiného..to by mi tu chuť asi nezahnalo..
Nevím, do jaké míry jsou ty chuťe normální..Pokud tě to trápí, tak se radši doktora zeptej..
chuť na sladké
hebelinka
| 16. 3. 2008 12:30
Ahojky,zkus si každé ráno ke snídani uvařit jáhly-se skořicí,rozinkami,strouhaným jablkem,sušenýma brusinkama apod-co máš ráda.Slinivce a slezině uděláš moc dobře,dodáš jim kvalitní cukry,které potřebují a zhruba po 7-14 dnech by mlsání mělo přestat.
Sladké
zonan
| 23. 1. 2008 10:50
Evi to už napsala. Chuť na sladké může signalizovat, že se v těle vyskytují plísně nebo kvasinky. Ty se totiž cukrem živí a vyvolávají "chuť na sladké". Doporučuji projít očistnou kůrou, vyčistit hlavně střeva a změnit způsob stravování (jíst hlavně zásadotvorné potraviny).
Pro Jenniska
2malasisi2
| 22. 1. 2008 18:14
Zase si tak neodpírej.Že je po obědě chuť na sladké je všeobecně známo.Proto se po jídle podává dezert.Jestli chceš něco málo kalorického tak zkus sladit ovocným cukrem,dostaneš ho v prodejně se zdravou výživou.A přidávám receptík na sladkost,která nemá moc kalorií.Lístkové těsto rozválej,polož strouhané jablka,posyp zmíněným ovocným cukrem,dej rozinky a sbal do závinu.Potři rozšlehaným vecem.Upeč a mlsej.
Také pomáhá při chuti na sladké sníst jablko.
sladké, sladké, sladké...
angelwoman
| 27. 11. 2007 18:40
Taky ho zbožňuju a je pro mě nadlidský úkol si ho odepřít... Verčo, s tou pastou to určo zkusím
sladké je mor
Evi
| 27. 11. 2007 17:24
Ahoj, já mám také dost velké problémy se sladkým a nevím, co s tím. Rozbory krve mám v pořádku, doktoři nic nezjistili. Trpím ale na kvasinky, které sladké zbožňují a žijí z něj. Takže bych sladké neměla jíst vůbec. Jenomže ty mršky kvasinky chtějí "papat" a ta chuť na sladké je mnohdy nezvladatelná. Připadám si, že mám absťák a prostě něco sladkého musím. Zatím se mi osvědčilo dát si sladkou snídani, nejlépe třeba koláč a někdy to zabere.
anonym
| 27. 7. 2012 03:15
TO Evi: Ahoj Evi, já mám teď asi stejný problém jako ty. Trvá to asi poslední půl rok, trpím na různé záněty(výtok z pochvy, zaněty moč.cest, úniky moči,problémy při ***u...), do toho mám nezvladatelné chutě na sladké, musím každý den něco sníst, sním na posezení např. celou velkou 300g milku i když nechci,musím,je to jak droga,a když nemám to,musím aspoň sladkou vodu,jinak mám absťák,vždycky si řeknu,tohle je poslední sladkost kterou si dnes dám, od zítřka zahájím dietu,ale stejně není poslední,příští den se to celé opakuje...nevím co mám dělat,v nemocnici mi zjistili jen kvasinky..jsem už uplně zoufalá, moc zoufalá, nevím na koho se obrátit. Děkuji za odpově'd..Maruška
anonym
| 4. 4. 2013 20:32
Pokud trpíš na kvasinky pak koláč je snad to nejhorší co si můžeš dát, je to plné bílé mouky, droždí, cukru atd. takže je to opravdu výborné papání pro kvasinky :) Ja se ted snazim dodrzovat protikvasinkovou dietu, vubec nejim sladke a bile pecivo a musim rict ze chut na sladke je naprosto silena, ale je to teprve necely tyden, pry po nejakem case, ma ta chut prestat, tak jsem zvedava.
maličkost..
Raffaelo
| 27. 11. 2007 12:11
tak třebas to zase taková "maličkost" není. já bych k doktorovi asi zašla, ted za to nic nedáš, ale příští rok ... třebas Ti na základě odběru krve zjistí, že máš něčeho nedostatek a bude to oukej, ale záleží to na Tobě..
Můj tatka tohle měl taky, a pak mu zjistili, že má zvýšenou hladinu cukru. Cukrovka to přímo není, ale aspon o tom ví.
...
Jennisek
| 27. 11. 2007 12:00
Kolik toho sním? Když to vezmu přůměrně tak po každém jídle 5 kostiček čokolády. Nejen čokolády, ale cokoliv sladkého.

Děkuju za rady, ale co je zde napsáno jsem všechno vyzkoušela. Sušené ovoce? Jsem schopná sníst celý balíček naposezení, takže to mi moc nepomůže. Snídat sladké? Taky žádný efekt. Čistit si zuby po každém jídle? Ano klidně, ale to mi nezabrání nedat si třeba 4 kuličky Raffaela.

Říkala jsem si, že když si to nekoupím tak to prostě nemusím jíst. Ano nemusím, ale když doma nemám nic sladkého tak mě to doslova nutí něco si koupit (jakobych měla absťák). Zvažuji návštěvu lékaře, ale nechce se mi tam jít protože je to "maličkost".
Ahoj
Dedeckova
| 27. 11. 2007 11:27
Tak nepasuju se do role odborníka, ale já jsem se taky dřív nemohla zbavit chutě na sladké, a pomohlo mi to, že jsem začala sladké snídat. Postupně jsem přešla k tomu, že už mi stačí po ránu sušené ovoce s jogurtem a pak celý den nemám na nic sladkého chuť. Je to asi tím, že se tak po ránu zvedne hladina cukru. Ale proč mě chuť přejde na celý den, to neumím vysvětlit.
anonym
| 23. 2. 2012 12:16
Právě s tímto způsobem začínám a fakt to funguje.Dostatečně se nasnídat sladkým a už to celý den vydržím nejíst sladké.A dopoledne sladké tolik nevadí jako odpoledne.Dříve jsem měla na sladké chuť celý den a nejhorší to bylo večer.Hrůza.
chuť na sladké
ppettraa
| 27. 11. 2007 11:27
Podle mě na tom není nic až tak špatného, záleží ale na tom, kolik toho sladkého sníš.
Pokud tě uspokojí jeden čvereček čokolády, není podle mě co řešit. Jestli jíš 5x denně a po každém jídle si dáš jeden čtvereček, rozhodně to není nějak moc.
Zkoušela jsi třeba kousek ovoce (popř. sušeného ovoce) po jídle? To je taky sladké a navíc zdravé.
ahojky
Raffaelo
| 27. 11. 2007 08:47
Ahojky
nechci Ti tady moralizovat, co je špatné a co dobré, protože to sama nevím, ale nedávno mi říkala jedna z práce, že to je nějakej nedostatek něčeho v těle. Zkus si po jídle vyčistit zuby a mělo by to chutě malinko zmírnit.
Také to tak sem tam mám, že mě po jídle honí mlsná po něčem sladkém, tak si vždy vyčistím zoubky a je to
Chuť na sladké
Jennisek
| 26. 11. 2007 18:37
Ahoj holky,

potřebuju nějakou zaručenou radu jak se zbavit chuti na sladké. Po každém (slaném) jídle si musím dát něco sladkého. Když nedám, cítím se divně. Jako bych to nebyla já. Přijde mi, že nejíst sladké je snad horší než přestat kouřit.

Jak na to?

Nejnovější příspěvky v diskusích

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
helena.07
10. 12. 2024 10:18
13229
Arin
10. 12. 2024 10:11
72218