Kamarádi z Teplic nebo Ústí nad Labem? - Diskuze | e15.cz
Zpět na výpis diskuze

Kamarádi z Teplic nebo Ústí nad Labem?

Diskuze

Re:---
Uivatel_5554635
| 15. 11. 2021 09:39
Zdravím, také bych si touto cestou ráda našla nějaké kamarády v Ústí nad Labem. Nedávno jsme se s přítelem odstěhovali z Plzně do našeho skromného bytu a musím říct, že jediné štěstí bylo narazit na dobrou stěhovací firmu, kterou pro nás byla Stěhování Koruna: https://stehovanikoruna.cz/…-usti-nad-labem/ jinak se nám v celém tom procesu skoro nic nedařilo. Určitě můžem doporučit, kdyby jste si nevěděli někdo rady, na koho se obrátit.
Uivatel_5397335
| 1. 11. 2021 11:19
Obsah příspěvku byl v rozporu s pravidly diskuze.
ahoj
jerabnica
| 3. 7. 2008 07:37
Tak se zase hlásím po delší době. Koňský den úspěšně za náma a já mám i dovolenou na Šumavě za sebou. Dovolená byla dobrá až na cestování autem. Co lidi vytváří na silnicích, tak to je síla. Přijela jsem do Ústí a zjistila, že akce klubů přes léto nefungují. To bude v Ústí ještě větší nuda než normálně. Tak si všichni užívejte letních dnů
jerabnica
| 22. 5. 2008 07:07
Obsah příspěvku byl v rozporu s pravidly diskuze.
Maďarský ohař
Mira
| 21. 5. 2008 13:41
se mi taky líbí. My máme výmarku a to je něco podobného. Maďarský ohař je rezavý a výmarský šedivý. Mně se vůbec líbí lovecká plemena. Pana Ječmínka známe osobně. Také jsme tam párkrát byli, když tam pořádal jezdecké oslavy. Je to hezky položené místo a zase ne tak daleko od Ústí. Ať se ti daří. Mira
Miro
jerabnica
| 19. 5. 2008 14:46
Ke koním jezdím na Slavošov. Je to taková malá vesnička pod Českým Bukovem nad Povrlama a Mirkovem. Je to tam paráda, samá zvířata a kopce. Tam jsem zjistila, že má čubina čínského chocholáče umí od přírody nahánět stádo ovcí. Nedělalo jí problémy nahnat cca 1000 ks dohromady a nasměrovat je správným směrem domů. No, čučely jsme s kámoškou jako blázni. Hrozně jí to teda bavilo. Jinak momentálně má majitel Bohumil Ječmínek asi 65 koní a asi 500 či víc ovcí. Jinak fotečky jsou super. Věřím, že tam se žije daleko líp než tady v Ústí. Přemýšlím také o druhém psíkovi k hyperaktivní naháčce. Zatím vyhrává Maďarský ohař. Tak uvidíme.
Ještě jednou
Mira
| 15. 5. 2008 20:07
a kam že to jezdíš za koňma?
Docela to tam v okolí znám a máme tam i pár známých koňáků.
Jerabnico,
Mira
| 15. 5. 2008 20:05
píšeš, že jezdíš za koněma. My je měli i v Ústí a přivezli jsme je sem . Máme to tu lepší i pro ty koníky. Je jich tu všude docela dost. A máme také dvě fenky , erdelku a výmarku. Na diskuzi virtuální kafíčko - děvčata nad 55 a internet mám deníček. Tam jsou fotky . Když budeš chtít mrkni se. Šumavu máme taky rádi, ale děti by to měli k nám daleko. Vnoučata tu tráví hodně času. Tak se měj.
Mira
jerabnica
| 12. 5. 2008 06:49
Už kolikrát jsem přemýšlela, že bych se odstěhovala, ALE. Mám tady vlastně celou mou fungující rodinu (myslím tím rodiče a ségru - zbytek se jinak nějak nevyhledáváme a mamča má rodinu na Slovensku) a jinak jsem sama, takže mám i docela velký strach, že bych je tady nechala a odfrčela nikam pryč z Ústí. Vždy mě hrozně lákala Šumava nebo Krkonoše, ale to chce mít zajištěnou práci a bydlení. A když je člověk bez partnera, tak to není až zas tak úplně jednoduché . Takže zatím zdrhám se psem do kopců anebo jedeme ke koním, což jezdíme 10 km za Ústí do jedné přilehlé a klidné vesnice.
Jerabnica
Mira
| 30. 4. 2008 07:54
No já v Ústí prožila 50 let. Teď , jak jsem se už zmínila, bydlím 7 let v Krásné Lípě u Rumburka. Je tu nádherně a Ústí mi vůbec nechybí. Je tu dost sportovního, kulturního vyžití. Pokud nemusím, nejezdím tam. Ten ruch v centru mi vůbec nechybí. Ale jedno přiznávám. Ústí je pozazeno do krásného okolí.
bydlím v Krásném Březně
jerabnica
| 29. 4. 2008 06:59
Ahoj, tak po dlouhé dlouhé době se zase hlásím. Pravda od malička bydlím v Krásném Březně a s těma cikánama to není ještě takové jako např. v Mojžíři. Ale i tady se najdou takoví, kteří mi znepříjemňují život. Hlavně to, že neberou ohledy, že kolem nich je dalších 39 bytů a ta jejich cimbálovka nikoho nezajímá. Ale k bydlení v Ústí. Pokud nemusím, tak do centra nechodím. Mám hyperaktivní čubinu, tak se snažíme lítat po kopcích a to i v Krásňáku je kde. Ale centrum a zábava je na hrozné úrovni.
ahoj, jsem z LTM
Lee
| 16. 4. 2008 18:22
ahoj ahoooj, ja jsem z litomeric, ale v usti bydlim, pac tam ted studuju vs...a hledam nove kamaradky a kamarady na sport, do kina a na popovidani:) kdo se ozveeee ?
*
Seth
| 23. 3. 2008 19:16
Chtěl jsem tím říct jen to, že mě to překvapilo - že je plno cigošů v UL je známý, ale že jich je tolik v Krásný Lípě jsem netušil.
no samozřejmě,
Mira
| 23. 3. 2008 08:26
že tu jsou. A co v Ústí , tam je jich málo? Krásné Březno, Předlice...... nevím, co jsi tím chtěl říct.
Krásná Lípa
Seth
| 23. 3. 2008 07:29
No tak já mám kamaráda, kterej se před lety odstěhoval z Ústí do Krásný Lípy - a tomu městu teď neřekne jinak, než Černá Lípa, protože je to tam prej samej cigoš
pro Veverku,
Mira
| 23. 3. 2008 07:04
není to tajemství. Už 7 let bydlím v Krásné Lípě u Rumburka. Někdo by mohl říct - zapadákov. Ale chyba lávky. Je tu takových všelijakých akcí, že se tu může zabavit každý ... staří i mladí. Pořádají se různé sportovní akce a turnaje, komunitní centrum pořádá různé kurzy, v září tu jsou pravidelné srazy lidí, co vlastní Bohmerlandy, ty se tu vyráběly. Byly tu dva ročníky relley veteránů - asi 170. Do Jiřetína a Doubice jezdí kytarista Štěpán Rak a pořádá koncerty. V nedalekém Filipově pořádají varhanní koncerty, ženský mezinárodní cyklistický závod, na dětský den Pohádkový les, atd.... je toho spousty. No a v neposlední řadě krásná příroda. I když ta je okolo Ústí taky moc pěkná.
Pro Miru
Veverka21
| 21. 3. 2008 21:33
A kde bydlíš teď? Jestli to není tajemství
Ústí nad Labem
Mira
| 17. 3. 2008 20:32
mně se tedy moje rodné město taky nelíbí. Dřív jsem byla patriot, ale je to tam čím dál horší. Co je to moderní město? Já se narodila v roce 1950 a pamatuji ještě parčík, který byl nad Mírovým náměstím, Falk, starý soud, a vůbec starou "Fučíkovku" zakončenou Pražačkou.... ale teď spousty nesmyslných hadráren - viz Bohemia, atd., ale nebudu už krtitizovat, nakonec už 7 let tam nebydlím a nestýská se mi.
ústí:-)
Veverka21
| 15. 3. 2008 22:12
Mě se teda moje rodné město nelíbí ani za mák, tak teda nevím jak to je A v Ústí se taky občas vyskytuju a je pravda že je to město sice moderní, ale smrad z té továrny co je tam je neskutečný a nikde žádná pořádná zeleň. Podle mě aby bylo město hezké nestačí jen aby bylo moderní... A hodně se tam staví---ale co? Teď se tam dělají uprostřed centra dvě obří parkoviště...Škoda...
Usti nad labem
pospisiloka
| 6. 2. 2008 13:29
Dlouho na toto tema nikdo nepsal,tak ja to opet nacnu (toto tema) ja si myslim ze kazdemu se libi to mesto,kde se narodil,vyrustal a treba i nadale zije se svou rodinou.Jak psala PEG tak v Usti se ted hodne stavi,hlavne ve stredu mesta a myslim ze do budoucna to bude moderni mesto.co me osobne se nelibi tak je Mirove namesti a ta hrozna dlazba..To se jaksi nepovedlo.Ale naproti tomu,Lidicke namesti tak to je moc pekne,hlavne pekne bylo o Vanocich .Ale je pravda ze kazdy ma sve nazory a kazdy si haji to sve..
kamarády
Veverka21
| 31. 12. 2007 17:44
Mimochodem - nechce někdo poklábosit? Zajímám se hlavně o tvoření z korálků a o muziku - klasiku a jazz... A jsem z Teplic a studuju v Ústí:))
Není tu spřízněná duše?
ústí
Veverka21
| 30. 12. 2007 01:08
Teda, člověk by z toho i uvěřil, že je to krásný a kulturní město No, kultura by možná i nějaká byla...o kvalitě už by ale byla jiná řeč...
ústecký patriot
Peg
| 30. 10. 2007 13:40
Ústí nad Labem je město s velmi bohatou ale také pohnutou historií. Ano je pravda, že řada lidí z jiných měst ho hodnotí jako "ošklivé". S tím nesouhlasím, myslím, že je především zajímavé. Město zažilo v novodobé historii dvě velké rány. Jednou bylo obrovské bombardování na konci druhé světové války, kdy spojenci srovnali se zemí historickou část. Zůstalo stát jen několik domů a kostel (ten má od té doby nahnutou věž, která je nejšikmější ve středí Evropě a třetí nejvíce nahnutá na kontinentu). Druhou ránou byla "obnova města" za komunistického režimu. Komunisté vybourali velkou část zbývající zástavby a stavěli nové komplexy podle tehdejšího vkusu. Ano, Ústí nad Labem nemá moc historických budov a proto ho mnozí hodnotí jako "ošklivé". V rámci tohoto stavebního boomu tenkrát vznikla i obrovská sídliště, kde v dnešní době žije asi třetina obyvatel města. Na druhou stranu, město leží v krásné přírodě. Vyjma centra, kde žije minimum lidí sousedí všechny obytné čtvrti s přírodou. Je tu několik vyhlídek, nedaleko vzniká největší zatopený lom u nás, který by měl za pár let konkurovat Máchovu jezeru. Podobně blízko je i lyžařské centrum Telnice a také podle mého názoru úžasné pískovcové město v Tisé. Je tu hrad, který inspiroval řadu umělců i zdymadla, která jsou národní technickou památkou. Velmi krásná je zoologická zahrada. V Ústí nad Labem jsem se narodila, žila jsem ale i v okolních městech a musím říct, že na krajském městě obdivuju jeho kulturní a společenský život. Děčín je třeba na pohled moc krásné město, ale je tam mrtvo. Musíte si uvědomit, že Ústí nad Labem je vysokoškolské město. Z toho pramení, že je tam i hodně zábavy. Vybírat si můžete ze dvou až tří kin (jedno z nich patří do sítě, kde jsou celorepublikové pemiéry), několika koncertů. Během roku se tu koná řada festivalů. V širším centru je velká spousta dobrých hospůdek. Samotné centrum města se v současné době velmi výrazně mění. Právě tu vznikají čtyři nové koplexy, kde budou obchody, kavárny, restaurace a snad i multiplex.
Ústí
mozaika
| 30. 10. 2007 12:16
Tak se tam tedy za přítelem stěhovat nemám? Chodím tam na VŠ a jsem z toho města vždy nešťastná. Přítel tam ale dostal dobře placenou práci a nechce se mu pro změnu za mnou do Prahy. A tak si tak jezdíme mašinkou sem a tam:)
kamarádky z TP a ÚL
Zdenka
| 30. 10. 2007 11:38
Ahojky , nevím jestli sem můžu napsat. Nejsem z UL, v Teplicích bydlí dcera s přítelem a já jinak pocházím z Mostu a bydlímv Lounech, což není daleko od Teplic. Zdenka
ˇUstí nad Labem
Mira
| 29. 10. 2007 19:47
V Ústí mám ještě dceru s rodinou, ale oni radši jedou k nám - jak mi říkáme - nahoru. Kluci jsou u nás skoro celé prázdniny. Já když nemusím, tak tam nejedu. Už se mi tam vůbec nelíbí. Okolí ještě zůstává pěkné. Ale samotné město - hrůza.
Ústí n.L.
jerabnica
| 29. 10. 2007 13:41
Ahoj, ani se nedivím, že jste se odstěhovali. Tady se to hrozně moc mění a zda k lepšímu, tak tomu bych občas až tak moc nevěřila . Zatím se mi ale daří utíkat do kopců, tak to až tak nevnímám . Hezký zbytek dne přeji. Ahoj
Ústí nad Labem
Handale
| 22. 9. 2007 17:21
Já jsem taky UL a marně hledám kamarádku na MD.Kdyby nějaká měla zájem at mi písne na ICQ.499727753.
Ústí n.L.
Mira
| 20. 9. 2007 12:10
ahoj. Já také pocházím z Ústí nad Labem, ale odstěhovali jsme se do Krásné Lípy. Zdravím Vás...
super
jerabnica
| 20. 9. 2007 10:34
Tak to je paráda...

Nejnovější příspěvky v diskusích

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
2112Hana
7. 11. 2024 18:09
13008