Diskuze

Zpět na výpis diskuze

přítel ve vězení - co dělat

Diskuze

anonym
| 7. 10. 2016 22:19
Shrl - to netuším, s čím máte zkušennosti. Co čtu a slyším, tak se právě čeká na všechno a všude. (např. manžel je přestěhován v současném "zařízení" už 2 měsíce, ještě nedostal rádio, prý je ve skladu, 3 žádanky o návštěvu skladu se ztratily, čtvrtá konečně ne, ale zase neměl pan vychovatel čas už přes týden tam s ním jít. Prý tam bude ještě dlouho, tak si je užije dost. Na první návštěvu v půlce srpna jsme mu přivezli fotky, vychovatel řekl, že mu je předat můžeme, ale přes něj, ne přímo. Ještě si na to napsal i jméno.. dodnes je nemá. Když se zeptá, každý řekne nevím. Stěžovat si, to se bojí, protože prý se to pak projeví na pochvalách. Ty jsou stejně i tak vzácné, protože není za co je dostávat. Nic se s nimi nedělá, jen občasné povídání si o tom co kdo provedl. O práci se hlásí od prvního dne, ale bohužel, práce není. Někde to je asi i horší, my jsme aspoň vděční za to, že o návštěvách můžou děti sednout na klín, držet se za ruku, a že nesedí někdo přímo s námi u stolu a neposlouchá všechno, co si řekneme. Ale že by to nemohlo být lepší, to by mohlo, i když je tam za trest. (někdy mi připadá, že stejné zacházení mají ti, kdo spáchají úmyslný závažný zločin, a ti, kdo jsou tam za nehodu nebo alimenty. A to přeci rozdíl je..)
anonym
| 8. 10. 2016 11:34
TO MP: Ano na hlouposti jako rádio, apod. opravdu čas je, ale není to tím, že by se někomu nechtělo, ale tím, že vychovatel má na starosti mnohdy i 3x víc odsouzených než mít má a své práce má až nad hlavu. Vyřizuje vše od finančních záležitostí přes psaní hodnocení k PP a Nt, organizace kroužků, leckde i zajišťování telefonů až po organizaci návštěv, atd.atd.
Pochvaly se opravdu nedávají jako na běžícím pásu, ale to je jen správně, mám zkušenost i s opačným extrémem a důsledky byly k pláči.
Ohledně práce, je opravdu třeba, aby tam nějaký čas strávil a oni mohli posoudit, jestli je do určité práce vhodný, navíc před ním jsou ,,v pořadníku ti´´, kteří přišli dříve, a tolik práce opravdu není, ale taky existuje práce pro každodenní činnost věznice, různé brigády apod., ale ty samozřejmě nejsou placené, jen někde dostávají přídavek jídla.
Úplně rozumím tomu, že pro mnoho lidí je nepochopitelné, proč by se neměli při návštěvě dotýkat nebo se pomazlit s dětmi, ovšem ti kdo nevidí, kolik věcí se může stát, předat, přenést, apod., prostě neuvěří.
Pokud je ve věznici, kde je ostraha i dozor, tak bohužel nemají na čele napsáno, co provedli, takže se se všemi zachází stejně, ale určiitě ne špatně.
anonym
| 8. 10. 2016 14:02
TO Shrl: Pro někoho je rádio hloupost. Pro člověka, který byl zvyklý denně je poslouchat, a teď poslouchá jen kecy spolubydlících, je to celkem důležitá věc. Že i takové "blbosti" působí na psychiku člověka, na tom asi nezáleží. Nakonec proč by vězeň měl mít něco, co je mu příjemné, však má trest ne.. A co se týče kontaktu o návštěvách, tak já jako dospělák to pochopím, ale kdybych měla vysvětlit malému dítěti, že na tátu nesmí sáhnout.. tím je pak možná víc potrestané to dítě, které nic neprovedlo a už tak je pro něj odloučení těžké. Ještě že tohle řešit nemusíme. O pochvale jen tak za nic jsem taky nepsala, spíš že když nemůže nic dělat, nemá za co ji dostat.
anonym
| 8. 10. 2016 14:24
TO MP: Ano, já to chápu, jen chci upozornit na to, že vzhledem k té práci, kterou mají, prostě taková ,,hloupost´´ není podstatná a do skladu ho vezmou, až se jim odsouzení nakupí a nebudou tam muset jít jen kvůli jednomu. Navíc zrovna rádio určitě podléhá kontrole technika a ten kolikrát do věznice dochází jen jednou za měsíc.
Malé děti na návštěvách jsou kapitola sama o sobě, do této debaty bych se nepouštěla.
Nebojte, příležitost dostat odměnu určitě přijde, jen to nebude hned. Jen jsem psala, že mám zkušenosti i s účelovým dáváním pochval a to je taky k ničemu.
anonym
| 8. 10. 2016 14:56
TO Shrl: Za pár dní to budou tři měsíce, co je pryč, takže by zrovna to rádio už zkontrolované být mohlo. Na návštěvě vidím, že nervy pracují čím dál víc, protože byl denně v práci, mezi lidmi, při práci puštěné rádio, doma telku.. a tam může jen číst, chvíli na zprávy, a jinak koukat z okna. Kdyby mu to někdo vysvětlil takhle, že až bude žádostí víc, tak to asi vezme jinak, než když třikrát požádá, a když se na to zeptá, tak nikdo o žádosti nic neví, vychovatel řekne, že se asi ztratila. Přitom manžel nedělá problémy, dodržuje všechno co může, takže by to nemuselo být jako "ať si to vyžere pořádně". Co slyším, tak všude je ten přístup trochu jiný, někde je i přes to, že jsou to odsouzení a vězni, tak je berou víc jako lidské bytosti, někde je to asi jen práce no. (což není jen ve vězeňství, i takové zdravotnictví nebo školství má lidi, kteří to dělají dobře a pro lidi, a co to mají jako zaměstnání).
anonym
| 8. 10. 2016 15:05
TO MP: Mám dojem, že první měsíc na nástupním odd. na to rádio nemá nárok a pokud už je to dlouho, ať si napíše klasickou žádost k vedoucímu oddělení.
Chápu, že pro normálního člověka je to o nervy. Nevím, ve které věznici váš manžel vykonává trest, ale většinou jsou alespoň nějaké kroužky, apod. ne sice často, ale alespoň ten čas trochu utíká.
Zrovna vězeňství je oblast, kde člověk rychle vyhoří, člověk za celý den neslyší nic jiného než nadávky, stížnosti a žádosti, všichni mají problém a všichni něco chtějí, takže bez určité ignorace byctam člověk asi nepřežil.
anonym
| 7. 10. 2016 21:27
Já az příští týden v sobotu návštěva a taky se strašně moc tesim
anonym
| 7. 10. 2016 17:58
Tak zítra návštěva,hrozne se těším Jen musím brzi stávat protoze návštěva v 9 hod a musím mu udělat rizky a krokety
anonym
| 7. 10. 2016 10:19
Ahoj holky, tak dneska konečně volal na ten ordorik, po týdnu mu to schválili ,je to paráda karta vydrzi o hodne vic ,prý milostivě po týdnu taky mají na vše čas :) v sobotu máme návštěvu naa osm. Uz se moc těšíme. Sice vstávat v pět ranoa udělat ze sebe člověka ale stojí to za to!!!
anonym
| 7. 10. 2016 14:35
TO M.: jjjééé v 5 ráno, já musela vstávat o půl třetí a to za hodinu jel vlak
anonym
| 6. 10. 2016 23:01
holky nastevujete nejake organizace ktere pomahaji zenam kdyz jejich mily sedi ma stim nekdo zkusenosti ? byli kruh se to jmenuje
anonym
| 7. 10. 2016 06:08
TO Jessica: Bílý kruh bezpečí je pro oběti trestných činů, převážně domácího násilí.
anonym
| 7. 10. 2016 22:08
TO MP: aha ja hen ze mi poslaly na email pozvanku abych he nastivila ze pomahaji zenam s detmi doma a pak je dalsi organizace a zenska se menuje Kabatova ktera taky pomaha veznum
anonym
| 7. 10. 2016 22:21
TO Jessica: Tak možná má někdo pocit, že jste oběť trestného činu, nebo rozšířili působnost. Nám nikdo nic neposlal.
anonym
| 6. 10. 2016 22:57
no o tom propasovani veci do vezeni on staci kdyz tam he nekdo znami a nebo nekdo kdo sedi uz dlouho a je financne zajisteni cetla sem o vinaricich tam chlapy mely I zensky tak to znamena ze I zamestnanci kdyz jdou do prace tak delaji drepy hahaha tak to asi ne
anonym
| 6. 10. 2016 20:50
Uff, konecne mam na vas zase chvili cas...byla jsem na mensi dovce, bohuzel ale jen s malou. a zitra mam navstevu vi nekdo jak dopadly holky co mely to PP?.. ted nekdy to mely mit, nebo se pletu?
anonym
| 6. 10. 2016 19:49
premyslely ste o tom nekdo za zadat o upusteni trestu ?
anonym
| 6. 10. 2016 21:08
TO Jessica: Upuštění od zbytku trestu se většinou podává u cizinců.
anonym
| 6. 10. 2016 22:53
TO Shel: aha tak to sem nevedela
anonym
| 6. 10. 2016 19:24
holky mate nektera z vas nekoho ve Vinaricich ?
anonym
| 6. 10. 2016 19:35
TO Jessica: ano měla jsem jestli se ptáš na návštěvu tak jednou za měsíc 3 hodiny kontroly před návštěvou dosti přísné nato jsem nebyla zvyklá zezujou tě i z bot mít na sobě něco kovového byť okrasnou sponku ve vlasech která ti drží perfektní účes abys byla pro svého krásná nepomůže a musíš jí sundat. Chvíli kontakt při příchodu a to tě hlídá osobně policajt jinak žádný kontakt fyzický při odchodu totéž. Nějaké občerstvení tak nato zapomeň.
anonym
| 6. 10. 2016 19:47
TO anonym: to mas svatou pravdu dokonce mu nedovoli volat pres odorik jeste ze ho nemam jinak by mi byl k nicemu
anonym
| 6. 10. 2016 19:52
TO Jessica: už jsme si jednou psali Vy jste v Irl. Ano je to tak. Prostě vše sundat a ještě si sedáte na takovou židli či křeslo které ukáže zda nepřenášíte nějaké zakázané věci konkrétně drogy v těle
anonym
| 6. 10. 2016 20:34
TO anonym: to je hruza ale diky za info
anonym
| 6. 10. 2016 20:39
TO Jessica: Kdybyste mohli mít číslo na pevnou tady v ČR, tak by nikoho nezajímalo, jestli to je přes Odorik, asi by to ani nezjistili. Ale do zahraničí je to nejspíš větší problém no.
anonym
| 6. 10. 2016 20:58
TO MP: to jo no co se da delat mam smulu
anonym
| 6. 10. 2016 20:36
TO anonym: Tam jsou myslím převážně v ostraze ne? O to je to možná přísnější. U nás se sice pásek sundat musí, i zavřené boty, když to zapíská, ale když jsem měla kovovou sponku u sandálů, tak rovnou řekl, že nemusím, že to vidí. Akorát jsem se dozvěděla o návštěvě, že když se oni vrací na ubytovny, tak musí do naha a udělat tři dřepy, jako prevenci, aby nepřenášeli nějaké drogy. Což mi přijde strašně ponižující, kéž by měli nějaké zařízení, kterým by jen při odchodu z návštěvky prošli a to ukázalo, že nic nepronáší. Taková opatření a stejně se jim to tam dostane sem tam, tak asi jinou cestou že..

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
Slavka2
4. 6. 2025 19:26
14448
jirinaova
4. 6. 2025 17:32
73454
rozvita.ruze
6. 5. 2025 05:55