Diskuze

Zpět na výpis diskuze

přítel ve vězení - co dělat

Diskuze

anonym
| 17. 8. 2017 12:11
Už je to týden,co čekám na dopis. V prvním dopise psal,tak na těšeně,že se němůže dočkat až mu napíšu,tak jsem hned psala..včera posílala další a stále nic od něho nepřišlo.Ach jo..ta bezmoc,to je hrůza!!!
anonym
| 17. 8. 2017 14:57
TO E: nkde ho mate, jeste na vazbe ? Jestli ano, je mozne ze ho prevazeli, a nez se dostane po tom vsem tam k psani a nez to poslou to trva, kazda jsme si to zazila a vydrzely :D drzim palce, ty zacatky jsou nejhorsi potom uz to vsechno jde lepe snaset :)
anonym
| 17. 8. 2017 17:40
TO M.:

Máte pravdu,je to peklo ty začátky... kdo asi nezažil neví.
Na vazbě asi ještě..moc nepíše,kde je..je z toho úplně vyřízený..tak jako já tady doma.
Snažím se vydržet..nic jiného nezbývá.Děkuji
anonym
| 17. 8. 2017 11:28
chci se zeptat pritel je od patku ve vykonu trestu ve vazbe hradec kralove kdy muze mit navstevu a po jake dobe muze mit intimni
anonym
| 17. 8. 2017 14:55
TO anonymka: navstevu muze mit myslim i ve vazbe, jednou za 14 dni je to ve vazbe ve vezebi potom jednou mesicne, kazdopadne si. To musí zaridit on a poslat vam navstivenku. Intimni navstevu necekejte hned, nejdriv az bude mit 1.dicerencku a ta se neziska jenom tak, minimalne 4-5 mesici si urcite pockate...a to jeste ubírám ...je to vsude individualni, ale zaklad stejny, je o to docela boj, protoze ve vetsine veznic jich neni tolik aby mohl mit kazdy mesic kazdy, u nas je jen treba jefna mistnost vyhrazena a střídají se vsichni, myslim ze davaji prednost rodinam s. Detmi :)
anonym
| 16. 8. 2017 23:40
Nedělá JEN pro peníze. Aby si to někdo nevysvětlil tak, že se nám věnoval za "děkuji"
anonym
| 17. 8. 2017 14:59
TO Naděje: co se tyce pravnika tak osobme bych rekla ze je super, ma individualni pristup k jeho pripadu a jde videt ze tomu venuje cas a pozornost...ne jednou pomohl, ale jak rikam, muze byt sebelepsi pravnik aa soudcr se spatne vyspi a nic nezmuzeme...to je to :(
anonym
| 18. 8. 2017 11:38
TO M.: to každopádně máš pravdu. Právník nemůže říct soudci, hele pusť mi klienta. O tom rozhoduje jen a jen soudce a taky záleží na státním zástupci.
anonym
| 16. 8. 2017 23:34
A hlavně ten dobrý advokát by měl předem odhadnout jak velka šance na propuštění je. Ne jen ždímat prachy. To umí kde kdo. Jak začne mluvit že je to 100 % úspěch, nebrat. Náš advokát nejdříve chtěl mluvit semnou, pak s nim, pročíst si spis, ověřit zda má pochvaly, diferenčku atd. Říkal ze to pro peníze nedělá a taky nehodlá strácet čas beznadějnýma případama. Tím myslel ze proste si na studuje klienta, pak zjisti ze šance je nulová nebo mizerná, a raději bude trávit čas v přírodě. A je to tak. Ovšem zmetek si to naučtuje, odsedí těch par minut u soudu a pak dělá strašně překvapeného.
anonym
| 16. 8. 2017 22:56
Dobrý večer prosím vás za jak dlouho se může dostat ta první diferencka když bude teda v pohodě a nebude dělat blbostí děkuju za odpoved
anonym
| 16. 8. 2017 23:11
TO dracice: od 6 měsíců vejš. Záleží asi kde je, všude je to jinak jak jsem tu četla. Oni nejdřív musí mít par pochval a tu zadarmo nedostane nikdo. A těžko se k takové pochvale i dostává. Většinou není pomalu za co ji získat. Takže třeba kolik měsíců bere rajóny za někoho kdo pochvalu nepotřebuje atd.
anonym
| 17. 8. 2017 08:54
TO Naděje: děkuju moc za odpověď.muzu se zeptat jak to zvládají děti mam 4 letou dceru a bojim se ze to nedá klukovi je rok tak uvidíme je odsouzenej na dva roky ja jenom doufám ze treba na půlku by ho mohly pustit.děkuju
anonym
| 17. 8. 2017 10:11
TO Anonym: záleží na povaze. Ten malinkej v pohodě, ten z toho nemá rozum a ta čtyřletá holčička si myslím se dá taky zvládnout. Dětem rodiče lhát nemají, ale někdy pro jejich dobro je to lepší. Takže hrát komedii, ze tam tatínek pracuje, je to daleko a nemůže jezdit domu, a tak za nim jezdíte spolu. Tak malé děcko ani netuší co kriminál je, takže dobrý. Já to s tím mladším školním měla horší, vědělo co kriminál ze zpráv v TV je. A začalo brecet ze tam jezdit nebude, ze tam jsou pedofilie a vrazi. Čtyři měsíce jsme ji říkali ze je táta u svejch rodičů co bydlí od nás cca 1500 km. Posílal obrázky a dopisy. Pak jsem rekla ze cestou domu si dal oběd a k tomu pivo a zavřeli ho za to. Ví, ze za volantem se pít nesmí Prvně mělo nerva, ale když to tam vidělo a vidělo ze táta je v pohodě, tak se i smálo. Kupodivu tam ani nebyli žádný potetovaný exempláře z toho měla taky strach Druhy dítě je už na střední tak to bylo v pohodě. Bralo to jako praxi, protože školu mám s tímto zaměřením. Právo, atd.
anonym
| 17. 8. 2017 10:46
TO Naděje a jestli se ještě muzu zeptat přítel to bere tak udělal průser ok odjedu si to ale jestli muzu te poradit jak to chodí v tom nastupnim oddělení jestli pořád bude zavřené celý den v celé atd děkuji moc.A jaký dáváte šance prvotrestany aspoň na půlku aby šel ven dekuji
anonym
| 18. 8. 2017 11:23
TO Anonym: nastupak je zkouška odvahy Ano stále zavřeny na cele. Že by byl sám je malá pravděpodobnost, věznů je moc, takže spolubydlící mít bude. Na hodinu muže na beton na dvůr. Prvotrest má na třetinu i půlku větší šanci to je jasné když se hodně snaží a neudělá žádný kazeňák atd. Ovšem taky záleží jaký paragraf má.
Můj když ho přijímali a bachař ho vedl na celu, dal mu cigára a poprosil ať ho dá k někomu čistotnýmu. Naštěstí bachař byl vlídný. Pak si vyžádal desinfekci kartáč, kýbl... a začal hned celu šůrovat ať to tam přežije.
anonym
| 16. 8. 2017 21:01
Nevložil se mi ještě jeden komentář. My třeba ještě všichni v žádosti psali že mám invalidní důchod, s čím kde přesně se léčím, dítě taky, co třeba léčba obnáší co případně stojí. Nemůžeš ovšem psát ze té trápí rýmička a kašílék to je ti určitě jasný
anonym
| 16. 8. 2017 21:48
TO Naděje: toto mi je jasne :D ja v zadosti nepsala ani proc hych potrebovala aby bL doma abze to tu bez nej financne apod nezvladam, spise opak, ze jsem financne pripravena na to mu pomoct nez se vzchopi apod... :D
anonym
| 16. 8. 2017 22:01
TO M.: ano to se píše také. Ale když je možnosti víc, nebo je tam případně taková komplikace s dluhama je vhodné když poradí dobrý právník co vypíchnout. Já byla soběstačná taky, nic jiného mě nezbylo než chodit po brigádách. Ale jak jsem psala nebyla bych schopná z toho mála ještě platit dluhy. A že sem nás utáhla díky brigádám nikoho zajímat nemusí, tak jako by je na zajímalo ze to bylo zas na úkor mého zdraví který se zhoršilo. Takže co se tyče samotné žádosti a připojení je každého na uvážení co tam vše napíše. Je to případ od případu. Někdo napíše třeba jen opsaný vzor z netu a hlavu si tím neláme.
anonym
| 16. 8. 2017 22:02
TO Naděje: presne tsk, nejvic ted hlavne doufam, ze se soudci dobre vyspi a vse dobre dopadne, nic jinyho uz nepomuze :)
anonym
| 16. 8. 2017 22:03
TO Naděje: proc vam budou odrocovat zase soud ?:O
anonym
| 16. 8. 2017 22:38
TO M.: protože máme podanou obnovu prvního trestu. Byl odsouzen na základě domněnky soudu bez jediného důkazu. V případu jsou teď nějaké nové věci které by mohli případ obrátit. A dle právníka jsou to dost vážně věci.
To je tak když si je někdo jistý tím ze nic neudělal, za nic nemůže a veme prvního advokata, který mu pohnoji co může. Pak dobrovolně nastoupíš, odsedíš ale stejně se nemůžeš smířit s českou justiční politikou. Když víš ze jsi debil a páchal si, smíříš se. Někdo taky ne a pak se ještě vyhýbá nástupu trestu. No a když se pak dozvíš nové věci které případem můžou zamávat, proč zapomenout na to, že jsi stratil 10 měsíců života mezi lidma, se který na by jsi v životě nešla ani na kafe, místo toho aby jsi vychovávala své děti.
anonym
| 16. 8. 2017 23:08
Nestacim se divit co vsechno je mozne....ale prekvapena uplne teda nejsem, jaky v tom vsem je bordel tak se vlastně ani nedivim, hlavme ze uz je doma ted at jen vám to vsechno.vyjde :) chtela jsem se jeste zeptat, nakonec mi pise pravnik ze jestli chceme zastupovat ze musi podat zadost on.... neprihlizi na to nejak u soudu ze je treba neschopny apod?jakoze si to nepoda sam?
anonym
| 16. 8. 2017 23:19
TO M.: vůbec. Ten soudce byl kdysi taky pouhý advokát, a moc dobře ví, ze je to jeho obživa když to tak mám napsat. A hlavně pokud je dobrý tak poradí co případně říct nebo raději neříct, co napsat a co nepsat, co vypichnout atd. Mě taky radil co a jak kdybych dostala slovo. A hlavně je to taková berlička, kterou si bereš sebou Ale to už jsem tu psala taky.
Teď už jdu do hajan, dobrou
anonym
| 16. 8. 2017 19:57
Někdo Kuřím ?
anonym
| 17. 8. 2017 10:05
TO Mirka: ahoj, já mám přítele v Kuřimi:)
anonym
| 17. 8. 2017 17:33
TO Jaa: Ahoj můžu něco blíž k návštěvám ? a volani ??děkuji
anonym
| 17. 8. 2017 19:57
TO Mirka: návštěvy jsou klasicky 1x za měsíc na 3 hodiny o víkendu, jdou domluvit i kazdych 14 dní na 1,5 hodiny ale to jsou pondělky. Když přijedete s dítětem do 18ti let, můžete sedět v "dětském koutku"- sedíte s odsouzeným přímo u stolu a můžete sedět vedle něj. Jinak jsou návštěvy přes sklo. Osobní kontakt během návštěvy je zakázaný, žádná pusa, držet se za ruce, nic. To můžete jen na začátku a na konci návštěvy. S sebou si vemte jen drobné, je tam automat na sladkosti, pití a kávu. Snad jsem na nic nezapomněla, pokud by vás ještě něco zajímalo, tak se ptejte :)
anonym
| 17. 8. 2017 20:11
TO Jaa: Děkuji za pěkně rozepsané informace zeptám se ještě o té intimní ? jak často ji schválí? kdy jste ji měli vy naposledy?

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
♥Jarka*Alice♥
7. 6. 2025 17:08
14461
..Magda
7. 6. 2025 16:34