Diskuze

Zpět na výpis diskuze

přítel ve vězení - co dělat

Diskuze

anonym
| 16. 5. 2017 11:11
Ahoj holky, tak to nechapu, nekteri tu psali ze kdyz dostane praci nebo ti vasi dostali hned mohl druhy mesic zadat vychazku ven na 3 hodiny.. muj mel vychazku s vychovatelem, je v praci od prvniho a vychovatel rekl ze pristi mesic to je jeste asi brzo na venkovni. To je v haji a to jsme se tak tesili.
anonym
| 16. 5. 2017 22:17
TO M.: každá věznice má své vnitřní řády. Není vůbec nikde psáno že vycházka je nároková. A už vůbec není žádné pravidlo práce = vycházka. Můj dostal práci po 2 měsících po nástupu do VT a je pochopitelné že ho hned nepustí na 3 hodiny na vycházku. Pamatuji si jak mi můj říkal v době adventu, že jeden spoluvězeň z oddílu byl na vycházce po 5 letech ve VT a vím že zaměstnání měl už dlouho.
anonym
| 16. 5. 2017 23:13
TO M.: Dneska jsem se zmínila, že ne každý dostane vycházku hned po nástupu, a prý je to hlavně na vychovatelích, a na kterém baráku je. Že se ví, že z jejich se chodí hned, a z druhého to trvá déle. Možná že ta komise, co vycházky schvaluje, taky přihlédne k času, co už má za sebou, to nevím. Náš už měl v době první vycházky 9 měsíců, a jestli přihlédnou i k tomu, že za ním jezdí celkem malé děti.. nevím. Ale od března šel do práce, a v půli dubna jsme byli na 3 hodiny. Dnes už prý dával žádost na červen - na 8 hodinovku. Jak mu to potvrdí, tak jdu koumat, kam se dá v Náměšti jít, kde je klid, a kde budou moct i děti lítat.
anonym
| 16. 5. 2017 23:22
TO MP: to same mi rekl přítel,ze jiné baraky maji hned a jine crkaji a ze to je o tech vychovatelich,tak uvidime no, jeste nema po komisy jen to rekl vychovatel ale ja uz s nicim radeji nepocitam a spise pocitam ze to ten mesic nevyjde. A v te náměstí je pry náměstí,cekala me tam jeho maminka s jeho sestrou kdyz jsme meli intimku a pry je to tam fajn a je tam vsechno, zrovna tam byly trhy v dubnu kdyz tam cekali ale ty tam uz nebudou :D
anonym
| 15. 5. 2017 21:31
TOMMám ho v Odolove Naděje; Tak to je dobrý vychovatel přeci jenom má naky slovo u soudu a ten ví jestli je ponaučeny nebo ne Sem ráda že aspoň naka dobra zprava
anonym
| 15. 5. 2017 15:27
TO MP: Ahoj a na jak dlouho ho tam mas? My posíláme pp už tedle patek a mam stoho strach jak něco ale ja zase slysela že tedka toho pustili hodne a ze pouštějí tak uvidíme no modlim se at to vyjde
anonym
| 15. 5. 2017 15:36
TO anonymka: Má mít dva roky, a teď v pátek to bylo 10 měsíců.. takže podávat budeme začátkem června. Ono je to asi jak kdy se pustí, a kolik jich je k jednání, třeba minulý týden se projednávalo 36 žádostí, tak když by pustili polovinu, je to 18 lidí. Teno týden je na rozpisu soudu jen asi 6.. Tvůje je prvotrestaný? Ti prý mají větší šanci.
anonym
| 15. 5. 2017 17:14
TO MP: Ahoj jj je ale ma to na 4 roky mam strach ze soud řekne že to nestačí na nápravu Ale má od začátku práci chodi každou sobotu diferenčku má už přes rok a 5 pochval i z prace Tak snad to klapne dokonce sel i s věznici opejkat šli jich asi 10 a vychovatelka rikala ze jde snim k pp at nemá strach tak nevím co si myslet
anonym
| 15. 5. 2017 17:24
TO anonymka: pokud mu vychovatelka řekla ze jde s nim, je to dobra zprava. Bude se "přimlouvat". Jen tak s každým na PP vychovatel nejde.
anonym
| 15. 5. 2017 19:39
TO Naděje: Jee tak to sem ráda právě jak byli opejkat tak si ho od chytla a rekla mu to at nemá strach ze jede snim k pulce tak sem taky klidnější
anonym
| 15. 5. 2017 19:42
TO anonymka: to je jak na tabore, kde ho.mate?:D
anonym
| 15. 5. 2017 20:24
TO anonymka: s náma byl vychovatel právě taky a viděla jsem ze spousta ostatních tam chodili sami. A pak mi to můj říkal, ze vychovatelé nechodí s každým, ze je to od nej taková velkorysost.
anonym
| 15. 5. 2017 21:35
TO Naděje: A z čeho teda ten soudce za 10 minut pozná, jestli je napravený, když tam není vychovatel? Asi podle ksichtu, občas to tak vypadá.
anonym
| 16. 5. 2017 22:08
TO MP: z posudku co píše vychovatel a schvaluje ho ředitel. Podle osobního hodnocení psychologa a jiných pracovníků věznice. Podle počtu pochval a diferenčky. Taky dle osobní intuice od soudu s vězněm. A když to vše sečte a podtrhne tak myslím že těch podkladů má dost. A nerozhoduje tam jen soudce, velkou váhu slova má státní zástupce. Pokud se všichni schodnou o propuštění, není co řešit a myslím že už za ty roky praxe musejí mít odhad na lidi.
anonym
| 16. 5. 2017 22:19
TO MP: taky koukají zda do VT nastupoval odsouzený sám v řádném termínu, za co vůbec trest dostal. Těch kritérií je opravdu dost.
anonym
| 21. 5. 2017 10:18
TO Naděje: Tak to je zvláštní, protože vychovatel by měl chodit na všechna PP, alespoň ve velké části věznic to tak je.
anonym
| 21. 5. 2017 10:50
TO Shrl: pritel mi rikal ze u nich v rapoticich chodi se vsema vychovatel :)
anonym
| 16. 5. 2017 04:30
TO anonymka: Ahoj promiň ze jsem nenapsala par dni jsem se sem nedivala.Jinak žádost jsem dokládá la i s papírem o bydlení.Taky jsem nevěděla jak to sepsat našla jsem si vzorce na internetu přímo na stránce ,,o base.cz''a pak jsem si to jen celý poupravila aby to dávalo smysl.Při navsteve jsem to dala příteli a ten to odesílal se svou žádostí.Když si to cetl tak říkal že to mám napsaný pěkně tak snad to bude dobry :-\
anonym
| 14. 5. 2017 20:34
Z dnešní návštěvy - v Rapoticích se prý už delší dobu mluví o tom, že p. Holubová nestíhá všechny PP a bude změna. V pátek se ten náš na probačním dozvěděl, že novou posilou pro souzení PP se má stát - p. Krátký. (což je ten, který ho poslal tam kde je). Takže to bude asi tak z bláta do louže. Žádat bude za 2 měsíce, ale šance si moc velké nedává. Aspoň že prý by mu vyšla na Vánoce 5 denní dovolená, budiž nám útěchou, že kdyby to nevyšlo.. Věřit budeme, doufat taky, ale počítat se s tím nedá. V poslední době se prý propouští čím dál méně. :-\
anonym
| 11. 5. 2017 08:10
Ahoj, jak se mate zensky?
anonym
| 12. 5. 2017 12:00
TO Cheyenne: Ahoj, nebýt finančních problémů, tak celkem dobře. Dnes má od nástupu přesně 10 měsíců, takže už jsme si zvykli, chodí konečně do práce, tak mu to líp utíká. Pozítří jedeme na návštěvu, a za měsíc už bude mít 8 hod venku. A za 2 měsíce bude žádat PP. Tak snad.. A co vy, jak si zvykáte zase spolu doma?
anonym
| 10. 5. 2017 20:23
TOJ.N *:To čekání na termín jednání o PP je sileny my posíláme za týden Tak sem na to zvědava Tak vam drzim palce vse dobre dopadne Jj 3 hod venku tak se nemůžeme dočkat konecne návštěva na svobodě :') Tedka byli prej v pondělí opejkat ušli 18 km Přidávala ste se k žádosti? Já ubec nevím jak to napsat atd....mam stoho strach
anonym
| 10. 5. 2017 19:10
V zivote bych tomu mymu nevycetla ani korunu co mu posilam, vim ze on se o me taky staral, ale ve 20letech platit najem veci kolem jako je pausal pojistovny moje i jeho a minimalne kazdy mesic jeste 3500 co se tyce jeho, priznejme si je to celkem zahul a konec koncu psychika z.toho vseho taky v haji, ze me ted rozhodi snad vse i kdyz je to uz lepsi tak ty zacatky byly sila, jak pro nej tak ale i pro me a nasi rodinu. Kazdopadne lnejhorsi pro nej byli ti lidi a proste okoli ve vezeni atd...ostatni jsem zarizovala ja a nebyla to sranda, ale to pochopime jenom my co jsme si to zazili, ostatnim to nevysvetlite. Ale taky uz se tesim az si ten trest odpykam :D a bude vse o neco lepsi :)
anonym
| 10. 5. 2017 20:57
TO M.: Já mu to taky nevyčítám, a jsem zvyklá se o všechno starat pořád. Manžel nebyl na takové věci, jako hlídat povinné ručení nebo složenky, prostě zodpovědnost jak puberťák, a na mě bylo vše zařizovat, rozhodovat.. tak tohle pro mě tak velký rozdíl není, jen mám víc starostí a míň peněz. Ale pro někoho, kdo byl zvyklý, že se o všechno stará chlap, a najednou musí ženská sama, to musí být teda hrůza ještě horší. Hlavně aby si to ti drahoušci uvědomili, kdo se o ně postaral, a pak to vraceli ještě víc (nemyslím finance, ale to starání se a podporu).
anonym
| 10. 5. 2017 22:53
TO MP: ono nejde ani tak.o.tohle, v tomhle jsem to taky vice hlidala.ja ale furt na vsechno byly dva platy. Tak jsem to.myslela, ze ted je to narocnejsi. Kazdopadne spise slo o to vse kolem vezeni neee jen ze zacatku, ruzneho zarizovani kolem ale jak rikam, to jsme si zazila.kazda a ty zacatky jsou nejhorsi potom uz si clovek.nejak proste zvykne no. Jsem.ale.zvedava jak pisete jak to bude po vystupu, jestli se zmeni uplne nebo prekvapi ze se zachova spatne. Kdo vi to se ividi az potom no :)
anonym
| 10. 5. 2017 00:00
Holky držte se, my máme 8. června konečně konec trestu a za měsíc si pro něj jedu, byl to dlouhý rok a půl, ale zvládli jsme to... Neumím si představit třeba pět let a vůbec si neumím představit jak to prožívají oni tam zavření. My si stěžujeme ale pro ně to musí být peklo.. Všem přej hodně sil ať to zvládnete!!!!!
anonym
| 10. 5. 2017 12:38
TO Lenka 01: Pro ně je to hodně těžké, hlavně na psychiku. Ale oni jsou tam za něco, co udělali, kdežto my a děti jsme neudělali nic, a odnášíme to taky. A ještě se spousta z těch doma nervuje, co ten jejich chudáček tam.. Já teda ne, když si na něco stěžuje, řeknu mu, že není na dovolené, a že neměl udělat takovou blbost. Takže já si třeba stěžuju právem, protože jsem mu ještě domlouvala, aby se choval zodpovědně, a teď se musím starat o všechno sama, živit rodinu, skoro třičtvrtě roku plně i jeho, a ještě za něj splácet 9 tisíc měsíčně. A to beru jen tu materiální stránku, po psychické jsem taky dostala zabrat, nejdřív po nehodě, pak soud, pak nástup, pak jestli ho pustí, a pak nejspíš bude ještě další soud ohledně náhrady škody.. takže jsem neudělala nic, a potrestaná jsem taky pořádně. Je nelituju, mají trest za chyby.
anonym
| 10. 5. 2017 18:17
TO Lenka 01: oni se tam tak špatně nemají to můžeš být v klidu. Můj říká ze si přišel jak na táboře. Jediný co tam leze na palici je, stejný tváře, 3/4 debilu s kterými se není ani o čem bavit. Byl vděčný za práci a vyhledával si další práci i mimo své zaměstnání aby se tam nezbláznit. Že by tam strádal nebo že by vylezl psychicky narušený tak to rozhodně ne. Psychicky rozhozená jsem já, teď litím po doktorech, imunita totálně v prd@li.
anonym
| 9. 5. 2017 21:15
Dobrý den, přítel je ve vazbě z důvodu aby nemohl ovlivňovat svědky, právník říkal že se budou snažit ty výpovědi co nejvíce urychlit, znamená to že když tohle proběhne, nebude moct tím pádem už nikoho ovlivnit, tak že ho do soudu budou stíhat na svobodě? Děkuji za odpověď
anonym
| 9. 5. 2017 19:17
Ahoj, můj přítel je ve vazbě, právník mě poslal zeptat se do e věznice jestli mu můžu přinest nějaké věci ale řekli mi že nemůžu r si musím počkat az mi on sám posle co potřebuje, myslím že si musí vyplnit nějakou zadanku. Ještě bych se chtěla zeptat, čekáme na soud který by nejspíš měl být v červnu, přítel měl podmínku do roku 2018 takže nejspíš budou soudy dva že ano? Není tady někdo kdo byl souzený za distribuci drog? Jak to dopadlo? Pořád se snažím uklidnit že to nebude na dlouho, ale pak si uvědomím že si to jen namlouvám. Jsem rozhodnutá na něj čekat, ale přijde mi že se každou chvíli slozim, je to pro mě peklo.

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
♥Jarka*Alice♥
7. 6. 2025 17:08
14461
..Magda
7. 6. 2025 16:34