Diskuze

Zpět na výpis diskuze

přítel ve vězení - co dělat

Diskuze

anonym
| 30. 3. 2017 22:23
Holky moc vam vsem dekuji za projevenou radost naseho propusteni. I ja cekam v nadeji s vama a preji vam at to rychle utika Zatim uzivejte pohody klidku co doma mate, protoze az se vam chlap vrati domu, zjistite jak rychle si clovek dokaze zvyknout na to sve pohodlicko
Jinak jak jsem psala, dnes dostal odemne propustku a byl sam venku autem. Domu se vratil v poradku a privezl mi darek. Koupil mi parfem me oblibene znacky No a ja mu dala na noc pect kachnicku k zitrejsimu obidku
anonym
| 30. 3. 2017 22:31
TO Naděje: to je dobře, jenom až si tě teď pěkně rozmazluje :D !!! Jee , chci už taky :D pište každopádně pořád dál, myslím že nám to tu dělá akorát radost :D
anonym
| 30. 3. 2017 23:21
TO Naděje: Užívejte, moc vám to přeji. :) Já jsem teď netrpělivá do další návštěvy, dokonce mi dnes volal, že už mají také to levnější volání, takže dobiji kredit a budeme si volat častěji, jsem moc ráda. :) No a konec se blíží, jen bych ten čas ráda popohnala... :D Mimochodem, jak jste psala, že ho máte doma, tak první, co mě napadlo, bylo - tak jsme přišli o Naději. :D Pište dál, naději tu všichni potřebují. :)
anonym
| 31. 3. 2017 06:59
TO An.: to je hezke od tebe. Uplne me to dojalo. Neboj az mi dojde kredit, bude volat i 3 x za den jako volal ten muj. Hlavne i vecer a o vikendech. A uvidis, ze se to hned lepe snasi a i utika. Jen mu rekni, ze az bude mit treba poslednich 40,- kreditu at ti to hlasi at hned dobijes dalsi korunky. Prece jen maji i 5 dnu na dobiti
anonym
| 31. 3. 2017 09:40
TO Naděje: Je to tak! :) No, já jsem vážně nadšená z toho volání a budu dobíjet jak vzteklá! :D A nevíte, jestli se dá těch dvacet minut na den rozložit třeba deset ráno a deset večer?? No, to mu řeknu, pět dnů trvá převod jo? To je tedy dlouho celkem...
anonym
| 31. 3. 2017 10:16
TO An.: Na jeden den ma limit 20 minut. Muze ti volat treba 6 x za den, ale jak provola tech 20 minut, tak uz mu dalsi hovor nepujde vytocit. Takze muze zavolat treba 5 m. mamce, 10 m. tobe, 5 m. sestre. Zalezi jaky telefoni cisla si dal do nove karty. Na jina cisla se nedovola. Pouze prednastavenych 5 cisel. Na dobiti kreditu maji az 5 dnu. My meli treti den dobito a anonymka co posilala penize ve stejny den, dokonce i ze stejne banky tak meli dobito az za 5 dnu. A bylo to do stejne veznice. Tak je potreba pocitat radeji s 5 dny
anonym
| 1. 4. 2017 12:30
TO Naděje: Aha, aha, tak děkuji moc za info. :) Já už jen čekám, až mi pošle číslo účtu a budeme volat, těším se moc. :)
anonym
| 31. 3. 2017 21:10
TO An.: U nás bylo dobito asi za 3 dny - posláno přímo na účet do banky, v. Rapotice. Volat může kolikrát chce, i na různá čísla, ale po provolaných 20 min se nám včera hovor přerušil.
anonym
| 30. 3. 2017 20:54
Včera volal manžel z nového automatu. Po chvíli se hovor přerušil, a už nezavolal. Dnes jsem navečer čekala a čekala.. až zavolal náš kámoš, že mu manžel volal, a že se nám nemůže dovolat. Vypnu zapnu mobil, nic. Za chvíli volá kámoš znovu, že to pořád nejde. Až při třetím hovoru mu řekl, že volá na "pevnou" - tzn. Odorik. Ani mě nenapadlo, že si nechal schválit tohle číslo, když už může i na mobil za stejnou cenu. No nic, tak jsem si dobila další dvě stovky, protože problém byl v O Kč kreditu na mém účtu u Odoriku. Už se konečně dovolal, a prý že si dá tedy schválit mobilní číslo. Nevím, jestli by mi při zrušení čísla u Odoriku vrátili peníze, ale tuším, že asi ne. Takže se mi to zase trochu prodražilo. Ale hlavně volal dobrou zprávu - má schválenou první vycházku na 3 hodiny na příští neděli, tak třikrát hurá.
anonym
| 30. 3. 2017 17:40
TO Naděje: Ahoj stoho co pises my ukapla slza Já se tak těším az budu taky vyprávět Jen si uzivejte zasloužíte si to Moc vam to přeju to čekání je hrozny
anonym
| 30. 3. 2017 17:37
Ja maam totiž docela strach, že když nám proměnili tu podmínku tak že máme moc dlouhý trest ( 58 měsícu ) na to aby jsme žádali o třetinu, má odsezenych momentálně 13... Nevíte jak na to koukají?
anonym
| 30. 3. 2017 17:41
TO M.: Ahoj myslím že se to tady už psalo záleží jaky má trest jestli jen precin nebo zločin?
anonym
| 30. 3. 2017 19:03
TO anonymka: máme už právě zločin, ale jinak 48 měsíců dohromady a prý když není zvlášť závazný zločin aa je prvotrest tak o třetinu zadat může a to prý spojujeme, akorát nevím jestli to není moc 58 měsícu na třetinu aale asi ne když vlastně přečin je do 5 let tak nebudeme první co žádáme s takovým počtem :D doufám...
anonym
| 30. 3. 2017 20:23
TO M: My mame 50 měsíců a máme taky zločin a bylo nám zdeleno od advokatky a vychovatele ze muze az na pulku Což Máme tedka začátkem června
anonym
| 30. 3. 2017 20:29
TO anonymka: mělo tam být jen 58 měsícu, jeej, no tak to je divné. Nám zase bylo sděleno že to lze žádat i jako zločin....Naa to se schválně ještě informují.
anonym
| 30. 3. 2017 20:39
TO M.: Raději se informujte ať nezadáte zbytecne na kdy vam vychází pulku?
anonym
| 30. 3. 2017 20:42
TO anonymka: od teď za 16 měsíců, to je prostě strašnee...Hned jsem psala právníkovi ať mi to ještě jednou potvrdí... Ach jo.
anonym
| 30. 3. 2017 22:33
TO anonymka: tak mě právě ujistil právník že si je naprosto jistý že třetinu zadat můžeme :)
anonym
| 30. 3. 2017 22:39
TO M.: Někde jsem četla, že pokud je prvotrestaný, a není odsouzen za zvlášť těžký zločin, tak může. Nestudovala jsem přesně, co tím těžkým zločinem je myšleno, asi zabití, úmyslné těžké ublížení na zdraví nebo tak.. My třetinu zkoušet nebudeme, šance by byla minimální, a pak by se mu to natáhlo o několik měsíců přes půlku, než by mohl žádat znovu.
anonym
| 30. 3. 2017 16:16
Jinak domu si dovezl dopisy, uredni listiny, fotky. Zbytek rozdal a obdaroval kamarady. (Rucniky, tricka, mikina...masinka na holeni, radio, boty...) Nechtel vozit domu nic ze zivota za mrizema. Da se tam napsat nejaka jakoby darovaci smlouva at dotycny nema problem, ze to treba ukradl. Nechce se ani moc bavit o veznici. Chce rychle zapomenout. Na cestu dostal z veznice kapesne za ktere me pozval na "obed" cestou domu
Taky uz jsem dostala kytku A od dnesniho dne, jsem mu uz dovolila ridit a jezdit sam autem. Preci jen jsem chtela at se nejdriv aklimatizuje
anonym
| 30. 3. 2017 17:26
TO Naděje: usmivam se u toho jak blbec, to je krásné úplně :D jsem šťastná za vás :D ať už nás to taky potká O:) a s tou podmínkou jsem myslela spíše to,že jsem myslela že čekal na nějakou přeměnu podmínky ve vězení, nebo si to pletu?
anonym
| 30. 3. 2017 17:35
TO Naděje: ale vím že jste psala že jste měli mít přeměnu podmínky 3 roky, a ze to máte odroceno a nějak jsem nepostřehla co se dělo tedy dál :) to ještě se bude řešit ?
anonym
| 30. 3. 2017 22:12
TO M.: ano ta puvodni podminka je 36 mesicu a bylo odroceno. Ted cekame az se ozvou. Uz jsem to tu taky psala. Advokati rikaji, ze ted mame v rukavu esa tak je jeste vetsi sance na to, ze ho tam znova neposlou. Nechci ani myslet kdyby coby. Proste zas myslim pozitivne protoze sila myslenky je silna
anonym
| 30. 3. 2017 16:04
A jak se nam dari?
Zacnu od zacatku co vysel z veznice a zabouchl za sebou vrata. Cekala jsem na nej pred veznici do 15 h. Soud byl rano. Jak jsem ho uvidela, vystoupila z auta a bezela za nim. On se taky rozebehl a malem ho srazilo auto na prechodu. Jeste jsem si behem dne rikala v tom aute, hlavne az za mnou pobezi at se rozhlidne No nic, auto dobrzdilo, a uz byl jen a jen muj. Cestou domu se zem zachvela, co zachvela, bylo zemetreseni Prvni noc byla narocna. Asi trikrat se probudil a chodil po byte. Dalsi dny vstaval pred 4 h. Na dnesek uz to bylo lepsi, vstaval pred patou. Jsem unavena a nevyspala. Zjistila jsem, ze za 10 mesicu naseho odlouceni jsem si zvykla na svuj klid. I kdyz mam dve deti, byla jsem zvykla, ze na stole nezustane hrnek od kavy, ze v opustene mistnosti bude zhaznuto, ze mi v noci nikdo nefuni do ucha, netaha ze me perinu... Musim se opet preprogramovat na styl zivota pred jeho nastupem do vykonu trestu. 20 let naseho vztahu pokracuje stastne dal!
anonym
| 30. 3. 2017 11:53
A jestli si nekdo mysli nebo veri tomu co tu bylo psano, ze posudky a hodnoceni dostavaji vezni bud dobry nebo spatny a ze je to jak pres kopirak, tak to se velice plete. Mozna nekde, kde vychovatel odflakne svou praci. Hodnoceni a posudek kazdy dostane jaky si zaslouzi.
O tom jak se nam dari, v novem prispevku
anonym
| 30. 3. 2017 15:28
TO Naděje: peekne :) a jakou měl délku trestu a délku podmínky tedy ? A co to bylo za věznici?
anonym
| 30. 3. 2017 15:50
TO M.: Trest mel na 2 roky. Podminecne propusteni dostal s podminkou na 2 roky, uz jsem to tu psala. Byl v Pardubicich. Tretinu mel uz koncem ledna, ale nez veznice odeslala na soud posudky a hodnoceni z reditelny tak se to protahlo a jednani mel az ted v breznu. Ale to cekani stalo za to!!!
Jinak pulku trestu by mel koncem kvetna.
anonym
| 30. 3. 2017 18:35
TO Naděje: Ohledně těch hodnocení, to opravdu neposoudíte, tady nejde o nějakou hezkou slohovku, ale o informace, které jednotliví soudci vyžadují a právě, aby se jim to dobře hledalo a četlo, bývají ta hodnocení ,,stejná´´, tedy jsou psána stejným stylem a obsahují tytéž informace. Není to o tom, že to chce někdo odfláknout, ale ono tam není moc co nového pořád psát, zkrátka odkud přišel, jak se choval na nástupce, jaký má stanovený PZ, jak vychází s ostatními a jak se chová vůči zaměstnancům, jakých se účastní aktivit, pracuje-nepracuje a hodnocení, dále bydlení, zajištěná práce, kolikrát už o PP žádal, odměny a tresty. Je pravda, že čím víc je na oddělení odsouzených, tím míň se pracuje na nějaké květnatosti slov, ale prostě není čas, pokud mají někde 100 odsouzených na oddíle a napsat do 5-ti dnů třeba 6-7 hodnocení a do toho spoustu jiné práce, je fuška tam už jen dostat všechny informace, které jsem napsala výše.
anonym
| 30. 3. 2017 11:47
Pak uz rozhodoval soudce a kdyz rekl ze jde domu, nastalo velke dojeti. Bulela jsem jak male decko. Probacni nedostal, podminku na 2 roky. Advokat rikal ze je to pekny, ze davaji i 7 let. Rovnou tam dostal k podpisu pravomocny rozsudek a bylo hotovo. Ve veznici koluji jmena statnich zastupcu a kazdy ma sve ohodnoceni. Ta nase je pry nejhorsi. Kdyz ji uvidel ten muj, tak ho malem trefil slak. Mimochodem i o nasem vychovateli se povida, ze je nejhorsi. Ale kdo to asi tak rika ze? Nas nazor je, ze jak statni zastupkyne tak i pan vychovatel jsou "uplne v pohode" a mluvili moc krasne.
anonym
| 30. 3. 2017 11:38
A uz me to stve!!!! Proc se mi nevlozi vse co napisu

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
helena.07
9. 6. 2025 09:30
14478
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18