Diskuze

Zpět na výpis diskuze

přítel ve vězení - co dělat

Diskuze

anonym
| 19. 3. 2017 11:30
Máte pravdu. Nejlepší je věřit. Stejně je to strasne vše o náhodě apod..Víte jak to myslím. Soudce má posledni slovo a taky si myslím že je nejlepší o těch špatných nemluvit. Kdy vůbec mate termín nevím jestli jste to sem už psala?:) Vy sama stejně nic nezměnite, taak hlavně se nestresujte, vše dopadne jak má:)
anonym
| 19. 3. 2017 10:08
Ahojky holky....za jak dlouho od nástupu do vazební veznice vám mohla draha polovicka zavolat? Kartu už má u sebe, jednu jsem poslala a druhou si koupil tam....díky moc za odpoved
anonym
| 18. 3. 2017 10:21
Fakt nevím sama tohle mě bratr volal že mu tohle řekl soudce nevím k tomu sama víc.Jinak jsem byla sama překvapená proč by ho nepustil jeho vychovatel mu prý dával taky velikou neději že ho pustí,je prvně trestaný je v dohledu pracuje tam už rok má pochvaly,hodnocení mu napsal taky dobrý řádně plnil programy zacházení a navíc má už dávno za půlkou trestu.No tak uvidíte třeba to bude jinde jiný.
anonym
| 18. 3. 2017 12:04
TO Pavlína Časková: jj, uz se nam to krati. Jedu tam, tak aspon budu slyset a vedet co a jak.
anonym
| 18. 3. 2017 12:40
TO Pavlína Časková: To se asi přeslechl, podmíněné propuštění pokračuje zcela normálně dál, jen přeřazování do mírnějšího typu věznice už pomalu končí a amnestie opravdu není řešení, za chvíli jsou tam zpátky, jen nadělají venku další škody.
anonym
| 18. 3. 2017 13:16
TO Shrl: taky si myslím že s tím po je to blbost, protože z rapotic stále pouští na podmínky jak předtím... Žádné že by čekali na amnestii.
anonym
| 18. 3. 2017 13:58
TO M.: Akorát tam taky nepouští moc - minule jich bylo přes 40 a pustila jich 15. (např. prvotrest za dluhy a následnou krádež, pracuje už rok, doma taky práci zajištěnou, plní vše, a neprošel.). My budeme žádat v červenci, děti se moc těší, že bude táta do konce prázdnin doma, ale my jejich nadšení krotíme, že to není jisté. Co jsem slyšela o rozhodující soudkyni, tak někdy projde i ten, u koho se to zrovna nečeká, a jindy zase naopak.
anonym
| 18. 3. 2017 15:01
TO MP: prý tam soudí nějaká Bibiana ty podmínky a bez první diferencky nepustí vůbec a jak píšete, u ní se prý nikdy neví no...
anonym
| 19. 3. 2017 09:27
TO M.: takove pravnika jsme meli hned na zacatku, co koukal jen na to kolik mu z toho kapne, vykladal pekne pohadky ktere se dopre poslouchaji a jak to dopadlo. Ted je to ale jine, rekne odhadem jak to vidi a zatim se nespletl. Nikdy mi nerikal, 100 % ho pusti. Rikal mi, ze posudek muze byt spatny, neutralni, dobry, ale i vyborny. Asi zalezi jak ktera veznice ma sve zamestnance peclive a daji si s tim praci. Jiste ze jsem pripravena na obe varianty, ale o te druhe se moc nevyjadruji. Uz jsem poverciva. Rekla jsem v zivote dost veci o kterych se ani nemuselo mluvit a vybarvila to v tech nejcernejsich barvach a dopadlo to spatne. A nikdy sem tu nepsala, ze 100% vim jak to dopadne. Stejne je vse na rozhodnuti soudce a statniho zastupce a ani to advokat nema jak ovlivnit. Maximalne muze pak podat odvolani. Ja si drzim sve myslenky na pozitivnejsi vlne a je to pouze me rozhodnuti.
anonym
| 18. 3. 2017 14:00
TO Shrl: A nesouvisí to spíš s tím, že si je budou samy věznice zařazovat, a skončí na podzim to současné rozdělení?
anonym
| 18. 3. 2017 15:36
TO MP: Samozřejmě, proto jsem psala, že přeřazování už pomalu končí, někteří soudci už to schválně oddalují a pak začnou rozhodovat ředitelé.
anonym
| 18. 3. 2017 08:12
Ahojky všem co máte vaše polovičky zavřené mám taky zavřeného bratra v Liberci od června 2015 výstup má brzy už v srpnu.V Únoru jsme žádaly PP a soud měl minulý týden měl pochaly chodí do práce výborný doporučení ihned po výstupu zajištěnou práci,ale bohužel nic nepomohlo nepustily nikoho šlo jich k soudu cca 8.Soudce prý říkal,že ted se pouštet nebude prý kvůli tomu že bude brzy volba prezidenta a čeká se amnestie tak ty kluky co by pustily tak dostanou podmínku tak by se jim tou amnestii taky smazala a prý by stoho vyšli čistý.Prý je to ted nařízení počkat po volbách.Ale to už bude bratr doma.Tak snad se stane zázrak a některý vám ho pustí.Píšu to proto aby jste se na to tak moc neupínaly.My máme výstup za 4měsíce a nepomohlo vůbec nic.Hodně síly přeji všem
4
anonym
| 18. 3. 2017 09:53
TO Pavlína Časková: to je divny, dnes jsem mluvila s jednim pravnikem ktery drive soudcoval a nic takoveho nerikal.
anonym
| 17. 3. 2017 18:41
Holky mela jsem moznost precist si hodnoceni a doporuceni k PP z veznice. Muzu vam rict, ze jsem na toho sveho chlapa pysna
anonym
| 17. 3. 2017 20:55
TO Naděje: To nemusíte, téměř všude, pokud se k PP dostanou, je hodnocení kladné a vychvalují se i úplné zbytečnosti.
anonym
| 17. 3. 2017 21:40
TO Shrl: s tim rozdilem, ze nekdo ma posudek neutralni a nekdo opravdu pekny. A stale si trvam na tom co jsem napsala.
anonym
| 18. 3. 2017 02:26
TO Naděje: taaky jsme měli "až moc pěkný" posudek...Ale jak píše Shrl. Myslím si že je jeden a kopírují to skoro snad vsem stejný :D
anonym
| 18. 3. 2017 12:37
TO Naděje: Bylo by naivní myslet si, že psali posudek extra na vašeho přítele, opravdu je daný mustr a sem tam se něco změní, nejsou žádné neutrální, jsou buď dobré nebo špatné.
anonym
| 18. 3. 2017 19:34
TO Shrl: tvoje slova a slova advokatu jsou bohuzel rozdilne.
anonym
| 18. 3. 2017 20:35
TO Naděje: Mě neplatíte, můžu říkat pravdu Za ty roky mi prošly rukama stovky hodnocení a vzhledem k tomu, že jsem ty lidi i znala, tak jsem si říkala, že až si to soudce přečte, bude si myslet, že jsou to hotoví andílci, naštěstí jejich zkušenosti byly podobné. Ale pokud ho máte ve věznici poprvé, tak tam šance je, ovšem záleží i na povaze trestného činu.
anonym
| 18. 3. 2017 20:57
TO Naděje: uplnee vas chapu a moc vám preji at vaam to dopadne !!!! Taky jsem ale ze začátku moc nechtěla věřit věcem co se tu psaly. Právníci mě utvrzovali v jiných věcech kolikrát si byli aji jisti a ejhle, dopadlo to jak jsem neejmin čekala...Ono je fakt něco na tom že někomu se tam víš "nechce pracovat" tak kolikrát vše přejdou a neřeší to a neřeší že není trest jako trest aa člověk jako člověk že by na to mohli pohlížet jako jiný případ kus od kusu... Oni právníci neřeknou prohrajeme soud nejdeme tam, jak by se potom uživili. Ale jak říkám,moc vám to přeju a doufám že to dopadne dobře ať máme zase nějaké naděje že to může dopadnout i pozitivně :* moc moc držím palce!
anonym
| 16. 3. 2017 23:14
Podmínka je varování, že je něco špatně, a aby se dotyčný polepšil. A když to nepomůže, tak proč se všichni tady diví, že se ta podmínka promění na nepodmíněný trest? Jaký by měla smysl, kdyby se neproměňovala? Ta podmínka je vlastně podmínečný odklad trestu odnětí svobody, a když ji poruší dalším trestným činem... A že soudy neberou ohledy na to, že mají rodiny, malé děti? Mají na to brát ohled oni sami, a uvědomit si, že by s nimi taky nemuseli být. Bohužel někteří jsou tak lehkomyslní, že nepomůže ani ten neposmíněný trest, a nevadí jim, že je děti vidí jednou za měsíc za dost blbých podmínek, a dostanou se tam znovu. U nás taky všichni říkali, že vinu na nehodě měl řidič i chodec, ale odnesl to jen řidič. Jsou za to potrestány i malé děti, které za nic nemohou. A já, která vše táhne z jednoho platu, a ještě musí splácet za něj, protože nikdo nebere ohledy na to, že on je bez příjmu. Ale dobře ví, že už se bude muset chovat po propuštění vzorně, jinak spolu končíme. Nebudu ho litovat a omlouvat, i když jeho čin nebyl úmyslný, ale blbost to byla, a co prožívá, snad k nápravě stačí. Kdyby ne, tak by si následky nesl už jen sám..
anonym
| 16. 3. 2017 21:55
Ty podmínky jsou úplně na hov** .... Bohužel no... Ale aspoň už vás potom nic nepřekvapí. Ale co jsem tu tak četla tak všem skoro proměnili,taky jsem nám dávala velké šance ale to asi každá doufá a věří :/ bohužel oni se s tím vůbec neparou a berou to jako obyčejný papír který ví už dopředu jak dopadne ://
anonym
| 16. 3. 2017 14:22
Ahojky holky, v nedeli mi nastoupil přítel do vezebky v Olmiku....Budou ho převážet asi do Rapotic...Co jsem tady četla, tak by to tam mělo být ok. Po jak dlouhé době od nástupu mají nárok na návštěvu? V květnu mám termín, tak bych ho chtěla ještě vidět....Děkuju moc.
anonym
| 16. 3. 2017 15:39
TO Iva: my měli návštěvu cca po měsíci, nevím jak to kde chodí asi různé ;) do jakého typu vězení to má, s dozorem nebo jiný? Rapotice jsou ve srovnání s jinými moc fajn ..
anonym
| 16. 3. 2017 16:21
TO M.: Myslím, že má to nejmírnejsí....jedná se jen o porusení podnínky....ale dostal za to 3 roky....máme dobré pravníky...tak snad bude brzo doma....
anonym
| 16. 3. 2017 16:18
TO Iva: záleží na jaké oddělení se dostane ale oproti ostatním věznicím je to tam opravdu v pohodě :) a a tou návštěvou záleží na volnych terminech, ale do května to určitě stihnete :)
anonym
| 16. 3. 2017 16:25
TO Jaa: Dekuju moc....doufám, že to opravdu stihneme....potom budu muset cekat nez tam maleho budu moct vzít....my se jestě odvoláváme k ustavnímu soudu....je odsouzený na 3 roky za porusení podmínky....zádna tragedie....vsichni rikaji ze to soudce prestrelil....ze mu to mel prodlouzit....my jsme ho zadali i znova prezkoumaní vecí dokladali jsme ze budeme mit mimi a ze má dobrou praci....a vsechno....ale ani se na to nepodival....ted máme nove pravníky....tak doufáme ze to vyjde ten ustavní......ze prehodnoti rozhodnuti prvniho soudu....
anonym
| 16. 3. 2017 16:44
TO Iva: takže nevíte jestli dohled nebo dozor? Taky máme porušení dá se říct a mame dozor :) a ještě mu můžou proměnit podmínku ne? K těm tři rokam :) myslím že kolikrát může být právník jakkoliv dobrý a nic nezmůže ;/
anonym
| 16. 3. 2017 17:01
TO M.: To si nejsem jistá....dneska mi došel 1. dopis....teď čekám kam ho převezou....poslala jsem mu taky dopis, známky, obálky a tak......a kartu na tel....tak uvidim kdy se ozve...doufám ze brzo.....Na kolik to dostal ten vás?
Vzhledem k tomu, ze veznice jsou preplnene....tak doufáme, ze to prehodnoti na podmínku a nebo domácí vezeni, naramek....tak snad se pravnici posnazi...a budu ho mit doma...

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
♥Jarka*Alice♥
18. 9. 2025 14:12
15093
Anna Vodičková
15. 9. 2025 07:55
36
Alena Davidová
13. 9. 2025 17:29