Diskuze

Zpět na výpis diskuze

přítel ve vězení - co dělat

Diskuze

anonym
| 7. 1. 2017 13:04
Dnesni clanek http://www.***/clanek/zpravy-udalosti/433411/videohovory-i-detske-koutky-ve-veznicich-pelikan-zvazuje-modernizaci.html
anonym
| 7. 1. 2017 13:05
Oprava. Vcerejsi prispevek clanku. V zahranici to jde u nas ne.
anonym
| 7. 1. 2017 15:27
TO Naděje: Ano, vzpomínám si na pár pokusů o dětské koutky, ovšem zkušenost, že již po první návštěvě byly rozkradené a zničené hračky, pastelky apod. jaksi napověděla, že to není nejlepší nápad. Druhou věcí je zodpovědnost za ty děti, nikdo si ve věznici nevezme na krk zodpovědnost za to, že se těm dětem v ,,koutku´´ spravovaném věznicí něco stane. Už vidím i to hraní si s dětmi, které půlka věznice zneužije k předání drog (ano odnesou to i ti slušní, ale tady jde o prevenci). Je to hezký nápad, jen dost zneužitelný. Navíc jako matka bych asi neměla radost, že si moje dítě hraje s věcmi, které měly v rukou někteří ........ ani na to raději nechci myslet.
anonym
| 7. 1. 2017 15:35
TO Shrl: tak vidite, videonavsteva je tedy urcite bezpecnejsi jak pro deti tak pro veznice. Pres video se neda nic prenest at je to choroba nebo naopak drogy.
anonym
| 7. 1. 2017 15:44
TO A.: Však jsem přiznala, že to není špatný nápad, pokud se to bude započítávat jako běžná návštěva, bylo by to v lecčems jednodušší, ovšem vyžaduje to určitou techniku, což v našich věznicích bývá trochu problém, věřte, že s výpočetní technickou (tedy vydobitím toho, získat něco funkčního, na čem se dá pracovat) bojují i zaměstnanci, natož odsouzení.
anonym
| 7. 1. 2017 15:56
TO Shrl: pokud tedy funguji urcite organizace, ktere bojuji za zvyseni cetnosti navstev a videonavstevy, jiste by nebyl problem usporadat nejakou sbirku. Vim ze to neni tak jednoducha zalezitost, a ze by to bylo na dlouhe zarizovani, ale verim ze by i manzelky/ matky tech slusnych odsouzenych rady prispely. Anebo vymyslet nejaky mesicni poplatek pro toho, ktery chce tuto sluzbu vyuzit. Samozrejme ne tak okate nevyhodny jako telefon za 15,-/min.
anonym
| 7. 1. 2017 16:02
TO A.: Tyto organizace ale nemají v podstatě žádné slovo, mohou podávat návrhy, důležité je rozhodnutí ministerstva a pak to, jak se k tomu postaví jednotliví ředitelé věznic (a samozřejmě na technických možnostech věznic). Většina lidí neplatí ani náklady výkonu trestu, natož něco takového. Ale uvidíme, jestli se na to najdou na ministerstvu peníze.
anonym
| 7. 1. 2017 16:13
TO Shrl: nejsem lekar, nevim presne jakou inkubacni dobu maji ruzne infekcni nemoce. Ale urcite by to nepresahlo mesic. A nechapu proc by v karantenim odeleni nemohl byt telefon. Ono otrit desinfekci sluchatko a cudliky na automatu neni takova prace. Nevim o jakych procedurach mluvite. Zakladni vysetreni pohledove, pohmatem, odbery krve, vytery jak pri nastupu tak pred odchodem z karanteny. Jak jsem psala v utulcich je tato praxe naprosto bezna a vsude.
anonym
| 7. 1. 2017 16:18
TO Naděje: O telefonu v karanténě řeč nebyla. Všichni kteří přijdou, jsou na nástupním oddělení, kde se podrobí lékařské prohlídce apod. Je to věznice s lidmi, není to útulek pro psy.
anonym
| 7. 1. 2017 15:55
TO Shrl: kdysi jsem cetla ze v nejake veznici v CR maji na pozemku veznice oploceny detske hriste, ktere muzou pri navstevach vyuzivat deti a tusim i s rodici. Tak kdyz to jde v jedne veznici, proc to nejde i v jinych. Pokud je na to vhodne pocasi.
anonym
| 7. 1. 2017 15:59
TO Naděje: Pokud mají zajištěnou zodpovědnost rodičů v případě úrazu (což není tak jednoduché, pokud jsou provozovatelé), je to věcí té konkrétní věznice, tedy konkrétního ředitele. Taky záleží, zda je to věznice s dohledem, dozorem či ostrahou.
anonym
| 12. 1. 2017 09:25
TO Naděje: no co jsem se koukala tak ma az do soboty snezit ,takze ja radsi pojedu driv a nekde si sednu ;) tak zkus o tom po premyslet
anonym
| 12. 1. 2017 17:51
TO Anonym: prisla obleva Doufam ze se to nezhorsi. Dnes prisla navstivenka, ma schvaleneho jeste jednoho navstevnika tak prinejhorsim pojedem spolecne a zvladnem to lip.
anonym
| 12. 1. 2017 18:42
TO Naděje: jj tsk too se mate
anonym
| 13. 1. 2017 10:42
TO Naděje: ahoj snad zitra dorazim , mam strevni virozu
anonym
| 7. 1. 2017 16:04
TO Shrl: a co se tyce prenaseni veci drogy,leky,telefony... to ma nastarost kontrola pri prohlidkach. Ja si klidne prijedu o hodinu driv a vyckam si delsi odbaveni u kontroly. Nehlede na to, urcite bych zavedla to, ze jak u nekoho se neco najde bude mit navstevu pouze bez dotykovou po zbytek trestu odsouzeneho. Kdyz nekdo nedokaze dodrzovat pravidla tak za to bude trestan, to se neda nic delat, ale prece diky takovejm nebudu hazet vsechny do jednoho pytle. Dale je taky rozdil zda je odsouzeny za mirne tresty jako alimenty, dane... nebo vrazdu a drogy... napriklad.
anonym
| 7. 1. 2017 16:16
TO Naděje: Bohužel tad důkladnou prohlídku u všech před návštěvami zajistit nelze, pokud není podezření. Nebo byste se ochotně při každé návštěvě svlékala? Já myslím že ne. Nemusíte mít strach, postihy jsou, avšak většinou až se určitá věc najde u odsouzeného. Jinak k tomu rozdílu, vzhledem k možnosti žádat o převedení do mírnějšího typu věznice se postupem času může kdokoliv dostat i do toho dozoru (to ale ve skutečnosti nemusí vůbec znamenat, že se polepšil), proto jsou stále ta bezpečností opatření podobná. Navíc proč by měl být při návštěvách znevýhodněn někdo jen proto, že sedí za vraždu, oproti těch, kdo jsou tam třeba za alimenty? Jak byste to chtěla škatulkovat? Taky nikde není psáno, že ten, co je tam za alimenty, nebude zajišťovat donášku drog těm ostatním.
anonym
| 7. 1. 2017 16:25
TO Shrl: prave proto by se melo dodrzovat rozdeleni odsouzeny do veznic se zarazenim. To ze jsou veznice preplnene a proto tam jsou namichane neni ale problem odsouzenych ani pribuznych.
anonym
| 7. 1. 2017 16:29
TO Naděje: Asi by bylo vhodnější mít prostě celou věznici pro odsouzené s dozorem a jinde zase jenom ostrahovou, to máte pravdu a celková organizace by byla mnohem jednodušší, bohužel tomu tak není. Momentálně se to bere tak, že je to vlastně výhoda, protože pokud máte např. manžela v ostraze a zažádá si o přeřazení do mírnějšího typu věznice, tak má šanci zůstat v té samé věznici, tzn. nemusíte mít strach, že budete někam složitě dojíždět.
anonym
| 7. 1. 2017 11:59
Chodím sem už rok a pul. Dřív jsme si tu radili jak a co. Poslední měsíce jsem žádný příspěvek nedávala, protože to tu bylo o ničem. Mě se naopak líbí co píše za příspěvky Shrl. Ano má na to jiný názor...ten druhý pohled. Ale když může tak opravdu poradí. Já už mám návštěvy mimo věznici. A hned je to o ničem jiném. A všem to přeji. Všem přeji hodně úspěchu v novém roce.
anonym
| 7. 1. 2017 12:19
TO Martina: Zdravím Vás. Chci se zeptat,po jaké době měl nárok na ty návštěvy mimo věznici a nebo spíše jak oni toho můžou docílit? Dekuji
anonym
| 8. 1. 2017 13:58
TO Veča: Dobrý den Návštěvy mimo věznici dostal po roce výkonu. Nedělá problemy. Má to za odměny.Dokonce i 12hodinovku. Je zaměstnaný. Ta práce ho moc baví a dělá ji i mimo pracovná dobu.Má volný pohyb. Zaměstnanci za ním chodí aby jim něco opravil na autech atd. Dokonce dostane i cigarety od zaměstnancu. Jinak je v B, Do výkonu nenastoupil tak jak měl. A proto dostal několik měsícu navíc...jinak by byl už venku. Pulku nezkoušel, protože jak pozdě nastoupil měl by smolíka.
anonym
| 8. 1. 2017 14:09
TO Martina: Děkuji za odpověď a drzte se.
anonym
| 7. 1. 2017 10:23
Pokud se můžu připijit svojí troškou. Když jsem seděl, viděl jsem různá individua. Nečekal jsem venku, jaké to vevnitř bude.
Pravdu mají obě strany. Jsou tam lidé a jejich tak 90%, kteří tam jsou vlastn ívinou a ani si nepřipouštěj, že by někdy snad udělali nějakou chybu, že vlastně až zas nic moc tak špatnýho neudělali.
Pak je tam část vězňu, u nichž sehrála roli neštástná náhoda - například: někdo vám vkročí před auto, v sebeobraně použijete nepřiměřenýho násilí a ten člověk, který vás napadl má doživotní následky atd atd.
A k těm návštěvám: vždycky jsem se snažil, aby mi vychovatel dal návštěvu na nějakej dobrej trermín tak, aby mohla přítelkyně přijet a navazovaly jí spoje. Bohužel ne vždy to šlo, několikrát jsem měl taky chuť ho v té kanceláři seřvat (ale pomohlo by to? ne, šel bych na díru), ale když má vychovatel na baráku třeba 70 lidí a jeden den, na který má naplánovat návštěvy pro 40 z nich, přičemž návštěvka má třeba jen 15 míst, to asi není žádná sranda, kór, když má někdo ještě pětihodinovou návštěvu za odměnu. Pak jsou návštěvky narvaný.
Taky jsem prosil přítelkyni, aby mi přivezla i syna a párkrát se tak stalo. Ale 3 hodiny byly pro dítě dlouhé, i když jemu už bylo 8, takže to ještě šlo.A byli tam týpci, který zavřeli, když jejich přítelkyně/manželka čekala dítě a hned jak byla v šestinedělí, si jí a to dítě žádal o návštěvu, i když jsme mu na baráku vysvětlovaly, že to není moc chytrý. Každej druhej tam má pořád nějakou rýmu, někdo má žloutenku, jinej svrab apod. Návštěvky taky uklízej vězni a ne uklízeči zvenku, takže ano, může se tam dostat kde co, kór když se pašují i drogy a nikdo neví, co v těch kéších může být hozené, aby to zamaskovalo, co se doneslo.
Takže takhle: pravdu máte částečně obě strany ;)
anonym
| 7. 1. 2017 11:25
TO Pepa: Díky ,líp bych to nenapsala.Ano děcka ,která z návštěvy nemají ještě vůbec pojem,by tam neměla co dělat,jen brekem otravují návštěvu ostatním.Zdravotní rizika už nezmiňuji vůbec.
anonym
| 7. 1. 2017 11:33
TO Pepa: ale to je zase chyba veznice, ze nakazeny lidi se svrabem atd nejsou na specialnim karantenim odeleni a nechavaj je pohromade se zdravejma. Muj treba zadal lekare, ze mu zaplatim vakcinu na zloutenky tak zda si muze objednat u nej ockovani. Odpoved byla, ze kdyz tam nebude s nikym mit *** tak se nakazy bat nemusi a zadost byla zrusena. Nevim jake vzdelani lekar ma, ale i laik vi, ze zloutenka se prenasi i jinak. To ze tam nekdo bere novorozence je pro me osobne taky prehnane, ale je to kazdeho vec tak jako, ze tam nechaj deti lezt po podlaze, jist jidlo ze zeme atd. My sve deti mame vychovane, naucene hygiene a i kdyz jsou starsi stale je jednim okem sleduji. Ale to nema vliv na pocet navstev ci jineho kontaktu s rodicem a ditetem o kterem se tu psalo.
anonym
| 7. 1. 2017 11:48
TO Naděje: Pepa to asi nemyslel doslova, ale jsou tam lidi, kteří třeba dřív žili na ulici, dejme tomu, udělá se jim nějaká vyrážka a je ani nenapadne s tím jít k doktorovi, než si toho třeba dozorce u prohlídek všimne (bohužel to nejsou výjimky jak všichni tajně doufáme), až u lékaře se třeba dozví, že má svrab či něco horšího a pak se to řeší, ale když si uvědomíme, jakou dobu tam s tím chodil, kolik lidí mohl nakazit (používání společných věcí, toalety, ve sprchách), tak je to špatné, ale není to vina věznice. Navíc teď, když se tak často nedělají důkladné prohlídky je odhalení ještě horší, je to přeci proti lidské důstojnosti (to, že to spoustu lidí ochránilo šlo jaksi stranou). Valná většina jsou bývalí či současní uživatelé drog, mnoho lidí si ani neumí představit, co všechno ,,mají v sobě´´ a pak tam nakráčí mamina s prckem ještě v šestinedělí, neočkovaným, no je to na těch lidech. Pro nás, kteří jsme naučeni hygienickým návykům, je asi nepochopitelné, že tam jsou lidé, kteří se třeba několik týdnů nechtějí umýt, jak vypadá jejich další hygiena si asi dokážete představit. Bohužel.

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
♥Jarka*Alice♥
12. 6. 2025 15:38
14489
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
cudlik
12. 6. 2025 14:38