Sex po hysterektomii - Diskuze | e15.cz
Zpět na výpis diskuze

Sex po hysterektomii

Diskuze

Re:---
Simona Paulov
| 27. 11. 2024 22:42
Podle ACOG (American College of Obstetrics and Gynecology)většina lékařů nepřemýšlí dvakrát o ***uálních vedlejších účincích spojených s hysterektomií. Po hysterektomii lze pozorovat poruchy touhy, vzrušení, orgasmu a bolesti. Kilkku et al se podívali na pacientky po hysterektomii a zjistili, že u žen, které si ponechaly děložní hrdlo, nedošlo k žádné ztrátě funkce, ale když bylo děložní hrdlo odstraněno, pacientky si stěžovaly na ***uální dysfunkci. I když si žena ponechá vaječníky, někdy se přeruší přívod krve do dělohy. Vnitřní orgasmy se po hysterektomii často výrazně změní. To je pozorováno částečně kvůli neschopnosti mít rytmické kontrakce děložních svalů bez přítomnosti dělohy. Také vnitřní orgasmy jsou po hysterektomii změněny v důsledku poranění nervů, které procházejí blízko děložního čípku. Chirurgové by se měli snažit tyto nervy ušetřit, ale snahy o jejich ušetření jsou v současnosti omezené. Výsledkem je, že po hysterektomii mnoho žen ztrácí schopnost dosáhnout vnitřního orgasmu. Zprávy naznačují, že pokud by děložní cervikální ganglia byla ušetřena během cervix šetřící hysterektomie, ***uální funkce by byla zachována.
Fraa usta
| 21. 6. 2021 14:35
Obsah příspěvku byl v rozporu s pravidly diskuze.
Re: Prozba
Vlasta Manel
| 27. 4. 2023 13:32
Fraa usta Pokud mohu z pohledu muže. Žena, 54 let, je momentálně 3 měsíve po LAVH s obostrannou adnexektomií z důvodu zvětšujícího se myomu po menopauze. K takto radikálnímu zákroku bylo přistoupeno proto, že v rodiě mé ženy se jak u předků, tak u sourozenců vyskytovala poměrně často onkologická onemocnění. Operace a následná rekonvalescence bez jakýchkoli problémů. Těch 6 týdnů od operace jsem se na intimní život ani neptal . Jinak, žena nebyla ani před zákrokem nějaká vášnivka, aktivní jsem byl vždy já a i jednou za měsíc pro ni bylo dost. Já jsem založený spíš na alternativní řešení. A také jsem zvídavý a hodně jsem toho v této oblasti přečetl. Tak trochu jsem počítal se zhoršením a tak žena týden po zákroku začala užívat bylinný extrakt od české firmy, který pomáhá i mladším ženám, ale po menopauze vyrovnává hormonální nerovnováhu, zklidňuke, pomáhá proti osteoporóze a kloubním problémům, působí lehce afrodiziakálně a napomáhá lepšímu prokrvení orgánů pánevního dna a obsahuje hodně tzv fytoestrogenů, tedy látek, které umí tak trochu poblafnout receptory estrogenu a ty se pak tváří, jakoby estrogen měly. I cvičení pánevního dna má blahodárný vliv na intimní život. No a na doplnění, především proto, že je poměrně účinný na odbourávání uloženého tuku (po odstranění vaječníků dojde k dalšímu skokovému snížení estrogenu v tomto věku o cca 15-20% a ženy, které mají problémy s váhou začnou být náchylné na přibírání). Dalším špatným efektem odebraných vaječníků je zhoršení kvality pleti a vlasů a zvýšené riziko osteoporózy. A také jsem radikálně změnil život, kromě toho, že jsem za ni skoro vše doma dělal, až ji to štvalo, tak, protože je OSVČ a provozuje hospodu, tak jsem s těžkou prací chodil pomáhat i tam. Ale hlavně, my nikdy nebývali, kromě pusinky na nějaké něžnosti. Tak že od operace, při každé příležitoosti jsem ji pohladil, objal, políbil, před spaním chytil za ruku. No a jak ta intimita dopadla v reakci.
Vlasta Manel
| 27. 4. 2023 13:51
Po dvou měsících jsme se dohodli, že to zkusíme, katastrofa, žena nebyla schopna udržet vzrušení, natož vyvrcholení. Byli jsme z toho špatní, tak jsem dál hledal rady. Doporučení lékařů je ne***ovat 6 týdnů. Ale ono je to u jednotlivých žen dost individuální. Dohodli jsme se, že když to nepůjde, požádá v srpnu na kontrole gynekologa o nějaké řešení, třeba hormonální a také jsme se dohodli, že si dámě klidně měsíc nebo dýl pauzu, až prostě žena ucítí, že by chtěla. Žena dál užívala bylinné kapky 3x denně 10 kapek tři týdny a týden vypustit a 2x denně po jidle kotvičník 1 tobolku (ten jsem zapoměl výše napsat). Asi po dvanácti týdnech jsme se tak mazlili v posteli, líbali, hladil jsem ji na hlavě, na krku, na ramenou a najednou mě žena požádala, abych ji začal dráždit. A bylo z toho milování jak ve třiceti. Neházejte flintu do obilí. Hodně problémů je v hlavě a ženské tělo, i když je to provedeno laparoskopicky, je po takovém zákroku hodně oslabené a rekonvalescence je individuální. Také je někdy třeba změnit zažité praktiky. Mluvit spolu o tom, co pomáhá, co ne, většinou je třeba dost prodloužit předehru. Tak že, podpořtě vitalitu, podpořte chuť, prokrvte orgány bylinkami, změňte se, buďte k sobě daleko něžnější, posune vás to v životě dál, buďte trpěliví, některé ženy to mohou zpracovánat i několik měsíců. Chtějte zlepšení oba, bavte se o tom a hledejte možnosti, jak nejlépe. A ono to přijde.
Vlasta Manel
| 27. 4. 2023 14:01
Na trhu je hromada přípravků, nevím, jak se všechny jmenují, napadá mě momentálně jen nějaký Merilin a ArginMax pro ženy. My jsme zvolili Estrozin od Diochi, jak píšu 10 kapek 3 x denně po tři týdny a týden vynechat a jako doplněk 2 x denně po jídle kotvičník tobolku (čaj je prý hnusný) A počítejte s tím, že to jsou bylinky, u citlivějších mohou přijít první vlaštovky tak po měsíci, po dvou, většinou přijde znatelný efekt po třech měsících. Ony ty kapičky začínají detoxem orgánů, včetně těch pohlavních, povzbuzují funkce orgánů a zlepšují prokrvení, mírně roztahují cévy a tedy mírně snižují tlak. Fylozofie těch ka***k vychází z čínské medicíny, zatím nemohu z dlouhodobého hlediska hodnotit, ale působí na mě tak, že účinkují a to včetně zklidnění. Hledejte cesty, ona ta intimita nebude jaká byla, ale nemusí být horší nebo žádná. Bude prostě jiná a může být i nadále krásná.
anonym
| 20. 6. 2016 18:14
Dobrý den. Jsem měsíc po abdominální histerektomii a vím, že mám snížené libido. Kolegyně z práce byla už po operaci naladěná. Zkusím to řešit nejprve se svým gynekologem a když to nezabere, tak budu zkoušet dál hledat na internetu. Doufám, že najdu nějaké řešení ať už od pana gynekologa a nebo sama. Mám totiž mladšího partnera a to by pro mne byla katastrofa
anonym
| 28. 4. 2016 18:16
já jsem 2 měsíce po operaci bez dělohy a vejcovodů, *** o 100 procent lepší, svému gynekologovi jsenm vděčná a určitě mi přidal smysl ***.života,manžel se nestačí divit,že žena v 55 létech zažívá milostný život lépe nž za mlada,
anonym
| 3. 11. 2015 22:27
U nas doma po kompletni hysterektomii velka bida, nejdrive bolestive pokusy a casem uplna ztrata libida a nezajem o cokoli.
anonym
| 20. 12. 2015 16:16
TO ronaldo:
Tak to je škoda. Já se musela během týdne srovnat s tím, že asi mám rakovinu v pokročilém stadiu. Chtěla jsem jen přežít. Po operaci jsem byla šťastná, že nemám střevo vyvedený do pytlíku na břiše. Pak mi řekli, že to není rakovina a mám 80% šanci na pětileté přežití. A najednou byl život super. Když se vagíně nechce, no tak mám tlapky a rozumný chlap to nehrotí.Asi proto začínáme fungovat úplně normálně.
anonym
| 23. 4. 2015 14:30
Dobrý den, chtěla bych Vás touto cestou požádat o pomoc. Jsem studentka 3. ročníku Fakulty humanitních studii ve Zlíně, a zpracovávám bakalářskou práci na téma problematika ***uality žen po gynekologické operaci. Tímto bych Vás chtěla požádat, zda-li byste byli ochotné vyplnit krátký dotazník, který je zcela anonymní. Děkuji http://www.survio.com/…9R9E4L6T7K4M2U6Q
anonym
| 23. 4. 2015 14:26
Dobrý den, chtěla bych Vás touto cestou požádat o pomoc. Jsem studentka 3. ročníku Fakulty humanitních studii ve Zlíně, a zpracovávám bakalářskou práci na téma problematika ***uality žen po gynekologické operaci. Tímto bych Vás chtěla požádat, zda-li byste byli ochotné vyplnit krátký dotazník, který je zcela anonymní. Děkuji http://www. survio. com/…4L6T7K4M2U6Q
anonym
| 8. 5. 2013 15:47
Já jsem prodělala robotickou operaci v r.2010 a od té doby jsem měla ze ***u strach,protože po prodělaných ozářkách,mně trápí opakovaně krvácející prasklinka na hrázi u poševního vchodu.Manžel to nechtěl akceptovat a tak jsem se ***u vyhýbala.Po určité době jsme se rozešli.Teď jsem si našla fantastického partnera se kterým je to bez problémů a *** si užívám plnými doušky.
anonym
| 4. 5. 2012 17:23
Prosím o informaci , zda je pocitově k otázce ***u , lepší kompletní odstranění dělohy, nebo částečné, kdy zůstává děložní čípek
Děkuji
Andrea
anonym
| 6. 5. 2012 19:44
TO Anonym: na *** nemá vliv,jestli máš nebo nemáš vaječníky ani dělohu.Jsem půl roku po kompletní hysterektomii a *** je úplně stejný.To znamená,že je stejná chuť,zvlhčení i ***.Já jsem žádnou změnu nezaznamenala.Ono totiž taky záleží,jaký byl *** před operací.A když byl dobrý,bude dobrý zase.Fakt to na to nemá vliv.vůbec se neboj.Aještě se nemusím starat o antikoncepci a ten menzes je navždy fuč.Paráda.Navíc už nehrozí rakovina vaječníků,či dělohy.
anonym
| 19. 11. 2013 19:51
TO Anonym: souhlasím :)

anonym
| 18. 8. 2015 10:54
TO Anonym: ano, souhlasím :)
Sex po hysterektomii
veverunka
| 1. 5. 2011 07:03
Mám po operaci téměř 10 let a *** si užívám jako nikdy před tím.Před operací jsem měla strach,že se budu cítít míň jako ženská,bylo mi teprve 38 let,ale není to tak.Žádný strach z otěhotnění,žádné "moje dny",žádná antikoncepce ani jiné prášky,cítím se skvěle.Je to všechno asi o psychice,jen si věřit.
rozalin
Valenka2
| 27. 3. 2011 08:07
ano, máš pravdu i hormony za to můžou, já sice mám vaječníky, je mi 48, ale jak správně píšeš, ta chuť vymizela.Hodně jsem trpěla na mykózy a jsem omezena dá se říct ve všem a musím si dávat velký pozor, jinak hned něco chytí a mám i jiné zdr. problémy, takže proto i ta psychika u mě.Holt jsme jen lidi.Zdravím liv
liva
rozalin
| 26. 3. 2011 20:58
je mi 53, manžel patří do tvé první skupiny. To znamená do 80 a stále dál... Psychicky jsem na tom normálně , ale ta chuť vymizela. Myslím si, že je to tím, že vymizely hormony. Když nejsou vaječníky, tak nejsou. Jinak jsem v poho. Možná to je fakt i tím věkem pa
pro rozalin
Valenka2
| 26. 3. 2011 07:31
nesouhlasím s Tebou, že když nemáš dělohu ani vaječníky, tak nejsi žena, to s tím nesouvisí, to je v něčem jiném, ale jsem na tom úplně stejně jako Ty, ta chuť na *** není.U mě je to určitě psychika, ta hraje velkou roli, možná i věk?Každá jsme jiná i chlapy, některý může i v 80 a jiný už v 50 nic.Ten můj se bohužel řadí do první kategorie.Můžu se zeptat kolik Ti je?Zdravím liv.
hysterektomie
Yvus
| 25. 3. 2011 16:24
Ahojky,nedalo mi to nenapsat,kdyz tady ctu vase nazory.Vloni v cervnu jsem byla na operaci-hysterektomii,trochu jsem se toho bala,protoze v mych 32 letech jsem si myslela,ze uz ze me nikdy nebude zenska.. Zkouseli to prvni vpichama,ale skrz srusty me rozrezali ve stejne jizve po cisaracich,asi 2 tydny jsem si uzila bolesti,ale pak to uz bylo cim dal lepsi.Asi po mesici jsem prestala uplne spinit a po 3 mesicich jsem mela od doktora povoleny pohl.styk..,ktereho jsem se trochu bala,ale muzu rict,ze od te doby si ho uzivam mnohem lip,nez predtim.Vsechno funguje jak ma,chute mam fakt nekolikrat denne,dokonce i hodne vlhcim-toho jsem se taky bala,ze to zmizi...,snad jeste nikdy se mi *** tak nelibil jako ted.Zadne stresy z toho,ze budu opet krvacet..,kdyz clovek vi,ze uz pro me tehdy neprijemna menstruace nebude i pro psychycke strance je to uplne v pohode,dokonce i manzel si libuje,ze zevnitr to nejde vubec poznat,ze bych byla po nejake operaci a je take rad,ze nase starosti skoncili...
pity
rozalin
| 25. 3. 2011 10:47
nemám dělohu ani vaječníky, tak že jako vůbec nic. vzrušení je delší a to o dost, ale chuť na ***-to je pro mne dosti neznámý pojem. Kdysi 3 krát týdně. Dnes , když je dobře tak 1 týdně ale to si to musím dát jako úkol. Ta pravá chuť už není. A jako lajk si myslím- z čeho, když nemáš nic, co tě dělá ženou. pa zdravotní problémy nemám.
anonym
| 18. 8. 2015 10:57
TO rozalin: ...jem dva roky po odstr dělohy i vaječníků- je mi 52 let...*** před operací - s uper- manžel ví, jak na mě :)...po operaci také moc fajn- *** ANO- delší než před operací, ale manžel se musí víc snažit :)...je to opravdu i hodně o psychice a souhře partnerů...
anonym
| 7. 10. 2015 15:47
Prodělat operaci odstranění vaječníků a pak tvrdit, jak je *** úžasný nevěřím.Znám ženy, které prodělaly takovou operaci a říkají, že jsou dole prázdné. Jinak vaječníky i po přechodu produkují hormony, blahodárné pro zdraví ženy. A pokud gynekolog tvrdí něco jiného, zeptejte se ho, zda by si nechal preventivně vyoperovat prostatu a varlata. I muži mají přechod- to jest pokles testosteronu. Jen na rozdíl od žen zůstávájí plodní. Ale to zřejmě souvisí s tím, že ženino tělo pro těhotenství musí být dostatečně silné a v mladším věku.
hysterektomie, od pity ze dne 13.3.2011 15:05
Ewelina
| 24. 3. 2011 11:02
Pokud Ti to pomůže, tak se ozvi. Čau.
o sexíku
Ewelina
| 24. 3. 2011 10:50
Ahoj, nevím jestli sem někdo chodíte, ale musím napsat to, že jsem už přes 20 let po operaci, při které mi vzali dělohu a ***ík je od té doby suprový. *** je jako dřív a ještě lepší, manžel si nemusí dávat pozor.
Zatím čau a ozvěte se.
sex po hysterektomii
Ivuu
| 22. 3. 2011 22:11
*** po hysterektomii. Tu jsem podstoupila v lednu loňského roku. Ze začátku to vypadalo, že to bude fajn. Ale s postupem času, nevím, je chyba ve mně nebo partnerovi? Bojím se, že to bude bolet, potom někdy trošku špiním. Je to určitě horší. I když jinak, v jiných oblastech jsem snad úplně v poho. Snad. Byla bych tu jinak?
bohužel...
greys
| 13. 3. 2011 22:27
Není to jako dřív...je to hodně špatný,nevím jestli to je pooperačním "celibátu",ale technika na kterou jsme byli s manželem zvyklí mi připadá cizí až nepříjemná...přitom vzrušivá jsem pořád stejně jen to opadne když by nemělo pořád si říkáme,že se to třeba zlepší...
anonym
| 4. 4. 2015 08:14
Jsem 6 týdnu po odstranění dělohy, ale *** mě nevzrušuje, přítel je na mě hodně něžný ale prostě jsem suchá a vzrušit se nemužu, bojím se že se to nezlepší .:
sex po hysterektomii
kapujda
| 13. 3. 2011 17:06
Ja jsem dva roky po odstraneni delohy a *** me pripada lepsi, nez byl. Je pravda, ze mi zustaly vajecniky a nejsem v prechodu. Myslim , ze je to tim, ze nemusim brat hormonalni antikoncepci. Na dotaznik rada zodpovim. Jestli nevadi jen, ze mam odstranenou delohu, jinak nic.

Nejnovější příspěvky v diskusích

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
Pavlna Boudov
10. 12. 2024 09:58
25
♥Jarka*Alice♥
10. 12. 2024 09:35
13228
Alka...