Dobroty ke kafíčku - Diskuze | e15.cz
Zpět na výpis diskuze

Dobroty ke kafíčku

Diskuze

buchta pro mlsaly
anonym
| 16. 7. 2006 16:11
Jsem velice ráda, že se ti to povedlo . Mám ještě další , až bude čas dám to na papír a napíšu,nebo respektive do počítače.E.
Eva
anonym
| 15. 7. 2006 21:23
Ahojky, tleskám tvému receptu, je VÝBORNÝ. Udělala jsem ho s rybízem, mňam.
kvikina-tvarohový dort
anonym
| 13. 7. 2006 20:44
Tu želatinu dáš do studeného mléka na noc, ale asi do lednice, nebo to necháš venku? Babča.
buchta pro mlsaly
anonym
| 13. 7. 2006 20:27
Nerozpadá, když to necháš vychladit , tak to těsto upečené zvláční. Můžeš to udělat i bez polevy jenom posypané moučkovým cukrem.Ten pudink udělej trochu tužší na 1l mléka dej 3pudinky. Uvidíš bude to dobré. Dej vědět jak se ti to povedlo.Eva.
lákadla
lenka
| 13. 7. 2006 19:24
Evi, ten recept zní moc lákavě, určitě ho taky zkusím. Jen tak přemýšlím, jestli se to dá dobře krájet a nerozpadá se to?
lákavé
anonym
| 13. 7. 2006 17:11
Placky se dělají na velikost plechu nic se neslepuje , krásně to drží tvar opravdu si pochutnáte. Držím palce Eva.
lákavé
anonym
| 12. 7. 2006 19:35
Takže to jsou dvě placky -jedna vespod ajedna nahoře? a jaký tvar ta buchta má? A jak slepíš okraje? Zní to opravdu lákavě, chci to vyzkoušet, tak ať se mi to povede.
Dobrá buchta pro mlsaly
anonym
| 12. 7. 2006 19:11
Mám recept na dobrou buchtu. listové těsto rozválet dát na pečící papír na plech, naskládat piškoty,potřít uvařeným pudinkem na to dát ovoce jahody ,maliny švestky co máte doma , zase potřít pudikem a na to položit placku listového těsta propíchat a upéci do růžova po vychladnutí je možno potřít cukrovou polevou.Dobrou chuť vám přeje Eva.
buchta s rumem
anonym
| 5. 7. 2006 21:26
LenkoM, vyzkoušela jsem dnes tvůj recept a je opravdu dobrý. Jen jsem
tam dala víc mouky, těsto se mi zdálo hodně řídký. Rum tam chuťově není
moc cítit, ale dodá vábnou vůni. Mohu ostatním doporučit.
LenkaM
anonym
| 2. 7. 2006 12:29
Ráda vyzkouším, recept vypadá jednoduchý a rychlý. Jenom bych se chtěla zeptat, opravdu se tam dává moučkový cukr? Já se s tím ještě nesetkala. A ten rum, je cítit v té bábovce?
Buchta s rumem
anonym
| 1. 7. 2006 20:57
5 vajec ušleháme s jedním vanilkovým cukrem a 20 dg moučkového cukru do pěny .Přišleháme 1 dl oleje a 1 dl rumu .Přimícháme 20 dg hladké mouky smíchané s 1 práškem do pečiva .Do části těsta můžeme dát kakao a rozinky .Nebo nakrájíme na kostky čokoládu MARGOT .Nalijeme do máslem vymazané a strouhankou vysypané formy na bábovku .Pečeme ve středně vyhřáté troubě . Neznám lepší !!!
vejce
anonym
| 21. 6. 2006 08:37
Na syrové vejce opravdu pozor....dávájí se třeba do tiraminu, ale já jsem zkusila je v tiramisu prostě vynechat a vůbec nic se po chuťové stránce nestalo, jen bylo o něco méně nadýchané, ale to vůbec nevadí.
tvarohový dort
anonym
| 20. 6. 2006 17:19
bála bych se těch syrových vajec - musí tam být, čím se daly nahradit? Anna
Jednoduché mlsky
anonym
| 22. 5. 2006 13:13
V tom ti dávám zapravdu, né vždy je nálada na vyvařování. Já mám od maminky zase naučené - v hrníčku mražené jahody, posypane cukrem a poleté nenašlehanou šlehačkou.
horké ovoce s pudinkem
lenka
| 22. 5. 2006 10:10
Já nevím, jestli nebudu se svým receptem trapná, protže to ani není recept, ale včera večer jsme si na tom fakt pochutnali, tak to píšu. Nakrájela jsem na kolečka banán, kiwi a jahody, dala to do misek, přelila čokoládovým pudinkem a ještě horké jsme to jedli...tím se ohřálo i to ovoce a bylo to prostě dobré....v jednoduchosti je krása ....šlehačku jsem na to nedávala, protože to máme rádi horké a šlehačka by se na tom rozpustila.
rebarbora
anonym
| 21. 5. 2006 14:37
Stačí, když začistíš okraje /odkrojíš/ a pak malým nožíkem oloupeš tenkou svrchní slupku, jde to dobře. Nakrájíš na asi 1,5 cm špalíčky a použiješ do receptů. Nemusíš nijak upravovat.
rebarbora
anonym
| 21. 5. 2006 14:00
A prosím tě, ta rebarbora se nemusí dopřědu nějak vařit nebo změkne pečením? Já se právě chystám z rebarbory něco dělat, ale bude to poprvé v životě, tak s ní nemám zkušenost.
Řezy z rebarbory
anonym
| 21. 5. 2006 12:16
Včera jsem vyzkoušela tento skvělý rychlý a jednoduchý recept, tak se musím hned s vámi o něj podělit.
80g másla utřeme s 300g cukru a 2 vejci a přimícháme 300 g polohrubé mouky s 1 práškem do pečiva přiléváme opatrně trochu mléka, až nám vznikne těsto jako na piškot. Přisypeme 300g rebarbory, oloupané a nakrájené. Vše promícháme a dáme na vymaštěný a vysypaný plech nebo vyložený pečícím papírem. /Dělala jsem v nízkém pekáči 32x27cm a bylo to akorát./
Pečeme ve vyhřáté trobě při 200°C asi 35 minut.
Dobroty ke kafíčku
anonym
| 18. 5. 2006 18:12
Ahojky,
často tedˇ dělám dobrůtku,kterou dělá moje švagrová,je to opravdu moc moc výborný!!!
Potřebujete banány,piškoty,čokoládu mléčnou nebo hořkou rozehřátou,párátka.
Banány nakrájíme na kolečka silná asi 1cm, na párátko napíchneme piškot pak banán a zase piškot,to celé namočíne v rozehřáté čokoládě a v lednici necháme ztuhmout.Přeji dobrou chutˇ.
listové těsto
anonym
| 17. 5. 2006 11:00
Mám ještě jednodužší recept na listové těsto:1 tučný tvaroh, 1 Hera a 250 dkg hladké mouky, všechno uhníst dohromady a nechat hodinu odležet v lednici, tý mouky dám někdy o trochu víc podle toho jak to lepí a když pospíchám, tak to ani odležet nenechám, taky se nic nestane.
tiramisu
anonym
| 16. 5. 2006 17:37
Lenko, také dělávám, ale většinou na oslavy a den předem /odležený je ještě lepší/. Dělám ho z kávy, vanilkového sirupu, žloutků /mám svoji slepici bez chřipky/, mascarpone a piškotů. Protože dobrý mascarpone sýr je pěkné drahý, našla jsem recept na jeho výrobu, ale ještě nezkoušela.
tiramisu
lenka
| 16. 5. 2006 12:07
Notoricky známý recept, ale je moc dobrý...navíc existuje hodně variací, tak napište, jak ho děláte vy.

500 g Mascarpone, 4 dl šlehačky, piškoty, 4 lžíce cukru
kakao, likér Amaretto nebo stačí obyčejný rum.
Mascarpone smícháme s ušlehanou šlehačkou a cukrem a piškoty pokapeme likérem. Do dortové formy vložíme vrstvu piškotů, poté Mascarpone se šlehačkou, pak opět vrstvu piškotů a opět krém. Nakonec posypeme kakaem a dáme do ledničky vychladit.
Marshmallow řezy
anonym
| 6. 5. 2006 07:18
250 g čokoládových máslových sušenek /použila jsem věnečky, ale byl drobný problém trochu se to drolilo, takže buď přidat více másla, nebo zkusit jiné sušenky/
125 g másla, rozpuštěného
400 g marshmallow, nejlépe růžových /koupíte v obchodě mezi bonbony/
1/2 hrnku /125 ml/ šlehačky
2-3 lžíce jahodového džemu
2-3 lžíce ***u
Formu, pekáč o přibližném rozměru 19cmx29cm vyložíme alobalem, ať nám přesahuje - můžeme uchopit při vytahování. Sušenky rozmixujeme na strouhanku, smícháme dobře s máslem a pevně natlačíme na dno formy. Dáme do lednice na 30 minut. V kastrolu na slabém plameni pomalu roztopíme marshmallow ve šlehačce a necháme trochu vychladit. Nalijeme do formy na sušenky, překryjeme potravinovou folií a dáme do lednice na dalších asi 30 minut. Opatrně pomocí alobalu vytáhneme z formy, potřeme džemem, který jsme rozehřály s trochou vody a posypeme ***em. Krájíme na malé kousky.
výsledek
anonym
| 4. 5. 2006 18:34
Jsem ráda, že chutnalo, příště ještě zkus, když děláš své těsto, ty okraje nejen pomazat vodou, ale ještě přehnout, myslím ve spojích, jemně okraje přehnout a zacelit přitiskem.
výsledek
anonym
| 4. 5. 2006 15:56
Tak hlásím výsledek..vzhledově se mi moc nepovedly, rozšklebily se mi, asi jsem tam dala hodně náplně...dokonce jsem i okraje předtím potřela vodou, aby to dobře drželo, ale jak říkám, příště uberu náplň. Nicméně chuťový výsledekbyl takový, že jsme to ve dvou snědli do půl hodiny -byl to jeden celý plech, takže jsme přežraní, al emoc spokojení Takže díky za tip, mohu vřele doporučit i ostatním.
lískové těsto
anonym
| 4. 5. 2006 14:59
Ano,je to jedno balení 250g,. S jinný tukem nemám vyzkoušosti,měl by to být pokrmový ne Hera a podobné na pečení.Vše se zpracuje dohromady a může se nechat odležet v lednici,když spěcháš, tak nemusí.Pokud mi kousek zbyde,nechávám 1-2 dny v lednici a pak peču i slané pečivo posypané kmínem,sezamem apod. dle chuti.
lískové těsto
anonym
| 4. 5. 2006 12:05
Díky moc...ta jedna Omega je 250 g? Myslíš, že se tam dá dát jakýkoliv jiný tuk? a jak se to zpracovává, jen pořádně smíchá a vyválí? Dky
Dobroty ke kafíčku
anonym
| 4. 5. 2006 11:05
Zasílám vyzkoušený jednodušší recept na listové těsto:

500 g hladké mouky
1 Omega
250 ml světlého piva
lžička soli
3-4 lžíce oleje
díky
anonym
| 4. 5. 2006 08:00
Děkuji moc, vidím, že je to docela pracné ...až upeču, dám určitě vědět.
listové těsto
anonym
| 3. 5. 2006 22:07
No já sice nejsem zastánce polotovarů, ale listové těsto si kupuji. Našla jsem ti recept v "babičkovské" kuchařce.
250 g hladké mouky, špetka soli, 1 žloutek, vlahé voda podle potřeby, 250 g másla, hrst hladké mouky.
Do mouky uděláme důlek, přidáme sůl, žloutek a vody tolik, aby vzniklo vláčné těsto. Uděláme z něho bochánek a necháme odpočinout. Do másla zapracujeme hrst mouky, uděláme také bochánek a vyválíme jej na menš čtverec. První těsto rovněž vyválíme na čtverec, ale o něco větší než máslový. Máslový čtverec položíme přes roh na těstový a okraje přehneme jako obálku a dobře spojíme. Vyválíme 3x, pokaždé natřikrát přeložíme a dáváme zakryté vlhkým ubrouskem na chvíli odpočinout. Při válení těsta zachováváme dva směry: shora dolů a zleva doprava, abychom udrželi tvar obdélníka. Pak znovu 3x rozválíme a 3x složíme, dáme odpočinout a rozvalování opakujeme potřetí. Nakonec těsto rozválíme na plát 3 mm vysoký.
Takže, tohle je recept ze staré české kuchařky, nezkoušela jsem a jestli má někdo jiný, určitě ti poradí.

Nejnovější příspěvky v diskusích

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
Arin
26. 4. 2024 11:39
70313
♥Jarka*Alice♥
26. 4. 2024 08:08
11821
♥Jarka*Alice♥
26. 4. 2024 08:01
409
Uivatel_5825696
16. 4. 2024 20:10
479
helena.07
27. 3. 2024 11:56
8
Uivatel_5747674
19. 1. 2024 11:51
16826
Pavlna Trojanov
12. 3. 2024 09:26
5
Jiina Koudelov
25. 2. 2024 20:33
148
Anna Soukov
23. 2. 2024 00:14
115
Jiina Koudelov
13. 2. 2024 21:43
46
Silvie Zimmermannova
13. 2. 2024 17:15
10831
Jiina Koudelov
3. 1. 2024 18:58
327
Uivatel_5725017
3. 1. 2024 10:00
33
Lucie Baklkov
28. 11. 2023 14:24
8775
Uivatel_5694482
24. 11. 2023 19:31
82
Cryptomeria Rasa
16. 11. 2023 18:49
287
sona.koutna8
30. 6. 2022 21:02
26
Vlado Schiffel
12. 11. 2023 01:48
439

Hlavní zprávy

Nejčtenější

Video