Nesvazuje To si myslí každý a přitom je to vážně nesmysl. Já walkodile mám (jo, mám čtyři děti a jen dvě ruce... ), děti ho mají rády a "svázané" jsou rozhodně méně, než když se musejí navzájem držet za ruku-to mi odmítají, hrozně se hádají a já je pak honím jak nadmutá koza. Když chci, aby měly volnost v klidném úseku cesty a trošku si zaběhaly, tak je prostě odepnu a je to. Nikdy nebyl žádný problém, stížnost, prostě největší spokojenost nejen z mojí strany, ale i ze strany dětí. Navíc v nějakém ohledu je svazují všechno, co zajišťuje bezpečnost, ať už dětské autosedačky nebo přilby na kolo a podobně. A stejně to používáme, proč asi.
A že by se nenaučily chodit samostatně a dávat pozor? Taky častý omyl. To je jak tvrdit, že kvůli plenkám se dítě nenaučí chodit na záchod. Naučí se to, až přijde ten správný čas. Děti přece nejsou hloupé, jsou jenom zlobivé.
Děkuji za tip. Vypadá to dobře. My sice nejsme v centru města, žijeme na vesnici, ale když chci někam jít, tak cesta vede jen přes silnici a taky vedle ní, takže tohle by se mi určitě hodilo. A ten Walkodile, nesvazuje to ty děti? A naučí se pak chodit i bez toho?
Do začátků ti asi moc neporadím, prostě budeš mít pořádný zápřah. Ale až budou trošku větší, bude si ti hodit takové bezpečnostní chodítko Walkodile na procházky, píšu chodítko, ale není to to, co si pod tím normálně představíš Prostě takový systém na to, aby se ti děti nerozutekly pod auto.
Holky, jste tu některá s dvojčátky? Já čekám dvojčata a přiznám se, že se toho šíleně bojím. Na děti se moc těším, samozřejmě... ale ten strach, jestli oba najednou uhlídám.... Je mi špatně, když pomyslím na to, jak to budu zvládat. Jedno dítě se mi odbatolí, já ho poběžím zachraňovat a mezitím se tomu druhému něco stane. Ach jo. Je normální mít takovou úzkost? Měla to některá z vás podobně jako já?