Vyborne vareni v parnim hrnci - recepty - Diskuze | E15.cz
KoronaHelpdesk E15

Jak vydělat v těžkých časech

Více k tématu
Zpět na výpis diskuze

Vyborne vareni v parnim hrnci - recepty

Diskuze

Rýže
anonym
| 23. 9. 2008 16:43
mě tam nejde vařit protože nemám na ní ani nádobu,ale moje holka si objednala teď parní hrnec byla tam akce sleva ze 1600 na 1000kč tak si ho objednala a má tam taky nádobu na rýži tak uvidíme jaká se jí tam povede.jinak já zkoušela těstoviny a nešlo to
Ryže
Emilini
| 23. 9. 2008 16:26
Ahoj, vařila jsem rýži 40 min, nakonec jsem to vzdala, byla stále tvrdá. Zelenina byla perfektní, houby také. Možná jsem dělala něco špatně, nevím.
Emilini
anonym
| 12. 9. 2008 16:46
zkus sama jak dlouho budeš vařit brambory já dávám 30 minut jak na maso i brambory to je hlavně kvůli masu a ono to je jedno, protože se brambory nerozvaří a maso je měkkoučké i hovězí jsem zkoušela, dnes jsem viděla v Okeyi také parní hrnec a měl tři nádoby,ale vůbec mě nenapadlo se zeptat na nádobu na vaření rýže ,jsem já to ale ,hlavně se koukám po parních čističích ,ráda bych si ho osahala tak ahoj nevím jestli by třeba nešlo mleté maso promíchané s barmbory určitě šlo ,vlastně je to to samé ,knedlíky jsi zkoušela ?jsou vynikající doporučuju tak zatím
vaření
Emilini
| 12. 9. 2008 12:40
ahojky, zatím nemám odvahu věm vařit, ale jednou to bude muset začít. Není 30 min na brambory dlouho, mám nádobí s 18" dnem a sklokeramickou desku, takže mi připadá, těch 30 min mnohem delší časový úsek. No ale skusím a uvidím. Stejně ti dík za snahu. V mém okolí nikdo nemá par. hrnec, takže asi těžko budeme shánět recepty. Je škoda, že dodavatel k tomu nedá nějaký recept. Ani na internetu se mi nepodařilo nic sehnat. Skus ty, třeba budeš mít větší štěstí.Zdravím.....M.
Emilini
anonym
| 29. 8. 2008 14:03
jasně já mám Teslu a hele ,taky všude jen Moulinex a Fagor známe ,ale jsem si myslela pračky atp.
jen se něco dovím okamžitě předávám ahoj ,M.
Ahoj daisy
Emilini
| 29. 8. 2008 13:44
nevím jak kvalitní je to značka " Fagor ". Ještě jsem ji nevyskoušela. Blbý je to, že mám malou kuchynku, na lince mám pekárnu, tu používám nejvíc a pak už se tam toho moc nevejde. Když pak vaří muž, tak je vše zacákané. Takže co jde, raději klidím. Ono úklid po jeho vaření /vaří dobře, vaří rád/, to je min. hodina práce. Něčím se bavit musí. Mně bolí ruce, tak musím být potichu. Jestli něco někde objevíš, písni.Zdravím, M.
ahoj Emilini
anonym
| 25. 8. 2008 17:10
4 hrnce ,tak ty můžeš vařit pro x lidí recepty těch bude asi pomálu ,já se také pídila ,ale jen klasika vložíš okořeněné a vyndáš a sníš ,ale je to k nezaplacení ,jak měl kluk dost silnou dietu tak opravdu velká výhoda ,smůla že nechtějí jíst pořád jedno a to samé ,člověk musí furt něco vymýšlet
Tak až něco seženeš budu také ráda ahoj M.Jo a ty máš značkový hrnec?Můj je od Tesly tak sem si myslela ,že bych mohla zkusit najít nějaké díly ještě po netu uvidím tak ahoj
Ahoj,
Emilini
| 25. 8. 2008 15:38
mám tam 4 hrnce, včetně na ryži. Je to stejně škoda, že k tomu nedají nějaké recepty. Kuře máme rádi pěkně propečené, nejraději grilované. Musím ho sundat a něco vyskoušet. Pokud máte zkušenosti, prosím pište, pište, pište.
ahoj
anonym
| 25. 8. 2008 14:26
na parním hrnci je výhoda ,že v něm uvaří i vyložený nekuchař ,nejlepší jsou vařené brambory ty tam dávám na 30 min dospod a navrch většinou masíčko také na 30 minut ,nesmíš hlavně zapomenout nalít dolů vodu tak 250ml. to stačí na ten zmiňovaný čas,potom knedlíky vařené v páře ,také dokonalé ,nejde mi tam rýže ani těstovny možná nemám ten správný hrnec na to .Já mám pouze 2 hrnce ,ale stačí ,určitě v tom neohřívám párky jak ukazují v reklamách ,jinak koření se tam moc nedaří tudíž dosolovat až na talíři ,ale třeba má někdo nějaký fígl ,já ne ,tak to je tak všechno zatím ahojky
recepty
Emilini
| 24. 8. 2008 16:44
jsem také novou majitelkou parního hrnce. Dal mi ho vnuk k narozeninám. Bohužel zatím odpočívá v pokoji, protože nevím jak v něm vařit. Budu ráda, když se majitelky tohoto přístroje podělí o zkušenosti a pošlou nějaké recepty. . Chceme také jíst zdravě, ale jak na to ???????Díky.
vaření v parním hrnc
Elalitka
| 27. 3. 2008 14:53
tak ta kniha tam není,ale vařím v hrnci jako bych vařila normálně a nemá to žádnou chybičku!!! Chválej si to i kluci a to je co říct .
Parní hrnec doporučuji každému.
papa
vaření v parním hrnci
Elalitka
| 21. 3. 2008 12:58
Zdravím Vás,i já jsem nově majitelkou parního hrnce zn.Braun,zakoupeného na Aukru za 530,-kč (v obchodě okolo 2000,-kč).Též nemám žádné recepty,ale kamarádka mi poradila,že v obchdě "LEVNÉ KNIHY",mají kuchařku přímo pro parní hrnce....tak já už tam běžím a dám kdyžtak vědět...papa Elalitka
Renaatě
anonym
| 1. 3. 2008 12:33
Díky vyzkouším určitě bude perfektní ,protože maso jsem tam dělala a brambory z parního hrnce nemají chybu.
recepty pro parní hrnec
RENAATA
| 28. 2. 2008 20:54
Recept pro parní hrnec: Kuřecí maso na česneku

Suroviny: kuřecí prsíčka nebo stehenní steaky (jsou šťavnatější), sůl, pepř, majoránka brambory, zelenina dle chuti (mrkev, brokolice, květák…)


Kuřecí maso potřeme prolisovaným česnekem, opepříme, okořeníme majoránkou a posolíme. Vzhledem k tomu, že se během vaření v páře maso „potí“ a sůl vylučuje, solíme trošku více, než jsme zvyklí. Ideálně necháme maso odležet přes noc, aby všechny ingredience správně „natáhlo“.

Do parní nádoby dáme maximální množství vody (až po rysku) a na první patro parního hrnce položíme okořeněné maso. Druhé patro zaplníme osolenými, na tenké plátky nakrájenými brambory. Zapneme časovač na 20 minut a po dokončení programu přidáme osolenou zeleninu (mrkev, květák, brokolici). Nastavíme dalších 20 minut a po dokončení programu necháme ještě 15 minut.

Takto připravené maso je šťavnaté, zelenina má nádhernou barvu a česnek, použitý na maso má nezaměnitelnou chuť i vůni.

Nezapomeňte kontrolovat množství vody, je možné, že před přidáváním zeleniny ji bude nutné doplnit !!!!
parní hrnec
anonym
| 27. 2. 2008 21:44
ráda bych získala nějaké recepty na vaření v parním hrnci .Dcera mě zásobuje ,minulý rok parní hrnec a letos k narozkám pekárnu.S tou si poradím ale k parnímu hrnci recepty žádné .Uvítala bych hlavně jak se vaří rýže.Zatím mi nejvíce chutná rýže dušená v troubě,tak bych ráda zjistila jak dělají rýži jinde budu ráda za každý recept.
parní hrnec
anonym
| 17. 1. 2007 13:11


Taky mám oparní hrnec, získala jsem ho darem - nemám k němu vůbec žádný recept a tak jenom zkouším. Doporučuji tudíž totéž - zkoušet a experimentovat. Naštěstí není co pokazit. V parním hrnci se totiž nic nepřipálí.....
Vyborne vareni v parnim hrnci - recepty
anonym
| 21. 7. 2006 10:47
Ahoj, chci se podelit o recepty na parni hrnec. Dlouho jsem si ho nekupovala, protoze v kamennych obchodech jsou drahe, klidne za 2000. Ale pak jsem ho sehnala na internetu, na Podpultovce, kde byl za 1000, coz je skvela cena za Tefal. Delam v nem zeleninu a ryzi, ale neznam bohuzel vic sikovnych receptu. Jake s nim mate zkusenosti a co v nem delate?

Nejnovější příspěvky v diskusích

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
..Hanka
4. 7. 2020 19:14
41558
♥Jarka*Alice♥
4. 7. 2020 12:56
7136
Uivatel_5446516
3. 7. 2020 12:45
264
vaka89
1. 7. 2020 11:43
322
vaka89
1. 7. 2020 11:19
120
alexpacovs...
30. 6. 2020 19:52
301
alexpacovs...
4. 5. 2020 17:25
45
alexpacovs...
29. 6. 2020 21:28
64
alexpacovs...
29. 6. 2020 21:14
49
alexpacovs...
29. 6. 2020 21:06
19
Uivatel_5444599
23. 6. 2020 22:27
63
Uivatel_5443514
18. 6. 2020 23:52
29
luciapraha
9. 1. 2010 16:32
20
dumdum
2. 2. 2017 09:52
33
Nikiy
5. 7. 2017 16:00
269
SvudnaVeverka
16. 1. 2020 05:30
198
Uivatel_5437240
26. 5. 2020 17:45
32
Newsletter
Využijte služby
zasílání zpráv do vaší
e-mailové schránky!

Články odjinud