Hubnutí po padesátce - Diskuze | e15.cz
Zpět na výpis diskuze

Hubnutí po padesátce

Diskuze

Hibiscus
vladi
| 21. 2. 2011 15:30
Jak píšeš o těch problémech se zácpou, tak bych taky mohla vyprávět. Zkoušela jsem kde co, nakonec nejspolehlivější bylo lněné semínko, navíc má i jiné příznivé účinky pro organizmus, nejen ty projímavé. Před rokem jsem přestala brát hormonální antikoncepci a zdá se , že to můj problém alespoň částečné vyřešilo. Jinak speciálně na mě platí kiwi , ale kefíry a pod. nechávají moje střeva naprosto v klidu.
Vladi
Mlada
| 21. 2. 2011 12:58
já bojuji pořád. Ale je pravda, když bylo člověku 20, tak to šlo. Po porodech problém nebyl, to jsem byla ještě hubenější než před porodem. Ta litačka kolem dětí dala zabrat.
Teď hold je to těžší a bude. S tím počítám. Takže zatím si udržuji váhu normální, ale něco málo bych ráda dala dolů.

Taky si občas zahřeším, i odpoledne. Ale hlídám se docela dost. Kdybych to nedělala, tak si myslím, že ta váha bude vypadat jinak. Máme rodinné dispozice, tak co nadělám.
Mlada
vladi
| 21. 2. 2011 12:49
Máš pravdu, je mi na omdlení , to už odpoledne jíš fakt jen zeleninu? Já teď asi zkusím odpoledne vyloučit to pečivo, uvidím jak to půjde. Sladký sice miluju, ale dokážu si ho odříct, ale takový celozrnný dalamánek, ten mi fakt bude chybět.
Jinak já se taky vysloveně nepřejídám, ale po příchodu z práce si ten cca 1 kus pečiva a nějaký sýr, jogurt dám. A pravda občas na mě přijdou chutě a já s nimi moc nebojuju ale hned se jim vzdávám. Asi sním dost sýrů a to je taky většinou kalorická bomba. A když rodině upeču nějaký moučníček taky neodolám.
No, teď jsem alespoň odhodlaná bojovat.
Vladi
Mlada
| 21. 2. 2011 11:50
já ti ho klidně napíšu, ale nevím, jestli neomdlíš.
Snídaně - to se najím, takže ovesná kaše, nebo pečivo s něčím - pokud možno celozrnné.
V poledne ovoce - nepřeháním.
Oběd - polévka, maso se zeleninou, rýže. V týdnu si to docela držím o víkendech jím, co dělám rodině, ale miniaturní porce.
Večer - zelenina, nebo trochu ovoce.
Ale jím luštěniny, ryby atd. Nějak to vždycky kombinuji.
Jsem alergická na mléko, takže piju sojové, rýžové.
Kávu - max 1 denně.
Nepiju, nebo svátečně, nekouřím.
A snažím se trošku hejbat, ale tady to chce víc, přijde jaro, takse do toho obuju.
Sladký nebo tak, to je opravdu svátek a jenom ždibíček.
Mlada
vladi
| 21. 2. 2011 11:10
Neboj, právě že já jsem jako o život nebojovala, to proto jsem takhle dopadla. Určitě jím moc, kdybys mi napsala takový svůj průměrný denní jídelníček, abych to mohla porovnat, budu moc ráda.
vladi
Mlada
| 21. 2. 2011 10:16
no potěš, mě bude na jaře 47 let a už teď držet váhu v rozumné míře je boj na život a smrt.
Pokud bych měla za 5 let přibrat 10 kg, tak to by bylo šílený. Asi bych se musela naučít žít jenom ze vzduchu.
hubnutí po 50
vladi
| 21. 2. 2011 08:50
Zdravím všechny při pondělku. Nezkoušela jste některá hubnout tím, že odpoledne už nejíte žádné sacharidy? Myslím pečivo, přílohy .... Kdysi jsem na nějakém chatu četla, že to mělo docela úspěch.
ženy ve středním věku a psychologie
pruzkumnice
| 18. 2. 2011 13:28
ahoj a dobrý den. napadlo mě, jestli byste neměly některá zájem o nezávazné popovídání o vašich životních zkušenostech v rámci mého výzkumu. dikusní vlákno jsme založila už v sekci virutální kafíčko pod názvem 40+ O ŽIVOTÉ A MUŽÍCH - tam se také dozvíte ví o mně a mém projektu. nemůžu slíbit, že po tom zhubnete:) ale osobně věřím, že sdílení zkušeností může přispět k psychické pohodě a dodat nějakou tu energii! zdravím a těším se na vaše příspěvky! jitka
konečně diskuze pro mě!
vladi
| 18. 2. 2011 08:22
Konečně to vypadá, že jsem našla
diskuzi vhodnou pro mě, už několikrát jsem podobnou hledala.
Takže díky Hibiscus!!! Mnohem raději si o svých problémech
popovídám se svými vrstevnicemi, než s „dvacítkami“. Něco
málo o mně, 52/164/80kg. Ještě před takovými 5 lety jsem měla
minimálně o 10kg méně. Tuk se mi , jak jinak, usazuje nejvíc na
břiše. Teď jsem se viděla na fotkách ze synkova maturáku a
zhrozila jsem se. Ráda bych do léta shodila 10kg, věřím že s
vámi by se mi to mohlo podařit.JInak nejsem žádná bábovka, 2x
týdně chodím na zumbu nebo posilování, k tomu běžky v létě
kolo.
Hubnutí po padesátce
FoodyElen
| 4. 2. 2011 14:24
Zdravím všechny, co se nevzdávají.
Tělo v tomto věku už tuk jen tak nepustí. Cvičení je dobré, ale spíše na udržení fyzičky. Bez změny jídelníčku to nejde, to mám na sobě ověřené. Mně se podařilo zhubnout až s poradcem a až po hodně podrobném rozebrání mého jídelníčku. Mají na to celkem propracovaný systém a prý s nimi zhubne každý, kdo se jen trošku snaží dodržovat jejich rady. Jsou na netu a dají se najít pod heslem Reduna, cenově jsou snesitelný, celkem slušný a hlavně nic nepřikazují, jen radí.Držím palce!
Kila navíc
tepu
| 10. 1. 2011 00:34
Také patřím mezi tuhle " věkovou katagorii" a řesím stejné problémy. Přestala jsem před 2 roky kouřit a přibrala 11kg, z 58 na 69kg. Číslo nevypadá hrozně, jenže jsem takové malé pivo.Měřím 158 cm. Váhu se mě nedaří ukočírovat. Začala jsem dokonce chodit na cvičení,snažím se jíst zdravě a nic.Říkám si, přestala jsem kouřit a vydržela jsem,to by v tom byl čert, abych tohle nezvládla a tak si od příštího týdne přidávám jedno cvíčo navíc. Tak uvidím...
Kila navíc
tepu
| 10. 1. 2011 00:32
Také patřím mezi tuhle " věkovou katagorii" a řesím stejné problémy. Přestala jsem před 2 roky kouřit a přibrala 11kg, z 58 na 69kg. Číslo nevypadá hrozně, jenže jsem takové malé pivo.Měřím 158 cm. Váhu se mě nedaří ukočírovat. Začala jsem dokonce chodit na cvičení,snažím se jíst zdravě a nic.Říkám si, přestala jsem kouřit a vydržela jsem,to by v tom byl čert, abych tohle nezvládla a tak si od příštího týdne přidávám jedno cvíčo navíc. Tak uvidím...
Kila navíc
tepu
| 10. 1. 2011 00:32
NENÍ TO LEHKÉ
Hibiscus
| 8. 1. 2011 13:14
DÍKY, ŽE SES OZVALA, JÁ MÁM VŽDYCKY TAKOVÉ OBDOBÍ, KDY SI ŘEKNU, VŽDYŤ UŽ JSEM BABIČKA, TAK UŽ S KILY NAVÍC MUSÍM POČÍTAT. PAK SE ZASE NEVEJDU DO NĚJAKÝCH KALHOT, KTERÉ JSEM JEŠTĚ NEDÁVNO MĚLA DOBRÉ A ZASE SE NA SEBE NAŠTVU. TEĎ PO VÁNOCÍCH JE OPĚT DRUHÁ FÁZE. ZAČALA JSEM JÍST MÉNĚ, ALE ZASE MÁM PROBLÉMY ZE ZÁCPOU, A TO JÍM HODNĚ OVOCE, ZELENINY, NEPOMŮŽOU ANI VRAŽEDNÉ KOMBINACE JAKO PODMÁSLÍ A POMERANČ, SUŠENÉ ŠVESTKY A ČAJ REDUKTAN. CVIČIT CHODÍM V PONDĚLÍ A VE STŘEDU A V NEDĚLI CHODÍME SE PSEM NA 2-HODINOVÉ POCHODY DO LESA. TAKŽE TAKY NEJSEM ÚPLNĚ BEZ POHYBU, NOHY A RUCE MÁM VYPRACOVANÉ, ALE TUKY SE MI VŽDY UKLÁDAJÍ NA BŘICHU A ZADKU. POD VRSTVOU TUKU SI MYSLÍM MÁM I VYPRACOVANÉ BŘIŠNÍ SVALY - SOUDÍM PODLE TOHO, ŽE CVIKY ZVLÁDÁM I S MNOHEM MLADŠÍMI CVIČENKAMI, ALE TÉ VRSTY SE NÉ A NÉ ZBAVIT. TO BYCH MUSELA SHODIT ASPOŇ 10 KG. MENSTRUACI MÁM ZATÍM PRAVIDELNĚ, I KDYŽ SE MOŽNÁ TĚLÍČKO UŽ CHYSTÁ NA KLIMAKTERIUM.
TAK JÁ TO BUDU JEŠTĚ ZKOUŠET.
Ibišku, nevzdávat.
anonym
| 7. 1. 2011 22:18
Jsem na tom podobně a to jsem ještě v padesáti přestala kouřit, takže kila šla nahoru neuvěřitelně.

Z velikosti 38 na 42. Z šatníku zbyly trosky a mé drahé úzké kozačky jsem přes lýtka sotva obula.

Dobré na tom bylo, že jsem začala pravidelně cvičit.
Dřív jsem byla štíhlá, ale bez svalů. Teď je mne trochu kus, ale pevnej. A velikost už mám zase 40, občas se vejdu i do té 38.

Na powerjóze byl kurz pro ženy po padesátce a žádná jsme se tam nepřihlásila.
Ještě aby tak někdo věděl, do jaké věkové kategorie spadáme!
Přitom ten kurz by určitě smysl měl, protože v tomhle věku se organizmus mění a bazální metabolizmus spotřebuje daleko méně, snad o třetinu ne-li o polovinu, než dříve.

Takže cvičit na posílení kondice a zpevnění problematických partií a jíst všechno ale o tu třetinu méně než dřív.
Hubnutí po padesátce
Hibiscus
| 7. 1. 2011 21:20
Zdravím všechny hubnutí chtivé ženy ve zralém věku.
Mám 51 let, 160 cm a 68,5 kg. Možná se to nezdá ta moc, ale mám drobné kosti a má postava je proto pěkně oplácaná, hlavně břicho a zadek.
Proč jsem to nazvala hubnutí po 50-tce, protože to jde podstatně hůře než když mi bylo 30, nebo dokonce i když mi bylo 40 tak se moje váha držela na 52-54 kg. Pak ale začala potvora lézt nahoru a mé dietní pokusy (dělená strava, různé "zaručené" přípravky a diety atd.) fungujou jen nachvíli. Poslední dobou už ani to ne. A to chodím 2x týdně cvičit již několik let.
Jaké máte zkušenosti vy? Bojujete nebo jste to vzdaly. Napište! Poraďte! Každá zkušenost je dobrá. Těším se na vaše myšlenky, rady a názory.

Nejnovější příspěvky v diskusích

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
cudlik
11. 10. 2024 20:08
71796
helena.07
11. 10. 2024 10:50
12865
Radek Atak