TO daniela: to jsem nezkousela...naposledy jsem zkousela babiccinu volbu mouku na kynuté testo a bylo to jeste lepsí nez z obycejne mouky. nevím, v cem to je, ale chutnalo testo líp.
Já mám moc ráda sýrovou, ale už nevěřím těm z pizzerek. Tak si už ji radši peču doma. Vyzkoušený mám tento recept http://pizzarecept.cz/syrova-pizza/ fakt je moc dobrá
půl kila hladké mouky
1 lžíce olivového oleje
1 lžíce soli
1 kostka droždí
2,5 dcl studené vody
Vše smícháme a necháme kynout zhruba půl hodiny na teplém místě. Těsto vychází na dvě menší nebo jednu velkou pizzu. Pečeme jej v rozehřáté troubě na 150 stupňů asi 8- 10 minut.
Smetanový základ:
smetana, množství podle velikosti pizzy
sůl
pepř
olivový olej
oregano, česnek
Vše smícháme, koření a česnek dáváme podle chuti. Zakápneme olejem a aplikujeme na syrovou pizzu.
TO Markéta: my chodíme na Bořivojku do Blues rock cafe. Dá se tam dobře najíst. Naposledy jsem tam byla přes poledne přes meníčka a byla jsem mile překvapena, jaký maj velký výběr. Můžeš to tady aspoň zkusit. Na jiném jídle jsem tu nebyla, ale jídelák vypadal slibně
TO Petra: Tak to mate dobre vychytany.:D to kloubouk dolu, musi mit u vas snad nejvetsi objednavky ne? :) ale tk za ty bodiky to stoji, kdyz uz a lepsi jak nic.:)
TO **NikyMy prave kvuli tem bodikum si vzdy objednavame co nejvice pizz, i kamaradka vzdy dava na fcb vedet snad cele koleji, ze si od tamtud objednavji pizzu, tak aby jich meli co nejvice.:D
TO Niky: Jo jo bodiky se tam nejako sbiraji, o tom ma prehled ale pritel, me jakmile dovezou pizzu prestavam uz vse vnimat.:D Ale ukazoval mi to jednou uz na jejich str, jak to tam maji rozepsane.:)
Holky u nas ve meste jsme to tam meli, ze jsme za kazdou pizzu sbiraly nejaky bodiky navic a pak se nam to scitalo, nejakou pizzerii v Brne kde tohle delaji take?:)
TO Petra: Ano myslim ze i to dovazeji a za rychlou dobu, na pizzu nikdy dlouho necekame.:) Kdyz jsem doma a objedname si pizzu, i treba jen jednu, cekame vzdy cca hodinu a pul, coz se mi zda dlouho, kdyz bydlime kousek od centra.:) Zkus si zavolat nebo se jukni na jejich str, my jsme si zatim objednavali pouze pizzu.:)
TO Rita: Tak dostanes bodiky a pri dalsim nakupu mas slevicku.:) Je to tam moc fain, jukni treba jaky tam maji salaty ci burgery, to by se ti na oslave take jiste vyjimalo..=)
V te pizzerii o ktere je tu řeč. maji tam nejaky slevy kdyz si toho objednam hodne? Dcera planuje oslavu narozenin a tak nase objednavka bude cinit asi 10 pizz...=)