Diskuze

Zpět na výpis diskuze

grilování

Diskuze

gril
Misi76
| 16. 9. 2008 16:18
ahoj, stolní elektrický gril máme taky, ale tomu klasickému venkovnímu grilu na uhlí to nesahá ani..., mám ten s tou mřížkou, do spodní části se naleje voda a maso pod mřížkou ti ohřívá spirála, nebo tedy opéká, navíc se z toho dost "čoudí", takže musíme grilovat pod digestoří, takže už je lepší si maso opéct na pánvi , nebo na grilu v troubě. Ale naši známí mají raclete gril, jednou za čas na to k nim zajdeme, maso je tedy lepší mít na nakrájené na slabé plátky, ale do mističek pod to si dáš zeleninu ( houbičky, rajčátka...) a na to sýr , a pak to vše vyklopíš na to ugrilované masíčko. Tak pokud můžu radit, stolní el. gril si nekupuj, lepší je venkovní atmosféra, holt budeme muset počkat, až se nám oteplí .
anonym
| 17. 10. 2011 18:43
TO : a jak byste srovnala klasický venkovní gril na plyn nebo uhlí? ZKoušela jste rozdíl grilování na plynovém grilu? http://www.e-outdoor.cz/…ynove-grily.aspx
My o něm přemýšlíme hlavně kvůli provozu, ale nevím jak bude chutnat maso..
anonym
| 21. 10. 2011 14:12
TO : pupalka
Ahoj a co třeba elektrický gril? Ten by se Vám nelíbil? Je to parádní věc, hlavně bez zápachu. Dá se grilovat celoročně:)
grilování-stolní el. gril
lontra
| 16. 9. 2008 15:55
Ahoj!o tématu grilování vkládám dotaz:Máte zkuenosti s elektrickým stolním grilem?Ráda bych nashromáždila nějaké info-týkající se výhod-nevýhod u grilu s gril.mřížkou-nebo raděj teflon.plochou?,vyplatí se investovat do něj víc peněz-nebo mužu očekávat i za málo dost muziky??prostě-nějaký posetřehy od liiček,kteří ho ať už používají-nebo ho koupili-a nsplnil jejich očekávání.Díky a těším se na odpovědi.
zelenina
lenka
| 22. 5. 2006 14:20
Sýr nekape určitě, protože je tam jen chvíli , dokud neroztaje. JInak zelenina taky skoro ne, protože na těch miskách jsoudrážky, které tu vodu zadržují. Ještě jsem zapomněla napsat, že tu zeleninu během grilování prohrabu vidličkou....vždycky ji na to prohrábnutí sundám z grilu, protože jak je tam hodně té zeleniny, tak by padala na uhlí. Zeleniny dávejte hodně, protože během grilování hodně ztratí na objemu.
kiki
anonym
| 22. 5. 2006 13:17
A nekape šťáva těma dírami a potom ten sýr? Mám je doma ale ještě jsem je nezkoušela.
grilované zeleninka
lenka
| 22. 5. 2006 10:05
Na misku na gril (z takového toho tvrzeného alobalu nebo nevím,c o je to za materiál , ale prodávají to všude, má to dole dírky) si nakrájejte zeleninu dle vlastního výběru, mě nejvíc chutná cuketa, cibule, česnek, rajčata a čínské zelí...pokapejte olejem, posolte a posypte grilovacím kořením a vše pořádně promíchejte, pak dejte na gril a přikryjte druhou miskou....ugrilujte doměkka a těsně před koncem posypete strouhaným sýrem nebo mozzarelou....je to výborné!! Dá se to jíst samostatně s pečivem nebo jako příloha k masu.
Salátová omáčka ke grilovanému masu
anonym
| 21. 5. 2006 15:06
2 salátové okurky, oloupané a nahrubo nastrouhané, 2 menší papriky, nakrájené na tenké menší proužky, svazek ředkviček, nahrubo ustrouhaných, 2 rajčata nakrájená na menší kousky, 2 mladé cibulky nebo 3 celé šalotky, pokrájené najemno, 1/4 hrnku nasekané pažitky, 2 stroužky lisovaného česneku.
Vše promícháme a vmícháme 2 kelímky zakysané smetany /kdo má rád kyselejší, může dát půl na půl s čistým jogurtem/ a přisypeme koření pomalu, podle chuti: zaziky, sůl a pepř a špetku karí.
Místo zaziky můžete použít jiné salátové koření.
BBQ kotlety - marináda
anonym
| 16. 5. 2006 17:17
Recept mám z časopisu, ale je vyzkoušený i na kuřecí.
4 vepřové kotlety /600g/
2 stroužky rozmačkaného česneku
75 ml oleje, 75 ml sojové omáčky
3 lžíce suchého sherry
1 lžička sušené majoránky a tymiánu
čerstvě mletý pepř
1 lžíce nasekané petrželky
Maso naskládáme vedle sebe do poloché misky, marinádu smícháme a maso s ní obalíme. Marinujeme při pokojové teplotě asi 3 hodiny, nebo v lednici přes noc. Před opékáním odkapeme. Solíme podle potřeby až nakonec.
grilované cukety
anonym
| 16. 5. 2006 12:19
Cukety pokrájet na tenké plátky, potřít olivovým olejem, potřít česnekem, osolit, posypat bazalkou a oregánem a ugrilovat z obou stran. K tomu čerstvé pečivo a sklenice dobrého vína, mňam.
grilování
lenka
| 16. 5. 2006 12:04
Máte nějaký dobrý recept, který se dá využít při grilování? Sezóna už začala a tak se hodí jakýkoliv receptík, který stojí za to vyzkoušet.

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
♥Jarka*Alice♥
6. 7. 2025 19:31
14640
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
..Magda
7. 7. 2025 10:27
73595
rozvita.ruze
6. 5. 2025 05:55
441
vlasta kandracova
5. 5. 2025 23:48
8780
ajax4502
19. 10. 2012 16:28
5
Dana Zummerová
15. 4. 2025 19:30
279
Marie77
1. 11. 2015 22:42
34
Zuki1
20. 3. 2025 06:40
440
Uivatel_5412851
16. 3. 2020 18:38
24
Killinka
28. 5. 2010 17:33
217
thatsme
25. 2. 2014 16:07
59
Pavol Szentivanyi
21. 2. 2025 09:48
21
DaTu
19. 2. 2025 19:56
100
Ka hov
7. 1. 2025 15:24
20
Libuse Pavlisova
1. 1. 2025 17:07
16832
strelenkalenka
22. 12. 2022 08:28
198
mazlik
1. 9. 2008 10:25
12