A jeste ´jsem zapomnela dopsat = vetsina sladkych pochutin mi nedela dobre na bricho nebo na zuby, a ta bolest mi za to uz nestoji, to jen aby to nevypadalo ze jsem takovy borec ze jsem se te zavislosti na sladkem zbavila jen tak, ze uz nic nekupuju:)
Ahoj, bude to sice znít děsně drasticky, ale ve chvíli kdy ten cukr vysadíte, tak na něj fakt nemáte chuť. Vysadila jsem kvůli akné, a také jsem se zajímala jednu dobu o to, proč asiatky (japonsko) vypadají tak dobře a dlouho mladě a našla jsem blog (odkaz uz nemam) holky co se narodila evropskym rodicum v japonsku a pak jeli zpatky do evropy a do par let mela celulitidu - je to vsechno o tom cukru. Zadne kremy ani speicalni cviceni, japonci do fitka nechodi:) takze bolelo to ale cukr jsem vyradila - telo ho samo nepotrebuje. Co jeste pomaha? -1) hodne spat = nesahate po cukru.2)neavat si tezky obed (chut na sladke mam vetsinou po nedelnim obede od mminky, ne tak po tom co si varim ja) 3)nemit to doma = zni to jako blbost ale kdyz jsem bydlela sama tak jsem nic nekupovala, kdyz me pak prepadli chute, nic nebylo doma. Chapu ze s partnery je to pak horsi:) snad jsem pomohla
Je to začarovaný kruh. Jakmile si dáte něco sladkého, tak vám to zachutná a mozek to chce čím dál častěji :-/ Je těžké se z toho kruhu dostat a stojí to někdy dost přemáhání.
Hlavně po Vánocích jsem si na to zvykla a ještě doteď cítím následky a snažím se mírnit své chutě.
Zdravím, prosím a doufám, že se najde někdo ochotný vyplnit dotazník k mé maturitní práci. Dotazník mi pomůže ke zhodnocení vztahu lidské společnosti k cukru, jako jedné z "drog" dnešní doby. Stále zvyšující se spotřeba tohoto bílého jedu je až děsivá.. https://www.vyplnto.cz/…islost-na-cukru/
Všem předem děkuji za čas :)