Jste to, co jíte - Diskuze | e15.cz
Zpět na výpis diskuze

Jste to, co jíte

Diskuze

Pro anonymní
Beauty
| 8. 5. 2007 07:57
Vždyť to tam má napsané - po 3,5 měsících má 10kg dole!! To je holka šikovná .
pro Zuzi
anonym
| 8. 5. 2007 07:39
Ahoj Zuzi, napiš, kolik se ti už podařilo tímto způsobem zhubnout a jak dlouho se takhle krotíš. Dík Iva
hubneme!
zuzi777a
| 7. 5. 2007 22:28
Ahoj hubňulky! Já dnes po takřka 3,5 měsících zhřešila ! Měli jsme rodinnou oslavu a grilováníčko- takže místo obvyklých 4500- max 6000kJ + pohyb jsem došplhala na dobrých 12000kJ+ vyvalování na lavičce . Ale nebrečím, mám dole už slušnou řádku kil a motivace zatím nemizí, tak zítra zase vracím jídelníček ke zdravým dobrotám.
Pořád mi chybí dostatek cíleného pohybu. Na cvičení se dostanu minimálně, doma samotnou mě to nebaví. Orbitrek jsem již měla doma, ale stal se z něj sušák na prádlo. Dělal hrozný kravál a při TV,kdy jsem chtěla původně běhat, mě zbytek rodiny vyhazoval za dveře.....
Teď jsem ho dala známé , která má sólo místnůstku na žehlení, cvičení atp, tak jí rámus nevadí. Sama pošilhávám po magnetickém rotopedu, ale ceny mě dost odrazují.
Co se týče stravy - jím převážně vše, co jsem zvyklá, ubrala jsem citelně přílohy, přidala zeleninu a opravdu hodně bílkovin. To mě naprosto uspokojuje. Žádné záchvaty žravosti, chutě na sladké mě netrápí. Dnešek byl fakt vyjímka- grilovaná kuřecí stehna a´úžasný zeleninový salát s jogurtem mé švagrové , několik panáčků Berentzenu- no a bylo vymalováno!!
Ale tady vám písnu můj běžný jídelníček, abyste viděli, že to jinak fakt nepřeháním :
Snídaně: Be-be dobré ráno + bílá káva z melty (100ml polotučného mléka)
nebo Activia bílá + 35g cereálií
nebo krajíček chleba (40g) + sýr 30%(50g) + šunka kuřecí 50g + 2-3 chery rajčátka, nebo kousek okurky

Svačina - pokud vařím tak nic, protože ochutnávám a to oblizování považuji za dostatečný přísun energie
jinak obvykle kousek ovoce 3/4 banánu, nebo 3/4 jablka, nebo 150g hrozna

Oběd - maso (nebo tofu, nebo šmakoun, nebo sojové maso, nebo ryba ) 150-200g + 200g zeleniny + max 50g brambor, nebo 30 g rýže, 70 g vařených těstovin,
jednou týdně luštěniny
jednou vejce (třeba v leču)

Svačina - káva (rozpustná)- neumím si ji odříct s mlékem , nebo i se smetánkou(ty malé mlíčka v jednorázovkách), + kousek ovoce, nebo Linia sušenky (420kJ v jednom balení), někdy kousíček dezertíku , který peču zbytku mé hubené rodiny- ale vždycky se snažím spočítat přibližnou hodnotu v kJ

Večeře- sýr (třeba cottage1/2 balení, nebo mozarela, nebo eidam, nebo jogurtový hermelín- teď nevím jméno, ) + salát ze syrové zeleniny co najdu
nebo dušená mražená zelenina + strouhaný sýr a zapéct v MT
nebo tvaroh nasladko či naslano, nebo jogurt a 1/2 rohlíku (celozrnný, či bílý jak mám chuť)
pokud mě honí mlsná tak ještě večer zobnu 12 mandlí nebo 3 vlašské ořechy

Jo a hřích , co se nesnažím potlačovat salámy typu uherák(třeba úžasný Fuet!), to si občas mlsnu mimo plánovaná jídla ale fakt jen jedno kolečko a žužlím ho jak to nejdéle jde!
Maximum jídla se snažím zblajznout do cca 15 hodin, pak již dávám menší porce- většinou to bez problémů vychází.

Tak -teď když koukám na napsaný jídelníček, tak vidím, že vypadá chudě, ale není- tohle jsou jen šablonky, jinak jím fakt docela pestře. V restauračce si dávám obvykle hovězí - ujíždím na bifteku, který mají v naší oblíbené hospůdce jen za 139 Kč s obrovskou zeleninovou oblohou- mňam!
No nevím, jestli by mě MuDr Cajthamlová pochválila, ale funguje mi to - mám dole 10kg (do dneška, po dnešku zas možná jen 9).
Ještě bych moc chtěla do července 5-6 kg sundat- mám ve skříni pár kousků, které bych chtěla obléct než je vyhodím a vyměním za nějaký šik modýlek!
Tak- už jsem naklapala dost - přeji výdrž a držte mi pěsti, ať se zítra na váze nerozbrečím, kdyby ta mrška nevzala v potaz, že to byl jednorázový úlet!
Můžu se přidat?
anonym
| 7. 5. 2007 14:30
Ahoj, ráda bych se k vám přidala s hubnutím, protože už se na sebe pomalu nemůžu dívat. Je mi 21, studuju v Brně- celkem dost těžký obor, kterému moc nerozumím, takže si to hodně často kompenzuju jídlem a sladkostmi a neustále přibírám.
Měřím 176 cm a mám 92 kilo. No jo, je to hodně, radši nikomu svoji váhu neříkám, ale všichni si myslí, že mám tak okolo 85 kg, tak je nechávám při tom. Proč bych jim to měla vyvracet, že
Minulý týden jsem se rozhodla, že se sebou konečně něco udělám, protože nechci takto vypadat. Ráda bych zhubla na 75 kilo, což je asi kolem 18kg a to do konce roku.
Nechci držet žádné drastické diety a taky vím, že psychika je asi to nejdůležitější, a proto bych byla ráda, kdybych mohla hubnout ještě s někým.
Jestli chcete, můžem si psát i na icq nebo přes mail.
Zatím se snažím jíst míň, nejíst čokoládu, smažené věci a taky se snažím jezdit každý den na orbitreku, tak kolem 45 minut. Zatím jsem zhubla kilo, tak doufám, že to půjde Každý den je to ale horší a horší
Mějte se všichni a vydržte
Katka
mám radost že to klaplo
anonym
| 5. 5. 2007 16:04


Jsem ráda že se máte chuť přidat. Já se ráno zvážila a huráááá, první kilo je dole. Jen abych vydržela víkend. Snažim se jíst rozumně a zas tak moc se neomezovat, protože jinak bych to nevydržela. Největší problém mám taky asi s tim jídlem z nudy....nebo když chci utéct z nudné činnosti v práci tak jsem k tomu vždycky něco zobala., ale to nejhorší je, že se máme strašně dobře s přítelem a naše večerní posezení mě stály těch 7kg na víc. Za prvé docela popíjíme...teď naštěstí jen vínko a vždycky bylo nějaké to zobání k tomu... Tak se to snažím omezit, ale taky je problém že jsem snížila pohyb.Te´d si to vynahrazuju činností na zahradě....snad to klapne. Na večer jsem naložila kuřecí a snažim se k tomu udělat jen lehkou přílohu. Přítelovi dám na špíz mezi zeleninu slaninu aby neměl takový špatný pocit z té lehké stravy.....do teď to docela vychází, snad nám to všem vyjde Spacek
PS: jeste mi nefunguje ta registrace, tak porad jako anonym....
Dieta
anonym
| 5. 5. 2007 15:52
Od začátku dubna se snažím hubnout a jde to. Kupuji si nízkotučné potaviny, o víkendu vařím sobě jídlo zvlášť a v práci si vezmu k obědu jen menší porci - bez polévky, omastku a sladkých příloh, mám dole 5 kilo a chci pokračovat dál, taky jsem si koupila orbitrek a každý den šlapu - nejméně 20 minut, o víkendu 2x denně, je to super věc, jinak bych se nedonutila k pohybu, posilovna mě neláká a večer chodit po práci cvičit taky ne.
Pro Palcu
Papa
| 4. 5. 2007 18:09
Tak se do toho pustíme?
Začnu asi pitným režimem - tři litry denně. Dřív mi to nedělalo problémy a někdy to (trošičku) může i zastoupit jídlo, který bych chtěla slupnout.
Jo a přišlas na to, proč tak často jíš a jíš?
Já to mám z nudy a kvůli smutku, ale nevim, co s tím dělat. Studuju a teď dost času trávim sama doma. Možná až mi příjdou ty brusle...
společné hubnutí
Palca
| 4. 5. 2007 17:39
Ahoj Papa já bych se přidala.Mám skoro stejnej problém a to jíst a jíst.
hromadné hubnutí
Papa
| 4. 5. 2007 16:50
Ahoj holky Viktorky, já bych se k vám moc ráda přidala. Měřím 159 cm a vážím kolem 76 kg - což už znamená obezitu! Nechápu, že jsem se dopracovala až sem .
Jako dítě jsem byla vždycky štíhlounká, ale s nástupem puberty jsem začala přibírat. Pamatuju si, jak mi v páté třídě paní učitelka řekla, že bych si měla dávat pozor na sladkosti. Tenkrát jsem se tomu jen smála. Kolem třinácti jsem začala hodně sportovat - v naší vsi jsme vytvořili skvělý kolektiv a celé dny chodili hrát fotbal. V té době se moje váha ustálila na 52 kg. Jenže do maturity jsem přibrala na nějakých 63 kg a to trvalo téměř až do nástupu na vysokou školu. Najednou jsem se ocitla v cizím městě, sama na koleji. Největší zábavou byl seriál Přátelé (několikrát dokola) a jídlo! Za dva roky jsem přibrala 13 kg!
Můj největší problém (co se týká jídla) je přejídání z nudy (stresu, smutku) a jídlo u televize. A taky to, že se stydím jít sportovat do cizího kolektivu. Ale každým dnem teď čekám, že mi příjdou poštou kolečkové brusle.
Tak co, vezmete mě do party?
přidáte se?
zuzi777a
| 4. 5. 2007 15:52
Ahoj Špaček ! (mmch máš srandovní nick! )
Ráda se s tebou svezu. Máš sice dost velký plán- přijde mi to skoro dost kilíček na 2 měsíce! Ale každé kilčo dolů je radost, pokud je to rozumné hubnutí.
Já pokračuji v hubnutí od 1/2 února. Mám dole 9,5kg a ráda bych do 30.6.(náhoda?! ) sundala asi tak 5-6 kg pokud se zadaří.. Tak dej vědět, jak pokračuješ! Posila je potřeba vždycky!
Nebo nechceš založit novou diskuzi? Tady sice běží diskuze , které jsou o tom samém, ale děvčata jsou už "sehraná" a možná těch začínalek, nebo nováčků ve Victorii(jako jsem v podstatě já) je tu víc, kteří by se k nám přidali!
Právě začínám....je dobré nebýt sama, připojíte se někdo?
anonym
| 4. 5. 2007 15:31
Ahoj všem, ještě jsem stránky neprošla kompletně, ale líbí se mi a věřím, že mi hodně pomůžou. Registrace zatím nějak nefunguje ale snad se to brzy spraví. Nějak se mi kontrola nad váhou vymkla z ruky a jelikož jsem před dvěma roky zhubla 20Kg a už mám 10 zpátky chci s tím okamžitě něco dělat. Nechci vypadat jako dříve! Teď vážím 82 kg. Mám dva měsíce před svatbou a na svatbu chci vypadat krásně, takže začínám a chci do 30.6.2007 být o 7kg lehčí. Mělo by to být 1kg na týden, což je reálné. No a pak se snad dostanu i na těch vysněných 70kg.(měřím 172cm)

Přidáte se ke mně někdo, mohli bychom si tady psát jak nám to jde a podporovat se.

Takže budu moc ráda když to klapne.
Špaček
pořad "jse to co jíte"
anonym
| 3. 5. 2007 17:23
Já tento pořad viděla asi 3x. Možná vás to překvapí, ale mne tento pořad uráží. Kdysi jsem měla problém opačný, příliš jsem hubla atehdy mi doktor Rajko Doelček řekl, že pro úspěšné hubnutí musí být člověk v pohodě. A kdyby mi domů vletělo něco takového jako paní Kateřina, asi bych moc v pohodě nebyla. Jen na okraj, od listopadu minulého roku jsem i bez paní Kateřiny sundala 22 kg. Jsem sice silná, ale všechny biochemické ukazatele mám v normě (cholestrol méně než 4, tuky i vše ostatní v normě). Tak nevím, co by mně zakázala. Jím vše, ale počítám si kalorie (jouly), tak abych nepřekročila hranici 4 - 5000 kJ na den.
Jana - hadice.
jídélko!
zuzi777a
| 27. 3. 2007 22:00
Pročetla jsem příspěvky od mého posledního příspěvku a jsem ráda, že nemám jen já poněkud prapodivný pocit z pořadu!
Co se týče toho JAK dosáhnout váhy porážkového čuníka, je to fakt snadné! Mezi tlusťoušky nejsou jen lidé s nízkým IQ, jak by se zdálo těm hubeným šťastlivcům! Ti se jen vyhýbají prezentaci v televizi!
Můj muž (nynější) je hubený jak lunt, může sníst i slona a pak si jen na půl hoďky povolí pásek...
Já mám dokonalý ( ) metabolismus- dokuď jsem jedla "normálně" - tj bez omezování, tak jako jí většina lidí kolem mě, tloustla jsem, pomalinku, ale jistě, co rok to 1-2 kilča. Po dětech trochu víc, pak jsem shodila(honička kolem prcků), ale vzápětí po nástupu do práce, zase kila stoupala. Když jsem zjistila, že mám 15 kg nadváhu, začala jsem "blbnout" s dietami a zjistila co je JO-Jo efekt a přibrala vlastně dvojnásobek původní nadváhy!! Pak jsem ze zoufalství skočila na špek bandáži- OPAKUJI: Největší chyba mého života! Zazlívám doktorům, kteří u tohoto byznysu(jinak to nenazvu) asistují, že lehce odsouhlasí (alespoň tehdy to tak bylo) bandáž každému!
Kdyby mi tehdy někdo z nich řekl,: Ženská neblázněte, zkuste nejdříve kolektivní hubnutí, nebo choďte do metabolické poradny.... Ale to nebylo- prostě jsem dostala papíry na předoperační vyšetření , složila prachy a za týden ležela na stole....
Nakonec po všem, co jsem zažila vím, že hubnout lze bez hladu, radostně, neodpírat si dobroty na které mám chuť!
NAUČIT SE JÍST! To mi dali až v Dianě a upřesnili a zlidštili ve STOBu . V minulém příspěvku zaznělo - že nejde jíst nic u MC Donalda, ALE - 6 chicken nuget + salát je cca 1500kJ- takže občas si je mlsnout mohu! Mohu si dát i Big MAC, pokud si na něj rozumně "našetřím" joulíky (VŽDYŤ je to jen 2500kJ a pokud sundám jednu zbytečnou housku, ještě trochu sundám hodnotu). To samé lze i v KFC.
Na rodinné akce chodím vybavena odhodláním a VÍM, co si mohu bez výčitek svědomí dát! Když jeden den zahřeším, druhý den si nic nevyčítám, ale udělám si jednodušší jídelníček- ošidím se trochu a jedu v rozumném stravování dál.. Už se nebojím ani Vánoc, Velikonoc- prostě VÍM, ŽE TO JDE!
Neodsuzuji vůbec ty kdo jsou tlustší než já, jen je hrozně lituju- o moc v životě přicházejí, když se zavírají doma s jídlem jako jedinou radostí v životě......
Zuzi
nadváha
anonym
| 25. 3. 2007 17:51
... zdravím všechny návštěvnice těchto stránek. I já dlouhodobě bojuji s nadváhou. V mádí jsem jezila na koni a při každodenním trénigu a práci okolo koní to byla fakt zabíračka, takže nebyl čas na žádné mlsání a přejídání, takže jsem s váho neměla žádný problém - 50kg. Pak jsem dokončila školu a přestěhovala se 200 km za svojí láskou. Tím jsem se přestala koním věnovat (v novém bydlišti nebylo kde . Trochu jsem přibrala, ale nebylo to nic tragického. Pak jsem otěhotněla a v těhotenství jsem měla velké problémy 7 kg jsem zhubla. takže jsem se snažila všemožně ta kila dohnat. Podařilo se, miminko bylo zdravé, ale kila už nešla vůbec dolů. Moc jsem se tím netrápila, říkala jsem si, že jednou s tím zatočím. Pak jsem nastoupila zpět do zaměstátní a kilča šla pomaloučku stále nahoru - každý rok jedno. Průběžně jsem se snažila hubnout, ale vždy to byly zaručené diety s jojo efektem. Taky jsem se potýkala s různými životními problémy a při těch příležitostech jsem většinou ještě přibrala. Vyzkoušela jsem si, že hubnout můžu pouze když jsem psychicky v pohodě. Viděla jsem okolo sebe spoustu lidí, kteří absolvovali různé ditey, ale snad nikdo nezhubla napořád. Postupně jsem došla ke zkušenosti, že než změnou jídelníčku a počítáním kalorií toho opravdu nedocílím. tak jsem se před třemy lety opravdu rozhodla a pustila se do toho. Počítala jsem si množství přijatých kalorií, postupně jsem si ubárala. Také jsem postupně zaměňovala jednotlivé potraviny za nízkotučné a méně kalorické. Vše celkem pomaloučku, když jsem někde zakolísala, nijak jsem se netrestala, ale snažila jsem se opět vrátit k předchozímu. Fakt jsem během roku zhubla 16 kg. Ikdyž občas trochu zhřeším, tak ale váhu si již třetí rok držím. Potřebuji sice ještě pár kilo sundat, ale už vím, že to jde i bez obávaného jojo efektu. Momentálně dlouhodobě marodím a beru hrozné léky ke kterým nesmím kombinovat téměř žádnou zeleninu, je to utrpení, ale snad mi to pomůže. Těším se, že až mi léčba zkončí budu vrhnu se do dalšího boje. Bydlím poměrně ve velkém městě, ale musím říct, že když se potřebuji během dne někde najíst je to problém. Donal, KFC ani jiná rychlá občerstvení nenabízejí nic zdravého a nízkokalorického a jiné možnosti zdravého jídla u nás všeobecně nejsou. Přeji vám všem úspěšný boj s přebytečnými kilogramy
jídlo
natyna
| 25. 3. 2007 16:39
Celý život jsem měla podle mne ideální váhu 165 cm,61 kg,jedla jsem všechno a kolik jsem chtěla.Jenže jsem začala mít problém se štítnou žlázou a užívala veliké dávky hormonů.Navíc jsem změnila i partnera a najednou jsem neměla žádný stres,nervy na pochodu a byla maximálně spokojená.Za dva roky jsem nabrala téměř 30 kilo!!!!!Teď jsem po operaci,přestala jsem kouřit a za dva měsíce mám dole 10 kilo.Teď jsem tak rozhodlá zhubnout jako nikdy v životě a vím,že to teď dokážu.Není to o tabletách a dietách,ale je to opravdu o změně životního stylu.Člověk potřebuje nějaký impuls,nějak nakopnout,aby si uvědomil kde je hranice jeho váhy.Já už vím,že to nikdy nenechám dojít takhle daleko.Nákup mi trvá podstatně déle,protože přemýšlím co kupuju.Neříkám,že občas nezhřeším,ale nemám s toho pocit viny a v pohodě se vrátím zpět ke svému počítání kilojoulů.
Jsme to, co jíme!
LittleStar
| 25. 3. 2007 00:15
Moc zdravím
Viděla jsem asi 2 díly z první série a teď díl, který dávali ve středu. Taky mě trochu šokuje, jak se lidé v "civilizovaných" západních zemích dokáží svévolně likvidovat - tím, co jí.
A také si myslím, že jde hodně o psych. aspekt celé věci - ale od základu. Vždyť, jak jsou odsuzovaní kolikrát alkoholici .... a přitom nadměrné konzumování jídla (které obalí srdce tukem, ucpe cévy a zlikviduje postupně celé tělo) je podle mého podobně destruktivní. A vybavte si, jak se léčí závislí na čemkoli. Myslím, že trocha "drsné" pravdy neuškodí (a mimoch. v druhé řadě lidé tuší do čeho jdou, ne?).
Co se týká té ideální váhy se kterou nelze hnout, tak s tím mám trochu zkušenosti. Také bych si nějaké to kilo odpustila, ale mám už asi 7 let stejnou váhu ať civičim, správně jim ... Mě spíš vadí, když 120 a více kiloví lidé vykládají, jak tloustnou i ze vzduchu apod. výmluvy. A pak z nich vyleze jejich jídelníček a to, že ke sportu přijdou max., když ho vidí v TV.
Zuzi777a
anonym
| 23. 3. 2007 14:08
Musím říct, že naprosto souhlasím. Je třeba pracovat především s psychikou, protože právě tam je zakopaný pes.
Určitě si ani baculatí nezaslouží "doživotní zatracení" a veřejné zesměšnění v TV.
A víme, že to mnohdy není ani zásluha těch štíhlých, že jsou štíhlí. Myslí si, že může být štíhlý každý. Ale vpodstatě to tak není. Každý máme jinde tu "ideální váhu". Já kupříkladu vím, že bych se mohla víc hlídat, ale i tak nejím nijak přehnaně.
Ale úplně chápu lidi, co to tak samozřejmé nemají.
Moje kamarádka si užívá tlačenky, bůčku, smažených pochoutek a má 45 kg na 163 cm.! No, nezabili byste ji?
To je popření všech fyzikálních zákonitostí, a já mám ráda, když věci fungují!!!

Pokud ale vidím naši sboristku z divadla, jak si dává 2 obědy a má 150 kg, tak tam mě pochopení opouští...
Nevím, nevím
anonym
| 23. 3. 2007 14:04
Nemám nadváhu, ale někdy se na ten pořad koukám. Ale pořád mi nejde do hlavy, jak to ti lidé můžou nechat dojít tak daleko, aby měli takovou nadváhu??? Také mě kolísá váha 2 - 3 kila, ale když vidím, že mě začíná tlačit sukně, kalhoty apod, stoupnu na váhu a vidím to co vidím, už se začínám krotit v jídle!!! Dneska potkat mladou holčinu aby byla tak akorát, tak je to zázrak. Buď jsou vychrtlé nebo docela oplácané.
Tak se všichni mějte, papa H.
jste, co jíte
zuzi777a
| 23. 3. 2007 13:13
Tak jsem se u Vás s dovolením zaregistrovala !
Debaty tu pročítám občas, při kroužení po netu. Teprve včera mi přišlo fakt důležité varovat! Všimla jsem si v ost. diskuzích honby za úžasnými léky a zmínka o bandáži mě vystrašila už totálně!
Ale dneska se vrátím k tématu Jste to, co jíte!
Víte, nemůžu si pomoci, ale mě nepřijde šťastné ty baculíny takhle ponižovat a dohánět k breku. Rovněž forma úklidu v lednici mi nepřijde moc šťastná. Mám pocit, že takoví lidé jako štíhlounká DR.Cajthamlová či vysportovaný Chaloupka vůbec nemohou pochopit, co se děje v mozku člověka s 30 a vícekilovou nadváhou!
Tenhle človíček tlusťoušek už je i tak uzlík nervů a ponížení , či zesměšnění ho sice na chvíli vyburcuje ,ale zároveň ho to musí psychicky šíleně deptat!
Mám za to, že lepší motivace k dlouhodobému úbytku na váze by byl příklad člověka,který už "prošel údolím hubnoucích"!! dnes čerstvě zaregistrovaná Zuzi
re.zuzi
natyna
| 23. 3. 2007 11:56
Sohlasím stebou,hubnu také se Stobem a nedám na to dopustit,naučila jsem se konečně jíst a je to poprvé v životě kdy mne hubnutí fakt baví!Strhla jsem sebou i partnera a ten shodil 12 kilo,já 10.Jím také vše na co mám chuť a vidím hlavně výsledky.
Zuzi
Dasa
| 23. 3. 2007 10:39
Zuzi, to seš teda dobrá, že se pořád takhle držíš Muselo to být hodně náročné po vyndání té bandáže. To bych se asi neudržela a jenom žrala a žrala a žrala
Já bych z té bandáže měla taky strach, takže dokud to jen trošku jde se sportem a úpravou stravy, tak budu spokojená. I když hlídám se samo pořád, kdybych se nehlídala, tak celej den nedělám nic jiného než jen baštím
Zuzi
anonym
| 23. 3. 2007 07:04
To je ale krásný a poučný příběh. Gratuluji!
bandáž
anonym
| 22. 3. 2007 22:56
Zdravím, diskutující. Mám po bandáži žaludku v r 1996. Z 124 jsem zhubla na 67 během jednoho roku. Operace měla být původně laparoskopická a kroužek "štelovací" pomocí portu umístěného do podkoží. Operaci jsem hradila- stála mě 35tis Kč. Operace se laparoskopicky nepovedla, probudila jsem se za 3 dny na ARO, následovaly během 4 měsíců 3 reoperace ( kvůli portu, kvůli kýle v oper. ráně pak opět kvůli portu) Port mi museli nakonec odstranit- vadil i při nádechu... Cítila jsem se však poměrně šťastně- nadváha zmizela, chlapi se za mnou zase otáčeli a přes tričko nebyla jizva přes celé břicho vidět.
Jenže v r.2002 mě začaly silné bolesti žaludku, nejdříve nijak neřešené, pak jsem postupně začala být závislá na lécích proti bolesti. Při gastroskopii se nic totiž původně nenašlo- zřejmě rozhledu kamery vadil "kroužek". Dokonce mi bylo lékaři sděleno , že to je psychického původu. Teprve když jsem měla 50kg a úporné stálé bolesti , objevila jsem doktora, který mě udělal konečně kompletní vyšetření a tím vlastně zachránil život- v místě bandáže mi vznikl nekrotický pás, operace přišla za 1 min 12!! Takže jsem opět podstoupila operaci, kroužek byl odstraněn a s ním I 1/3 žaludku a já děkuji bohu a doktorovi, že včas ! Po rekonvalescenci jsem se spravila trochu nad normál ( prostě jsem měla obrovskou radost, že se mohu normálně a BEZ BOLESTÍ najíst a neuměla jsem se zase kontrolovat). Nenechala jsem ale váhu stoupat dlouho- s kamarádkou, která byla "oplácaná" po mimču jsme odchodily kurs Diany a bylo to super!!! Za tři měsíce jsem měla svou ideální váhu, začala jsem cvičit a hlavně jsem se KONEČNĚ naučila jíst
Po třetím těhu, které jsem si dopřála s novým partnerem( původní se na mě vykašlal, když mi bylo nejvíc ouvej) jsem se opět zakulatila, ale hubnu se STOBem- NIKDY UŽ NECHCI NIC UMĚLÉHO A TAKHLE NEPŘIROZENÉHO V TĚLE!! Každému, kdo pomyslí na bandáž ji mileráda rozmluvím. Jsem poučená dost tvrdě a protože jsem posbírala cestou po špitálech i příběhy jiných "kroužkových" nešťastníků VARUJI VŠECHNY, KTEŘÍ S TOUHLE MYŠLENKOU KOKETUJÍ!!!
Pokud jte mladí a můžete se NAUČIT JÍST a ASPOŃ TROCHU SE HÝBETE NECHTE BANDÁŽE DOKTORŮM!!!
PS: Při mém současném hubnutí mám dole za 6 týdnů 5 kg, jím prakticky vše, co mám ráda, joulíky si poctivě píšu a již jsem si jic vyšetřila i na kačenu s knedlem při rodinném obědě , aniž by mi váha hupsla zpět nahoru- Vůbec nehladovím, naopak! Hecování bab v kursu je príma motivace a nasmějeme se tam na celý týden dopředu! Vím, kde mám slabiny- jsem líná se víc pohybovat, ale doufám, že až se trošičku umoudří počasí , tak i tohle zvládnu.
Holky(smím-li Vám tak říkat) Nedejte se! Hubnout jde, bez léků, bez bandáží, možná i bez "zlé " doktorky, která by mi vyrabovala lednici před celým národem!! neregistrovaná Zuzi
Luco
Papa
| 22. 3. 2007 21:58
Luco, naprasto s tebou souhlasím. Právě kvůli tomu, co říkáš, tomu pořadu moc nefandím. Záleží jim jen na pobavení divákům a vůbec ne na tom, aby si lidi svou váhu pak udrželi. Co se asi stane potom, co se přestane natáčet?
včerejší pořad
luca
| 22. 3. 2007 20:56
Mě teda té paní bylo docela líto, evidentně měla hlavně velký psychický problém a určitě jí nepřidal "asertivní přístup" paní doktorky. Já chápu, že má v popisu práce být tvrdá, protože je to efektnější pro televizi, ale aby se jí to jednou nevymstilo! Každý doktor by měl být tak trochu psycholog a nepřistupovat k pacientům jako k číslům v pořadníku.
bandáž
Kloa
| 22. 3. 2007 20:15
S bandáží to není tak jednoduché. Stejně se člověk musí hlídat i s bandáží, musí držet dietu, aby bandáž nepraskla a ani nemůže jíst všechno. Kdysi dávno jsem o tom četla v časopise z lékárny a bandáž by měla být poslední věc při redukci hmotnosti, když už běžné způsoby nezabírají.
Myslím
anonym
| 22. 3. 2007 19:33
že je to zbytečné, když neubereš množství jídla, žaludek se opět natáhne.
ahoj
anonym
| 22. 3. 2007 18:05
chtěla jsem se zeptat jestli někdo nemáte zkušenost s tou bandáží žaludku docela jsem o tom přemýšlela ale ten včerejší díl mě dost vystrašil
Ahoj
anonym
| 22. 3. 2007 11:33
Bylo to zajímavé , jako vždy. Nevím , jestli ta paní odolá přejídání. Moc to nevypadalo a tak by to potřebovala.
Jaký to včera bylo?
Papa
| 22. 3. 2007 07:28
Jéé, já to včera neviděla. Jaký to bylo?

Nejnovější příspěvky v diskusích

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
2112Hana
3. 5. 2024 19:21
11858
Alka...
3. 5. 2024 18:12
70402
Lenka Soukupov
30. 4. 2024 11:15
8776
♥Jarka*Alice♥
26. 4. 2024 08:01
409
Uivatel_5825696
16. 4. 2024 20:10
479
helena.07
27. 3. 2024 11:56
8
Uivatel_5747674
19. 1. 2024 11:51
16826
Pavlna Trojanov
12. 3. 2024 09:26
5
Jiina Koudelov
25. 2. 2024 20:33
148
Anna Soukov
23. 2. 2024 00:14
115
Jiina Koudelov
13. 2. 2024 21:43
46
Silvie Zimmermannova
13. 2. 2024 17:15
10831
Jiina Koudelov
3. 1. 2024 18:58
327
Uivatel_5725017
3. 1. 2024 10:00
33
Uivatel_5694482
24. 11. 2023 19:31
82
Cryptomeria Rasa
16. 11. 2023 18:49
287
sona.koutna8
30. 6. 2022 21:02
26
Vlado Schiffel
12. 11. 2023 01:48
439

Hlavní zprávy

Nejčtenější

Video