Diskuze
Zpět na výpis diskuze
Návrat po rozchodu - co mám udělat?
DiskuzePřidat názor
Tak
Alka
| 5. 6. 2009 09:56
0
0
Reagovat!
Název diskuze
Poslední reakce
Reakcí
Články z jiných titulů
Něco se nepovedlo. Zkuste ještě jednou nebo zaktualizujte stránku.
, ale podle toho papírového domu co jsi popisoval vám kreativita není vzdálená
. Podle mě je potřeba začít tak nějak odzačátku a dostat se nějak pod ten její pyšný krunýř a dát jí přitom "zadní vrátka", aby v realitě nemusela ztratit svou hrdost. Zkusila bych to hrou - hra má výhodu, že člověk může vstoupit do jakékoli role a tvářit se, že tahle role není reálná, protože je to jenom hra. Jenže právě pro to, že jsme chráněni tou rouškou hry, se často lidi nebojí odhalit svoje pravé tváře, které v realitě schovávají za ega a masky, atd. Např. jí pošli stylovou pozvánku od italského elegána do pizzerie. Jestli s tebou chce jít na večeři, ale nechce to za žádnou cenu přiznat, má tak šanci vžít se do role signority co jde s třeba s mafiánským bossem na véču (a v případě neúspěchu se tvářit, že to přece byla jen dětská hra). V téhle hře můžete pak setrvat celý večer, když budete chtít, nebo z ní podle situace vyklouzněte. Nebo napiš část pohádky o princi, kterýho odmítla princezna, ale on pořád a pořád tajně stráží její hrad, aby se jí nic nestalo a nechce se mu pryč. A popros jí, jestli ti nechce s psaním pohádky pomoct a nenapíše pokračování. Snad chápeš jak to myslím, můžeš zkrátka vymyslet jakou hru chceš, tohle jsou jen moje momentální nápady. Podle mě by to bylo celkem elegatní a výmluvný, ale fakt Vás neznám a třeba si teď ťukáš na čelo. 

. Jsem téměř ve Vašem věku, mám již pětiletý první vážný vztah se stejně starým přítelem a nemáme na sebe moc času, takže by se dalo říct, že výchozí situaci máme podobnou jak Vy. Moc dobře vím, že když je člověk mladý, aktivní a vytížený, chce to hodně velkou trpělivost, toleranci, lásku, vzájemnou úctu a schopnost s druhým otevřeně komunikovat, aby měl vztah dlouhou trvanlivost. Byli jste spolu 6 let, takže tyto věci Vám asi nebyly cizí. Proto mě překvapuje, že se s Tebou přítelkyně, dle Tvých slov zničehonic, bez předchozího upozornění, rozešla. Jak to, že jsi nevěděl, že je ve vztahu nespokojená, že ji to nebaví? Bavili jste se někdy spolu o tom, co se Vám na druhém líbí a co Vám naopak nejvíc vadí, co byste mohli dělat líp? Napadá mě jediné. Víš, my holky máme často v hlavách schované takové ty pohádkové představy o dokonalém princi, který nám vidí na očích všechna naše tajná přání a udělá pro nás první poslední. A často si nepřipouštíme realitu, že nám partner, i když se známe dlouho a je nám spolu dobře, do hlavy prostě vidět úplně nemůže, nemá-li schopnost telepatie. A tak i když nás něco trápí a chtěly bychom něco změnit, tak mu to prostě neřekneme a tutláme to v sobě a doufáme, že na to přijde sám a krásně nás tak překvapí. No, občas dáváme taková nenápadná znamení a naivně si myslíme, že mu to přece musí dojít......... jenže ta znamení jsou pro většinu chlapů až moc nenápadná
.
Jsem tam a tam, dělám to a to... Prostě jsem OBČAS potřeboval být sám. Až na její občasné hysterické scénky jsme ale měli, myslím, skvělý vztah.