Diskuze

Zpět na výpis diskuze

život v invaliditě není nuda

Diskuze

ahojík Jitulko
anonym
| 9. 12. 2008 09:29
s tím konopím je to ale pravda,sice není legální,ale mažou se tím i starý lidi,když mají problémy.........,já to viděla v telce,já bych se mazala čímkoliv hlavně aby mě to pomohlo
Ahoj
jituliiik
| 9. 12. 2008 09:12
holky Včera večer, nebo spíš v noci, když jsem si dávala dostaveníčko s učením, jsem sem psala zprávičku a teď koukám, že tady není Asi se někde vloudila nějaká chybička
Zrovna teď vyklízíme se spolubydlící privát, protože nám sem přijdou měnit okna, to bude hrůza Navíc jsem se dneska chtěla učit na jeden test, co píšu ve čtvrtek, asi toho moc neudelam, místo toho budu šůrovat podlahu
Tak se mějt, přeji vám hezký den
Dorinko, cukroví ještě nepeču, nějak nemám čas
A ještě k té kosmetice, jak jste ji tady včera řešily....já mám moc dobré zkušenosti s konopím, mám známou, která ho doma pěstuje a dělá výborné mastičky. Sice to asi zrovna moc legální není, ale tak co, mazat se s tím můžu, ne?
dous
anonym
| 9. 12. 2008 09:11
tak tu z fotky,měli i před tím,ale jinej obal,ale nikde jsem jí zatím neviděla ,já mám sprcháč úplně průhlednej,senzitive balanc,tak uvidíme,napíšu,jak mi vyhovuje
krásné ráno všem
anonym
| 9. 12. 2008 09:06
tady bylo -8 ,ale kocour je stále akční,dous že bych to měla i jídlem ???To se z toho fakt zblázním.......Ale tělový mlíko mám dobrý a levný Astrid zklidňující tělový balzám pro citlivou pleť.Tady lítám po náměstí a stejně seženu prd,Tu olejovou Niveu měli byla dobrá,teď zas mají jinou .
k tomu nádobí
Dorka
| 8. 12. 2008 23:18
Já umývám nádobí zásadně jen v latexových rukavicích na to mě stačí obyčejný Jar nebo AVA na nádobí .

pa
holky já nevím
Dorka
| 8. 12. 2008 23:12
Radko, Dous, nechci vám do té kosmetiky kecat, ale co jsem slyšela od jedné zdravotní sestry tak Nivea je prý totální propadák...je hodně dráždivá. Já nevím jak vy, ale já Niveu vůbec používat nemůžu ani na nohy. Hrozně mě dráždí kůži ani Oriflame nebo Avon nechci tady na ně nadávat, ale jsou to hrozný sr............y .
Sebamed není špatný, co mám vyzkoušený jsou přírodní mýdla s olivovým olejem. Dovezla jsem si je z Řecka, u nás jsem ty stejný zahlídla ve zdravé výživě jsou fakt super . Tekutý mýdla mají tu nevýhodu, že když se pořádně nesmijí z kůže tak ji mohou pěkně potrápit....takže hodně oplachovat a oplachovat ať bakterie nemají šanci.

Přeji dobrou noc
Radko,
anonym
| 8. 12. 2008 21:38
já se také drbu po sebejemnějším sprcháči, jediné čím se můžu mýt je sprchový olej od Nivey.
Také mám vypozorováno, že když mám podrážděnější období, nemůžu jíst ani čokoládu, ani kořeněná jídla, sladkosti, uzeniny už vůbec ne, prostě si musím hlídat co baštím
Dorinko
anonym
| 8. 12. 2008 19:55
díky,za kosmetiku,já si koupila mýdlo z lékárny,Seba med,pak sprchovej průhlednej od Nivea,senzitive balance,na tu kosmetiku mrknu,já bych řekla,že alergická jsem všecko mám senzitive,až bych řekla,že je to ujeté ,ale co nadělám.Normálně aviváž,Jar na nádobí,kosmetiku. Co je napsáno senzitive,tak mi občas nevyhovuje............
Raduško
Dorka
| 8. 12. 2008 19:34
ptala ses na tu kosmetiku, já taky nemůžu ledajakoudelší dobu používám Bio Karité od Saloosu je to přírodní kosmetika z bambuckého másla a je super . Ještě mě napadlo když tě všechno kouše to by mohla být alergie chce to opravdu něco bez parfémů . Ještě pužívám na tělo Excipial U Lipolotio je to tělová emulze, mám ji na předpis od kožní doktorky. Krém je určen k denní léčbě středně až extrémně vysušené pokožky. Myslím, že je i volně prodejný v lékárně, ale když to máš na předpis je tam minimální doplatek asi 20 Kč. Snad jsem ti aspoň trochu pomohla. Jinak co mám ještě vyzkoušený je olivový olej extra virgin na vaření je fakt dobrý jak vnitřně tak zevně .

pa
Baruško
anonym
| 8. 12. 2008 18:31

jinak
anonym
| 8. 12. 2008 18:30
jsem si byla koupit Bobíka,nějakou kosmetiku,na tu mojí citlivou pleť,snad se trefím,a šunku.Ten můj jel nakoupit dárečky pod stromeček,do Budějc,tak uvidíme
anonym
| 8. 12. 2008 18:26
jsem byla opravdu venku s kocourem, ,to byla taková naše večerní procházka,až přijede ten můj převezme službu za mě,on si na něj hupsne,a má po počítači
ááááááááááááá
anonym
| 8. 12. 2008 12:40
já o vlku a vlk za humny
Zdravím Radko
Pěkné
anonym
| 8. 12. 2008 12:38
odpoledne přeji
Právě jsem dodělala krabičku perníčku a uzemnila jsem se u PC .
Holky naše mamka mívala stašně dobré cukroví bylo mněkoučké,rozplývalo se na jazyku já takové neudělám ani kdybych se pokakala ................víte čím to bylo?
Doruško:nedělej si se mnou starosti já na ten vršek něco napíchnu a když né vánoce taky budou.Ti smajlíci mršky jedny já tu neviděla žádného až jsem příspěvek odeslala čučela jsem jak puk
Majulíku:to tak s dětmi bývá já si pamatuji když byli kluci malí a začali chodit do školky marodily taky pořád vitámínama jsem je ládovala...........oni si to asi potřebují vybrat.Nejhorší bylo že onemocněli vždy v pátek takže pohotovost to jistila holka ta už tak nemocná nebyla ale vybrala si to naráz měla komlikovaný slepák
Kdepak je Raduška že by venčila ko***
RRRáááááááááádddddddddduuuuuuuuuuuššššššššš:kde jsííííííííííí
krásný den všem
anonym
| 8. 12. 2008 12:32
tak co holky pekařinky,já se snažím uklízet,nějak mi to nejde,před Vánoci,včera mě po úklidu koberce,začla bolet ruka,jsem ho i vydrbala mopem,tak dneska budu snad pokračovat,kocour hluboce hloubá,na křesle,tak buudu mít klídek.
krásný den všem
anonym
| 8. 12. 2008 12:32
tak co holky pekařinky,já se snažím uklízet,nějak mi to nejde,před Vánoci,včera mě po úklidu koberce,začla bolet ruka,jsem ho i vydrbala mopem,tak dneska budu snad pokračovat,kocour hluboce hloubá,na křesle,tak buudu mít klídek.
ahoj vespolek
Dorka
| 8. 12. 2008 12:05
Majko, přeji, aby dětičkám bylo líp. Taky to nemáš lehký, dvě děti na krku a ještě zvládnout celou domácnost. S úklidem to moc nepřeháněj, šetři se holka .

Rezamko, moc děkuji za recept, jsi hodná. Určitě někdy vyzkouším.

Já už mám pár těst (zatím jen na linecký) uplácaných a chladí se mi v ledničceještě, že mám toho svýho i když se do toho úplně nehrnul.

Baruško, škoda, že ti nemůžu vyhovět s tou vánoční špicí. Mi dáváme na stromek hvězdu . Promiň, ale ti tvojí smajlíci mě včera pobavili

Vypravěčko, na tvoje cukroví jsem moc zvědavá. Doufám, že nám je zadokumentuješty jsi taky moc šikovná pekařinka určitě se povedou .

Já jsem včera oprášila hrozně starou kuchařku po mé babičce, je to rodinný poklad, léta letoucí podle ní pečeme vanilkové rohlíčky, medvědí tlapky.....
Můžu se zeptat zkušených pekařek jak udělat vanilkové rohlíčky, aby se nedorlily? Loni se mi nedařily . Jakou třeba používáte mouku? Já jsem letos koupila 00 hladkou výběrovou tak doufám, že to půjde jako pomásle .

Přeji krásný den pokud možno bez bolístek a trápení, pa
Jarmulko
rezama
| 8. 12. 2008 11:00
Tak jdem na to.
Tady jsou ty ikonky,tak já je mám v panlech,tak si najedu na obsah,pak panely a tam najdu to co potřebuju,já mám kamarádky pod oblíbenýma stránkama a tak kliknu na ty oblíbené stránky a otevře se mě to,tam je název stránky a pod tím velká tabulka a u ní je napsáno HTML kód a tam právě budeš vkládat ty ikonky které budeš chtít.

Kód na ikonku vypadá asi takhle

pokud je chceš mít ne u okraje ,ale centrované na prostředek tak ještě před to dej
no a poku je chceš mít v té jezdící tabulce od shora dolů tak to "a" na začátku a na konci dej velké

Tak tady máš kód celej na jezdící mojí ikonky,ta ikonka musí být někde na webu registrovaná,nebo uložená,jinak nebude funkční,to i jakékoliv obrázky
tak ta ikonka

tohle pokud tam vložíš tak už tam bude moje ikonka,nějaké ikonky co jsem dělala já sama pro holky mám taky i s kódama na stránkách pod ikonky moje tvorba.
Pokud si chceš udělat svoji,tak taky není problém,ale když tak pak dej vědět,pošlu ti i ICQ a domluvíme se a zkusím ti poradit kokrétně,když to budu vědět.
Tak zatím papapa a hodně úspěchů
Ahojík
rezama
| 8. 12. 2008 10:48
holky moje.
Tak já v pátek úplně zapoměla popřát jitulíkovi,tak dodatečně vše nej k svátku.
Jinak Majulíku,neboj ono je to asi počasím,tak dětičky chytily asi nějakýho bacila,ty naše do 5 třídy byli na hromadě pořád a většinou vždy všechny 3 i se mnou.No a mě taky nějak začíná pobolívat v krku.Aspoň napečeno máš,tak se taky pochlub,já už taky něco mám,ještě dodělá něco dcerka a pak ještě nepečené a bude taky hotovo,no jen takové množství jako my asi peče málokdo,ani vám to radši nebudu psát kolik už toho máme.
Raduško,Dorinko,Báro,Vypravěčko a i Jarmulko a pokud jsem na někoho zapoměla tak ten taky moc moc zdravím.
ahoj holky
Majka33
| 8. 12. 2008 10:41

tak dnes v noci jsem se vůbec nevyspala.Dcerce zase nebylo dobře.Zvracela,bolelo ji ucho a měla zvýšenou teplotu.Ted´je ji líp ale radši jsem ji nechala doma.Uvidíme do večera.Bud´půjde zítra do školy nebo k dochtorovi.Poslední dobou je víc doma než ve školeach jo.Já už se zní zblázním.Ještě Honzík začíná nějak víc kašlat..Dnes dodělám cukroví a budu mít napečeno .A od zítřka se vrhnu na okna,moc se mi nechce.......do toho.
Ahoj
anonym
| 8. 12. 2008 07:26
holky přišla jsem popřát krásný den bez bolístek a sluníčkem v duši
Hned zrána
anonym
| 8. 12. 2008 06:17
zdravím všechna děvčata a přeji hezký dnešní den. Včera jsem se celý den věnovala esperantu, musela jsem udělat cvičení, nejprve na papír a pak jsem je přepisovala do texťáku, abych je mohla poslat své lektorce k opravě. Lekci jsem měla doma již přes týden, takže bylo načase se jí taky věnovat. Ještě jsem si nestačila dočíst vaše příspěvky za víkend, proto na ně nereaguji. Dnes se chystám udělat nudle, pak chci zajet s dcerou pro podl. krytinu do koupelny do města a odpoledne si chci udělat nějaká těsta, ať také mohu začít péci, vy již jistě máte všechny napečeno.
Zatím se mějte hezky, ještě chci pozdravit devčata ze 40 a 55+.
To
anonym
| 7. 12. 2008 21:51
jsem tomu zase dala ona mě špička až tak moc netrápí
Ahoj
anonym
| 7. 12. 2008 21:49
Holky přišla jsem popřát dobrý večer.
Marti,Doruška:holky vaše recepty super já zítra udělám perníčky , pak některý den stříkáné a nepečené až těsně před vánoci.
Já jsem si nestihla bohužel odvést ozdoby na stromek je mě jich sice líto ale koupím pár nových .Nikde bohužel nemají špíčku na stromek :-$:-$
Dorinko
anonym
| 7. 12. 2008 21:24
tak dělba práce být musí ,jenže kocour je brzda,hupne na někoho a neudělám nic,nebo když chrupká,tak se nesmí luxovat,můžu akorát vedle,taky uličník pěkně nasviní,ale chtěla jsem se zeptat,mám pocit,že Ty a nebo někdo máte problémy s citlivou pokožkou.Já už začínám propadat panice,skoro všecko mě kouše,co mě nekouše,tak většinou zruší ,tak bych potřebovala tip na nějakou kosmetiku.
cukroví
rezama
| 7. 12. 2008 17:45
Dorinko tady máš taky jeden receptík na zdravější,no teda aspoň míň sladký a je dobré,moc hezky se peče a krásně se nafoukne,taky je moc dobré a záleží jen jako dáš marmeládu
Takže Tvarohové vykrajované

25 dkg hladké mouky

1 vejce

špetka soli

25 dkg tuku

25 dkg měkkého tvarohu

hladká mouky na vál

marmeláda,může být i dia a cukroví bude taky dia

z mouky,sůli,tvarohu,tuku a žloutku vypracujeme těsto a necháme v chladu 30 min odpočinout.Vyválíme plát a vykrajujeme tvary,polovinu tvarů vykrajujeme i středy.Potřeme rozšlehaným bílkem a pečeme při 160st.asi 12 min.Po vychladnutí spojujeme marmeládou.
další pokus
Dorka
| 7. 12. 2008 17:04
pro Dous tady je recept v původní verzi okopírovaný z internetu.

Vločkové pusinky

* 100 g ovesných vloček

* 150 g vlašských ořechů

* 1 vejce

* 1/2 prášku do pečiva

* 1/2 vanilkového cukru

* 100 g medu

* 100 g rostlinného tuku

* čtvrtky vlašských jader na ozdobu

1. Vločky nasucho opečeme na pánvi a necháme
vychladnout. Přidáme nastrouhané ořechy, vejce, prášek do pečiva,
vanilkový cukr, med a kousky změklého rostlinného tuku. Vypracujeme v
hladké těsto. Zabalíme do fólie a necháme v lednici ztuhnout.

2. Těsto vyválíme na 1/2 cm silný plát, ze kterého
vykrajujeme 3 cm velká kolečka. Přendáme na papírem vyložený plech.
Potřeme žloutkem a ozdobíme vlašským ořechem. Pečeme v horké troubě asi
15 minut.
Raduš
Dorka
| 7. 12. 2008 16:48
ty toho svýho mourovatýho kocourka pěkně rozmazluješ a toho svýho taky??
ahoj holky pekařinky
Dorka
| 7. 12. 2008 16:46
všechny moc zdravíma přeji krásnou adventní neděli

Chtěla
bych se letos zaměřit na pečení zdravějšího vánočního cukroví. Pořád
jsem nemohla najít odvahu, pečení vločkových pusinek byl jenom takový
start, aby mě to nakoplo.Recept jsem našla tady na netu a samozřejmě jsem si ho zase upravila podle svýho.

Dous, recept ti ráda pošlu, ale nějak mi to v příloze nejde odeslat .

Těsto na cukroví mě udělá moje drahá polovičkamám to už slíbené, protože nám začala pekárna nějak blbnout tak to nebudem riskovat.

pa
ahojík
rezama
| 7. 12. 2008 15:10
Tak vás jdu jen pozdravit,taky od včera peču a tak nemám kdy.Zítra už snad bude volnějc.Cukroví vám pak taky vyfotím,ale zatím je jen napečené,my to nejdřív vše napečeme a pak postupně doděláváme,ale už ho mám až až,tak už asi skončím,jen pak ještě nějaké nepečené.
Tak krásný zbatek neděle přeju všem.

Jarmulko jak na ikonky ti pak popíšu a i jak na počasí a hodiny,není to složité,i ten kalendář je docela jednoduchej,v týdnu ti napíšu co a jak.

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
♥Jarka*Alice♥
19. 8. 2025 20:19
14905
Markta Zahlkov
12. 8. 2025 10:10
47
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18