Diskuze

Zpět na výpis diskuze

život v invaliditě není nuda

Diskuze

dous
anonym
| 13. 11. 2008 23:01

6ivot v invaliditě není nuda.
Jarmulka

Ahoj Dorko doufám že jsem zprávně a že tady ještě někdo v tuto hodinu je.Mě to dříve nevyšlo.
Jarmulka

Ahoj Dorko doufám že jsem zprávně a že tady ještě někdo v tuto hodinu je.Mě to dříve nevyšlo.
Jarmulka

Radko,
anonym
| 13. 11. 2008 22:59
dobrou
nebo tohle
anonym
| 13. 11. 2008 22:52
mrknu
anonym
| 13. 11. 2008 22:50
určitě
mrknu
anonym
| 13. 11. 2008 22:50
určitě
Radko,
anonym
| 13. 11. 2008 22:46
včera jsem ho dávala na čtyřicítky, mrkni se pokud chceš
VÍTE
anonym
| 13. 11. 2008 22:41
JAKÝ JE NEJLEPŠÍ CUKROVÍ,KTERÝ JE LEVNÝ A NEPŘIBERETE PO NĚM ANI DEKO............HÁČKOVANÝ.
Brebentilky
anonym
| 13. 11. 2008 21:58
Tak
anonym
| 13. 11. 2008 21:44
holky přišla jsem popřát dobrou noc
Rychlochlebík už na mě pípá ...........
Ameli.
anonym
| 13. 11. 2008 21:03
francouzština - to jsi dobrá, smekám
Jinak
Ameli
| 13. 11. 2008 20:39
vás všechny zdravím.
Před chvílí jsem dorazila z francouzštiny a teď večeřím, dívám se na Ordinaci a dočítám fóra...
no,
anonym
| 13. 11. 2008 20:38
tchýně sem zkouší lízt,posledně,že si jde uklidit ty peřiny,od návštěvy........................,udělala jsem to já,byl cirkus,že to nebylo po jejím a nikdy nebude
Dorka
Ameli
| 13. 11. 2008 20:33
Dorko, myslela jsem ten rentgen zubů.
Rentgenu plic se neboj. Akorát zvedneš ruce a nahatou si tě "vyfotí".
Zdenička
Ameli
| 13. 11. 2008 20:32
Zdeničko, růžičky posílala Bára... Mě to bohužel nenapadlo
To jsem nevěděla, že OP Prostějov končí. Myslela jsem, že se i navzdory konkurence se zahraničí docela drží.
Radu,
anonym
| 13. 11. 2008 20:28
tak aspoň, že nemáte společnou kuchyň a koupelnu, to bývá velký problém. Kdyby jste se nepohodli,tak máte vše své, to je super.
dous
anonym
| 13. 11. 2008 20:23
každý máme svoje patro,společný máme akorát vchod,dvůr,zahradu
anonym
| 13. 11. 2008 20:18
vím,jste moje zlaté holky,já jsem velkej cíťa,to je můj problém,pomáháte mi tím,že mě vyslechnete.
Radu,
anonym
| 13. 11. 2008 19:58
když tě tu tak ...

Mám ještě jednu poznámku.
Nevím přesně jak máte s přítelem uspořádané soužití v domě jeho rodičů, ale mám pocit, že žijete ve společné domácnosti a tak trochu v režimu jejich dětí. Oni pak mají tendenci vám (tobě) nařizovat co a jak máte dělat. A jednat s vámi tak jako, že je musíte poslouchat.

Možná by nebylo od věci si o tom otevřeně, v klidu promluvit a zařídit si svoji domácnost a být odpovědní jen sami za sebe.
Myslím, že ty na to máš a pokud se s přítelem domluvíš a rozhodnete se pro to, tak to dokážeš, ikdyž to nebude lehké.
Radko,
anonym
| 13. 11. 2008 19:52
myslím, že to není o tom, že by nám vadilo, že si stěžuješ, i my si často stěžujeme,od toho tu Victorka je , abychom si mohly postěžovat, ale i potěšit se, pochválit, pochlubit se .
Nám je spíš líto, že ti nemůžeme pomoci.
Někdy je i dobře, když tě někdo tak trochu "naštve" a tebe to donutí k přehodnocení svých postupů, zásad, prostě když tě to vyburcuje k pohledu na vlastní život z jiného úhlu
V žádném případě tě nechceme soudit, ono to ani nejde, nežijeme s tebou a víme jen to co nám řekneš.

Jen ti chceme říct, že některé věci jdou řešit jinak a že když si budeš žít víc svůj život pro sebe, určitě to nikoho z okolí nezničí, zřeba budou chvíli naštvaní, ale nakonec si z části zvyknou a z části třeba i připustí, že máš pravdu. Ono totiž nejde vycházet úplně se všemi, to pak nežiješ, ale neustále se někomu přizpůsobuješ a posluhuješ...
Myslím, že máš právo na vlastní klidný život
Radko
anonym
| 13. 11. 2008 19:51
nenamíchla jsi mě, jenom jsem napsala, co jsem cítila . Já si na sobě nechala jednu dobu dříví štípat a respektu jsem se věru nedočkala. Nejsi tak strará, aby ses nemohla radovat ze života. Já si tady taky vylívám srdíčko, když je mi zle, za to se není třeba omlouvat
vozlenko
anonym
| 13. 11. 2008 19:37
tys to na mě vybalila ,ale nezlobím,se proč bych taky měla,já jsem si za těch pár dní,lecos uvědomila..........,máš pravdu,všichni dělají co vyhovuje jim........i jsem dnes mámě plno věcí řekla,otevřeně,tak lecos nepochopila,ale nikdo nejsme dokonalý,to je jedno.Prostě jsem se nedovedla vypořádat s tím,že jsem si myslela,že je od bráchy dcera je jiná.Já vím,jsem otravná,že si tady stěžuji a jiní jsou na tom hůř.......polepším se,slibuji.jestli jsem Tě namíchla,to jsem nechtěla,chtěla jsem se jen svěřit v diskuzi,protože mi bylo smutno.
Pro Radku
anonym
| 13. 11. 2008 19:20
teď ti asi napíšu něco, co se ti asi nebude líbit. Když ti to tak vadí, proč si neuděláš Vánoce s přítelem , nejsi přece sama. Když ti nevyhovuje termín, kdy přijede k mamce brácha, tak tam přijeď, až to bude vyhovovat tobě. Nikde není řečeno, že rodina musí být pohromadě za každou cenu. Máma nebude sama a ty taky ne. Máma nemůže vařit ? Tak ať jí kapra udělá brácha s dětma.Proč to tak řešíš ? Chceš, aby tě rodina respektovala ,tak pro to něco udělej. Měj svůj život a svůj názor. Každá se sem chodíme podělit o starosti, ale i o radosti. U tebe mám pocit, že žádná radost ani není. Promiň, že mě to tak nadzvedlo, ale já nemám taky jednoduchý život a jestli to dopadne úplně nejhůř , tak přijdu o střechu nad hlavou a budu muset začít od nuly. A to je mi 41 let a už chci mít pocit jistoty a zázemí.Zažila jsem moc špatných věcí -od alkoholismu manžela, velkou rozmíšku s rodiči, o tchýni ani nemluvím, zkrachování manželovy firmy a následné zadlužení, které řešíme do teď, manžel je už tři roky v zahraničí a teď tam odešel i syn. Občas si myslím, že už dál nemůžu, ale není to pravda. Snažím se najít ve svém životě to hezké, protože ono to existuje, mám muže, který sám bez pomoci,přestal pít a nepije už 4 roky,a já vím, že mě miluje a váží si mě ( už jenom za to že jsem vždy stála za ním ), mám syna, na kterého jsem pyšná, mám rodinu, mám práci, mám koníčky, zkrátka mám proč žít. Utápět se v sebelítosti mi někdy jde taky dobře, ale snažím se z toho nějak vybruslit.Tobě nezbude nic jiného než přestat se zaobírat malichernosti a vážit si toho máš. Nechtěla jsem tě urazit, jenom trochu nakopnout. A věř mi, že v tom nejsi sama, neřeš tak moc, co kdo udělá proti tobě, lidi spíš dělají to, co vyhovuje jim a třeba je nenapadne, že někomu vyhovuje něco jiného, dokud jim to neřekneš a nezařídíř se podle svého. Tím nechci říct, že nemáme brát ohled na ostatní , ale všechno má své meze. Jestli se ti zdá, že jsem k tobě byla tvrdá, tak se omlouvám,jenom si myslím, že ti chybí pozitivní přístup k lidem a k životu.
takže
anonym
| 13. 11. 2008 16:45
to byla spíš honička,než svátky,tady to všecko dopředu připravit,pak se zbalit,pomoct mámě s řízkama.......,takže jsme ani jednu pohádku neviděli....
vypravecko
anonym
| 13. 11. 2008 16:37
u nás většinou jsme se sjížděli před šťědrým dnem,nebo na ty svátky,u mámy na baráku,většinou my jsme připravili stromek,kapra a tak......,takže jsme Vánoce slavili,tady před,pak zas kolotoč u mámy na baráku..........letos je to ještě lepší,švagrová je v depresi,nechce být sama,tak brácha a já uvidíme děti dva dny před ježíškem,to ten druhej pojedou za mámou zpátky......
zdravím
anonym
| 13. 11. 2008 15:27
všechna děvčata. Dopoledne jsem byla v Tescu a Lidlu, pak jsem honem něco udělala na oběd. Myslela jsem, že budeme s dcerou samy, tak jsem dělala střapačky se zelím, ale dcera mi řekla, že její přítel jede za sestrou a švagrem (ten se vrátil z USA dnes) až zítra. Ale nějaké hotovky mám v mražáku a ještě zůstalo od úterý kuře na paprice (které sám vařil), takže, pokud ty střapačky nebude chtít, hlady neumře. Před chvíli odešel kominík, takže jsem se konečně dostala na chvíli za vámi.
Pokud žili rodiče, tak jsme se na 1. svátek vánoční sešli u nich (já i bracha s rodinami), po maminčiné smrti jsme se scházeli u tatínka (ten býval na štědrý večer na večeři u bráchy (bydlel totiž 2 vchody ood bráchy) a pak šel k sobě.
Po smrti tatínka jsme se s bráchou střídali, jednou jsme byli u něho, jednou u nás. Nyní jsme již druhým rokem s dcerou a jejím přítelem sami a pěkně si to užíváme. Máme více času si povykládat, společně se projdeme, podíváme na pohádky, zahrajeme si nějaké společenské hry apod.
Dárky letos neřeším, koncem léta jsem koupila mladým a i sobě televizor (obyčejný, byly tehdy v Tescu ve slevě, jeden stál 3000 Kč) a nyní již dostanou jen nějakou maličkost. Tehdy si jej mladí chtěli zaplatit samí, ale jelikož jsem nevěděla, co bych jim měla koupit na vánoce, tak jsme se domluvili takto. Taky si myslím, že vánoční svátky jsou o klidu a porozumění než o nákladných dárcích.

Dcera dnes donesla z práce domů básničku, vytiskla jim ji jejich vedoucí, a protože se mi líbila, tak jsem ji dala do deníčku. Dle mě dost dobře vystihuje, co si vláda myslí o obyčejných lidech.

Dousabel - taky mi již dva vánoční kaktusy kvetou a jeden, ten největší, již má nasazeno hodně poupat, taky vykvete dříve.
Dorko - s trháním nervu ze zubu nám zkušenost, není to nic příjemného, ale v životě jsou horší věci. Ty jsi velká bojovnice, takže to taky vydržíš. Držím ti pěsti a myslím na tebe, nedej se.

Nějak moc jsem se rozepsala, doufám, že mi to prominete.
Dous
anonym
| 13. 11. 2008 15:14
já bych také takové Vánoce chtěla mít,,jenže,když to neudělám podle ostatních,neuvidím se s dětma,tak s námi nebudou mluvit ani futra.......,což se mnou stejně nikdo nemluví.........,protože jsem si dovolila říct,že nevím,jak to dopadne s přitelem,který je v práci krátce.....
Doruško!
Zdenicka
| 13. 11. 2008 15:12
Jejda,jejda zuby,s těma jsem si taky už užila! Neboj,trhání nervu zvládneš,trošku to bolí,ale ta úleva potom......to je blaho,teda pokud tam není zánět až na kost!Budeš potom chodit na čištění,to bude dobrý! Mě chytly zuby v loni na Vánoce ,jezdila jsem do Olmika na pohotovost a nakonec mi ho 23.12 vytrhli!!!!!A mě se to špatně hojí,tak hned antibiotika a ještě 6 týdnů mě to bolelo,ale neboj to tě nečeká!!!! Fú,fú....foukám na zoubek a už přestane bolet!!!AMELI - děkuji za růžičku,růže miluji!
Holky včera jsem se byla podívat na výprodejový sklad v OP,a koupila jsem si šaty,a 2 kostýmky! Udělala jsem si radost,OP totiž bude končit,to je strašný,všechny velké podniky krachují,co tady za chvíli bude to teda nevím,hlavně zase bude spousta nezaměstnaných! Zase jsem se nějak rozepsala!Tak pa,pa Zdenka

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
helena.07
21. 8. 2025 13:16
14910
Markta Zahlkov
12. 8. 2025 10:10
47
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18