Diskuze

Zpět na výpis diskuze

život v invaliditě není nuda

Diskuze

anonym
| 13. 11. 2008 15:03
s Tebou plně souhlasím,máte krásný Vánoce,užijete si je spolu................ ,to bych taky moc chtěla,jenže znáš to,máma má rok úmrtí našeho táty,tak jí tam brácha nechce nechat samotnou.......,jenže vybrali si termín,kdy ten můj je v práci,dva dny,před štědrým dnem.......,což zase nevyhovuje nám,ale to nikomu nevadí......,mrzí mě to a moc,že se ke mě všichni takhle chovají.
Ahojte holky!
Zdenicka
| 13. 11. 2008 15:03
Všechny Vás moc pozdravuji!Nedočetla jsem Vás a hned píši,tak se omlouvám že nebudu reagovat na vaše příspěvky!Od úterka chodím na kapačky,ale musím říct že jsem po nich ospalá jako kotě,jsem úplně někde jinde,nechce se mi nic dělat,jak říkám fetuji díky zdravotnictví,vždy jak od tama odcházím si připadám jako omámená! Ale trvá to celý den a ráno zase na novo!Snad to pomůže,dnes jsem měla 3 a zatím nic ,moc!Malá bere antibiotika ,tak už je to lepší,ale ještě stále pokašlává.Zlatíčka moje ,srázek se blíží a já se na něj tolik těšila!!!!!A zatím to vypadá blbě! Já chci jet!!!!Kdybych nejela tak tam budete fotit a pak fotečky ukážete!Mějte se všechny moc pěkně pa,pa Zdenka
Dorko
anonym
| 13. 11. 2008 14:31
ty zuby jsou ale potvory,nechtějí přestat zlobit ,když je vyškubou,zase Tě nebude nic bolet,ale vyndavací Tě budou tlačit v puse....... .
Baruš tak
anonym
| 13. 11. 2008 14:27
naše číča smí všude,ona se nikoho neptá ,má svoje křeslo s ručníkem a starým trikem,nebo letní byt v krabici,.nebo na počítačové židli,nebo už ležel na mým zdravotnním polštáři,nebo se mnou na gauči,ráno si ke mě vleze,já si stáhnu peřinu,aby mu nebylo horko a spíme,dneska jsme spali do 10 ,ale zase mi není nějak dobře,tak odpočívám.
recept
Dorka
| 13. 11. 2008 13:55
pro Dousabel

Ořechový koláč
1 hrnek hladké mouky
1 hrnek moučkového cukru (já dávám jen 1/2)
150 ml bílého jogurtu
1/2 hrnku rostlinného oleje ( já dávám asi 2 PL)
3 vejce
1 prášek do pečiva
1 PL vanilkového cukru
1 hrnek mletých ořechů
1/2 hrnku Granka (já jsem dala nalámanou hořkou čokoládu)

Všechny přísady spolu dobře smícháme. Formu na pečení vymažeme a vysypeme mletými ořechy nebo strouhankou.
V mikrovlnné troubě pečeme bez víka 10 až 13 minut při 600 W. Necháme 5 minut ustálit. Potom vyklopíme a necháme vychladnout. Podáváme s ušlehanou šlehačkou.

Pozn. opět převzato z kuchařky Tupperware.
Hrnek používám 250 ml, část mouky jsem nahradila špaldovou jemně mletou, cukr jsem použila třtinový jemně mletý.

Přeji dobrou chuť
Jitulko
Dorka
| 13. 11. 2008 13:43
ahoj, jakpak se máš ty? Dlouho jsi tu nebyla, jsem ráda, že ses stavila.
krásné odpoledne všem
anonym
| 13. 11. 2008 13:25
tak holky moje,kdepak jste????Tady prší,kocour spí,tak je klid......
Dous
Dorka
| 13. 11. 2008 10:37
taky se mi líbí jak pěkně slavíte svátky žádný stres, žádný shon...tak to má být . Takhle si ty Vánoce opravdu užijete.

Dous, nezapoměla jsem na tebe. Hned jak se vrátím ti opíšu recept na Ořechový koláč. Snad to bude ono...není tam žádné ovoce jen bílý jogurt, jestli může být?

pa
Ameli
Dorka
| 13. 11. 2008 10:30
máš na mysli rentgen zubů neboj jaký rentgen? Na jiném dalším jsem zatím nebyla. Rentgen plic mě teprve čeká. Vůbec se netěším, jestli to bude taková drasťárna co jsi zažila ty tak dobrovolně rezignuji...

pa
ahoj holky
Dorka
| 13. 11. 2008 10:26
zdravím a přeji krásný den

Za chvíli letím k doktorovi, musím na neurologii...snad mi dá nějaké prášky od bolesti páteře a hlavy .

Baruško, k zubákovi jsem se tak bála, že jsem to do nekonečna odkládala a to mám za to rozvrtané dva zuby (mezizubní prostory) úplně vzadu takže o to lepší...doktorka se tam vůbec nemohla dostat to bylo utrpení...málem jsem jsem vyletěla z kůže. Prý na tom jednom zubu mám ten kaz tak hluboko, že mi zasahuje do nervu a proto musí jít pryč. Už teď se toho děsím. Já snad všelijaký ty zdravotní problémy přitahuji .

Nebudu tady psát co všechno mi je, byl by to dlouhý seznam a pořád si stěžovat taky nechci. Musím zatnout zuby a jít dál říkám si, že na světě jsou horší věci tak proč si stěžuju.

Ještě jsem zapoměla poděkovat za kytičku, růže ty já miluju

Zatím, pa
Doruško
anonym
| 13. 11. 2008 09:18
držím pěstičky ať dobře dopadneš u zubaře.Já se ho taky strašně bojím a to tak že tam nedokážu ani jít jsem holt srab
Jituško:zdravím jak pak se máš?
holky natrhala jsem pro vás růže berte si
Pěkný den
anonym
| 13. 11. 2008 09:13
ve spolek
Amálko:ten náš pes si dovoluje taky se mě nelíbí že spí na křeslech a tak podobně ale je to holky mazlíček hodně jí pomohl když bylo nejhůř a tak přivírám oči.Ale na mou postel nesmí to on dobře ví doufám že toho nezneužije jak budu pryč.
Dous:mě návštěvy po příbuzných na vánoce nikdy nevadili alespoň jsme si na sebe udělali čas a během vánoc je taková jiná atmosféra.Ale nikdy to nebyla povinnost.Vaše vánoce jsou úžasný .
Dori
anonym
| 12. 11. 2008 23:58
nezkoušela jsi pastu Lacalut,nebo Elmex,ta je na citlivé zuby a zubní krčky...........,já se zubaře,bojím bojím........,budu Ti držet pěstičky a moc na Tebe myslet........,u nás Vánoce to samý,pořád se něco potentuje,tak opravujeme,nebo kupujeme nový a auto,už máme kolik let,ještě slouží,tak snad ještě nějaký ten rok vydrží ............
Jitulko
anonym
| 12. 11. 2008 23:48
mě to taky občas spadne,nic se neděje
Dorka
Ameli
| 12. 11. 2008 22:59
Dorko, to je teda nepříjemný, ale snad to přejde. Na trhání nervu jsem nikdy nebyla, tak ti nemůžu říct jaké to je... A jak ti vyšel ten rentgen?
Budu na tebe myslet, aby tě to nebolelo.
ahoj holky
Dorka
| 12. 11. 2008 22:33
jdu vás na skok pozdravit, zubařka mi včera rozvrtala dva zuby počítala jsem jen s jedním a zaplobmovala, ale je to ještě horší . Upozorňovala mě, že když to do dvou dnů nepřestane nebo se to dokonce zhorší tak mám přijít a vytrhne mi z něj nerv. Já se hrozně bojím, nikdy jsem na ničem takovým nebyla to mám fakt radost. Asi by bylo nejlepší si nechat vytrhat všechny zuby stejně mám počáteční paradentózu a byl by pokojnež se takhle se zubama trápit.

Ameli, to je super, že jsi zahnala bolest na průduškách . Prosím tě, jak to děláš, že umíš zahánět nemoci to já bych chtěla umět taky . Musíš mít v sobě neuvěřitelnou sílu .

Jinak s dárkama to letos taky nebudeme přehánět, dáme si jen nějaké drobnosti, protože peněz je málo. Navíc se nám polámalo auto a já bez něj nikam nemůžuteda můžu, ale jen na opravdu krátké vzdálenosti. Musíme ho co nejdříve opravit...
RAduško
jituliiik
| 12. 11. 2008 22:22
promiň, že jsem tak zmizela, spadl mi internet
Tak
Ameli
| 12. 11. 2008 22:18
aspoň se mi trošku ulevilo a můžu vám v klidu popřát dobrou noc.
ahoj
Ameli
| 12. 11. 2008 22:17
Báro, ta fotka vašeho špióna je srandovní. Ten náš na gauč, křeslo a ani na postel nesmí... Ale dívá se pořád z balkonového okna. Jak slyší, že "cinká" pes, hned to valí zkontrolovat.
Dousabel, to je fajn, že jste si dokázali zařídit vánoce, tak aby vám to vyhovovalo. Mně to objíždění příbuzných nevadí, dokonce to mám i ráda, pokud se to dobře domluví. Ale třeba moje ségra kvůli tomu + vymýšlení dárků pro tchýni, švagrovou a její náročné děti nesnáší celé vánoce. Bohužel si to nedokáže zařídit, aby to vyhovovalo jí...
Dnes jsem měla pracovat na diplomce, ale napsala jsem zas jen jeden odstavec. Já to snad nikdy nedodělám. Už to úplně nenávidím a závidím (i když se to nemá) všem, kteří už mají školu za sebou.
Holky pěstitelky
anonym
| 12. 11. 2008 22:00
já už o víkendu fotila svůj Vánoční kaktus, je jak naše obchoďáky, taky připomíná Vánoce víc jak měsíčním předstihem
Vánoce
anonym
| 12. 11. 2008 21:57
vaše dnešní diskuze mne nutí k zamyšlení: proč si lidi dělaj z Vánoc stres a hlavu a úplně zahodí to co by nám Vánoce měli dát - klid a pohodu, možnost si odpočinout a radovat se.

My jsme po počátečním Vánočním navštěvováním se od toho všeho ustoupili a nemůžu si to vynachválit.
Dřív jsme také objížděli jedny rodiče, moji mamču... v podstatě jsme si neodpočinuli.
Můj muž navíc pracuje na směny a i o svátcích, takže to opravdu někdy bylo dost hektické

Teď si z volna neděláme dostihy, s rodiči si zavoláme, popřejeme, ale nikde necestujeme. Když muž slouží na Štědrý den, tak večeři posuneme podle potřeby (buď dělá do 19.00 nebo od 19.00, takže to celkem jde)
Dárky si dáváme fakt jen symbolicky a spíš se snažíme o překvapení než o finanční náročnost. Je fak, že si ještě nadělujeme něco pro všechny společně - loni to třeba byla pekárna chleba a vůbec nevadilo, že jsme na ni museli několik měsíců čekat, protože nebyly k mání. Máme ji a přinesl nám ji Ježíšek , je jedno, že měl zpoždění
Když se nám zadaří tak jedeme na hory, třeba jen na pár dní, je to odvislé od služeb mého chlapa, když ne užijeme si to doma, chodíme na procházky, bavíme se doma, máme čas na koníčky, knížky, korálky, nepotřebujeme obrážet rodinu a známé, spíš si vychutnáváme klid a pohodu. Smějeme se u starých filmů, já se rozněžňuji u Popelky... máme čas na staré desky, fotky...
Nikdo z rodiny nás neodsuzuje, prostě si všichni zvykli.
Je to prostě jen náš čas, je to vlastně jako dovolená, tam s sebou také nevozíte celé rodiny a všechny známé a nikomu to nepřipadá divný
uvítám,když
anonym
| 12. 11. 2008 21:46
se mi dotyčný,třeba zeptá,co bych potřebovala,tchýnina ségra plete ponožky,ale ke mě se nikdy nic nedostalo
mě je to celkem
anonym
| 12. 11. 2008 21:43
jedno,hlavně,když to není jídlo,což dostáváme pravidelně,od tchánovců,z domova jsem na to zvyklá nebyla........,tam,když už nic,tak mi máťi dala prachy.......,k tomu čokoládu,ale nijak to neřeším.
je pravda
anonym
| 12. 11. 2008 21:39
že když byli menší bráchovo děti,tak že si s dárkama nedělali vědu.........,dneska,Monča jede v hadrech,Péťa zas hry na počítač...........,takže Monice,kredit,nebo kosmetiku.....,Péťa je náročnej,ale má smůlu,vlastně oba,myslím,že když děti mají všecko,neznají hodnotu peněz,tak to není dobré.
Majko
anonym
| 12. 11. 2008 17:53
my moc peněz nemáme takže to budeme asi řešit nějakou kosmetikou,nebo kreditem,děti,bráchovi whisku,mámě to ještě nevím.......
Majulíku
anonym
| 12. 11. 2008 17:41
my jsme si nadělili myčku takže teď už jen nějaké drobnosti. Ono se stejně nejlépe nakupuje takovým dětičkám ve věku jak máš Ty.
Já nemám ani baňky nestihla jsem si je odvést ne že bych měla nějaké skvosty ale...............
Raduš
anonym
| 12. 11. 2008 17:38
máš dobrého pomocníka
náš kocour
anonym
| 12. 11. 2008 17:33
žehlí a pak odpočívá
ted´jsem
Majka33
| 12. 11. 2008 17:23
dopekla bábovku kakaovou,děti se jdou po ní zbláznit......byla jsem i skouknout co mají nové ve městě.Něco malého jsem dokoupila na stromeček.Holky máte už nějaké dárky?Já ještě ani t´uk.Vůbec nemám představu co bych měla nadělit.Kéž by ten Ježíšek byl opravdovej a rodiče by se nemuseli starat .Asi bych toho chtěla moc že?Sice dcerka už psala dopis Ježíškovy.......ale jsem to ještě nečetla
Baruš
anonym
| 12. 11. 2008 17:19

,kocour zase vyskočí na škrábadlo a z něj na parapet.......

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
helena.07
21. 8. 2025 13:44
14911
Markta Zahlkov
12. 8. 2025 10:10
47
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18