Diskuze

Zpět na výpis diskuze

život v invaliditě není nuda

Diskuze

anonym
| 10. 11. 2008 17:02
mám furt zafixováno,že ta mikroška,musí umět vařit,aby se tam dalo píct,my právě máme obyčejnou,tak mi to furt jasný,že by mě to upeklo buchtu ,ale asi to možný je,tady psala i jedna recepty na pečení v mikrovlnce.........
jo
Dorka
| 10. 11. 2008 16:03
já bych mohla dělat buchty v mikrovlnce na objednávku není to ani moc namáhavý .

Rybu Pan*** jsme sehnali v Makru, měli je v malých balíčkách. Jsem ráda, že jsme ji koupili, já už jinou nechci . Baruško, ještě jednou děkuji za skvělý tip .

Já musím dát taky péct chlebík nebo nebudeme mít co jíst . Já neumím tak dobrý chleby jako můj drahý, on umí suprový...já se ho poptám na recept, ale většinou dělá jen tak z hlavy...já vždycky říkám, že je kouzelník . Dopředu trnu hrůzou, ale pak jsem příjemně překvapená .

Báro, pak dej vědět jak dopadl rychlochleba.

pa
Doruško
anonym
| 10. 11. 2008 15:14
to jsem ráda že ryba chutnala ten Tvůj perník nemá chybu já v mikrovlnce jen ohřívám.
Amálko :u mě dnes zvítězil zrníčkový rychlí ještě jsem ho nedělala peče se na programu sprint
Chleba
Ameli
| 10. 11. 2008 15:09
Tak chleba už se mísí, ale je to jakési husté těsto až se celá pekárna třepe...
Dorko, ty by ses mohla tím pečením živit. Perník vypadá perfektně.
ještě jedna fotka
Dorka
| 10. 11. 2008 15:01
na řezu

Perník je dělaný z carobu, proto je tak tmavý .
posílám
Dorka
| 10. 11. 2008 14:58
fotku na ukázku, jak vypadá perník z mikrovlnky chutná úplně stejně jako z trouby...výhoda je, že je to raz dva udělaný a ještě se spotřebuje málo energie. Já takhle dělám v mikrovlnce kynuté i nekynuté knedle a taky nemaj chybu .
ahoj holky
Dorka
| 10. 11. 2008 14:46
moc vás zdravím . Byla jsem mamce vyzvednout z práce oběd (leží a bolí ji v krku) a ještě jsem letěla nakoupit, pře chvíli jsem se vrátila. Moc jsem se navlíkla a tak jsem se zpotila jako čuník . Holky, já jsem takový nemehlo právě jsem se sekla do nohy, bolí mě hrozně koleno to už je podruhý... budeme muset vyměnit stůl...máme to tady na všechno na těsno a já se furt bouchám .

Baruško, ptala ses co jsem včera vařila to bys neuhodla. Na tvoje doporučení jsem ogrilovala rybu Pan*** a musím říct, že byla moc dobrá . Kdo ještě tuhle rybu neochutnal vřele doporučujimaso je jemné a nemá chybu...

Dnes jsem pekla naložené plátky masa s hruškou a strouhaným sýrem

Všem kdo se někde poptají po tom talíři do mikrovnlky předem moc děkuji.

Raduško, mám úplně obyčejnou mikrovlnku žádná spešl...dělám v ní buchty a je to fakt rychlovka a dobrota musíš počítat s tím, že buchty s drobenkou tam udělat nejdou...drobenka by nebyla upečena dozlatova jako v klasické troubě, ale třeba takový perník ze strouhaných jablíček je super...
Ameli
anonym
| 10. 11. 2008 14:43
Taky přemýšlím o chlebíku musím si pospíšit než tady začne akce Z
pohodička
Ameli
| 10. 11. 2008 14:13
Před chvílí jsem se vrátila z procházky se psem. Byli jsme obejít "náš" les. Pes teď zalezl do pelechu a mě láká to stejné. Ale napřed jsem si uvařila čajík a přemýšlím, jaký mám dát péct chleba...
Amálko
anonym
| 10. 11. 2008 13:54
přeji Ti moc aby jsi s tchýní vycházela jak nejlépe to půjde. Pokud je dobrý začátek........S tím cestováním máš pravdu kdybych byla objednaná nebo měla propustu s práce musím jít ale tak.......odkládám to dokud to jde.Ale zítra už určitě vyrazím.
Raduš:máš moc pěkný obrázky.S tchýněmi je to těžké jen ve vzácných případech si ml.se starší generací vyhovují obzvláště pokud bydlí spolu.Chce to pevné nervy a vzájemnou ohleduplnost. .Jednou taky budu tchýně doufám že ne brzy .Jednou mě chlapečci dostali do prekérní situace a to ještě tchýně nejsem beztak na mě brblali
Vypravěčka:šikulka s bundou příjemnou vycházku přeji
nebo tohle
anonym
| 10. 11. 2008 12:26
nebo tohle
anonym
| 10. 11. 2008 12:09
nebo tohle
anonym
| 10. 11. 2008 12:08
nebo tohle
anonym
| 10. 11. 2008 12:08
tohle mě fakt dostalo
anonym
| 10. 11. 2008 11:57
Ameli
anonym
| 10. 11. 2008 11:49
zase je to pěkné,že si Tě hledí,tak u Vás budou ty vztahy dobré,tchýně do Tebe nerýpe,při každé příležitosti,pořád na to nemohu přijít proč ,to je někde v pohodě a někde ne,moc Ti to přeji,vypravecko zdravím .
Zdravím
anonym
| 10. 11. 2008 11:33
všechny děvčata. Tady je polojasno, sluníčko se pomalu klube zpod mraků. Dostala jsem od bývalé spolupracovnice bundu (je vhodná do tohoto počasí), ona ji má těsnou a já jsem ji musela přes pas trochu zúžit, tak jsem se ráho do toho dala a před chvíli jsem skončila, bunda mi nyní padne, je jako nová, takže by bylo škoda jí nevyužít.
Oběd mám hotový, včera jsme měli brambor. salát a řízky, dnes k němu pro změnu usmažím karbanátky, drůbeží polévka mi na dnešek taky ještě zůstala. Odpoledne se (jako každý den, pokud to počasí dovolí) půjdu s Dorkou projít.
Ameli - přeji ti, aby ti ten vztah s rodiči tvého milého vydržel co nejdéle, hezky si tu svatbu naplanujte, bude to jen váš den, na nějž budete vzpomínat po celý život.
Radko - aspoň budeš mít chvíli klídek, moc ti to přeji.
Ahoj
Ameli
| 10. 11. 2008 10:45
Všechny vás moc zdravím a přeji bezproblémový začátek týdne.
Báro, já se kolikrát někam vypravuju a pak si to rozmyslím a zůstanu radši doma. Zvlášť když je tak hnusné počasí jako dnes.
Raduš, tak to jsi ráda, že tchýně vypadne, ne? Aspoň bude v baráku klídek.
Ta moje budoucí tchýně i celá rodina je perfektní. Od začátku s nima nemám žádný problém a řekla bych, že se ke mně v určitých situacích chovají líp než vlastní rodiče.
Zdeničko, vám přeju, ať se co nejdřív uzdravíte. Já sice bílé světlo neumím, ale budu na vás myslet a posílat energii.
Tak zatím pa. Jdu si číst noviny a pak vařit obídek.
Ahoj holky
Majka33
| 10. 11. 2008 10:11
moje všem přejí hezký den.U nás je pěkně ale chladno.Jedu na gynekologií si napsat recept na náplastě.DORUŠKO přejí ti abys ten talíř sehnala.Já taky nevím kde bys ho mohla sehnat..Já se poptám známých a když tak ti dám vědět.
krásné ráno všem
anonym
| 10. 11. 2008 09:46

,tak u nás jedna dobrá zpráva,tchýně pojede do konce měsíce k příbuzným asi tak na týden ,koupili si kvůli tomu letos prvně zimní gumy ,dělá,že neví,kdy pojedou,ale myslím,že už se příbuzní těší na fasund .Protože jakmile nakoupí plnej mrazák řízků,tak je to jistota
Ahoj
anonym
| 10. 11. 2008 08:26
holky přeji pěkný den u nás je mlha že by se dala krájet brrrrrrr.
Chystala jsem se k dok.ale vzdala jsem to jsem srabík ale zítra musím ještě bych letos ráda stihla rehabku.
Amálko:to je dobře že jsi si hezky užila víkend svatbu si hezky naplánujte je to jen váš den.
Doruško:to je smůla s mikrovlnou ale třeba se ještě zadaří a talíř seženeš moc Ti to přeji
Ostatní holky zdravím , přeji pohodu , sluníčko do dušiček a já ač nerada lezu žehlit
Ameli
anonym
| 9. 11. 2008 21:57
ale zase je to pěkný,že s Vámi společně plánuje svadbu,je ráda,že jste spolu a budete se brát......
Ahojík
Ameli
| 9. 11. 2008 20:22
holky, už jsme zpět, tak hned letím za váma.
Měli jsme se výborně a toho jídla. Petrovi rodiče pozvali mou mamku a jeho přítele, aby jsme zhruba domluvili tu svatbu. Takže budoucí tchýně šílela a vyvařovala a pekla. K obědu jsme měli knedlíčkovou polévku, kačenu s knedlíkem a se zelím, pak zmrzlinu a karamelovou roládu (já tři ks ) a na večeři ještě řízek s chlebem. Jsem jak sud.
Ještě jsem vás nedočetla, ale doufám, že jste se měly taky dobře.
Tak zítra ahoj.
zdravím
anonym
| 9. 11. 2008 18:37
vypravecku,Dori já jsem to samý,jsem hodně citlivá,jenže mi to v životě hodně ubližuje.
Dorko
anonym
| 9. 11. 2008 18:33
jak děláš ty buchty v mikrovlnce????To máš nějakou asi speciální mikrovlnku???
holky
Dorka
| 9. 11. 2008 17:00
děkuji za psychickou podporu . Já jsem takovej cíťa, že když se někomu druhýmu stane neštěstí tak mě to bolí za něj.
Zdeničko, já taky strašně ráda peču, ale bohužel kvůli ruce moc nemůžu a záda mě taky často zlobí . Většinou dělávám takové ty rychlovky...třeba jablečný amaroun nebo buchty v mikrovlnce to je raz dva a moc se u toho nenadřu...už jich mám pár vyzkoušených a některé vedou .
Bylinky jsou určitě dobrá věc, pomůžou tě doléčit uvidíš. Taky mě trvalo dlouho než se mi ten kašel trochu zklidnil...25.11.jdu na kontrolu tam se teprv dovím co a jak.
Majulko, jak se máš? Doufám, že ti to bez manžílka rychle utíká. Mít dvě děti na starost dá určitě zabrat . Přeji hodně síly a pevné nervy.
Vypravěčko, ty jsi zlatá byla bych moc ráda kdyby se ti ten skleněný talíř podařil sehnat je to malý průměr asi těch 26 cm. Moc děkuji za snahu, vážím si toho.

pa
děvčata
anonym
| 9. 11. 2008 16:24
vščechny vás zdravím a přeji příjemný zbytek dne. Po obědě mi to nedalo a šla jsem se s Dorkou projít, byly jsme venku přes 3 hodiny, už toho mám dnes dost.
Dorko - pokusím se ti zeptat na ten talíř, ale nic neslibuji. Jinak mě nemáš proč obdivovat, dělám to každým rokem a zase toho tolik nebylo. Jinak pomalu loupeme s dcerou ořechy.
Rezamo - tak hlavně že operace synovi dobře dopadla, ty si teď obrň trpělivosti, když ho již máš doma. Ale jak jsem tě stačila z diskuzí poznat, uděláš pro něj prní poslední.
Zdeničko - tak tomu se říká smůla, tebe se ty nemoci poslední dobou nějak drží, ale ty je stejně porazíš.
Radko - nepřepínej své síly a porádně se doleč, úklid počká.
Všechny ostatní zdravím a přeji příjemné vykročení do nového týdne.
Baruš
anonym
| 9. 11. 2008 16:18
ptala ses na ty ikonky v deníčku,to mi udělala rezamka,já nemám páru,jak se to dělá ,taky mi to vyzdobila.Je móc a móc hodná
Dori
anonym
| 9. 11. 2008 15:14
to já bych asi taky nevěděla co,jestli se smát,nebo brečet.Já taky mám takový držkopády za sebou nejvíc mi tuším pomohla kostivalová mast s kafrem
Doruško!
Zdenicka
| 9. 11. 2008 14:56
Je mi líto manžílka,ale znám se ,taky bych nevěděla jestli se smát nebo brečet,včera mě bylo dost zle,ale zase musím něco upéct,nějaká ta mlsanda ke kávě být musí! Nechci to zakřiknout,ale snad se už průdušky uklidňují,uvidím zítra,našla jsem si v knížce o akupunktuře body,které si mačkám tak uvidím! Vařím průduškovej čajík,beru coldrex a ještě jsem si koupila septisan! Jestli to nepomůže budu muset valit k doktorovi,ale vždyť jsem dobrala antibiotika před 14 dny,hrůza!!!! No,tak jsem si zase trošku ulevila a jdu si vypít ten průduškovej čajík! (nesnáším bylinky!!!)

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
♥Jarka*Alice♥
21. 8. 2025 16:05
14912
Markta Zahlkov
12. 8. 2025 10:10
47
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18