Diskuze

Zpět na výpis diskuze

život v invaliditě není nuda

Diskuze

vypravecka
anonym
| 15. 9. 2008 10:34
Ahoj,myslím,že by sis to měla udělat podle svého,jak to potřebuješ Ty,jak Ti to zdravíčko dovolí,já jsem také jela kolikrát pomoct mámě,pak jsem si to,když jsem se nemohla hnout,vyžrala sama,ještě se na mě všichni dívali divně,že jsem vyřízená,to znám,nic si z toho nedělej,někteří už takoví jsou,že Ti nevěří,tak bych jim to ani nevnucovala,
Pěkné
anonym
| 15. 9. 2008 09:53
pondělí přeji všem holčinám. Včerejší odpoledne jsem víceméně proležela převalujíc se z boku na bok a hledajíc vhodnou polohu.
Dopeledne nás s dcerou přišla pozvat švagrová se synovcem na její oslavu padesátin, která se bude konat za týden. Za pozvání jsem jí poděkovala a hned jsem jí řekla, že s největší pravděpodobnosti nebudu moci přijít, že mám zdravotní potíže a že dnes nevím, jak mi za týden bude, že pokud to jen trochu půjde, tak že se aspoň na chvilku objevím, ale že jí nyní nic neslibuji. Na to jsem se od ní dověděla(aniž by se zeptala, co mi je), že když chodím, tak že mi nic není. Synovec prý má výhřez plotýnky, ale to byste musely vidět, jak vyběhl schody k nám nahoru, a že má o něj strach, aby neskonščil na invalidním vozíku.
Takže nevím, proč si stěžuji na nějaké bolesti, když jsem dle ní zcela zdravá. Taky dcera, která je silmá astmatička a taky alergička, to prý jen hraje. Po jejich odchodu jsme si s dcerou pomyslely své. S největší pravděpodobnosti tak nepůjdeme , bude tam totiž bratrova "kamarádka" a nejsme zvedavé sedívat, na bratrovo a její chování). Švagrové k jejím narozeninám popřejeme telefonicky a dárek jí předáme dodatečně. Vím, že alespoň, pokud mi to zdraví dovolí, bych chování brachy a té jeho přítelkyně měla překousnout, že za něj švagrová nemůže, ale ona se taky ke mě nechovala vždy fér. Navíc ona je typ, kde mě posadíš, tam mě najdeš a ve společnosti se bavit neumí (na jakoukoli otázku umí jen odpovědět "ano - ne". Navíc máme na příští sobotu domluveného instalatéra. Jak byste se zachovaly v tomto případě Vy? Prosím, poraďte mi, co mám dělat.
Ahojky
rezama
| 15. 9. 2008 08:42
Zdravím v novém týdnu.Vypadá sice že bude už škaredě,ale nevadí,nálada taková být nemusí.
Jinak Dorinko našla jsem taky receptík na mrkové řezy a pekla je,jsou výborné,jestli ještě tenhle receptík nemáš tak tady je,jinak mám vše v deníčku.
Mrkvové řezy

25 dkg pol.mouky
3 dkg moučk.cukru
12 dkg tuku(máslo,hera)
1/2 prdopeče
citr. kůra strouhaná
1 žloutek
13 dkg strouhané mrkve
meruňková zavařenina

Ze všech surovin vypracujeme těsto.Rozdělíme na polovinu a z každé vyválíme plát.První přendáme na plech,já na pěčící papír,jinak jen vymazaný.Pak potřeme silně meruňkovou marmeládou a dáme druhý plát.Potřeme bílkem.Pečeme do růžova,pak posypeme cukrem a nakrájíme.

Raduško nezlob se,stačí to uplakané počasí,přijď si za náma poklábosit a bude líp.

Ostatní zdravím,všechny,pádím jedu na gyndu,tak pak se ještě zastavím.
Papapapapa
Ahoj
anonym
| 15. 9. 2008 07:34
holky přeji pěkný i když u nás uplakaný den
Zdeni:malá je jak sluníčko, krásňoučká, miloučká
Doruško: hezky se nám holka uzdrav a díky moc za receptík už si ho ukládám
Raduško:nezlob se ne mě ale víš jak se to říká u nás:"darovanému koni na zuby nehleď" buď ráda že si na Tvůj svátek vzpomněli i když se Ti dárky nehodí
Já jednou dostala od tchýně k narozeninám látku abych z ní ušila synátorům mikyny
podotýkám
anonym
| 15. 9. 2008 00:11
Že o těch lidech sousedech,že přijdou jsme nevěděli nic,že přijdou,že jako mi dají tchánovci dárek až v neděli,že neví,jestli mě ty lidi dají dárek,tak aby to nevypadalo blbě,jenže oni dárek přinesli,stejně nic nedali,až pak jsem pochopila styděli se,že vybrakovali špajzku
holky moje
anonym
| 15. 9. 2008 00:05
Díky všem,co mi přáli k svátku,já jsem ho prožila nic moc,jsem z toho trošku smutná,v pátek jsme teda šli tchýni popřát,neměla samozdřejmě nic připravaného,ani nic neřekli,že v sobotu,tak přišli sousedi,také starší lidé s holčinou kolem 25 jejich nejmladší dcera,hned na začátku hádka,tchán si chtěl sednout na lavici,jenže tchýně tam měla vyskládaný časopisy,noviny,nechtěla to uklidit,ještě druhé fópa,neměli dole vodu,že jí máme určitě nahoře,dneska,že mi dají teprve dárek,no ti známí mi dali voňavou svíčku,pak dřevěnou žirafu,tchánovci,oříškovou čokoládu,kterou nemůžu,Tiramisu,který nejím,kávový likér,nugetu...........no,coment
hola hola
Dorka
| 14. 9. 2008 23:36
kde jste holky? Je tu někdo? Doufám, že jste prožily pěkný víkend.

přeji dobrou noc a žádné bolístky, pa
Zdeni
Dorka
| 14. 9. 2008 23:31
a kde jste byly na hodech? Malé to na kolotočích v té krásné pletené čepičce moc slušelo.

Já jsem se včera nachladila tak jsem celý den zalezlá doma v teple a ani paty jsem nevytáhla.
Měj se krásně, pa
Ahojte!
Zdenicka
| 14. 9. 2008 15:46
Moc zdravím,byli jsme na hodech,docela se mi tam líbilo,ale nejvíc malé na kolotočích! Museli jsme koupit balónek a je nejšťastnější človíček! Raduško - také Ti přeji k svátku vše nej,nej ale nejdůležitější co Ti můžu přát je zdravíčko!!!!! Posílám Vám fotečku malé na kolotoči!A teď jdu žehlit,pa,pa Zdenka
Radka
rezama
| 14. 9. 2008 13:57
raduško vše nej k jmeninám,nezlob se básnička dnes nebude,složím ti ji jindy,nějak mě pořád není nejlíp,tak vše nej a papapa
?
Dorka
| 14. 9. 2008 13:37
nevím, proč se mi tam namotalo undefined undefined prosím nevšímat si
všechna děvčátka
Dorka
| 14. 9. 2008 13:35
undefined

undefinedundefinedundefinedmoc zdravím a posílám vám slíbený recept

undefined

moje Zapečená cuketka s Robi masem

1 cuketa (400g)

2 cibule

trochu koření na kuře

1 balení Robi plátků

sýr Eidam 30%

1 kysaná smetana (já používám 8%) nebo šlehačka

1 vejce (nemusí být)

libeček

rajčátka a černé olivy na ozdobu

undefined

undefined

Cuketu oloupeme a nakrájíme na kostky asi 2 cm silné a
podusíme s cibulí na troše oliv.oleje do poloměka asi 10 min., ochutíme kořením
na kuře třeba od Vitany.

Pak si nakrájíme Robi na nudličky, vejce zamícháme do kysané
smetany, osolíme a dáme stranou.

Budeme na sebe skládat jednotlivé vrstvy… nejprve dáme na dno zapékací mísy
podušenou cuketu, posypeme bylinkami (libečkem) na to nasypeme nastrouhaný sýr,
na to naskládáme Robi maso, zalijeme kysanou smetanou a na ozdobu dáme kolečka
rajčat, černé olivy a nakonec zasypeme sýrem. Pečeme v rozehřáté troubě
asi 15-20 minut při 170 oC do zlatova.

Přeji dobrou chuť

pa
Raduško
Dorka
| 14. 9. 2008 13:29
přeji

undefined

Dnes máš svátek, a proto ti chci přát, aby ses měla vždy čemu smát. Abys nikdy neměla důvod k smutku a smích ochránil tě od zármutku.
Vše nejlepší..

undefined undefined
Holky
anonym
| 14. 9. 2008 09:55

Radušce:
všechno nejlepší k svátku hlavně zdravíčko
přáníčko všem Raduškám
anonym
| 14. 9. 2008 09:45
děkuji
anonym
| 14. 9. 2008 09:38

Příjemný
anonym
| 14. 9. 2008 08:43
nedělní den přeji všem děvčatům, zvláště pak Radce k jejímu dnešnímu svátku
Pěknou
anonym
| 13. 9. 2008 17:00
sobotěnku děvčátka přeji

Zdeni:Ty máš teda sny chudinko vždyť co bychom si bez té pekárny počali viď?
Mě je taky jaksi divno jsem unavená jako kdybych celý den brambory kopala

Doruško:pravila kámoška její manžel taky nějaké problémy se žaludkem měl že nejlepší jsou smetanové omáčky .Může se to zdát někomu divné ale něco na tom bude Záleží jestli by Ti nedělali zle zase na něco jiného
Zdravím všechny
Krásný víkend!
Zdenicka
| 13. 9. 2008 15:22
Ahojte holky,přeji všem krásný víkend a samou pohodičku.Vypravěčko - je mi líto ,že stále ty bolesti přetrvávají,tak snad už po neděli už něco doktoři vymyslí!Já jsem měla špatnou noc,malá stále poplakávala ze spaní, a zdálo se mi že se mi pokazila moje pekárnička! Vůbec nejsem odpočatá a spala bych! Bolela mě hlava zase jako hrom,ale už to přešlo vzala jsem si kynedril a ibuprofen a je to dobré .Zadělala jsem na koláčky,ještě musím upéct rohlíčky a chleba!Manžílek vypouští bazén a je mi to nějak líto,že už to krásné teploučké počasí nebude a budu se zase dívat na tu prázdnou zahradu!Mějte se moc pěkně ahojky Zdenka
Dorinka
anonym
| 13. 9. 2008 15:11
,myslím to s Tebou dobře,máš ještě jiné zdravotní problémy,žlučník se dá dietou trošku korigovat,nedělej druhým radost,s jídlem,aby Ti pak bylo zle,to jsi pak ještě víc vyčerpaná,používej olivový olej,ten můžeš,ne sádlo,máslo já vůbec nemusím,také mám ráda tuňáka ve vl.šťávě,rio mare,tam přidám trošku kečupu,trošku soli a mám výbornou pomazánku,ahojky Raduš
přeji
Dorka
| 13. 9. 2008 11:14
než odjedeme tak vás jdu honem pozdravit .
S tou naší známou jsem před chvílí mluvila jsem ji vysvětlila, že je mi pořád špatně, slíbila, že mě udělá maso na prudko . Tak jsem zvědavá, mějte se krásně a děkuji za psychic.podporu moc si toho vážím

pa
Hezkou
anonym
| 13. 9. 2008 07:48
sobotu přeji vám všem. Tady to zatím vypadá na pěkný ten. Již jsme s dcerou daly prádlo do pračky, tak snad bude alespoň dnes mít počasí rozum, abychom to usušily venku.
Včera jsem pekla pudingové řezy, tak vám nabídnu ke kávičce nebo čajíčku. Recept na ně mám v deníčku.
Dorko - máš to holka zlatá, opravdu těžké, ale přece se nebudeš trápit a jíst vše a pak trpět. Prostě všem na rovinu řekni, proč to nebo ono jídlo nemůžeš a basta. AŤ si každý myslí co chce. Jen hloupý člověk si myslí, že mladý člověk nemůže mít žádné zdravotní problémy. Dnes naopak je má stále více mladých. Přeji Ti, aby Tě Tvé okolí pochopilo a Ty se nemusela trápit.
Dorinko
anonym
| 12. 9. 2008 23:51
Budeš všem prostě muset vysvětlit,že máš takovédle potíže,máma si zvykne,jsou i horší diety,návštěvě bych řekla,že si tedy vezmu brambory,nemašťené,pokud budou,nebo bych si případně udělala něco sama,přivezla,taky mám pořád s tímdle problémy,ale říkám,nevezmu si,nemůžu to jíst,mám dietu,doma už mě do ničeho nenutí,i mi kupují,co můžu zvykli si,nebo ať návštěva maso uvaří,bude mít míň práce,ahojík.
Dorinko
anonym
| 12. 9. 2008 23:49
Budeš všem prostě muset vysvětlit,že máš takovédle potíže,máma si zvykne,jsou i horší diety,návštěvě bych řekla,že si tedy vezmu brambory,nemašťené,pokud budou,nebo bych si případně udělala něco sama,přivezla,taky mám pořád s tímdle problémy,ale říkám,nevezmu si,nemůžu to jíst,mám dietu,doma už mě do ničeho nenutí,i mi kupují,co můžu zvykli si,nebo ať návštěva maso uvaří,bude mít míň práce,ahojík.
Dorka
anonym
| 12. 9. 2008 23:41
Máslo,spíš pomazánkové spíš,tvarohově,Choceňské je dobré,můžeš i s nivou,plátkové sýry nezauzené,pak je dobré Almete,bez příchuti,nebo Cottage,Nivu taky můžu,Hermelín bez problémů,jogurty spíš bez příchuti,nebo aby tam bylo víc bílého jogurtu,takže ty ve skleničce,nebo Hollandria,nebo sladký smícháš s tvarohem, smetanu moc nemusím,kafe taky ne,jinak maso,jak jsem psala spíš uvařit,mě ani pečený nedělá dobře,přílohy bez problémů,kdyžtak řekni Tvojí mámě,co Ti moc dobře nedělá,aby Ti to do jídla nedávala,ahojík
taky přeji
Dorka
| 12. 9. 2008 23:41
pěkný víkend
zkusím
Dorka
| 12. 9. 2008 23:39
tu naší známou přemluvit ať mě udělá vařené maso nebo aspoň na přírodno i když raděj mám pečené, ale to už si budu moc vymýšlet a ona se na mě taky vždycky tak divně dívá. Myslí si, že když jsem mladá tak mě nemůže nic být . Kdybych ji řekla, že mě něco bolí tak mě to neuvěří.
Dorka
| 12. 9. 2008 23:34
se jako děcko vždycky frfňala v jídle a mamka si pořád asi myslí, že jsem vybíravá tak to sním ať má radost no a pak je mi špatně
Raduško
Dorka
| 12. 9. 2008 23:32
jsi zlatá, že si o mě děláš starosti já dnes měla volno tak jsem nevařila a nechtěla jsem mamku urazit. Zítra to taky nebude dieta když mají být na návštěvě řízky .
vše nejlepší
Dorka
| 12. 9. 2008 23:26
Majko, všechno nejlepší k svátku

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
2112Hana
21. 8. 2025 19:43
14919
Markta Zahlkov