Diskuze

Zpět na výpis diskuze

život v invaliditě není nuda

Diskuze

jitulko
anonym
| 8. 9. 2008 11:13
,klidně mi napiš vzkazík,jsem připravená Ti poradit a pomoct
Jo jo
anonym
| 8. 9. 2008 11:11
holky máte pravdu sdělené trápení poloviční trápení
U nás zase slunko svítí já ty vedra jak píše Rezamka taky nemusím dnes jsem byla se psem kolem 4hod.venku a pak už neusnula a teď mě vůbec není dobře možná s nevyspání
Dneska se mě všechny kuřátka poprvé rozprchli tak jsem tu sama zkouším péct sádlové rohlíky jesli se povedou dám fotku
Zmetky se chlubit nebudu
Ták posílám všem pofoukání ať vás nic netrápí na tělíčku ani na dušičce
Ták
rezama
| 8. 9. 2008 10:13
holky u nás svítí sluníčko a obloha je jako vymetená,no vím že vy by jste to rády,ale já už se opravdu tešila na trochu chladnejší den,u nás je takhle skoro pořád a je strašně sucho,Baruška už to tu psala,u nic taky.Tak zase asi bude po Obědě pěkně teplo,ach jo,letos mě to počasí nějak zlobí,ale vás holky asi taky,že jo?
Jinak Vypravěčko držím pěstičky aby ti brzo bylo líp a s tou sdělenou bolestí máš úplnou oravdu,pokud si máš s kým popovídat je to lepší,hlavně nic zbytečně nedržet v sobě,ale já už jsem si o tom s Raduškou povídala na ICQ,tak snad jí aspoň trošičku tady s holkama pomůžeme.Stejně tak i Jitulikovi.Tak papapa
vypravecka
anonym
| 8. 9. 2008 10:11
doufám,že jste všechny v pohodě,aspoň jak to jde,já tady mám svého kocourka,takže je to celkem v pohodě,akorát si někdy vymýšlí,že chce to a to k jídlu,nebo hrát si,nejlepší hračka jsou noviny a myška na provázku mu schovám,pod noviny,on to s takovou radostí ty noviny škube,skáče v těch novinách,já ho přikrývám,jsem trošku smutná,schází mi můj táta,umřel na Vánoce,i když měl cukrovku,alzhaimra,už nás nepoznával,odvezli jsme ho do nemocnice,už jsme ho nepřivezli,moje máma si nedovede vážit obyč.věcí,že se sama obstará,pořád se v tom všem patlá,což už se fakt nedá,pořád opakuje,co švagrová,já nic,mrzí mě to,ale nic s tím nenadělám
Omlouvám
anonym
| 8. 9. 2008 10:01
se, nevím, proč se to tak blbě zobrazilo.
Tak
anonym
| 8. 9. 2008 09:59
vás děvčátka zdravím. Přeji vám, ať máte lepší náladu než je nyní počasí. Tady v noci a k ránu sprchlo a nyní je zamračeno. Od večera jsem již po těch nových lécích nezvracela, tak doufám, že se již pomalu začne vše obracet k lepšímu, zatím však je mi od večera hůř, ale odpoledne jdu k neuroložce na další obstřik, tak uvidíme, co vymyslí dále. Vítám mezi námi Reginu a i když sama jsem zde krátce, tak si myslím, že každá nová dušička je zde srdečně vítána. Raduško – velmi mě mrzí, že jsi na takové trable sama, pokud Ti to pomůže a budeš chtít, tak mi můžeš poslat soukromou zprávičku nebo e-mail a můžeš se klidně svěřit. Ráda Tě vyslechnu. Z vlastní zkušenosti vím, že sdělená bolest je poloviční bolest. Tím nemyslím jen bolest fyzickou, ale hlavně bolest psychickou. Jak jsem již psala, mám sice dceru, která má pro mě velké pochopení, ale hlavně mám báješnou kamarádku, kterou jsem našla v nemocnici. Je to skvělá dušička, která i když má dost svých trablů, vždy si pro mě najde chvilku a vyslechne a poradí mi. Snažím se ji to vrátit, ale nevím, jestli jsem pro ni takovou oporou, jako je ona pro mě. Přeji Ti z celého srdce, abys takovou hodnou dušičku našla i Ty. Výčitky svého okolí si neber k srdci, vím, že se to lehce řekne, ale hůře dělá, ale budeš muset se to naučit, jinak by ses z toho zbláznila. Dorko – nikde není řečeno, že by Ti v té poradně bolesti museli dávat pouze prášky. Já jsem již přes tři roky měla od bolesti předepsané náplasti a byla jsem s nimi taky spokojena, až do půlky května (kdy mě to znovu silně skříplo a od té doby se to stále vleče, nyní se k tomu přidala akutní lumbální blokáda). V pátek se paní doktorka rozhodovala mezi těmi náplastmi a prášky a zvolila ty prášky, hlavbně proto, že jsem ty náplasti již měla dlouho a tělo by si mohlo zvyknout, tak je po čase nutno léky změnit, ale to Ty víš. Zkus si tam zajít a uvidíš, nemáš co ztratit. Jinak Tě obdivuji, kolik toho zvládáš. Zdeničko – nezapřeš v sobě, že jsi zdědila talent k pečení po svých předcích. Tím frgálem jsi mě nalákala, že bych mohla taky po delší době nějaký upéci. Na ten Tvůj se jen sliny sbíhaly a já jsem neodolala a kousek jsem si z něj k čaji vzala. Snad mi to promineš. Jinak vůbec nevadí, že Ti doktoři léky od bolesti předepisují. Jak již psala Regina, tak tam mají mnohem větší možnosti, aby Ti vymysleli něco, jak se říká „na tělo“. Máš ještě malou dcerku a jistě jí taky není jedno, když vidí maminku, že ji opět něco bolí. I když se určitě snažíš před ní nedávat nic najevo, tak věř, že ona to vycítí a v duchu se tím trápí. Vím totiž z vlastní zkušenosti, jak těžce nesla dcera (byla asi ve věku Tvé dcerky) když mě něco bolelo (Mívala jsem tehdy dost často ledvinové koliky). Zkus si tam zajít a uvidíš, nemáš co ztratit -jedině ty bolesti, a jejich ztrátu bys jistě s radostí oželela, ale máš možnost se těch bolestí zbavit nebo je zmírnit Baruško, všechny Tvé obrázky jsou vždy velmi pěkné. Taky Tě obdivuji, jak máš pro každou z nás pochopení a vždy najdeš hodná slůvka útěchy. To samé jsem jako Barušce, jsem chtěla říci i Rezamě.

Doufám, že mi prominete, že jsem se tak rozepsala.
Jinak všem děvčatům z celého srdce přeji hezký ničím a nikým nezkažený den.
Baruš
rezama
| 8. 9. 2008 09:51
taky kvočna,ale trochu jiná
taky přeji pěkný den
rezama
| 8. 9. 2008 08:00
a taky konečně i u nás zamračený a trošku napršeno.Bylo tu suchu úplně na troud.Jak jsme sázeli ty jahody tak to úplně prášilo,no až hanba,museli jsme to hodně prolít,tak nám včera zapršelo a třebas se alespoň chytnou.
Dorinko já nějak nestíhala ti napsat co s těma malinama.Tak já je stříhám až na jaře a ostříhám ty staré suché a nechám mladé,to samé dělám i s ostružinama.Tedy pokud je chceš třebas nějak zcivilizovat,tak je ostříhej jak dozrají a pokud je neostříháš až u země,tak můžeš jakkoliv.Jinak postřiky já nepoužívám,pouze na rajčátka proti plísni,ale na ostatní rostlinky prostě neé,takže se omlouvám,ale asi ti moc neporadím,mohla bych se teda poptat,ale co vím tak je tady nikdo nestříká,ono to rostě až moc samo.Tak snad jsem ti pomohla a nezlobíš se že ti to píšu sem.
Jinak Reginko taky ti teda přeji,i když vím že nejsi Regina a včera jsem teda nějak nestíhala,to víš po sázení těch jahod (máme jich bez 2 300) jsem tu mou úrodu musela zpracovat.Tak jsem včera zavařovala č.řepu,dělala kečup,nakládala dýni na zavaření a strouhala cuketu do mražáku,tak jsem toho měla až po krk.
Letos mě to nějak nebaví.Ani ti nevím proč,ne že bych to dřív dělala až tak ráda,ale letos je to tak nějak horší.No ještě ten můj,musí mít taky vše hnedka,on teda mě zase se vším pomůže,ale já si to chtěla v klídku a pohodě dělat v týdnu,no ale neé,to asi zase měl strach abych to nedělala sama,no jo je to můj poklad,ale taky mě občas leze na nervy.
Baruš každá ženská a ještě máma je tak trošku kvočna,takže si z toho nic nedělěj,já si tak někdy taky připadám.
Radko a Jitulko vy máte pořád nějakej splín,ach jo hočiny,copak my s váma uděláme?
Ameli fotečky jsou krásný,sice jsem to musela vzít dvakrát,protože poprvé mě ty moje sarančata vyhnali a tak jsem nevěděla kde jsem skončila,ale pak jsem to poctivě prohlédla,muselo vám být príma,že jo.
Majko dneska teda na tebe moc a moc myslím.
Vypravěčko s tím centrem bolesti máš pravdu,my tam sice chodili až se strýcem a ten na tom byl špatně,ale potkali jsme tam spoustu lidiček,co vůbec nevypadali na to že by byli nemocní a pomohli jim tam.Tak hlavně aby už ti bylo líp,o nás se neboj,hlavně ty se z toho aspoň trošku dostaň.
Zdeničko ty toho máš taky až nad hlavu,to pak to tomu zdravíčku taky nepřidá.Hlavně se holka občas taky šetři,my to bílé světlo neumíme tak jako ty a tak na tebe můžeme jenom myslet,tak občas taky odpočívej.
Tak snad jsem na nikoho nezapoměla a jdu nakoupit,takže zatím páček shledáček holky moje
Pěkný den
anonym
| 8. 9. 2008 07:29
přeji
Reginko:u nás je po dešti ochladilo se ale díky za něj bylo tu velké sucho.
Pozdrav z uplakaného Hlučína -
Regina
| 8. 9. 2008 07:22
doufám, že u vás není tak nevlídno. Já jsem před chvílí zrušila laborku - v tomhle dešti bych to nestíhala a hlavně ještě být na lačno, to bych někde odpadla. Včera jsem si připravila "model" a teď si budu brát větrovku a hodily by se i gumáky - jdu kolem staveniště - jinak mi držte palce a já dám vědět jak a co ?!? -
Zdeni - ten frgál je k nakousnutí a doufám, že se nezlobíš, že jsem si vzala kousek - jen tak "na košt" -
Dorka
anonym
| 7. 9. 2008 23:06
Ahojky,no zase dneska,jsem byla nastydlá,protože jsem sekala tu trávu v největším vedru,pak přišel na celý odpoledne soused,na přeinstalaci pc,takže nic moc,přítel si chce přivydělat,jenže je to akorát žrout času,poskytovat inetrnet,plus oprava pc,takže to vypadalo takhle,přijeli jsme k večeru od mámy,pak ještě večer volal ten soused,že mu nefunguje pc,tak tu dneska byl.
Dorka
anonym
| 7. 9. 2008 22:00
Doruško zlatíško už je ze mě pěkná kvočna co?
tak asi takhle no jedno je tam navíc
utíká to
Dorka
| 7. 9. 2008 22:00
Ten čas tak letí a už budeme mít nový týdendoufám, že bude slunečný. Tady teď taky leje jako z konve...a to jsme zalévali zahrádku . Kdyby jsme ji nezalili tak by určitě nepršelo.
Děvčátka
anonym
| 7. 9. 2008 21:56
všem přeji krásnou noc bez bolístek a krásný začátek nového týdne
Baruško
Dorka
| 7. 9. 2008 21:56
kuriatko to máš pravdu to by byla divná přezdívka Bára ti sluší víc .
Ameli
Dorka
| 7. 9. 2008 21:54
já vím všimli jsme si, že je to focený dvouma foťákama. Mám taky Canona Power Shot, ale je trochu polámaný
rodiče si ho vzali s sebou na dovolenou do pralesa a tam ho poškodilo vlhko. Tak nemám nic. Ten můj si pořídil Minoltu a už mu nestačí, pořád mele o zrcadlovce někdy z něho šílím . Vím, že by ji chtěl, ale nejsou penízkya tak si musí počkat. Slintal nad tou vaší digitální zrcadlovkou taky by se mu líbil Canon EOS...fotí fakt nádherně to se musí uznat .
Jéé
anonym
| 7. 9. 2008 21:50
holkýýýýýý u nás konečně prší mohlo by až do rána bílého.
Reginko :tož na zdravíčko já se taky nejmenuji Bára ale slavit bych ji mohla že jo? Já měla v dětství a nejen v něm přezdívku kuře to by byl blbý nick viď
Dorka
Ameli
| 7. 9. 2008 21:39
Ty fotky jsou namícháné z mého i přítelova foťáku. Pod těma fotkama je to vždycky napsaný. Můj je obyč digitál Canon PowerShot A530 a přítel má digitální zrcadlovku Canon EOS 400D DIGITAL.
ták jsem tu
Dorka
| 7. 9. 2008 21:08
a jdu vás všechny pozdravit . Koukám, že se nás tu sešla pěkná kopa to je dobře .
Zdravím i naší zatoulanou Reginku a také se připojuji k holkám s přáním všeho nej nej k svátkuhlavně ať tě nic netrápí a klidně zase za námi přijď jsi srdečně vítána.

Zdeničko, ten frgál ten je no nádhera moc se ti povedljako všechno ostatní co pečeš . Je vidět, že to máte v krvi když tetička a mamka jsou cukrářky a pekařky.

Jitulko, nebuď smutnácopak tě trápí? Přeji ať tě to brzo přejde a je líp . Ty máš doma koníčka? No to je paráda, jestli můžeš tak nám pošli fotku ráda se podívám.

Raduš, jak jsi se dneska měla? Jsi odpočatá?

Ameli, sluníčko dneska jsem tomu mýmu ukazovala vaše fotečky z dovolené a moc se mu líbili a ještě jsme špekulovali nad tím jakým foťákem je to focený . Uvažujeme totiž do budoucna taky nad zrcadlovkou zatím je to ve hvězdách, ale moc bychom si ji přáli asi taky Canona.
Chleba pečeme už druhý je to rekord, protože přišel nečekaně brácha a víc jak půlka byla pryč. Chci si totiž namrazit do zásoby pro strýčka příhodu .
Ahojky
Ameli
| 7. 9. 2008 20:27
Zdeničko, ten frgál vypadá úžasně, hned bych se do něj zakousla. Mamka občas peče Hanácké koláče, myslím, že je to podobné.
Dorko, co chlebík? Povedl se? Já jsem taky pekla a jsem s ním spokojená. Ale ještě se uvidí jakou bude mít ráno konzistenci... Chleba se pekl, zatímco jsme byli venku se psem a když jsme se vrátili, krásně voněl celý byt, i na chodbě to bylo cítit.
Ahojky
anonym
| 7. 9. 2008 20:18

jituliiik
Poradna pro léčbu bolesti -
Regina
| 7. 9. 2008 20:07
- není k zahození to zkusit - mají tam větší možnosti ve výběru způsobu léčby a léčba je připravena jen pro Tebe - já chodím od března a potíže se mi výrazně zlepšily a bolesti se dají udržet na uzdě. Zítra jdu na kontrolu a tak dám vědět. - Přeji ze Dobrou a hlavně bezbolestnou noc
Ahojky!
Zdenicka
| 7. 9. 2008 20:05
Tak jsem tu zase! Regino - také se připojuji a přeji hlavně zdravíčko ,já mám tento den spojený s nástupem na MD.Zapoměla jsem Vám poslat tu fotku frgálu, já jsem už fakt......!Mějte se pěkně a dobrou noc! Zdenka
Raduš S.
Regina
| 7. 9. 2008 19:59
i Tobě děkují a přeji hodně zdraví
oprva přání Regina
anonym
| 7. 9. 2008 19:55

přáníčko Regina
anonym
| 7. 9. 2008 19:45

Baruško -
Regina
| 7. 9. 2008 19:41
Děkuji za krásné přáníčko k svátku - slibuji Ti , že od letoška budu slavit i 7.9.- toto jméno jsem získala jako přezdívku ve škole a to už je pěkných 50 let - proto jsem jej užila jako nick - nikdy jsem se však nedívala, kdyže má svátek, až teď jsi mi to připomněla, tak tedy dík a na zdraví Tebe i všech ostatních. - Je to od Tebe velmi milé
Regina
anonym
| 7. 9. 2008 19:38
Ahojky také přeji všecko nej
jituliiik
anonym
| 7. 9. 2008 19:34
Ahojky,tak to jsme dvě,já když mám depky,tak si pustím film,dvd,nebo se mazlíme s mým kocourkem,kdyžtak mi napiš,třeba poradím,,uvidíš bude líp
FKÚ jé to je hezký
pospisiloka
| 7. 9. 2008 19:17
Zdeni to já jsem tě hledala a ptala se co malá ve školce??? Já taky vlezu všude vid snad vám to tady nevadí????

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
rozvita.ruze
21. 8. 2025 12:14
14909
Markta Zahlkov
12. 8. 2025 10:10
47
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18