Diskuze

Zpět na výpis diskuze

život v invaliditě není nuda

Diskuze

ahoj
Dorka
| 23. 6. 2008 10:26
všechny zdravím, nějak to tu vázne, ale to bude asi tím krásným počasím

Rezamko, tobě taky děkuji za podporu cítím se hned líp . Jo, jo, musím vydržet nic jinýho mi nezbývá. Ty sis teda taky musela vytrpět . Náš děda byl celý život zlý takže se od něj nic jinýho čekat nedá než samý nadávky, urážky atd.
Někdy si to nenechám líbit a pak se pohádáme. Já se pak trápím a štve mě to jen on je v pohodě a má z toho radost, že se vyzuřil. To je celý on.

Na zahrádce všechno krásně roste, teď jenom čekám až mě vykvete měsíček . Jahůdky jsou už snězený, moc jsme si všichni pochutnali. Dělala jsem z nich pořád nějaké dobroty, mňam . Teď si užívám zas malin ty já můžu a nejraději mám malinový sirup. Ale takovou velkou úrodu nemám. Za chvíli budou meruňky tak to budem s mamkou dělat určitě marmeládu.
Rajčátka taky krásně rostou, máme takový ty spirály takže odpadá uvazování. Taky si je pořiďte je to super.

Pěkný den, pa
krásný nový týden všem
rezama
| 23. 6. 2008 09:35
Dorko musíš vydržet,není to lehké já vím,strýc umíral teď po novém roce na rakovinu,taky byl chvílemi dost zlej,ale chtěl umřít doma a tak taky umřel.Před 6 lety nám umírala babička na tuberu kostí,to bylo taky něco,bydlela tady taky s náma.Ono je to s těma nemocnejma těžké,oni asi neví jak mají vyjádřit,tedy spíš se zbavit,té své bolesti a nemohoucnosti,že ani netuší jak tím těm druhým,co se o ně starají ubližují.Tak holka vydrž,myslíme tady na tebe všechny,snad si taky jednou pořádně odpočineš.
Ameli asi odpočívá na chatě,taky si to holka zaslouží.
Bára by už taky potřebovala trošku klidu a pohody.
Zdenička se teda vůbec neozývá,copak s ní je.
Tak zatím papapa a mějte se moc a moc pěkně.
Barunko
Dorka
| 22. 6. 2008 11:14
dědek teď dostal léky na sklidnění, ale prý je to jen na krátkou dobu pak se to může zase zhoršit . Dnes vypadal o trochu lépe ťuk ťuk na drevo ať to nezakřiknu. Bolí mě z něj hrozně hlava jsem nevyspaná když si lehnu tak je mě ještě hůř.
S dědkem mě nikdo nemůže pomoct , on tam k sobě nikoho jinýho nepustí až na bráchu, ale ten tady nebydlí a nemá pořád čas. Nechci ho otravovat.

Jsi moc hodná, že na mě myslíš . Měj se co nejlíp, pa
ahojky
Dorka
| 22. 6. 2008 11:04
všechny zdravím a přeji pěkný slunečný den
Všem
anonym
| 21. 6. 2008 09:09
příjemný den
Dorko:s tou mojí babičkou už je to hodně dávno to mě bylo asi 18 a starali se o ni spíš naši.Taky jim nadávala, na zem se klidně vyčůrala i když na záchod došla. Tohle je hrozná nemoc nevím jestli je to na blázinec........
Ale Tvoji příbuzní by Ti měli hodně pomáhat jsi taky nemocná a tohle Ti na zdraví rozhodně nepřidá A bereš na něj nějaké peníze?Já vím že starat se o blízkého není o penězích ale určitě máš nárok a někteří lidé využijí každou korunua při dnešní drahotě.........
Pevné nervy , holka zlatá
ahojky
Dorka
| 20. 6. 2008 21:09
přišla jsem honem za vámi vás všechny pozdravit . Barunko, tak to sis taky užila svý s babičkou viď? Jestli byla taky tak popletená jak náš děda . Byla jsem u doktorky pro léky na sklidnění tak snad mu to zabere jinak nevím. Je to fakt šíílený. Prý ho nemůžem dát do blázince pokud sebe nebo nás neohrožuje na životě a že furt pouští plyn a pořád něco zapaluje to je málo? Vždyť nás tím taky ohrožuje . Sestra doktorky mě aspoň chápala a říkala, že měly doma to stejný. Já se jen děsím toho co vyvede příště. Kdyby mě aspoň nenadával protiva jeden. Kdo to má vydržet, ach jo.

Baruš, snad už se to u vás taky brzy vyřeší a bude ti konečně líp na dušičce. Jsi statečná, žes to všechno zvládla . Taky na tebe myslím ať to doma zvládnete

Jo jo, tady to nemá asi nikdo jednoduchý. Musíme se s tím životem umět poprat a nepřestávat věřit, že bude líp.

Mějte se fajnově a dobrou noc

papa
Ameli
anonym
| 20. 6. 2008 16:46
Ameli:hezky si ten týden užij ať Ti svítí sluníčko a odpočiň si na dušičce i na tělíčku A v pořádku se nám vrať
Dorka
anonym
| 20. 6. 2008 16:42
Ahoj koukám jak puk já tady ty obrázky vidím
Jinak moc zdravím je mě líto že máš s dědečkem takové trápení ono tohle je strašná nemoc ti lidé ani za to nemohou jak se chovají ale pro blízké je to utrpení.Taky jsem tak měla babičku ale už je to hodně dávno
našla jsem
Dorka
| 20. 6. 2008 16:40
jednu stránku kde jsou moc pěkné obrázky, ale nejdou posílat, nevím proč. Tady je ta adresa: www.libka.webovka.eu/romance6.html
Barunko
Dorka
| 20. 6. 2008 16:36
nějak se ti vytratily obrázky, viď? Ale to nevadí, snaha byla . Příště to už snad půjde poslat. Z jakého webu jsi to posílala? Já jsem třeba zkoušela taky z jedné web. stránky poslat obrázky a bylo to zablokovaný.
...
Dorka
| 20. 6. 2008 16:33
jsem ráda, že sis tu večeři krásně užila . Restaurace vypadá moc hezky .
No nevím já bych si asi na takovou kombinaci jako čokoládovo-rozmarýnový dortík s mangovým sorbetem netroufla .
Barunko, Ameli
Dorka
| 20. 6. 2008 16:28
je to někdy opravdu na mrtvicu , zase mě utíkal a nadával mi. Je hrozně pomatený. Už nemůžu, zamkla jsem ho a letěla jsem k jeho doktorce pro léky na uklidnění. Snad to na chvíli pomůže, já už si nevím fakt rady. Snad se z něj taky nezblázním . Je to pravda, že člověk nikdy neví jak na tom budeme jednou my až budem takhle staří. Děkuji moc, že na mě myslíte

Ameli, přeju ti pokud možno pěkný týden bez nervů. Měj se hezky a až se vrátíš tak zas napiš, jo? pa
Ahoj holky
Ameli
| 20. 6. 2008 15:42
Dorko, s tim dedou si teda fakt uzijes. Pritelova babicka byla taky pomatena, v noci utikala oknem a toulala se po vesnici, kdyz se divala do zrcadla rikala "co je to tady za zenskou", protoze se ani nepoznala... No kdo vi, jaka budu ja, az budu stara..
Jdu se s vama rozloucit. Nebojte, ne naporad, ale jen na tyden. Jedu k tatkovi na chatu (spis to je takovy maly domek, ale puvodne to byvala chata) a vratim se az pristi nedeli. Chci mu tam trosku uklidit (na "stary kolena" si nasel zenskou, ktera z neho jen taha penize, ale s nicim mu nepomuze, slepice jedna), taky si odpocnout, jit na hrbitov, na navstevu k segre (maji ve stejne vesnici postaveny barak) a tak vubec si uzit prazdniny.
Tak se tady mejte moc krasne. Uzivejte si slunicka, at vas nic neboli a nikdo nezlobi!!!
Jinak doufam, ze Zdenicka je v poradku a ze se ozve do te doby nez se vratim.
Tak papa
Pěkné
anonym
| 20. 6. 2008 11:33
poledne i odpoledne přeji

Ameli:restaurace nemá chybu je suprová taky sis ji zasloužila
Dorko:nemáš to tedy s dědouškem vůbec lehký přeji pevné nervy
Kde se toulají děvčata Zdeniška s spol.vůbec nevím ale možná je pěkné počasí vytáhlo s dětmi ven a na PC nemají čas
Rezamko
Dorka
| 20. 6. 2008 10:59
moc tě zdravím , napsala jsi to dobře

pořád jsem četla kde máš tu chybu akorát myslím, že tam mělo být dědeček a ne dedečka jinak si tím hlavu nelámej chyby děláme občas všichni. Nikdo není dokonalý .

Dědek zas bláznil, pustil plyn. Naštěstí má na sporáku pojistku pro všechny případy. Koupili jsme mu sporák za 5minut dvanáct. Jinak bychom už dávno vyhořeli.

Přeji krásný den, pa
jejda
rezama
| 20. 6. 2008 07:30
omluva,Dorko,chtěla jsem napsat pamatuj,že nás tady máš a ne když nás tady máš.
Ach jo ruky jsou někdy rychlejší jak ta hlava,taky se vám to stává?
Mě teda jo a hlavně po ránu.
krásné páteční ráno
rezama
| 20. 6. 2008 07:26
Dorko doufám že tě dědečka dneska bude míň zlobit a hlavně že ti bude dobře,když nás tady máš.
Ameli to jste si teda smlsli,alespoň jsi poznala novou restauraci,neboj my si nemyslíme že jste nějak moc majetní,takových tedy moc není a co jsou tak ty poznáš,teda aspoň tady jsou poznat,tak nějak jinak se chovají,oni teda tvrdí že ne,ale jo.My taky nepatříme do smetánky,neboj.Já bych občas řekla,že za hcvilku s těma platama budeme oproti těm našim poslancům patřit spíš mezi chudinu.Ale hlavně když je nám fajn.
Majko to je fajn že to malého baví a jde mu to,já si s těbou tady taky zavzpomínala jak se ti moji učili jezdit,jejda to už je dlouho.
Zdeničko,holčičko,kdepak jsi?
Teda má nějakou dlouhou absenci,snad jí nic není,nebo někomu v rodině.
Tak přeju všem krásnej víkend a užijte si ho moc moc pěkně.
jsem
Dorka
| 19. 6. 2008 23:22
tu zase poslední dřív jsem se k PC nedostala.
Rezamko, ty obrázky mě moc potěšily, jsem ráda, že ti je super jo a koukla jsem na vaši diskuzi na 40 a obrázky taky dobrý . Pěkně jsem se nasmála .

Ameli, já jsem dnes viděla letět balón tak jsem si na tebe hned vzpoměla. Mám fotku, pošlu zítra. Nebyla jsi to náhodou ty? Byla to nádherná podívaná, byl krásně červený.

Majulko, to musela být paráda takhle s dítětem blbnout na kole. Synáček je šikula a má supr maminku.

Mějte se všechny moc fajn, papa

P.S. nevíte někdo, co je se Zdeničkou?? Snad je v pořádku.
Ahoj Ameli
Majka33
| 19. 6. 2008 19:20
tééééééda ta restaurace je nádherna.Ale zasloužily jste si to.My zas byli s dětma venku na kole.Malý dnes poprvé jezdil ale je šikulka šlo mu to.A potom jsme si zašli do pizzerie a dali si pizza rohlíčky s čokoládou.Jsem docela utahaná.Tak se měj krásně pa Majka.
Ahoj holky
Ameli
| 19. 6. 2008 19:10
Doufam, ze jste mely pekny den!
Dorko, starost o dedu ti nezavidim, ale jak psala Rezama, urcite se ti to vrati.
Chvalim basnicky i obrazky!

Obed jsme si uzili. Byli jsme tady: http://www.noemarch.cz/index.php?… Ja jsem si dala jako polevku jemny mrkvovy krem s pomeranci, hlavni jidlo specialitu z kureciho masa, ale to nebylo moc dobre a desert cokoladovo-rozmarynovy dortik s mangovym sorbetem a vanilkovou zmrzlinou. Ten desert byl nejlepsi. Byla jsem v takove restauraci poprve a takova jidla jsem taky nikdy driv nejedla. Ani jsem nevedela na co jaka vidlicka patri. Jo a aby jste si nemyslely, ze si muzeme dovolit tak vyhazovat z kopytka, dostali jsme k narozeninam (pritel mel tech 30 a ja budu mit za chvilku 25) poukazku v hodnote 1500,-. Jinak by jsme tam nesli... Ale byl to bezva zazitek.
taky hezký
rezama
| 19. 6. 2008 15:52
velké díky
rezama
| 19. 6. 2008 15:45
však jsme tady jedna pro druhou a pro to aby jsme se podpořily,ták ještě obrázek

to by byl vodovod,co holky?
Dorko
rezama
| 19. 6. 2008 15:43
Vím co to je se o někoho starat,taky jsem to zažila.Chce to pevné nervy a hodně síly.Snad se to člověku jednou vrátí a až budem potřebovat tak se zase druzí postarají o nás.Tak vydrž ,myslím na tebe.
Rezamko
Dorka
| 19. 6. 2008 15:41
to je supr moc se mi líbila tvá básníčka a ty koťátka taky jsou táák roztomilý dííky. Jsi naše sluníčko.
Tak tady jeden obrázek pro tebe

pa
tak
Dorka
| 19. 6. 2008 15:38
já už zase mizím ať zas dědek něco nevyvede.
Ještě musím pověsit prádlo, uklidit no zase je tu práce jak na kostele pořád dokola.

Doufám, že si ten obídek dneska Ameli s přítelem užila a že si udělali pěkný den. Zaslouží si to

pa
pro Dorku
rezama
| 19. 6. 2008 15:36
taky pro lepší náladu
rezama
| 19. 6. 2008 15:35
Věřte že k vám zakrátko,
přijde malé koťáko.
Přinese vám radost,štěstí,
to není lež,toť jsou zvěsti.
Když koukne na tě,
tohle kotě,
tak spraví ti to náladu,
tak honem na ně jukni a nezůstavej pozadu.
...
Dorka
| 19. 6. 2008 15:32
to máš Baruš pravdu, je to horší než malý dítě. Děda má 86 je už přestárlý a strašně pomatený. Legrace s nim nikdy nebyla, celý život mi nadával je to starý protiva. Nikdo se o něj nechce starat tak to zůstalo na mě. Občas mi někdo pomůže, sice jen občas, ale jsem ráda i za to.

Holky, jsem ráda, že vás tady mám. To mi taky pomáhá překonat to nelehké období....s váma se tady odreaguji a je mi hned líp .
Barunko
Dorka
| 19. 6. 2008 15:25
ty to taky nemáš jednoduchý, neboj bude líp. Posílám sloníka pro štěstí

a ještě jeden na zlepšení nálady
ahoj
Dorka
| 19. 6. 2008 12:01
nápodobně, taky přeji krásný den

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce