Diskuze

Zpět na výpis diskuze

život v invaliditě není nuda

Diskuze

ještě moje úprava
Dorka
| 5. 2. 2009 14:23
tak snad vám budou chutnat
undefined

undefinedundefinedundefined

undefined

Moje úprava:

300
g polohrubé jsem rozdělila na 1:1:1 – tzn. 100 g polohrubé mouky : 100 g
celozrnné jemně mleté : 100 g jemně mletých ovesných vloček

125
g třtinového cukru jemně mletého

125
g Hery

1
větší vejce

špetka
soli

1
ČL sody Bio,

přidala
jsem špetku mleté vanilky

místo
175 g mléčné čokolády jsem dala asi jen 20 g

undefined undefined

Roztopíme
tuk, který vyšleháme s vejcem, přidáme cukr a vymícháme do pěny pak
přidáme mouku smíchanou se sodou a solí a dáme do pekárny na program Knead –
hnětení až nám vznikne krásná tvárná koule tak odeberem na třikrát a do jedné
části přimícháme trochu posekané hořké čokolády s pomerančovou kůrou, do
druhé dáme sušené brusinky a do třetí zamícháme sušené meruňky nakrájené na
kousíčky.

V dlani
uválíme kuličku, zmáčkneme a vytvarujeme placičky, které klademe na pečící
papír a upečeme na Crispu ze začátku asi na 7 minut až je trouba rozehřátá tak
stačí jen 5 minut. Sušenky jsou rychle hotové a vyjdou skoro na 3 plechy.

undefined undefined

undefined undefined

undefined
Doruško
anonym
| 5. 2. 2009 14:21
recept jsem našla máš ho ještě nějak vychytaný ?
anonym
| 5. 2. 2009 14:19
nejezdím sem a tam bere me ji tam po cestě ale stejně se mě to nezdá opravovat žárovku ke všemu když byla poprvé na opravě nedali nám od toho žádný papír jinak bych stála na svém a chtěla ji opravit kdyby to byla obyč.žárovka ale tahle stála kolem 300stovek
tady je ten odkaz
Dorka
| 5. 2. 2009 14:16
na zdravé sušenky....doufám, že bude aktivní
www.mimibazar.sk/recept.php?…
Baruš
Dorka
| 5. 2. 2009 14:14
a proč Ti nevrátí peníze?? já už bych si ji taky nenamontovala, už jsi riskovala dost. To se Ti reklamace prodraží když jezdíš pořád sem a tam .
S
anonym
| 5. 2. 2009 13:48
undefinedundefined?
se netrap holt se tam nějak připletl.Raklamu na papiňák Ti určiě uznají my chodíme dokola raklamovat reflektorovou žárovečku po prvé vyhodila jistič byla spálená vzali ji prý do opravy podruhé celá sčernala já mslela že už ani spravit nepůjde a co myslíš vzali ji do opravy zas já už ale budu mít asi strach ji sem dát
kde
Dorka
| 5. 2. 2009 13:43
se tam zase vzal ten undefinedundefined??
děkuji
Dorka
| 5. 2. 2009 13:41
za poklonu . Baruško, mikrovlnkou se netrap kdoví jestli dlouho vydrží. Stačí, že budeme reklamovat papiňák, který je úplně nový a už se vespod sloupl jak je tam ten ventil a to je prosím značkový od Tescomy. Jsem hrozně naštvanánevím, jestli mi to v obchodě jako reklamaci uznají snad nebudou tvrdit, že jsem to zničila já a nejhorší je, že jsme se mohli otrávit, protože jsem si toho všimla pozdětak to máš. Kam se poděla kvalita, mě příjde, že to dnešní zboží je čímdál horší.

pa
Doruš
anonym
| 5. 2. 2009 13:41
budeš hodná mě by se receptík na sušenky taky hodil
pro Dousabel
Dorka
| 5. 2. 2009 13:36
tak jsem sem chtěla vložit recept na ty zdravé sušenky cookies, nejde mi to z mého PC do přílohy vůbec vložit a když to chci jen nakopírovat tak zmizí obrázky asi to nebudu riskovat . Jdu najít ten recept přímo na Mimibazaru a vložím sem pouze odkaz to bude nejlepší.
undefinedundefined
Doruško
anonym
| 5. 2. 2009 13:33
ty rohlíky vypadájí no nádherně a určitě i tak chutnají.Já už taky přemýšlela že bych část pol.mouky nahradila třeba žitnou.A líbí se mě na tom receptu i to že se tam nedávají vejce ,mléko a téměř žádný tuk .Jen lituji že když jsem kupovala mikrovlnku nevěděla jsem o té co máš Ty asi by na plné čáře vyhrála
a ještě
Dorka
| 5. 2. 2009 13:27
na řezu, plnili jsme sýrem, nivou a salámem
Baruško
Dorka
| 5. 2. 2009 13:26
určitě kluk dnes to slavné droždí čili kvasnice najde no jo chlapi a pak je pouštěj do obchodu
Já dělám dnes knedlu jak jinak než v mikrovlnce , včera jsem dělala hlívovou omáčku tak to budeme mít k tomu mňam .
Ještě musím dát prát prádlo nějak se to tady kupí .
Jé málem bych zapoměla, včera jsem zkoušela ty Tvoje rohlíčky a byly super to jsme si fakt pochutnali, děkujem za skvělý recept dělala jsem poloviční dávku jen jsem odebrala 50 g polohrubé a dosypala grahamovou. Těsto se mi krásně umíchalo v pekárničce a upeklo v mikrovlnce na Crispu . Jsem byla úplně nadšená . Posílám foto na ukázku .

pa
ahojte
Dorka
| 5. 2. 2009 13:17
přeji pěkný ničím nerušený den
Zdeničko, já jsem Tě zapoměla uvítat jak jsem byla včera rozčílená srkz ty blbý důchody. Samozřejmě jsem ráda, že už jste holky zdravé konečně. Ten ošklivý bacil vás pěkně potrápiltaké přeji, aby bylo už jenom líp a líp .
Vypravěčko, s tím sněhulákem jsi mě teda pobavila .
Raduško, jak píše Vypravěčka Tvůj přítel by si měl taky dupnout a říct svým rodičům, že si nepřeje do svýho domu cizí návštěvy jinak nebude klid asi nikdy .
Majko, jsem ráda, že jsi včera na posudkové uspěla mám radost i za Tebe. Jestli Tě tam ta ženská tak zpovídala to muselo být opravdu nepříjemné já bych byla taky hrozně nervózní se Ti nedivím hlavně, že to máš již za sebou a budeš se moct v klidu doma léčit určitě Ti to jenom prospějea bude líp .
pa
Jinak
anonym
| 5. 2. 2009 11:08
všem přeji pěkný den.
Já dělám vuřtguláš a odpoledne se chystám vytáhnout prkno co znamená svět
Holky kluk chodí nakupovat (já nemám ani vycházky) včera jsem mu napsala že má koupit kvasnice kostičku prý hledal ,hledal a nenašel bodejť by taky jo když správně se říká droždí napadlo mě to až dnes napsala jsem mu sms a jsem zvědavá jestli droždí najde
Majulíků
anonym
| 5. 2. 2009 11:03
tak to je supr zpráva mám radost i za Tebe
Však si ho zasloužíš vždyť Tě pořád nějaký bacil trápí a tak se dáš aspoň v klidu do pořádku.
ahoj holky
Majka33
| 5. 2. 2009 10:14

tak vám nesu dobrou zprávu,oni mi ho přiklepli huráááááááááááááá ,sice tam byla taková na první pohled nesympatická DR.myslela jsem že uteču ,ale jak začala semnou mluvit,tak to bylo celkem v pohodě.Na vše se mě ptala jak u výslechu.Za rok si mě pozvou znova,říkala že je to fakt zatím jen dočasně,že mám výsledky pořád dobré,takže počítám stím že mě to za rok vezmou.Pokud´do té doby se nic nesemele.Ještě ten květen přežít to vyšetření a bude klid.Holky já mám tak zlatého gynekologa.To on tam napsal že je vhodný pro mě ČID,ale mám i návaly a jsem už zavislá na těch lécích co je beru.Co tři měsíce si chodím na gyndu pro recept.A řek mi gynekolog že už budu trvale chodit co půl roku na kontroly.Je to moje zlatíčko.Ne jak ta moje obvodačka.To má za to že mi to nepřála.Baba jedna.Včera jsem byla z toho hrozně unavená a slabá od těch nervů,tak jak jsme přijeli domů,vzala prášek a šla si lehout.I dnes jsem taková nějaká na nic.Ale št´astná.Holky děkují moc že jste na mě myslely,jste moje všechny zlatíčka mám vás moooooooc ráda.Ještě že vás mám
Hezké
anonym
| 5. 2. 2009 08:25
dnešní ráno přeji všem děvčatům. Ač se mi včera nechtělo, přece jsem se byla na chvíli s Lumpíkem projít. V jedné zahradě měli postaveného sněhuláka a Lumpík se mohl uštěkat, když jej viděl.
Radko - s tou tchýninou návštěvou bych to neřešila, prostě bych je do bytu nepustila, pozvala si je tchýně, tak at jsou u ní. Ale taky záleží na vém příteli, jak se domluví s rodiči, jestli jim taky on řekne, že si nepřeje, aby své návštěvy vodila k vám. Já osobně se nestarám, kdo příjde dolů za mladými a oni se nestarají o to, koho si k sobě zase pozvu já.
dobrou noc
Dorka
| 4. 2. 2009 22:36

Baruško
Dorka
| 4. 2. 2009 22:34
nikdo si tady o Tobě nemyslí, že jsi simulant.

Baruš, mě je z těch úředníků co o tom rozhodujou taky zle Jsem zvědavá jak dopadla Majka dneska .
To je smůla!!!
Zdenicka
| 4. 2. 2009 22:33
Dobrou noc a pěkné sny!!!!pa,pa
Tak
anonym
| 4. 2. 2009 22:31
už mažu dobrou noc a sladké sny
Ale
anonym
| 4. 2. 2009 22:30
třeba to některá z holek bude mít a pošle Ti to.Posílala jsem víc děvčatům
Zdeni
anonym
| 4. 2. 2009 22:28
je mě líto ale já už to nemám.Moc se mě to taky líbilo ale když něco dostanu,prohlídnu.pošlu dál a vymáznu.
to je strašný!!!
Zdenicka
| 4. 2. 2009 22:25
to jsou fakt.........!!!!! Tak snad Ti nechají ten částečnej!!!Baruško,nevím jestli jsi mi to posílala ty ,dostala jsem email s jarníma kytičkama,to bylo tak krásný ,já jsem to smazala,můžeš mi to prosím poslat znovu!Děkuji!
Ale
anonym
| 4. 2. 2009 22:20
to se ještě uvidí jestli mě nechají ten částečný nebo vemou i ten.Připadám si opravdu jak simulant
Zdeni
anonym
| 4. 2. 2009 22:19
já měla plný na podzim mě ho půlku vzali a všichni včetně mé doktorky mě radili že se mám odvolat teď se to musí přes soud ale soud je jen taková formalita aby lidi odradili no a tak jsem dopadla nestačilo co jsem měla před tím teď abych se ještě bála abychom nezůstali na ulici práce není a ke vvšemu já na ni to zdraví opravdu nemám
Baruško!
Zdenicka
| 4. 2. 2009 22:13
Jak už jsem psala jsou to ........!!!!Já jsem myslela že ten důchod Ti teď dali,tak proč jdeš koncem roku?Mě to čeká příští rok,tak to jsem teda zvědavá!No,teď se tím trápit nebudu ,budu to řešit až to nastane!To budou nervy!!!!
Všem přeji krásnou a bezbolestnou noc ahojky
Při
anonym
| 4. 2. 2009 22:04
tom všichni doktoři říkali že jsem si právě touhe prací páteř doděla
Ahoj
anonym
| 4. 2. 2009 22:01
holky přeji pěkný večer je to fakt proti rozumu ale v papírech mám napsáno že můžu vykonávat práci odpovídající mé kvalifikaci a dosažené praxi což je švadlena a oni to dobře ví.Já už nemám sílu se bránit důchod částečný zatím mám před komisi půjdu koncem roku

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
helena.07
18. 8. 2025 11:28
14899
Markta Zahlkov
12. 8. 2025 10:10
47
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18