Diskuze

Zpět na výpis diskuze

život v invaliditě není nuda

Diskuze

Raduš,
anonym
| 1. 2. 2009 21:44
bucha byla dobrá, dokonce mne dnes od ní Bubák odháněl, chtěla jsem si kousek ukrojit
dous
anonym
| 1. 2. 2009 21:42
ta Tvoje buchta mi připomíná nádivku k masu vzhledově,ale i tak myslím,že byla moc dobrá
Dorko,
anonym
| 1. 2. 2009 21:41
ta nevíš, že mi nemůžeš ukazovat pečení bez receptů???
Tak šup sem s těma zdravejma sušenkama, obzvlášť když mi může pomoci pekárna mě to zajímá
Dorinko
anonym
| 1. 2. 2009 21:36
normálně jsi to s tím pečením a vařením dobrot vymákla,mohla by ses tím i živit ,sušenky vypadají moc lákavě a zdravěji než z obchodu ,asi půjdu v Tvým šlépějích a spotřebiče zakoupím ,mám aspoň jistotu,že to funguje
všem přeji
Dorka
| 1. 2. 2009 21:30
hezký nedělní večer a už pádím do pelíšku.
ještě
Dorka
| 1. 2. 2009 21:28
jedna fotka
byly opravdu suprové, těsto jsem umíchala v domácí pekárně, rozdělila na 3 díly (použila jsem sušené brusinky, hořkou čokoládu a sušené meruňky) příště udělám zas .
Dous
Dorka
| 1. 2. 2009 21:24
tak já měla pro změnu nachystaný lístkový těsto, bylo už rozmrzlý, ale nestihli jsme nachystat jablka tak snad zítra . Museli jsme dělat důležitější věci, nejprve eletriku a pak jsme museli honem odmrazit mražák. Byla tam taková vrstva, že jsme mohli v kuchyni sáňkovat .
Dous, tak to nebylo tak špatné když se nakonec buchta snědlaneměla jsi náhodou chuť na žemlovku? Někdo to tady minule psal
Jinak jsi moc hodná, že jsi na mě myslela s těma špaldovýma sušenkama já dělala včera také zdravé sušenky z celozrnné mouky a za 6 minut byly upečený. Použila jsem funkci Crisp a paráda . Posílám ti na ukázku.

pa
ještě jednou, Dorko,
anonym
| 1. 2. 2009 20:29
dneska jsem na tebe opět myslela.
Zkoušela jsem špaldové placičky od Jarinky ze čtyřicítek, má je v deníčku. Byly moc dobré, možná by se dalo ubrat cukr. Má je psané s čokoládou, ale dokážu si je představit třeba i se sušenýma brusinkama
Když budeš mít chuť tak se tam mrkni nebo ti je napíšu.
dous
anonym
| 1. 2. 2009 20:26
Ty jsi ale hlavička může zkusit prodejnu.že mě to nenapadlo ,ale my jí máme až v Budějkách
Dorko,
anonym
| 1. 2. 2009 20:25
děkuji, už jsemsi receptík od tebe uložila

když já to nevěděla dopředu, že zapomenu vyndat těsto z mražáku a že se Bubák bude dožadovat čehokoliv jablkového.

Moje včerejší buchta nedopadla tak špatně, mimochodem už není, ale nesplnila představu jakou jsem si udělala z vašeho minulého vyprávění.
Chuťově byla trochu jako žemlovka , taková mokřejší.
Baru,
anonym
| 1. 2. 2009 20:16
dnes jsem teprve teď zabrousila sem a vidím, že řešíš internet v mobilu. Já ho mám už od předvánoc a také jsem to nemohla rozchodit. Museli mi to nastavit přímo v prodejně Vod. ,ale byli moc hodní , vůbec se na mne netvářili jako že většího blba ještě neviděli, jako se mi to stává leckde jinde

Budu tam muset ještě zajít, protože na Victorku se dostanu, můžu číst vše co jste naklábosili, ale nemůžu se přihlásit a vkládat příspěvky, vůbec se nedostanu na ty kolonky s přihlašovacím jménem a heslem.
Pojedu na ty hory a tak bych vám nemohla ani napsat jak to tam válím nebo jak se tam válím??
Psala
anonym
| 1. 2. 2009 16:27
jsem tam meilík ale v pátek odpoledne ,možná odpoví po neděli a když ne nic se neděje jen jsem si říkala že kdybych šla náhodou do nem,mohla jsem být s vámi ve spojení
aha
anonym
| 1. 2. 2009 16:15
tak se zeptejte na tý lince operátora,třeba Vám nějak poradí,přece jsou to jejich služby,tak by Vám pomoct měli
Raduš
anonym
| 1. 2. 2009 14:39
to jsme všechno zkoušeli problém je v tom že já mám nový tip mobilu s přívlastkem Classik a ten tam prostě není
nebo
anonym
| 1. 2. 2009 13:10
ahojík
Dorka
| 1. 2. 2009 12:44
zdravím a přeji krásnou zasněženou neděli tady v Brně pořád sněží a sněží to je krása .
My budeme mít k obědu bramborový salát se zeleninou a pečenou rybu (Pan***) na Crispu už se těším.
Dousabel, to mě mrzí, že se jablková buchta moc nepovedla. Škoda, že jsi neřekla dřív já bych Ti ten receptík ode mne ráda poslala. Ještě mám jeden od Vypravěčky tak si ho sem dovolím také vložit.
Snad se bude ještě někomu jinýmu hodit.

undefined

Americká buchta
s jablky – do MW

pozn. 1 kelímek = 250 ml

undefined undefined

1 kelímek polohrubé mouky (můžeš smíchat polohrubou
s celozrnnou jemně mletou)

1 kelímku cukr krupice (když jsou jablka hodně sladká, dávám
cukru méně)

1 prášek do perníku,

2 větší vejce

1 - 2 PL kakaa,

1 kelímku oleje (já dávám míň)

1 (vrchovatý) kelímek nahrubo nastrouhaných jablek,

ještě přidávám špetku soli,

ořechy a rozinky (dávám po1 PL)

undefined undefined

Cukr, vejce a olej ušleháme (v Maxi fixu). V misce
smícháme mouku, prášek do perníku pak přidáme jablka, ořechy a rozinky. Obsah
smícháme s vaječnou hmotou a nalijeme do formy vymazané olejem a vysypané
strouhankou nebo ***em. Pečeme čili vlníme bez víka 8 až 10 minut na plný
výkon (750W). Necháme 1 minutu ustálit.

undefined undefined

Čerpáno ( po menší úpravě) z kuchařky Tupperware

undefined

Jablkový
dort (perník) - od Vypravěčky

17. listopadu 2008

Na přípravu tohoto moučníku potřebujeme:

300 g polohrubé mouky

2 vejce

200 g cukru

450 g str. jablek

1,5 dl oleje

100 g ml. ořechů

rozinky, špetku soli

2 kypř. prášky

rozinky

polevu: čokoládovou, citrónovou nebo rumovou

Vejce + cukr + olej vyšleháme, vmícháme mouku smíchanou
s kypř. prášky a ml. ořechy + špetkou soli. nakonec vmícháme
nahrubo nastrouhaná jablka smíchaná s rozinkami..

Hotové těsto navrstvíme do vymazané a vysypané dortové formy a pečeme
ve středně vyhřáté troubě.

Pokud do těsta dáme místo 2 obyčejných kypř. prášků 1 obyčejný
a 1 do perníku, budeme mít jablečný perník.

Toto těsto můžeme s úspěchem péci také v mikrovlnné troubě,
a sice nezakryté 18 minut při plném výkonu trouby. (Já jsem použila
umělohmotný hrnec pro vaření v mikrovlnce o průměru 23 cm jehož dno
a okraje jsem vyložila namazaným a vysypaným peč. papírem - pro
snadné vyklopení).

Hotový koláč nechám po upečení ještě asi 1 min. ustát a pak vyklopím.
Teplý ještě potřu polevou, tu volím dle chuti. Ještě vlažný naporcuji.

pa
nebo
anonym
| 1. 2. 2009 12:39
je na Vodafonu nastavení,samoobsluha Vodafone,pak by Ti měla dojít smska,od nich
Vodafone-nokia 3120
anonym
| 1. 2. 2009 12:19
ten odkaz
Baruško
anonym
| 1. 2. 2009 12:18
zkus napsat nastavení internetu mobilu 3120,tam Ti vyjede nastavení od Vodafone,tak to zkus skontrolovat,on stačí malej překlep a je to v pr............
Raduš
anonym
| 1. 2. 2009 12:02
no právě v tom mobilu to je jinak mám službu aktivovanou Já to teda zase až moc nutně nepotřebuji ale když je to zadax.....
Tel.mám Nokii 3120 classic
krásnou neděli všem
anonym
| 1. 2. 2009 11:45
vypravecko,ona mě nikde nechválí neboji mě pomlouvala u známých,když přijedou moc mě neberou. Když už se mi náhodou něco povede,tak to shodí,že to nic není.Náhodou jsem přišla na to,jakto že se nechce sestřenice syn od tchýně ve druhý učit na kole, ona z něj radši udělá,že se mu děti budou smát,že se nenaučí pomalu,no,problém. Tak já jsem ho to učila opakem,že je to pohoda a naučil se ,než se sestřenka vyspala ,už trošku jezdil,za půl měsíce tady uměl,jenže tchýňka řekla,že se prakticky naučil sám, ale že jeho maminka jezdí s kámoškou to nic,místo aby učila syna.......... ,kterej lítá s kámošema bůh ví kde ,to je jeden z příkladů.Baruško,tak napiš,jakej máš telefon,třeba bude bota,jen v tom nastavení v mobilu.
Dous,Radko
anonym
| 1. 2. 2009 10:15
taky jsem utekla od O2 k Vodafonu vlastně všichni ale já mám kartu moc nevolám nebo spíš vůbec ale teď je internet do mob.na půl roku zdarma a já ho tam nemůžu ani za nic dostat
AHOJ
anonym
| 1. 2. 2009 10:12
holky přeji všem pěkný den
Vypravěčko:máš pravdu ono se jim rozhoduje pokud jsou zdraví a osudech jiných lidí .Je na tom nejhorší že proti nim opravdu není jak se bránit Ruka se snad časem spraví pokud to bude karpál operací ,pokud od páteře nevím
Děvčata,
anonym
| 1. 2. 2009 08:36
Přeji všem hezký den. Včera jsem byla celý den malátná, do ničeho se mi nechtělo, neměla jsem náladu ani na pc (proto jsem za vámi nebyla) byla jsem stále unavená, jen bych spala. Dnes již je vše zase v pohodě. V noci trochu sněžilo, nyní je tady -2,3, takže to vypadá na pěkný zimní den.
Baruš - to mě velmi mrzí, že se ti ta ručička nelepší, ale spíše zhoršuje, snad ti na neurologii pomohou. Ještě k tomu důchodu, jak jsem již jednopu psala, všem posudkovým lékařům bych přála, aby si mohli alespoň na někoplik dní na vlastní kůži prožít, jak nám je, a pak by jistě rozhodovali jinak ( v náš prospěch).
Raduš - ten obrázek toho křesla je pěkný, jsem již skoro tchýně, bydlí u nás dceřin přítel, ale vycházíme spolu dobře, takže si myslím, že by mi ho nedal. Taky jsem měla tchýni, která na mě viděla většinou jen to špatné ( to bylo doma), ale před sousedy prohlašovala, že si manžel lépe vybrat nemohl (nehci se chválit, to jsem se dověděla od sousedů), já jjsem, to ale přičítala jejímu věku. taky již byla několik roků s manželem sama a měla dojem, že ji jej chci ukrást pro sebe. Život se s ní nemazlil, zažila si toho špatného více než toho dobrého, takže jsem to její chování přičítala tomu. jinak nám dceru, když byla malá, ochotně pohlídala, dokonce ji někdy vyzvedla i ze školky nebo později z družiny. jen prostě mi do očí nedovedla říci nic pěkného. Ale již je na onom světě a věř mi nebo ne, ráda na ni přes to všechno vzpomínám.
Dorinko - jestli budeš v kontaktu se zdeničkou, tak ji vyřiď pozdrav s přáním brzkého uzdravení.
Majko - jsem ráda, že se již cítíš lépe, snad se chřipka tvým dětem vyhne.
Myslím si, že ty změny počasí nám dávají zabrat všem.
Dnes k obědu dělám slepičí polévku, sm. řízky a bramborovou kaší.
zdravím i všechna ostatní děvčata, která jsem zde jednotlivě neoslovila. Mějte se krásně.
pěkný večer
anonym
| 31. 1. 2009 22:31
Pěkný večer!
Majko
anonym
| 31. 1. 2009 22:19
držím pěsti,aby krev dobře dopadla a aby jste něco nechytly,já jsem zase usnula,vzbudila jsem se celá spocenná,takže zase převlíct a mám tu mateřídoušku čaj,takže jsem taky pořád nějaká chcíplá,tak jsem spíš odpočívala
dous
anonym
| 31. 1. 2009 22:13
jsi zlatá my také Vodafon máme,protože máš pravdu 02 se docela pohoršili,jenže moje rodinna,mají všichni 02,přítel má T-mobile a Vodafon,já mám od 02,akorát volání na jedno číslo za 49,pak s přítelem T-mobile,Vodafon a u Vodafonu paušálu máš každý dva roky nárok na nový mobil,děkuji za zprávičku
Majulíku
anonym
| 31. 1. 2009 19:26
oni mě ho nevzali zatím jen vyhrožují uvidí se za rok
Hezky si užívej s dětičkama rodinnou pohodu a hlavně ať jste zdraví
ahoj holky
Majka33
| 31. 1. 2009 18:28

přejí hezký sobotní večer,jak se máme?BARUŠKO je mi líto že ti vzali invalidníach jo ,taková nespravedlivost,já mám z toho normálně hrůzu až si mě pozvou,já tam snad ani nedojdu .Máš bolesti a hlavně s páteři máš problémy a ted´s rukou a oni ti ho vezmou,no to je teda síííííííla.Já dnes celý den lenoším ,diváme se s dětma na pohádky na DVD a popijíme k tomu čajíček.Jééé taková pohoda.Děti jsou mirně nachlazené,jen doufám že se o ně nepokouší chřipajzna.Mě je už líp,tak jsem zvědavá ve čtvrtek jakou budu mít krev.Venku je jak v pohádce,pěkně nasněžilo a my musíme dřepět doma.Ale to nevadí,aspoń na nás nejdou bacily..Mějte se moc fajn a přejí hezký zbytek dne a pohodovou neděli bez bolístek.Pa pa Majka.
Radu,
anonym
| 31. 1. 2009 17:54
tak jsem se dostala k těm tarifům na mobilu.
Já využívám Vodafon. Byla jsem několik let u O2, ale natolik se zhoršili, že jsme s Bubákem od nich odešli.

Takže Vodafon nabízí: (mimo jiné)

Nabito 119 = 20 minut volání do všech sítí nebo 100 SMS nebo libovolná kombinace volání a SMS, nemusíš to určovat předem, takže jeden měsíc můžeš třeba víc volat, druhý třeba víc psát. Stojí to 119 Kč

Nabito 350 = 70 min volání nebo 294 SMS, jinak je to stejné bez omezení sítí... Stojí to 350 Kč

A k tomu Program Kamarádi

Na 1 číslo v síti Vodafone- za 175 Kč za měsíc můžeš volat úplně neomezeně.

Na 2 čísla v síti Vodafone - za 225 Kč za měsíc můžeš volat neomezeně.

Na 3 čísla v síti Vodafone - za 260 Kč za měsíc můžeš volat neomezeně.

Na 4 čísla v síti Vodafone – za 285 Kč za měsíc můžeš volat neomezeně

Nejnižší jde pořídit

Nabito 119 a Kamarádi na jedno číslo = 294 Kč – 20 min volání nebo 100 SMS kamkoliv + neomezené volání na jedno číslo.

Nebo

Nabito 119 a Kamarádi na dvě čísla = 344 Kč – 20 min volání nebo 100 SMS kamkoliv + neomezené volání na dvě čísla.

Já mám Nabito 350 a Kamarády na 2 čísla – tedy za 575 mám neomezené volání s Bubákem a mojí mamčou a k tomu dalších 70 minut do všech sítí nebo 294 SMS. To využívám na volání s Bubou, protože on má zvýhodněný takový ten první studentský tarif od O2 a nechceme to zatím měnit. Pak na veškeré ostatní volání k doktorům kamarádkám atd. V práci nesmím volat ze služebního, takže všechno volám z mobilu a v pohodě se do toho vejdu, vůbec nesleduju kolik volám.

Bubák má také paušál, ale jen 119 bez kamarádů a mamče jsme pořídili kartu, kterou dle potřeby občas dobije (tak jednou za půl roku )

Kdybys něčemu nerozuměla tak kliďánko napiš.

Doufám, že mne nikdo nenapadne za reklamu
Ale já se v těhle věcech také špatně orientuji, musel mi to vymyslet Bubák

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
helena.07
18. 8. 2025 11:28
14899
Markta Zahlkov
12. 8. 2025 10:10
47