Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Hysterektomie

Diskuze

anonym
| 3. 3. 2013 14:14
Tak jsem si teď přečetla různé diskuze na stejné téma a můžu vám říct, že jsem ráda, že jsem nejprve narazila na tuhletu ... ty ostatní mě mnohdy až děsí ...
anonym
| 3. 3. 2013 14:00
Tak jsem si teď přečetla různé diskuze na stejné téma a můžu vám říct, že jsem ráda, že jsem nejprve narazila na tuhletu ... ty ostatní mě mnohdy až děsí ...
anonym
| 3. 3. 2013 12:55
Holky, mylíte si, že po odstarnění dělohy se začne třeba hubnout? Já cvičím, jím střídmě a dietně a nemůžu už dva roky shodit ani deko, třeba ty myomy měly nějaký vliv ... docela by mi to koplo
anonym
| 3. 3. 2013 13:09
TO Jana: ahoj ja jsem. zhubla po te operaci nevim jak ostatni holky .jenze ja zhubnu pri vsem mam to od prirody.treba taky neco shodis.
anonym
| 2. 3. 2013 22:36
Miluško máš slepák?
martas37
| 2. 3. 2013 23:36
TO chany: Hani, já myslela, že ho při takovéto operaci berou i když s nim nic nemáš. Když před 2 lety mi odstrañovali laparoskopicky cysty, tak se mě ptali na slepák. Ja ho mám pryč od 11 let. Sestřička mi řekla, že pokud bych ho mela, tal by mi ho rovnou vzali.
anonym
| 3. 3. 2013 10:56
TO martas37: tohle je nesmysl, při hysterektomii automaticky slepák neberou sestřička asi často četla scifi já byla na několik operacích a v několika nemocnicích a na slepák se mě ani jednou nezeptali ... slepák není vaječník, ani děloha, nemá s touto operací nic společného, navíc gynekolog slepák neoperuje, jen chirurg a pokud by ti ho při tom brali, ještě by se mohlo hojení ztížit. Pořád je to střevo ...
martas37
| 3. 3. 2013 12:02
TO Jana: aha, tak možná jsem ji spatně pochopila.
anonym
| 3. 3. 2013 09:42
TO chany: Slepák ještě mám.Ale myslím,že to od slepáku nebylo i když člověk nikdy neví.Dneska je to lepší,ještě to trošku cítím jako kdybych měla namožený břicho po cvičení,ale v porovnáním se včerejškem je to brnkačka.
anonym
| 3. 3. 2013 10:57
TO Mišule: Ahoj Mišule, pořád zůstaň v teple a lež může tě bolet vaječník, přeci jen i on prodělal změnu a hojí se po oddělení ... zítra pokud t nepřejde, běž k doktorovi
anonym
| 3. 3. 2013 12:40
TO Jana: Ahoj Jani,od rána jsem zabalená v dece,ale pořád to bolí.Asi mi opravdu nezbyde nic jiného,než si dojít k doktorovi.Ach jo,už se zdálo,že to bude v pořádku a ted' zase tohle.Čert ví ,co to je.
anonym
| 3. 3. 2013 12:47
TO Mišule: No cokoli ... zítra uviíš, třeba je to jen hojní. Jak dlouho jsi po operaci?
anonym
| 3. 3. 2013 15:38
TO Jana: V úterý to budou 4 týdny.
anonym
| 2. 3. 2013 16:37
Ahoj holky.Od rána mě šíleně bolí v pravém boku,jakoby taková ostrá pichlavá bolest,jde mi to trochu do podbřišku i do zad.Nevíte čím by to mohlo být?Druhý den beru vkládací antibiotické čípky na zánět,který mám u vnitřních stehů.
anonym
| 2. 3. 2013 17:21
TO Mišule: ani, to bohužel nelze určit. Pokud to nepřestane, zajeď si na pohotovost! Je ale fakt, že já včera měla podobné potíže a přešlo to ... zabal se do teplé deky a lež. Hlavně to nepodceňuj, kdyby něco jed k dktorovi
anonym
| 2. 3. 2013 19:53
TO Jana: Tak jsem si nahřála utěrku a dala na bok,zalezla pod deku a bolí mě už jen v uvozovkách ten pravý podbřišek.Když jsem v klidu,tak ani ne.Ale když chodím,tak to bolí dost.Nemůže to být třeba zánět močových cest,nebo močáků?Ale to bych asi měla problémy s čuráním,že?
anonym
| 2. 3. 2013 20:32
TO Mišule: Jan, je těžko určit co to je .. zánět močáku s projevuje tlakem v podbřišku nad stydkou kostí, pálením, nebo řezáním při močení a nepříjemným pocitem, který nutí na záchod. Tvé bolesti spíše napovídají jinému problému. Já včera byla v obchodě a bolelo mě a píchalo v levo, stejně jako když tě třeba bolí slepák, neb když běžíš a bolí tě v boku ... jak jsem si lehla, přešlo to ... Omotej se dekou a choď v ní, já tak chodím celý den když jsem doma a je mi lépe
anonym
| 2. 3. 2013 20:42
TO Jana: Asi to opravdu chce teplo a klid.Ted' jsem se vysprchovala a ve sprše si to břicho nahřívala teplou až skoro horkou vodou a je to zase lepší.Děkuju za radu a odpověd'.
anonym
| 2. 3. 2013 21:38
TO Mišule: Mišule, ale pozor, chce to, polud je to zánět, suché teplo, takže do vany moc nechoď, jen se zabal do osušky, nebo do menší deky.
anonym
| 2. 3. 2013 14:16
TO Arwen po narození prvního syna když měl 4 roky tak jsem měla velké hodnoty prolaktinu, že neotěhotním dali mi na to léky a za měsíc jsem byla těhotná nechápali, že to není možné, pak jsem měla ještě 3 děti, ale brala jsem léky na snížení prolaktinu, v době těhotenství né, to se nesmí, a teď ty mé hodnoty FSH ještě půjdu znova k endikrinologovi a poradím se sním
anonym
| 2. 3. 2013 13:52
Holky, pokud je vám do 45, vaječníky nechávají, přesto vám před operací mají sdělit, že si je prohlédnou a pokud na nich něco najdou, odeberou je, nebo třeba jen část vaječníku. Aspo u mě to tak bylo. Mě řekli i bez měření hodnot, že vaječníky nechají, ale musí je prohlédnout. Sousedce na pokoji odebrali polovinu jednoho vaječníku, měla na něm velkou nezhoubnou cystu. Jestli berou vaječníky automaticky a není proč, je to jen jejich pohodlnost, což mi potvrdil i můj lékař.Ženská bez vaječníků a dělohy už nepotřebuje gynekologa, ty hormony jí napíše i praktik ... a tak se zbavují nás ,,nepotřebných,, někdy mám pocit, že když odrodíte, už nejste žádoucí a jen v ordinaci otravujete ...
anonym
| 2. 3. 2013 13:14
Holky přeji hezký den a hlásím, že jsem bez potíží. Prášek zabra, měchýř necítím takže teď vím, že kdyby se to nedejbože vrátilo, je to zánět měchýře, ne pokleslý měchýř. Takže na nic nečekejte, nenechte se trápit a běžte si pro tabletku. Je na bázi chemoterapie, takže působí a léčí tři dny, nečekejte, že vám bude dobře hned. Dnes jsem poprvé čůrala bez nepříjemného pocitu. OPRAVDU DEJTE POZOR NA PROCHLADNUTÍ A TO PO ELÝCH 6 TÝDNŮ!! To, co říkají doktoři je pravda, ví proč to říkají. Ted je venku hezky a láká t na krátké bundičky a tenisky .. ZAPOMEŇTE NA NĚ!!! Přej hezký víkend
anonym
| 2. 3. 2013 11:29
To Martinan ne nemám termín čeká se až dostanu menzes nejhorší je čekání a ty taky máš teď toho hodně jen ať to máš už za sebou a rychlé uzdravení a konec problémů
anonym
| 2. 3. 2013 06:41
Ahoj všem, sleduji diskuzi už někdy od listopadu, ale až teď jsem se rozhodla taky napsat, třeba by moje zkušenosti mohly někomu pomoct. Byla jsem operovaná 7.1. metodou LAHV, vaječníky ponechány na moji výslovnou žádost, jinak vzhled k věku(49) asi odebrány.Přístí týden v pondělí tedy budu už 8 týdnů po operaci. Píšu hlavně proto, že jsem měla naprosto stejné problémy s močovým měchýřem, jak je tu popisuje Jana.Někdy od sedmého dne po operaci a ty nejnepříjemnější potíže trvaly asi tak 14 dní, pak se to začalo postupně zlepšovat. Hlavně mi to moc nepřidalo na psychice, protože jsem si říkala, jestli teď budu každou půl hodinu běhat na záchod, tak to jsem si tou operací fakt pomohla ... Bylo mi řečeno od doktorky, že jak se hojí ten pošení pahýl, může to tímhle způsobem "iritovat" močový měchýř, který je hned vedle a jediné, co můžu dělat, je vydržet a být trpělivá. Je to pravda a dnes už je to v pořádku - skoro se to bojím napsat, protože tu nějaká jiná JanaH psala, že se jí tohle stalo až po dělší době a tím zase znejistila mě, aby se mi to nevrátilo. Přeji všem brzské uzdravení a pevné nervy.
anonym
| 2. 3. 2013 10:02
TO Arwen: ahoj já mám také 49 let a půjdu na operaci a taky dle věku mi řekl, že vaječníky se berou já nechci, ptala jsem se hodně jiných lékařů, nemyslím z gynekologie tak náhodně, na neurologii, zubaře atd....a, že si mám vaječníky nechat je to šok pro tělo a brát hormony a třeba mi nebudou sedět a mít jako přechod ze dne na den není dobře, vaječníky budou samé vyhasínat a tělo se pomalu přizpůsobovat, i když také mohou pak přijít návaly a tak, ale to se řeší pak, po operaci budou bolesti a možná jak tu čtu jiné problémy a to je pro nervy dost :-\
anonym
| 2. 3. 2013 13:38
TO paja: ahoj, mám ten samý názor jako ty. Řešila jsem vaječniky před operací s rodinou a nebližšími kamarádkami, až jsem s tím asi už byla otravná, ale mě se prostě nelíbilo - ve vašem věku je bereme skoro automaticky. Já o tom mluvila, když teď přemýšlím vlastně se čtyřmi gynekology, dva byli pro ponechání, dva že odebrat. Můj operatér chtěl odebrat, ale když se mi to nelíbilo, nic mi nevnucoval. Nechal mi z krve změřit hladiny hormonů FSH a to jsem měla 3 a podle toho, co jsem na netu četla, tak když je hodnota do 10, můžes ještě dokonce otěhotnět a ženy, co se blíží k přechodu mají 30 až 50 třeba. Nepřesvědčila mě ani moje mamka, která kdysi prodělala tuhle operaci ve 47 a taky jí odebrali dělohu i s vaječníky a ta říká, že potom žádné promblémy neměla a i kdyby, tak že by měla smůlu, protože ještě žádná hormonální substituce nebyla. Já než jsem šla na operaci, tak jsem měla menstruaci pravidelnou, bohužel skoro každých 21 dní a velmi silnou, takže jsem ráda, že budu mít doufám klid. Byla jsem i hodně unavená, protože z té velké krevní ztráty jsem měla dost velkou anémii (málo červených krvinek), tak i tohle by se mělo zlepšit ...

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
2112Hana
17. 8. 2025 09:09
14890
Markta Zahlkov
12. 8. 2025 10:10
47
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18