Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Hysterektomie

Diskuze

anonym
| 28. 2. 2013 20:15
Ahoj vsichni,ctu si tu prispevky tak se k vam pridavam .Je mi 35 a ted jsem tyden po operaci LAHV vzali mi delohu a vejcovody z duvodu spatneho nalezu na cipku CIN lll.Operace probehla bez problemu a i po ni to bylo v pohode jen ten prvni den na JIPce je trochu neprijemny ty hadicky atd.Operovali me ve ctvrtek a v nedeli jsem uz sla domu,na bolesti jsem si nic nebrala uz druhy den,bricho me bolelo jako u slabsi menstruace takze v pohode Zatim zadne problemy nemam jen me trochu poboliva bricho a trochu spinim bylo mi receno ze muzu spinit po dobu nez mi vypadaji vnitrni stehy Tak mi drzte palce at se neco nezhorsi Vsem co teprve ceka operace drzim palecky a nebojte se z me zkusenosti to probehlo vsechno v pohode.Taky jsem mela desny strach,ale pak me mile prekvapilo jak si s tim telo poradilo Drzim palecky vsem
martas37
| 28. 2. 2013 20:46
TO lenka: Ahoj, já špinila 3 týdny. Hlavně hóóódně odpočívej.
anonym
| 28. 2. 2013 22:53
TO martas37: ajoj jak pak ti je?a co mocak je to lepsi?
martas37
| 1. 3. 2013 09:51
TO Lucka: Luci, je to lepší, koupila jsem si ty brusinky v tabletách, řekla bych, že zabraly. Myslím, že to zánět nebyl, ale pristydnutí a zkoušela jsem i šlapat na rotopedu, tak to byla asi i podrážděné. Zjistila jsem, že se krom džínů do ničeho nevejdu. A jak je tobě Lucko?
anonym
| 1. 3. 2013 12:24
TO martas37: ajoj me je nic moc vcera jsem musela malou zvednout nikdo nebyl doma a mala se total posr...az do pul zad tak jsem ji musela vykoupat to znamena zvednout hodit do vani vydrbat zase zvednout vyndat z vany a aby toho nebylo malo tak se vztekala ze chce odnyst do obyvaku tak zase zvednout a odnyst pres pul baraku do obyvakutak me od vcera hodne boli bricho.martas to je dobre ze je ti lip musis se hlidat aby jsi neprochladla
anonym
| 1. 3. 2013 13:48
Výborný článek pro všechny tady pŕítomné :

http://www.igyn.cz/…sterektomie.html
martas37
| 1. 3. 2013 14:07
TO Lucka: Luci, buď na sebe opatrná.
anonym
| 1. 3. 2013 14:43
TO martas37: snazim se ale hold jsou takovy situace sprckama ze to musis udelatchci se zeptat nuzu po tak kratke dobe si dat cervene vini?
anonym
| 28. 2. 2013 18:34
Jinak, jsem vám ještě chtěla říct, že byť je mi 40, tak se dost potím a mám návaly, jako bych měla přechod, ale v přechodu nejsem. Než mi vzali dělohu, tak jsem menstruovala na vteřinu přesně ... doktorka mi dala nějaké letáčky na preparáty, které upravují bez hormonů tyto stavy podobné přechodu, ale stojí kolem pětistovky. Lékárnice mi ale doporučila kapky ,,Jeřáb ptačí,, za 120,- Kč a prý to má ještě lepší účinky, tak jen, kdybyste třeba chtěly vyzkoušet. Prý je vhodný i po těchto operacích na hojení a správnou funkci vaječníků, pokud byly zachovány
anonym
| 28. 2. 2013 19:05
TO Jana: Jani, to si musím poznamenat, já měla taky tak před půlrokem návaly, říkala jsem si, že to přechod být nemůže, že jsem asi nějaká hormonálně rozhozená. Teď už je to skoro dobrý, ale mám před operací, takže uvidím, co se bude dít potom
anonym
| 28. 2. 2013 19:18
TO Jana: Jo Jani, možná bych ještě zkusila na ten močák ty kapičky z Lichořeřišnice, stojí také kolem 100,-Kč a u nás v rodině používáme právě na takové to prochlazení močáku. Docela uleví od nucení a pálení. Ale nesmí to být už ten víc rozběhlý zánět, to už ani tyto kapičky nepomůžou
martas37
| 28. 2. 2013 19:22
TO Jana: díky za radu ten jeřáb si koupím, taky se dost potím. Jsem 7 týdnů po operaci, vaječníky mi byly ponechány. V přechodu bych také neměla býti, také jsem menstruovala. Ale mé mamince začal přechod v 38. Mě je 39, musím se na to zeptat dr., na kontrolu jdu za 3 měsíce.
Od pondelka mě bolelo pri čůrání, koupila jsem si něco jako je urinal akut, řekla bych, že mi to pomohlo. Je to lepší. Koupila jsem to v lékárně Dr. Max, je to jejich vyrobek, složení je stejné a je to levnější. Jmenuje se to cranberryMaxAKUT.
anonym
| 28. 2. 2013 18:29
Ahoj holky, tak hlásím, že po cibulových zábalech žádná změna a dnes mi lékařka dala nějaký prášek na zánět měchýře, jen jeden za dvě stovky, ale zatím žádná úleva, vzala jsem ho v jednu hodinu ... už jste to některá měla? ... Já třeba nic těžkého kromě taška jak jsem šla z nemocnice nenesla, tak si nemyslím, že by to mělo souvislost .. ani nemám únik moče, dokonce když mám plný měchýř, tak v klidu počkám a dojdi si kam chci, ale ten tlak a pocit, jako že máte zánět, ten je vážně nepříjemný. Jak ale vidím, máte to skoro všechny a nikomu se to neléčí ... fakt je ten, že jsme všechny jen chvíli po té operaci, má známá má po ní už dva roky a je naprosto bez obtíží a prý to taky takle měla, asi dva měsíce, než se vše upravilo do normálu...
anonym
| 28. 2. 2013 15:20
Zdravím vás všechny.. operace(myom 8cm) mě čeká 26.3 v Brně Bohunicích a díky této diskusi už nemám ani strach...jste všichni hrozně fajn..dík
anonym
| 28. 2. 2013 15:40
TO Ivik: Ahoj Ivu, já mám také nástup 26.3 a operaci 27.3. Mám myom, také tak nějak velký. Jdeš řezem nebo laparo.
anonym
| 28. 2. 2013 17:04
TO Jana B.:
ahojky Jani..doufám že laparo..14.3 mám indikaci a tam se prej všechno dozvím..nástup mám 25.3 tak jdu o den dřív..
anonym
| 28. 2. 2013 11:41
ahoj devcatateda koukam ze nektere mate problemy s mocakem bby me piclo chodit 30 na zachod.snad ti brzo pomuzou drzim palce.me uz druhy den dost boli bricho asi jsem to vcera prepiskla delala jsem haldu pradla ukluzela stirala ale v beliku hsem nemela hodne vody pak dvou hodinovy nakuo a pekne sem si to pak vyzrala dneska porad boli jako pri hodne silny ms.vcera me na dvouch mistech trochu stipali ale ne moc.vsem preju bez brzke uzdraveni
anonym
| 28. 2. 2013 10:41
Ahoj , nechápu že lékaři si neví rady s problémem močení po těchto operacích, věřím, že takových žen je víc a měli vědět čím to je a nenechat ženu chodit s vložkou pro únik moče
Majdavy
| 28. 2. 2013 07:58
Přeji všem krásné dobré ránko! Jsem 22.den po LAHV s plastikami (vaječníky zůstaly).Už téměř nešpiním, jen mě poslední 2dny celkem citelně dloube tak 5cm vlevo (méně pak vpravo) od pupíku dolů.Zřejmě je to k tomu hojení a nebo mě ještě napadlo, že jsem teď měla mít "M", tak jestli to není nějaký průvodní jev..... Nicméně- chci se optat.... máme ke konci března společenskou akci, budou mi koukat horní hnátky a záda. Chtěla bych jít teď v dohledné době do solárka.Předpokládám, že to není nic proti ničemu , co se týká podstoupené operace : Myslím si, že jediné, co bych měla udělat je si malinkou náplastí překrýt jizvičky po laparo...aby se nějak nezbarvily. Co myslíte ?
anonym
| 27. 2. 2013 18:31
Tak holky, končím za chvíli druhý cibulový zábal a měchýř mě bolí čím díl víc ... a to mám vypito asi tři lotry urlogu! ... nevíte kdy bude poznat výsledek mého snažení? Pořád cítím tlak v podbřišku, takový pocit, jako byste měli plný měchýř ... ale nemám a při moření mě to nepálí ... jsem zmatená. Zítra jdu na konterolu, tak uvidím co mi řekne. Mám trochu obavu, jestli mi neklesl měchýř, je to možné??
anonym
| 27. 2. 2013 20:24
TO Jana: tak tlak mam taky i kdyz je prazdnej orej to je normalbi nez si sedne
anonym
| 28. 2. 2013 09:10
TO Jana: Dobrý den, psala jsem na toto forum asi před dvěma měsíci, měla jsem čerstvě po totální hysterektomi (laparoskopicky),důvod myomy, hystologie v pořádku, tenkrát mě zlobily střeva,nadýmání, to se po čase upravilo a vše vypadalo dobře. Asi po 6 týdnech jsem ráno omylem něco těžšího zvedla, pamatuju si to velmi dobře, protože už dopoledne jsem začala běhat na malou. Uvádím to jenom pro úplnost, nemusí to s mým problémem nijak souviset. Nevěnovala jsem tomu velkou pozornost ale postupně mě začal tlak v podbřišku, neudžela jsem větčí množstmí moči, absolvovala jsem mnoho vyšetření, opakovaná negativní moč mikračka a plísně, přesto jsem dostala antibiotika, vypadalo to zpočátku, že mi pomohly, ale po 4 dnech bylo vše zpátky, dělali mi cystoskopii a sono močového ústrojí, vše negativní, můj gynekolog zběžnou prohlídkou také nic nenašel, dnes je to už 6 týdnů a potíže přetrvávají, jsem v péči urologické kliniky v Praze a tam se znaží zjistit v čem je problém. Pokles močového měchýře to prý není, na to je údajně příliš krátká doba od operace. Zajímavé je, že se občas stane, že se situace na pár dnů radikálně zlepší a pak se vše opět vrátí. Te´d momentálně beru léky na hyperaktivní močový měchýř (Spasmed), potlačuje to trochu tlaky v podbřišku a časté běhání, ale v pořádku to není. Střeva mám kolonoskopicky zkontrolovaná v lispopadu 2012. V malé pánvi se snad už nic jiného nenachází. Teď jsem znovu objednaná ke svému operatérovi, jestli není někde chyba v tom zbytku, co mi po operaci zůstal. Je to dost zoufalý stav. Tak to je moje zkušenost. Musím říct, že některé dny je to peklo, 30x na malou, v noci mě to budí... Neprošel jste si někdo podobnou situací?
anonym
| 28. 2. 2013 10:22
TO JanaH: ahoj Jani,já jsem Spasmed brala taky,ale až asi půl roku po operaci,po nástupu do práce se mi hodně zhoršila inkontinence.V práci jsem se tahala s těžkým materialem.Taky jsem měla diagnostikovaný hyperaktivní měchýř a to lítáni na malou znám.Nejhorší to bylo před spaním a v noci.U mě to,ale mělo ještě souvislost s adenomem na nadledvině.Nakonec jsem musela na operaci TOT páskou a hodně mi to pomohlo,ale nevím jestli ty ,máš to samé. :-\ :-\

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
2112Hana
17. 8. 2025 09:09
14890
Markta Zahlkov
12. 8. 2025 10:10
47
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18